PDA

View Full Version : seni affediyorum..

hobbit
01-14-2005, 04:32 PM
bu iki kelimeyi söyleyerek icinizdeki kinin sebep olduğu tüm acılardan ve sıkıntılardan kurtulabilirsiniz.Coğu zaman övmeyen fakat herzaman eleştirmeye hazır ana-ata-arkadaş,işinize son veren kağıdı uzatan adaletsiz patron,sadakatsiz bir dost,işte bu kişiler senelerce üstesinden gelemeyeceğimiz acıları nefretleri bize yukleyebilirler.Onlara karşı kin besleyip en kötü şeyleri söyleyebiliriz veya söylemek istediğimiz şeyleri devamlı kafamızda planlayarak intikam almak isteyebiliriz.Aslında kendimizi iyi hissedebilmenın ve güzlu olmanın tek yolu onlardan intikam almak yerine Seni Affediyorum sözünü sarfedebilmektir.Affetmek hicbir zaman teslim olmak veya pes etmek değildir.Aksine özgür olmaktır.Bir kere affettiniz mi artık sizi inciten kişiye duygusal olarak kelepcelenmekten kurtulmuş sayılırsınız.Affettiğiniz kişinin bunu hak edip etmediği hic önemli değildir,önemli olan sizin tüm kötü duygulardan arınmış ve özgür olmanızdır.Eger affedicilik erdemine sahip olmak istiyorsanız fakat nasıl başlayabileceğinizi bilmiyorsanız ..buyrun bir kac öneri..

Önce sizi inciten kücük olaylardan başlayın,eksik para veren bir memur veya yolunuzu kesen bir şoför gibi sizi hiddetlendiren yabancıları affetmeniz sizi karşılaşacagınız daha zorlu olaylarda affedebilmeniz icin hazırlar.

Olumsuz duyguları zihninizden uzaklaştırın,kızgınlığınızı ve sıkıntılarınızı güvendiğiniz bir dostunuza veya bir danışmana acın.Bu şekilde sizi dinlemeleri size güc katar ve olumsuz düşünceleriniz ve hiddetiniz hafifler.Soradan pişman olacağınız bir şeyı yapmamış veya söylememiş olursunuz.

Empati ile dinleyin..Eger sizi sıkan kişiyle karşı karşıya gelebiliyorsanız önce sessızce onu dinleyın ve sora soyledıklerını yorumlayın

Meditasyon yapın veya daha iyisi dua edin.

Affetmenin unutmak olduğunu düşünmeyın çünkü değildir.Acılarımızı tamamen unutamayız ve unutmamalıyızda.Bu tecrübelerimiz bizi bir daha aynı acıyı yaşamaktan kurtaracaktır ve bizimde başkalarına aynı acıyı yaşatmamımızı engelleyecektir.

Affedicilik insana iç huzuru saglar.Kolaylıkla affedebilen insanlar daha cok gülebilirler daha huzurludurlar ve yaydıkları iyi ve guzel duygularla daha saglıklı yaşar ..yaşatırlar..

huysuz
01-14-2005, 04:39 PM
Sevgili Hobbit kuşu , :)

Beni irrite eden bu yazından dolayı seni affediyorum... :CIGAR:

Eeee birinden başlamak lazımdı , en sondan başa doğru gideyim dedim , malum LIFO yöntemi...... Sakın LIFO ne deme, affetme valla :angry_smi

ЅENA
01-14-2005, 04:41 PM
Sevgili Hobbit kuşu , :)

Beni irrite eden bu yazından dolayı seni affediyorum... :CIGAR:

Eeee birinden başlamak lazımdı , en sondan başa doğru gideyim dedim , malum LIFO yöntemi...... Sakın LIFO ne deme, affetme valla :angry_smi
Lifo fifo:p

hobbit
01-14-2005, 04:51 PM
yok tifo alla alla :p

Ertan Ömür
01-14-2005, 04:52 PM
Ben insanlara karşı özellikle internette inanılmaz affediciyim.Ama bu çok fazla insana rahatsızlık veriyor.Kollama şu adamı diyorlar..Bunun için nediyeceksin sevgili HOBBIT(BİRSEN)? :confused:

hobbit
01-14-2005, 04:56 PM
affetmek ve kollamak tam anlamıyla örtüşmüyorlar bana kalırsa..senin netteki affediciliğin bazen suistimale kadar uzuyor..buna bir cözüm bulursan daha az rahatsız olursun..
ama affetmek benım hic zorlanmadan yaptığım birşey..yüreğimde kine öfkeye yer yok..hele ki sevdiklerim icin sonsuz kere affedebilirim..

^^CaRiSMa^^
09-13-2005, 05:09 AM
Affetmek....Affetmek....Affetmek....

hobbit
09-13-2005, 11:18 AM
Ben insanlara karşı özellikle internette inanılmaz affediciyim.Ama bu çok fazla insana rahatsızlık veriyor.Kollama şu adamı diyorlar..Bunun için nediyeceksin sevgili HOBBIT(BİRSEN)? :confused:

affetmek ve kollamak tam anlamıyla örtüşmüyorlar bana kalırsa..senin netteki affediciliğin bazen suistimale kadar uzuyor..buna bir cözüm bulursan daha az rahatsız olursun..
ama affetmek benım hic zorlanmadan yaptığım birşey..yüreğimde kine öfkeye yer yok..hele ki sevdiklerim icin sonsuz kere affedebilirim..

ilginc di mi...Ocak ayından bu yana degişen bişey olmaması yani...

fatih_bora
09-13-2005, 01:04 PM
merhamet etmeyene merhamet olunmaz...
hadis-i şerif

t n c r
09-13-2005, 01:06 PM
affetmen gereken yerler vardır edersın... gerekmeyen yerler vardır etmezsın...bu kısıye gore degısır...

hobbit
09-13-2005, 01:09 PM
affetmen gereken yerler vardır edersın... gerekmeyen yerler vardır etmezsın...bu kısıye gore degısır...

yok be kardeşim..bazı ozel olaylar vardır ozel insanlarla yaşadıgın ..onu bir kenara atacaksın...
bunun harıcınde ınsanı ınsan yapan bazı unsurlar vardır...senin kişiliğine namusuna onur ve haysıyetıne laf uzatan &hal ve harekette bulunan bir insanı affetmek kişiden kişiye değişmemeli...bazen tek dogru vardır... :!:

t n c r
09-13-2005, 01:11 PM
bahsettıklerın zaten degısmemelı abla... ben ıse daha hafıf seyler kısısıne gore degısır demek ıstedım

hobbit
09-13-2005, 01:18 PM
bahsettıklerın zaten degısmemelı abla... ben ıse daha hafıf seyler kısısıne gore degısır demek ıstedım

açıklama güzelim ..ne demek ıstedıgını bılıyorum..sadece konuyu biraz daha acık hale getırdım... :icon10:

t n c r
09-13-2005, 01:21 PM
açıklama güzelim ..ne demek ıstedıgını bılıyorum..sadece konuyu biraz daha acık hale getırdım... :icon10:

bılıyorum bıldıgını.... uyuzluk yapıyorum :D

vtecmaniac
09-13-2005, 02:10 PM
Affetmekkk......seni üzeniii,,unutanıı,,,işini iyi yapmayanı,,,kardeşiniii,,,arkadasını ,,,
idare etmek.....cevrendekileriii...

lafın gelişine gore affetim len seniii demek....

peki icimizde affetedemediklerimizzzz....Allah biliyo yaaa affedemedigim seyler varrr...ama kin duymuyorummm yanii Allah havale ettim derler ya işte oyle bişeyyyy....

hobbit
09-13-2005, 04:10 PM
cok kızıyorum..feci sinirleniyorum..o an yanımda olsa agzımdan cıkanı kulagımın duymayacagı bir şekılde ofkemı kırgınlıgımı kusmak ıstıyorum...kendi kendimi yiyorum o an icimden gecenlerı soylemedıgım ..zehirimi akıtamadıgım icin

uzmek ,sinirlendirmek,canını benımkının yandıgı kadar yakmak ıstıyorum ...ama sadece O an icin... neden bir kac gun sora kırgınlıklarımın ,sinirimin yerını farklı bir duygu alıyor bilmiyorum.. yine icimden gecenleri kırgınlıgımı aktarıyorum ama uslubum cok daha sakın cok daha farklı oluyor...ben neden..neden istediğim zaman Kalp kıramıyorum....

exonotzor
10-10-2005, 02:01 AM
walla ben yavaş yavaş kalp kırmayı ögrenmeye başladım ,, ama suçum yok hayat ögretiyor ,, çok da ahım şahım bir meziyet degil ,, bide nerde kullanacagını pek kestiremiyorsun o çok kötü :)

affetmeye gelince ,, herkesi affederim demek çooook iddalı, hayatım boyunca 1 kişi dışında herkesi affettim ,, affedilecek insan war affedilmeyecek yaratık ,, allaha dua edin affedemeyeceginiz tiplerle karşılaştırmasın sizi

hobbit
10-10-2005, 10:56 AM
elbette ...herkesi herşeyı affetmenin sadece Alllaha mahsus oldugunu biliyorum..haşa ve haşa o kadar anlayışlı oldugumu soyleyemıcem..
şerefime , namusuma, aileme, kışılığıme, dostuma soz soyleyebılenı affedebılecegımı zannetmıyorum..

ahirimsensin
10-10-2005, 12:01 PM
her insanın bir sınırı vardır,o sınıra gelindiğinde sonraları affetmek zor oluyor,yara gider izi kalır,elbet unutulmaz ama;topraktan geldik toprağa da döneceğiz düşüncesiyle içimdeki merhamet duygusuyla affettim hep ama elbet izleri kaldı...hep şunu soruorum kendime affediyorum dedim belki ama gerçektenn içimde affedildi mi :ermm: