View Full Version : bi soru:sis farı
alid90
01-01-2005, 09:30 PM
arkadaş dediki sis farı aerodinamiği bozuyo o nedemek oluyo
BU ARADA 100. MESAJIMI YAZIYOM
arkadaş dediki sis farı aerodinamiği bozuyo o nedemek oluyo
BU ARADA 100. MESAJIMI YAZIYOM
100. mesajın hayırlı olsun ablacım :p
Sis farının aerodinamiğin ne alakası var anlamadım valla :D
alid90
01-01-2005, 09:58 PM
aerodinamik neki?
fafatara53
01-01-2005, 09:59 PM
bu konuda hiç bi bilgim yok ama ben dediğin gibi bi sorunla ne karşılaştım nede duydum.....
aerodinamik neki?
Aerodinamik, hava ile havanın içinde hareket eden katı kütlelerin etkileşimini inceleyen bilim dalıdır. Otomobille ilgili olarak, otomobillerin havanın içinde nasıl hareket ettiğini incelemekte kullanılır. Otomobillerin hava sürtünme katsayısının düşük olması ve havanın içinden daha kolay geçebilmesi, hem aracın dengesini hem de yakıt tüketimini olumlu etkiler. Günümüzde normal otomobillerin sürtünme katsayısı 0.30 civarındadır. Opel Calibra 0.26'lık sürtünme katsayısıyla binek otomobilleri içinde en iyi değere sahiptir. Fiat Tempra ise 0.28'lik bir sürtünme katsayısına sahiptir. İlk bakışta Tempra'nın nispeten köşeli olduğu düşünülebilir ama bu aracın avantajı bagajının yüksek olması. Çünkü aracın havayla karşılaşması olduğu kadar havadan ayrılırken oluşturduğu akımlar ve girdaplar da sürtünmeye etki eder. En ideali bir su damlasının şeklidir. Uçakların kanatlarının uzunlamasına kesiti incelendiğinde su damlasına benzediği yani önde yuvarlak ve kalın, arkada ince olduğu görülür.
Ben Sİs Fari Hastasiyim YaklaŞik 4 ÇeŞİt Arabamda Sİs Fari Var Ön Farlari İptal Ettİm Yakinca Çok Guzel Bİr Goruntu Verİyor Benİm Arabamda HİÇbİrŞeyİ Bozmuyor...
nitrO_Oxide
01-01-2005, 10:43 PM
ne alaka ? :cool:
alid90
01-01-2005, 11:09 PM
bende bilmiyom alakayı arkadaş dedi
bende bilmiyom alakayı arkadaş dedi
Sen o arkadaşa selamımı söle..Birisi ona bu konuyu yanlış izah etmiş :rolleyes:
SNOWMAN
01-02-2005, 04:14 PM
alid90 kardeşim, Battista arkadaşımız konuyu bilimsel olarak ve sadeleştirerek anlatmış şimdilik o bilgi yeterli olur sanırım.
Her otomobil firmasının bu testleri araştırmaları yaptığı rüzgar tünelleri olur. Tasarladığı araba modelini bu rüzgar tünelinde aerodinamik açıdan ölçer değerlendirir. Gerekiyorsa parçaların şeklini değiştirir, spoiler kor, bir şeyler yapar.
Tekrar ölçer biçer. Önemli konudur aslında.
Bazı Jeep ve pick up lardaki gibi, kullanıcı tarafından kocaman sis farı projektör gibi şeylerin tavana, sağa, sola takılması durumunda aerodinamik yapı bozulur tabii. O da tehlike yaratacak, yakıt sarfiyatını belirgin şekilde artıracak boyutta olmaz.
Power
01-02-2005, 04:14 PM
etkilemez
KediyeKafaAtanPskopatFare
01-02-2005, 05:31 PM
Sis bir görüntü oldu artık sisli zamanlarda açmak artın aut sabah açmak in bir arabada sabah sis yaniyorsa bilki ya genç yada araba şekilse kapışma arıyor
Sis bir görüntü oldu artık sisli zamanlarda açmak artın aut sabah açmak in bir arabada sabah sis yaniyorsa bilki ya genç yada araba şekilse kapışma arıyor
O nedemek yaa..Bende sabah biner binmez açarım sislerimi...Kapışmak için değil..Zaten kim kapışır ki hatunla :p
alid90
01-02-2005, 05:53 PM
istersen ben kapışırım senle
.................sen arabayla bende koşarak :D
thekillingroad
01-02-2005, 06:18 PM
Sis farını söküp te lastiğin önünden dışarı açılacak bir tünel yaparsak, aerodinami iyileşmiş olur evet...
De bu haliyle alakasız.
alid90
01-02-2005, 06:50 PM
oğlum öyle bişey olsaydı ferrari filan niye koymasın ki sonuçta adam senden 200.000 dolardan daha fazla para alıyo
nascarda normal farları bile plastikle kaplarlar
.................................................. ...........................diyo benim ark
aLi GT-R
01-02-2005, 07:09 PM
aerodinamik neki?
Farkettiysen spor arabaların çoğu neredeyse dümdüzdür
Ki hava rahatça üzerinden akıp geçebilsin ve daha rahat hızlanabilsin...
Arabaların alçak olması da bir etkendir hız için. Yol tutuşu etkiler...
LaGuNa
01-03-2005, 11:29 AM
sis farları a.dinamigi etkilese inan subaru larda bu koca sis farları olmazdı...
arkadaşına bu resmi göster...eger yine anlamasa bi subaruyla test sürüşü yaptır..
ozaman ..anlar
http://www.torquecars.co.uk/images/impreza.jpg
sis farları a.dinamigi etkilese inan subaru larda bu koca sis farları olmazdı...
arkadaşına bu resmi göster...eger yine anlamasa bi subaruyla test sürüşü yaptır..
ozaman ..anlar
http://www.torquecars.co.uk/images/impreza.jpg
:D Süpersin
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.