View Full Version : YTL ve hayatımıza etkileri.....
Ertan Ömür
01-03-2005, 04:20 PM
Arkadaşlar YTL ile ilgili yaşadığınız her türlü sorunu yada olayı burada paylaşabilirsiniz..İyi,kötü,garip,çirkin,enterasan aklınıza gelebilecek hertürlü anı buraya... :confused:
fafatara53
01-03-2005, 04:22 PM
şu anda hiç bir değişiklik yok hala eski ganiyi kullanıyorum...
designerberker
01-03-2005, 04:26 PM
kolay gele !!!!!!!!!
philcollins
01-03-2005, 04:59 PM
pizzaya zam gelmiş. 8milyondu 9.300 olmuş. nası ya dedim. kaç kuruş oluyo ki o zaman bu?? madem zam yapıyon adam gibi yapsana. 9.5 lira desene.
Ertan Ömür
01-03-2005, 06:01 PM
Pratik çözüm: ''Her milyonu YTL ye çevirirken MİLYON kelimesini unutun..5 milyon değil 5 YTL...Milyondan küçük paralarda ise bin lafını unutun ve bir sıfır daha silin..Örneğin 500 bin nedir?.Bini atın geri kaldı 500.Bir sıfır geri gidin.Geri kaldı 50.Yani 500.000 tl=50 kuruş''
hackerbacker
01-03-2005, 06:46 PM
herhalde zamanla insanlar alisacak ama biraz zaman surebilir .
yeni paramiz hayirli olsun :p
Hacker Backer
Erhan
01-03-2005, 10:28 PM
herhalde zamanla insanlar alisacak ama biraz zaman surebilir .
yeni paramiz hayirli olsun :p
Hacker Backer
ewt..biras zamn alacak bencede...fakat simdiden bakıom kentkart basıom otobuslere 0.50 ytl yazıo zuhahahah :D
valla bizim milletimiz buna bir zor alışacak gibi.Bugün araba fiyatı verirken kafayı yedim :D
ultrAslan_Erhan
01-04-2005, 01:25 PM
dun benzincinin teki 500 milyon zarar etmis :) adamlar 50 ytl lik benzin almiş 50 kurus odemiş kredi kartıyla %18 ide eklemiyorum :)
hazel
01-04-2005, 02:08 PM
arkadaslar YTL sadece bi kandirmaca, 4 sene ekonomi okudum, iktisat ve avrupa toplulugu master i yaptim, 7 sene bankada yoneticiligim var yani azbucuk (mutavazi oliim biraz) ekonomiden paradan anlarim, YTL sadece ilizyon, kandirmaca alim gucunde bi degisiklik yok, kimse zenginlesmedi kimse fakirlesmedi (milletin kafasi karisikken zam yapanlar haric), aslinda gozden kacan bi sey var YANI KANDIRMACANIN EN BUYUGUNU KAZIGIN EN BUYUGUNU BIZLERE ATIP BUNU BI BASARIYMIS GIBI GOSTERMEK. dusunun bi kere 20.000.000 tl varken bi de 50.000.000 tl ve 100.000.000 tl piyasaya ciksaydi ne dusunurdunuz?.bunlarda ekonominin icine ettiler demezmiydiniz... Herkesin atladigi sey BU YONETIM PIYASAYA 50 YTL VE VE 100 YTL SURDU, BUNLARIN ESKI TL KARSILIGI NEDIR HIC MERAK ETTINIZ MI?????50.000.000 tl ve 100.000.000 tl YANI PARANIN DEGER KAYBETTIGI DIBI BULDUGU GERCEGI,Garibim halkimda ne guzel kendine oyun buldu yok tl yok kurus ay yanlis odedim ay bu kac liraydi diye SALAKca bi oyun oynuyor ama neyin oldugunun farkinda bile degil.Arkadaslar YTL diye bi sey yok, kendinizi kandirmayin.Burda (ingilterde) haberlerde insanlar TURKLERE guluyor, ne yapiyor bu saskinlar diye.Kimse bunlara gercegi anlatmiyormu diye.....yani portakala elma diyince yedigin elma olmuyo ki.....
samuel
01-04-2005, 02:48 PM
en büyük ytl başka büyük yok :p
Sen gidip STG'n ( Kendi para birimin Pound Sterrlinggg) ile uuuras. Karisma bizimkine mumkunse..
hazel
01-04-2005, 03:00 PM
sizi bilgilendiren de suc zaten, aslinda mustehak size, birakcan sizi "opsunler", uyandirmaycan, ne guzel mutluydunuz, yeni YTL miz var bizde artik milyonlardan kurtulduk bi ayiptan da kurtulduk, lay lay loooom, hayat guzel, YTL geldi hersey duzeldi, hersey eskisinden daha guzel.....haydi el ele tutusup kirlarda bayirlarda lay lay lom kosalim...Samuel olm, sen Bulo ya gore biraz daha akilli gorunuyordun ama anladigim kadariyla sadece "gorunuyon" :)
samuel
01-04-2005, 03:06 PM
hehehehe
banknot olarak en büyük demek istedim 100 ex.100.000.000
şimdi kaynana şekeri alabilecez 10 kuruşa;) eskiden kuruş yok diye satmıyorlardı.....
sizi bilgilendiren de suc zaten, aslinda mustehak size, birakcan sizi "opsunler", uyandirmaycan, ne guzel mutluydunuz, yeni YTL miz var bizde artik milyonlardan kurtulduk bi ayiptan da kurtulduk, lay lay loooom, hayat guzel, YTL geldi hersey duzeldi, hersey eskisinden daha guzel.....haydi el ele tutusup kirlarda bayirlarda lay lay lom kosalim...Samuel olm, sen Bulo ya gore biraz daha akilli gorunuyordun ama anladigim kadariyla sadece "gorunuyon" :)
Sayın yöneticim kişisel haklarıma sürdirek saldırı var lütfen haklarımı koruyunuz.
Şey ben admindim dimi tüh naapcaz şimdi..
* Galiba oradan biz Türkler ve Türkiye'de yaşayanlar koyun gibi görünüyor. Fakat sadece görünüyor merak etme. Bizler biraz geç de olsa annarız başımıza ne geldiini veya geleceeeni. Ekonomimizin güllük gülistanlık olduğunu düşünmediiimiz gibi düşündürecek kadar güzel şeyler olmadııının da farkındayız. Ama olsun biz burada yaşamaya devam ederek her geçen gün daha iyiye gidebileceğini düşündüğümüz yaşam standartlarımız için daha fazla çalışacağız. Böyle düşünerek koyun olmadııımız gibi aşırı milliyetçi de olmayız. Sadece nefes aldığın yer faydan olan yerdir diyoruz, tıpkı senin gibi birisinin burda nefes almayarak...
34 GS 1905
01-05-2005, 09:49 AM
Banka matikde 6 sıradaydım.Önimde para çekmeye çalışan 5 kişi rakamları tuşlarken benden yardım aldı :D
Ertan Ömür
01-12-2005, 12:13 PM
http://img2.imagevenue.com/loc85/_1105371804.jpg
Mardin Nusaybinli vatandaşlar 'bir ilk'i gerçekleştirdiler!
Yeni gördükleri metal 1 YTL'yi incelerken parayı ortadan kırdılar! Metal paranın gümüş renkli olan kısmı ile sarı renk olan kısmının bu kadar kolay birbirinden ayrılmasını hayret dolu gözlerle izleyen vatandaşlar, önümüzdeki günlerde bununla ilgili sıkıntılar yaşanabileceği konusunda yetkilileri uyardılar. :wink_smil :)
philcollins
01-12-2005, 12:21 PM
http://img2.imagevenue.com/loc85/_1105371804.jpg
Mardin Nusaybinli vatandaşlar 'bir ilk'i gerçekleştirdiler!
Yeni gördükleri metal 1 YTL'yi incelerken parayı ortadan kırdılar! Metal paranın gümüş renkli olan kısmı ile sarı renk olan kısmının bu kadar kolay birbirinden ayrılmasını hayret dolu gözlerle izleyen vatandaşlar, önümüzdeki günlerde bununla ilgili sıkıntılar yaşanabileceği konusunda yetkilileri uyardılar. :wink_smil :)
işte türkün gücü :49_49:
beyazkartal
01-13-2005, 02:17 PM
http://img143.exs.cx/img143/2521/yetle1bk.jpg
philcollins
01-13-2005, 03:10 PM
http://img143.exs.cx/img143/2521/yetle1bk.jpg
aaaaaaaa ben bunu daha önec koyduydum ama :49_49:
beyazkartal
01-13-2005, 03:59 PM
Valla haberim yok , olsa koyarmıyım kardeş...
konu ytl ya buraya uyar diye şeyetmiştim..
philcollins
01-13-2005, 04:42 PM
Valla haberim yok , olsa koyarmıyım kardeş...
konu ytl ya buraya uyar diye şeyetmiştim..
sen gel ne şekilde olursan ol gel beyazım :49_49:
Ertan Ömür
01-31-2005, 07:44 PM
YTL'den değerli 16 para kaldı!!!
Geçen yıl sonuna kadar dünyanın en bol sıfırlı parası olan ve bir biriminin değeri dünyadaki tüm ülkelerin bir biriminden daha düşük olan Türk Lirasının altı sıfırının atılarak YTL’ye geçilmesiyle birlikte, dünyada 1 birimi 1 YTL’den daha yüksek sadece 16 para kaldı.
Maliye Bakanlığı açıkladığı, senetli ve senetsiz alacak ve borçların değerlenmesinde kullanılacak olan yabancı paraların 2004 sonu itibariyle Türk Lirası karşılıklarını gösteren listeye göre, YTL’ye geçtikten sonra 100 para biriminin 84'ünün karşılığı kuruşlarlarla ifade edilmeye başlandı. Bu paralar arasında Japon Yeni, İsveç Kronu, Norveç Kronu, Rus Rublesi, Suudi Arabistan Riyali gibi çok bilinen paralar da bulunuyor. Bir birimi 1 YTL’den yüksek paralar arasında ABD Doları, Kanada Doları, İsviçre Frangı, Avustralya Doları, Euro, İngiliz Sterlini, Kuveyt Dinarı, Libya Dinarı, Tunus dinarı, Bahama Doları, Panama Balboası, Ürdün Dinarı, Kıbrıs Lirası, Umman Riyali, Bahreyn Dinarı bulunuyor.
HÜRRİYET
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.