PDA

View Full Version : NOEL BABA salgını sizlere rahatsızlık veriyormu?..

Ertan Ömür
01-10-2005, 06:23 PM
Arkadaşlar ben geçen sene 1 OCAK TUNING TÜRKİYE dergisine çıkarken NOEL BABA kılığına girmiştim.İnanılmaz tepki aldım büyük bir kesimden..Ama bakıyorumda medyamız başta olmak üzere NOEL BABA kaynadı heryerde..Nedir bu olay?Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?Rahatsızmısınız? :confused:
http://img122.exs.cx/img122/9236/cinelogo9fb.jpg http://img122.exs.cx/img122/9291/u1atvtheweb9xu.jpg http://img122.exs.cx/img122/8950/kanald6sa.gif

ersin yılmaz
01-10-2005, 06:37 PM
rahatsız etmesi için bir neden yok bence göze hoş geliyor :icon_idea

34 GS 1905
01-11-2005, 12:10 AM
BAk kavga çıkmasın baştan söyleyim.Dalaga amaçlı filanda değil.Noel baba o amaçlımı diyorlar sana o senmiydin.

tebrik ederim çok yürekli bir iş

YA o dergi bende vardı.Yeğenim eve geliyordu.Dergileri karıştırırken resmi görmüş.Dede dede diye tutturmuş ablamda dergiyi alıp gitmiş.Malımda kıymetli olduğundan söylediler..Varsa resmin yayınlada gösterelim çocuğa.gerçi artık 3 yaşına geldi ama.

ArTHaS
01-11-2005, 12:56 AM
Bi garip olduk toplumca. Bugüne kadar tartışılmamış ve kültürümüzün öyle veya böyle bir parçası haline gelmiş şeyleri tartışmaya çalışıyor belli bir kesim. Nedir amaç, bölücülük falan mı?

Diyanet çıkıp açıklama yapıyor, "Hristiyan adetidir, yapmayın" diye, tepki gelince geri dönüyor. Hani birader "dinlerin kardeşliği" falan filan? Neden küçümser gibi bir açıklama yapıyorsun ki? Böyle bir kurum bile böyle bir düşünce içerisindeyse Höööööööh diyorum. Sen alenen bir kesimi gaza getirip bir kesimi de sanki büyük suç işliyormuş konumuna düşürüyorsun.

Tüm dünyada Noel Baba bilinir, çocukların da hediye alma bahanesiyle hoşlarına giden bir olaydır. Bunu Hristiyanlıkla vs. ile karıştırmaya ne gerek var?
Kaldı ki biz Noel kutlamıyoruz, onlar; 24 Aralık'ta idi sanırım; kutluyorlar. Christmas diye...
Bizim kutladığımız adı üzerinde "yılbaşı".

Hem sanki çok içine kapalı, kültürünü bugüne kadar müthiş şekilde korumuş bir toplummuşuz gibi üç beş kişi çıkıyor "aman din elden gidiyor", "aman kültürümüzü kaybediyoruz" bilmemne diye gereksiz, boş tartışmalar yaratmaya çalışıyorlar.
Artık bunların bu söylemlerle bir çıkar elde etmek istediğini düşünmeye başladım, aklıma başka birşey gelmiyor. Yoksa "bölücülüğe" giriyor yani..

Bırakalım kutlayan kutlasın, nasıl isterse öyle kutlasın.

Çok güzel fikirmiş Ertan abi, gariptir yani olumsuz tepki almak. Olaya ne kadar at gözlüğüyle bakıldığını görüyoruz işte.
İlginç bir toplumuz, çok ilginç... Salak sulak şeylerden toplum birbirine düşecek hale geliyor :D

Beni hiç rahatsız etmiyor, aksine çok güzel oluyor. Hele ki şirketler logolarını böyle değiştiriyorlar falan filan... Her yer, dükkanlar, caddeler de bi havaya bürünüyor, o hali çok güzel.
Şimdi buna dini, kültürü karıştırmanın ne alemi var...

Kendimizden örnek vereyim;
Belli bir kesime göre "gavur adeti" denebilecek bir şekilde kutluyoruz belki yılbaşını, gidiyoruz yemeğimizi yiyoruz, geçen senelerde sağa sola gittik müzik, şamata, geri sayım, kutlama, noel baba geyiği, şu bu vs. E ama duamızı da ediyoruz, Allahım iyi bir yıl olsun, sağlık mutluluk getirsin vs. vs. diye...

Yani dışarıdan aldığımız her şey de kültürümüze uyan bir şekilde girmiş illa ki. Çaaaat diye almamışız ki.

Ama dediğim gibi, at gözlüğü ve "beyin", "düşünme tarzı" meselesi bunlar.

ЅENA
01-11-2005, 09:21 AM
Noel baba noel anne ne farkeder ki??
Islam aleminde böyle bir isan yok bildiğim kadarıyla???
Gerçi benide pek bağlamıyor

Ertan Ömür
01-11-2005, 10:51 AM
Sevgili ArTHaS,bu yazın üzerine nedesem az.Teşekkürler topiğin hakkını veren bu yazın için..Batı medeniyetleri sahip olduklarını çok iyi pazarlıyor..Biz de HACİVAT&KARAGÖZ ya da NASREDDİN HOCA gibi inanılmaz karakterler var ama Dünyaya nekadar tanıtabiliyoruz?.Ha bazı yenilikler yapıp benim ROVER ile 5-6 ay sonra dergiye çıkmayı düşünüyorum.Benim Rover a ters bineceğim.Bilin bakalım hangi kılıkta? :wink_smil

uA-Mer]{eZ
01-11-2005, 11:00 AM
abi bunlar isleyici oranlarını arttırmak icin yapıoolar
kanallar arasında isleyiciyi arttırmak icin bolee selere girisioolar :icon_excl

hackerbacker
01-11-2005, 12:26 PM
Sevgili ArTHaS;

Yazdiklari okudum hatta yanlis anlamamak icin bir defa daha okudum ama oncelikle sunu soyluyorum lutfen rengini belli et . amacin ne senin asil bu yaziyla sen boluculuk yapiyorsun . :mad:

tamam isteyen herkes yilbasini kutlayabilir disari cikip yemek yiyebilir bu olay tamamen insanlarin dusuncesine kalmis . ama kalkmis sen diyanet soyle dedi hani dinlerin kardesligi , kulturumuzu kaybediyoruz , din elden gidiyor gibi konusan kisiler varmis gibi davraniyorsun .. yanlis bu dusuncen cok yanlis bak sen de ne guzel demissin bu olay benim cok hosuna gidiyor diye sen kutla kardesim yilbasini git gez eglen herkes ozgur ... :icon_excl

ertan abi bati medeniyetleri sahip olduklarini cok iyi pazarliyor demissin dogrudur niye pazarladigi herkes cok iyi biliyor bu ulkede bati sempatisi oldugu muddetce bu olay sonsuza kadar boyle devam eder . aslinda bizde HACİVAT&KARAGÖZ ya da NASREDDİN HOCA gibi karakterleri pazarlamasi bilseydik boyle seyler olmaz kendi icimizden karakterleri Dunya ya en iyi sekilde tanitirdik . :icon_idea

Saygilarimla
Hacker Backer

ultrAslan_Erhan
01-11-2005, 12:29 PM
offf yerim noel babasınıda hacıvatıda karagozude ...

saydam
01-11-2005, 12:30 PM
Herkese selam bu arada ;

Arthas yazını ,ve digerlerinin yazısını okudum ...cidden tam neye karsı oldugunu anlamadım..kısa ve oz bi cevap alabilirmiyim lutfen...

uA-Mer]{eZ
01-11-2005, 12:36 PM
abi bence bu topigi biras gec actın gibi

philcollins
01-11-2005, 12:36 PM
Sevgili ArTHaS;

Yazdiklari okudum hatta yanlis anlamamak icin bir defa daha okudum ama oncelikle sunu soyluyorum lutfen rengini belli et . amacin ne senin asil bu yaziyla sen boluculuk yapiyorsun . :mad:

tamam isteyen herkes yilbasini kutlayabilir disari cikip yemek yiyebilir bu olay tamamen insanlarin dusuncesine kalmis . ama kalkmis sen diyanet soyle dedi hani dinlerin kardesligi , kulturumuzu kaybediyoruz , din elden gidiyor gibi konusan kisiler varmis gibi davraniyorsun .. yanlis bu dusuncen cok yanlis bak sen de ne guzel demissin bu olay benim cok hosuna gidiyor diye sen kutla kardesim yilbasini git gez eglen herkes ozgur ... :icon_excl

ertan abi bati medeniyetleri sahip olduklarini cok iyi pazarliyor demissin dogrudur niye pazarladigi herkes cok iyi biliyor bu ulkede bati sempatisi oldugu muddetce bu olay sonsuza kadar boyle devam eder . aslinda bizde HACİVAT&KARAGÖZ ya da NASREDDİN HOCA gibi karakterleri pazarlamasi bilseydik boyle seyler olmaz kendi icimizden karakterleri Dunya ya en iyi sekilde tanitirdik . :icon_idea

Saygilarimla
Hacker Backer

sevgili hackerbacker
bence sen arthasın söylemek istediklerini bi parça yanlış anladın. arthas diyanetin polemik yaratmaması gerektiğinden bahsediyo ki bence haklı. yani herkes istediğini istediği gibi yapmakta, kutlamakta serbest. bi de birilerinin çıkıp yorum yapması bence de gereksiz. ben yılbaşında arkadaşlarımla beraber evde eğlendim. bu eğlencenin hangi dine ya da şeye göre uyup uymaması çok da önemli değil. önemli olan benim yeni yıldan beklediğim şeyler ve maksat sevdiklerimle beraber olmak. sence de öyle değil mi..

saydam
01-11-2005, 12:38 PM
aaaaa aramızda AVUKATTA varmıs :)

saydam
01-11-2005, 12:43 PM
Bence herkesin takıldıgı tek konu ....

Noel Baba -- neden noel

E zaman yılbası baba de yani - lafım genel sahsa yonelik deil..

hackerbacker
01-11-2005, 12:44 PM
saydama katiliyorum :)
Hacker Backer

ersin yılmaz
01-11-2005, 12:47 PM
bizim noelimiz yokki adamlar noel demiş bizde arkalarından devam etmişiz

saydam
01-11-2005, 12:51 PM
evet ersin ( yılmazı da var :) - onların noeli var noel demis....bu kadar kendimizi kasmanın anlamı ne ??? di mi ?

FRKMeRa
boş iş..

ultrAslan_Erhan
boş iş..
I agree with you

saydam
01-11-2005, 12:53 PM
bos is ----

guzel,hemde cok guzell

ersin yılmaz
01-11-2005, 12:58 PM
benim için eğlence ortamı yaratmak için güzel bir bahane oluyor noel okadar

ersin yılmaz
01-11-2005, 12:59 PM
erhan benim ingilizce oldukça zayıf nededin anlamadım :sad_smile

ultrAslan_Erhan
01-11-2005, 01:00 PM
Sana katılıyorum dedim bos isin diyen arkadasa :)

ersin yılmaz
01-11-2005, 01:03 PM
tamam tenki yu :icon_idea

uA-Mer]{eZ
01-11-2005, 01:04 PM
japoncamı tenki yu

ersin yılmaz
01-11-2005, 01:07 PM
ingilazz ca kardeş :)

Ertan Ömür
01-11-2005, 01:09 PM
Aslında bu konu bayağı derinlemesine tartışılması gereken bir konu.Kavram kargaşası yaratmadan bir sonuca ulaşabileceğimizi umuyorum...Geç açıldığı konusuna ise katılmıyorum..Saygılar..

philcollins
01-11-2005, 01:34 PM
ha yılbaşı, ha ayın 15i, ha cumartesi gecesi..ne farkeder ki..ben yılbaşı gecelerinde mutlu ve huzurlu oluyorum..seviyorum o ışıkları, muhabbeti..gerisi boş..

huysuz
01-11-2005, 02:00 PM
http://us.f411.mail.yahoo.com/ym/ShowLetter?box=Inbox&MsgId=2895_569188_1533_1852_48948_0_11011_106429_3 754468711&bodyPart=2&tnef=&YY=1278&order=down&sort=date&pos=0&view=a&head=b&VScan=1

KONUYLA ALAKALI OLACAGINI DÜŞÜNDÜĞÜM BU LİNKİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM, UMARIM PAYLAŞABİLİRİM. :icon_bigg

huysuz
01-11-2005, 02:04 PM
http://us.f411.mail.yahoo.com/ym/ShowLetter?box=Inbox&MsgId=2895_569188_1533_1852_48948_0_11011_106429_3 754468711&bodyPart=2&tnef=&YY=1278&order=down&sort=date&pos=0&view=a&head=b&VScan=1

KONUYLA ALAKALI OLACAGINI DÜŞÜNDÜĞÜM BU LİNKİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM, UMARIM PAYLAŞABİLİRİM. :icon_bigg

BAŞARISIZ BİR PAYLAŞIM OLDU YAFFF, LİNK OLMASI GEREKENİ GÖSTERMİYOR. :sad_smile

Ertan Ömür
01-11-2005, 02:07 PM
Linki http://www.tuningturkey.com/forum/images/editor/createlink.gif buradan koyarsan çalışması lazım..

huysuz
01-11-2005, 02:20 PM
Linki http://www.tuningturkey.com/forum/images/editor/createlink.gif buradan koyarsan çalışması lazım..

PPS RESMİ KOYMAK NEDEN GEÇERLİ DEĞİL SAYIN ADMİNİM YAAA :sad_smile

Ertan Ömür
01-11-2005, 02:23 PM
PPS RESMİ KOYMAK NEDEN GEÇERLİ DEĞİL SAYIN ADMİNİM YAAA :sad_smile
Hiç fikrim yok :confused:

ArTHaS
01-11-2005, 02:46 PM
Evet biraz aceleyle yazıp çıkmak zorunda kaldığımdan bazı kısımlar biraz garip oldu...

Şöyle, ana fikir olarak demek istediğim, isteyen istediği şekilde kutlar, kimsye birşey dediğim yok... Derdim, dışarıdan da "niye böyle kutluyorsun" türü bir soru gelmesi ya da "aa bak bu bööle kutluyor" gibi bir sınıflamaya gidilmesi niye? Bu, toplumumuzun bazı kesimlerini karşılıklı olarak birbirine düşürebilir. Bunu demek istedim. Cahilin biri alır gazı "vay bunlar Hristiyan usulü kutluyomuş" diye, al başına işi...

Geçmişteki olaylara bakın, salak sulak şeylerden neler yaratılmış, aynı millete mensup insanlar nasıl birbirine düşmüş.

Diyanet konusunda da o zaman kızmıştım...
Adamlar "böyle kutlamayın, Hristiyan adetidir" diye fetva vermeye kalkıyor.
Yahu niye karışıyorsun? Bırak isteyen istediği şekilde kutlasın. Ayrıca buna "Hristiyan adetidir" diye bir sıfat yüklemek niye?
Ertan abi de Noel Baba deyince buradan aklıma geldi.
Çıkacak abuk adamın biri, yukarıda verdiğim örneğe geleceğiz.
Hristiyan olan da olmayan da bunu bu şekilde kutluyor. Artık özdeşleşmiş yani, dinle minle alakası yok. Noel Baba da bunun bir parçası.

Ertan Abi Noel Baba kıyafeti giydiğinde neden tepki gelmiş? Bu yüzden değil mi?
İşte kızdığım nokta bu. Bunu dile getirmek istedim, umarım anlatabilmişimdir çünkü yine biraz acele yazdım, pizzam soğuyo :D :D :D

Ertan Ömür
01-11-2005, 02:58 PM
Buda NOEL BABA ya başka bir bakış açısı..Bu linki tıklayın.Bittiğini düşündüğünüzde sağdaki kırmızı bölümü tıklayın devam edecektir animasyon..http://www.flashberk.net/seslenis.html

thekillingroad
01-11-2005, 04:08 PM
Yılbaşı Hristiyan adeti değil ki..
kutlanılması tartışılan bu ise...

DEVIL
01-11-2005, 04:13 PM
Niye tepki aldın , Kimden aldın ? Ben anlayamadım.

ultrAslan_Erhan
01-11-2005, 04:14 PM
iiide arkadaslar kac tane yabancı gordunuz kurban veya ramazan bayramını kutlayan?

Ertan Ömür
01-11-2005, 04:21 PM
Niye tepki aldın , Kimden aldın ? Ben anlayamadım.
Ya müslüman bir ülkede müslüman birisi NOEL BABA kılığına girerse palyaçodan farkı kalmazmış..Dergi OCAK ayında çıkacak diye öyle bir şey yapmıştık.Noel baba o sene benim araçla geliyordu güya.Yani enterasan gelmişti bana.Ses getirdi de zaten.Ben ve aracım bayağı tanındı ama sıkıntısı hep sürdü..Ben bu kıyafeti giyerken bukadar tepki alacağını hiç tahmin etmemiştim.. :confused:

Ertan Ömür
01-11-2005, 04:23 PM
Tartışılan NOEL BABA olayının yaygınlaşması sizleri rahatsız ediyormu meselesi?Yoksa YIBAŞI tartışması değil Ozan..

ultrAslan_Erhan
01-11-2005, 04:30 PM
Tartışılan NOEL BABA olayının yaygınlaşması sizleri rahatsız ediyormu meselesi?Yoksa YIBAŞI tartışması değil Ozan..

Abi noel baba nedir? Noel simgesi varlıgının olmadıgını herkes cok iyibiliyor.
bugun burdan birine soralı hacivat ve karagoz hakkında 3-5 ufak bilgi bilen cıkacakmı? peki ya noel baba ile soralım yasadıgı yeri yaptogo işi vs vs .. bakalım halkımız hangisini daha iyi tanıyor?

beni rahatsız eden bi durum bu, bu ulkede insanlar ramazan bayramına seker bayramı diyor yilbasına noel diyor cart a curt diyor.. peki bunlar cok normalmi? Bence anormal yaa ramazan bayramını nasıl şeker bayramı diye tanıtırsın? kurban bayramı katliam olarak nitelendiriliyor yani ozumuzu unutuyoruz bu tip olaylarla. yakında cadılar bayramı pascalya falan filanda kutlariz. yani batı bizim her seyimiz olmus ne yazikki ALLAH kurtarsın. bana gore noel baba bu ulkede yasaklanmalı... o ikonu veya kişiligi adını siz koyun bu ulkede kullanılmamalı

Ertan Ömür
01-11-2005, 04:45 PM
Abi noel baba nedir? Noel simgesi varlıgının olmadıgını herkes cok iyibiliyor.
bugun burdan birine soralı hacivat ve karagoz hakkında 3-5 ufak bilgi bilen cıkacakmı? peki ya noel baba ile soralım yasadıgı yeri yaptogo işi vs vs .. bakalım halkımız hangisini daha iyi tanıyor?

beni rahatsız eden bi durum bu, bu ulkede insanlar ramazan bayramına seker bayramı diyor yilbasına noel diyor cart a curt diyor.. peki bunlar cok normalmi? Bence anormal yaa ramazan bayramını nasıl şeker bayramı diye tanıtırsın? kurban bayramı katliam olarak nitelendiriliyor yani ozumuzu unutuyoruz bu tip olaylarla. yakında cadılar bayramı pascalya falan filanda kutlariz. yani batı bizim her seyimiz olmus ne yazikki ALLAH kurtarsın. bana gore noel baba bu ulkede yasaklanmalı... o ikonu veya kişiligi adını siz koyun bu ulkede kullanılmamalı
Vay be Erhan bu konuda bayağı doluymuşsun.Din memleket elden gidiyor gibi yakıştırmalar yapılıyorsa ben şunu söylüyorum ozaman.
Amerika bütün Dünyaya yediriyor:MC DONALD'S,BURGER KING,ARBY'S vs vs vs vs
Amerika bütün dünyaya giydiriyor:LEVIS,WRANGLER,LEE vs vs vs vs
Amerika bütün dünyaya içiriyor:COCA COLA,PEPSI COLA,RC COLA vs vs vs vs
Amerika bütün dünyaya dinletiyor:MICHAEL JACKSON,MADONNA,EMİNEM vs vs vs vs
Bunlar dert edilmiyor.Bunlar tehlike görülmüyor.Ama NOEL BABA günah keçisi ilan ediliyor..

FRKMeRa
01-11-2005, 05:01 PM

tabi ya hiç hristiyan adeti olur mu ya.. Birde yazmış olmak için yazmasak ne güzel olurdu .. :angry_smi

ultrAslan_Erhan
01-11-2005, 05:51 PM
Vay be Erhan bu konuda bayağı doluymuşsun.Din memleket elden gidiyor gibi yakıştırmalar yapılıyorsa ben şunu söylüyorum ozaman.
Amerika bütün Dünyaya yediriyor:MC DONALD'S,BURGER KING,ARBY'S vs vs vs vs
Amerika bütün dünyaya giydiriyor:LEVIS,WRANGLER,LEE vs vs vs vs
Amerika bütün dünyaya içiriyor:COCA COLA,PEPSI COLA,RC COLA vs vs vs vs
Amerika bütün dünyaya dinletiyor:MICHAEL JACKSON,MADONNA,EMİNEM vs vs vs vs
Bunlar dert edilmiyor.Bunlar tehlike görülmüyor.Ama NOEL BABA günah keçisi ilan ediliyor..

Ertan abi yemek giycek icecek dinlemek tamamen ticari konuma giriyor ama bu ayrı bir olay ben din elden gidiyor demiyoruz ama batı sempatizanı oluyoruz acık acık.
yani mc donalds filan cok ayrı seyler..

Ertan Ömür
01-11-2005, 06:07 PM
Ertan abi yemek giycek icecek dinlemek tamamen ticari konuma giriyor ama bu ayrı bir olay ben din elden gidiyor demiyoruz ama batı sempatizanı oluyoruz acık acık.
yani mc donalds filan cok ayrı seyler..
Noel Baba da ticari düşünülüyor.Ondan para kazanıyorlar adamlar..Batı kendi kültürünü iyi pazarlıyor bukadar basit.Bizler de içimize kapanmışız bura da nelerle uğraşıyoruz..Bak Erhan her eşek görenin aklına NASREDDİN HOCA gelmiyor.Ama her yeni yıla girerken herkesin gözüne yada aklına bir NOEL BABA bir şekilde takılıyor..

luckyben
01-11-2005, 07:16 PM
ya bosverin bunlariya bence turkiyede kutlanan sadece yeni yilin gelisi (buyuk bir kesimce) kimse noel babaymis neymis inandiginida zannetmiyorum ee hade inandiniz yeni yil geliyor eve canim cam fidanlarina kiyipta cami diktiniz gelip altina hediyemi birakacak :icon_bigg
komik he pazarlama konusuna gelince evet batililar herseyde oldugu gibi bunuda iyi finansman edip tanittilar ve herkezce biliniyor .

biz bole oturdukca durun bakalim daha neler gelecek basimiza

en buyuk NASRETTIN HOCA :icon_bigg

thekillingroad
01-12-2005, 02:24 AM
frk06

Biraz araştırsaydın keşke..
1 Ocan veya 31 Aralık tarihi Hristiyanların kutladığı veya kutsal saydığı bir tarih değildir...

Sadece yazmış olmak için yazsaydın keşke..

NOEL BABA'ya gelince...
Bu efsanenin doğuşu da bilinmeden atılıp tutulur hep..
aziz Nicholas anadoluda MS 3.yy da yaşamış bir din adamıdır..
Noel baba iskandinavyadaki iyi huylu huylu cocukları sevindiren bir hayal kahramanıdır..

Geyiklerin olduğu hediyelerin dağıtıldığı efsane Karlı buzlu İskandinav ülkeleridir...
Aziz Nicholas ise akdeniz kıyılarında hatta Anadoluda yaşamış bir din adamıdır.. Ölüm tarihi 6 aralıktır... Ve bu tarihlerde onun adına ayinler yapılır... Onun da NOEL geceleri cocuklara yardım ettiği rivayeti vardır.. Ne sacı sakalı ne dee göbeği nede geyiği vardır...
vs vs..
Bu ikisinin birleştirildiği kahramandır, Noel gecesinde hediye dağıtan...

Aslen yaratılan noel baba karakteri yeliş-kırmızı-beyaz gibi renklerde elbisleri vardır..
Birgün CocaCola kendi reklamında kendi renkleri olan kırmızı-beyaz elbiseli sakallı şişiko bir adamı kullanır.. şapsal şapsal sırıtan bu adam birden noel babaya dönüşür....

Ayrıca kutlanılan noel akşamı İsa 'nın doğum günü olarak kabul edilen 25 aralıktır.. aslında Pagan roma takviminden yapılan çeviride İsa'nın gerçek doğum tarihi NISAN aylarına rastgelmektedir..
Pagan inancından kış ekinoksu (bildiğiniz coğrafyada gördüğünzü ekinoks gibi) Tanrı nın güneşii doğurduğu tarih olarak görünür.. Isa'da güneş ile özleştirildiğinden ve kutsal cocuk olarak görüldüğünden doğum tarihi aralıkta kabul edilmiştir..
25 Aralık'ta aslında sembolik bir tarihtir...

Şimdi yeni yılı, yılbaşını, christmas ı ve NOEL babayı tartışalım isterseniz?

saydam
01-12-2005, 11:03 AM
Lucky e katılıyorum,,cok aklı basında yazmıs..

Kimsenin aslında cok fazla noel ile noel baba ile ugrastıgını dusunmuyorum..sadece yeni yılın gelisini biraz daha heyecanlı , biraz daha farklı kutlamak istiyorlar..

demirtas
01-12-2005, 06:46 PM
Türklerin gecmişiyle ilgili okudugum kitaplarda orta asyada yasayan Türkler yılın belli zamanlarında tabiatla ilgili olarak bayramlar yaparlarmış.Nasılki baharın gelişini ateşler yakıp kutluyorlarsa (halende bazı bolgelerimizde yapılıyor)yeni yılada girerken ateşler yakılarak eglenceler tertip ederlermiş hatta bunların arasında şamanizm dinini temsil eden şaman kırmızılı kostumler giyermiş.Söylemek istedigim Noel babanın aslının ne oldugu nerden geldigi herkese göre farklı olabilir.Gercek olan şudur, yeni yıla girerken dünyanın heryerinde insanların eglenceler düzenlemesidir.

FRKMeRa
01-12-2005, 08:50 PM
frk06

Biraz araştırsaydın keşke..
1 Ocan veya 31 Aralık tarihi Hristiyanların kutladığı veya kutsal saydığı bir tarih değildir...

Sadece yazmış olmak için yazsaydın keşke..

?

vay be araştırdın ve sayende 1 ocak tarihinin yılın başı olduğunu öğrendim ..sağol varol da ben yeni yıl için değil noel baba için demiştim.. Yok noel baba hristiyan adeti değil diye bir copy-paste yaparsan o zaman sözümü geri alırım ..

thekillingroad
01-12-2005, 09:46 PM

tabi ya hiç hristiyan adeti olur mu ya.. Birde yazmış olmak için yazmasak ne güzel olurdu .. :angry_smi

Noel Baba'da bir "hristiyan adeti" değildir.. Hristiyan ülkelerde yapılan herşeyin hrsitiyan adeti olmadığı gibi..

fafatara53
01-12-2005, 09:50 PM
vallahi inanmıyorumki rahatsız etsin zaten olmayan şey beni niye rahatsız etsin....hiç bir zaman yılbaşında dışarı çıkmadım sadece bu son yılbaşı çıktım oda arkadaşın evindeydik...yani bundan sonrada evde geçicek....çıkarsan katil olma ihtimalin var....

FRKMeRa
01-12-2005, 10:38 PM
neyse aynı dilden konuşmuyoruz thekillingroad boşver

EmRi
01-13-2005, 11:27 AM
jejejejejeee Ertan abi ben bu NOEL BABA işini seviyommm ama,istersen diyer sefere beraber çıkalım :D :D

erhangs
01-13-2005, 11:31 AM
Bence rahatsız oluncak bısey yok ama bence! su kırmızı rengı arada bı renk degıstırerek bı goz canlanması yapılabılır dıye dusunuyorum tabıkı bu benım fıkrım dıger arkadaslar ne dusunur bılmem!!.. :confused:

Ertan Ömür
01-13-2005, 11:41 AM
jejejejejeee Ertan abi ben bu NOEL BABA işini seviyommm ama,istersen diyer sefere beraber çıkalım :D :D
Ben bir dahaki sefere(yaklaşık 5 ay sonra)NASREDDİN HOCA olmayı düşünüyorum.Benim ROVER a ters bineceğim(tabi araca bazı değişimler uyguladıktan sonra) ve tuning dergisine öyle çıkacağım..NOEL BABA eskilerde kaldı sevgili Rıza.. :wink_smil