PDA

View Full Version : Beyin,göz,dil zinası varmıdır,yokmudur?....

Ertan Ömür
01-01-2005, 02:45 PM
Arkadaşlar zinanın ne olduğunu hepimiz az çok biliyoruz..Benim sizlere sormak istediğim bir konu var..Hukuki ve ahlaki açıdan BEYİN-GÖZ-DİL zinası diye bir kavram varmıdır?..Yani ortada fiili bir durum yok ama kişi kafasında bir kişiyle ilişkiye giriyor.Bunu kurguluyor.Yada gözüyle birisini soyuyor..Yada x bir kişi hakkında arkadaşlığın ötesinde cümleler kuruyor..
Ben yaklaşık 5 yıldır bu konu hakkında yakın akrabalarım da dahil tartışırım.Açıkcası hala kararsızım.Basit gibi körünsede aslında karmaşık bir durum... :confused:

designerberker
01-01-2005, 02:51 PM
kesinlikle vardir cunku herkes kabul etsinki herkesin kendi bir dunyasi var bunu herkes biliyor
bana gore kesinlikle vardir ancak kisi istemese bile olabilir!

ultrAslan_Erhan
01-01-2005, 03:02 PM
Bu bence sadece tatminkanlık la ilgili yani bi nevi kendi egolarini tatmin etmesi. sonucta kisi istemese bu tarz bişi olcagına inanmıyorum..

designerberker
01-01-2005, 03:09 PM
Bu bence sadece tatminkanlık la ilgili yani bi nevi kendi egolarini tatmin etmesi. sonucta kisi istemese bu tarz bişi olcagına inanmıyorum..

abi ben katilmiorum sana insan ne kadar ihtiyaci olmassa olmasin yine bole seyleri vardir cunku insanoglu doyumsuz bir varlik kimse kendisine doyumsuz demez ama bu bole

ultrAslan_Erhan
01-01-2005, 03:12 PM
Ya anlatmak istedigim olay su cinsel egolarini tatmin etmek icin bu tip olaylara basvururlar eger duzenli bir iliskisi olan kişiler bence bu istemediklerinde yapmazlar.

designerberker
01-01-2005, 03:16 PM
bence cinselliktede ayni........

Ertan Ömür
01-01-2005, 03:20 PM
Arkadaşlar olayın bir hukuki,birde ahlaki boyutu var.Her ikisi için olayı ayrı ayrı değerlendirmek gerekir.. :confused:

ultrAslan_Erhan
01-01-2005, 03:31 PM
Abi hukuk olayida farkli kıza ters bakarsanda taciz oluo elini tutsanda taciz oluo...
ama bence bisim ulkede muhafazakarlık biras asiri sanirim buda bu tur olaylara milleti mimlendirio. bunun onune gececeklerine inanamiyorum turk insaninin.

hackerbacker
01-01-2005, 03:42 PM
ben ertan abiye katiliyorum beyin - goz - dil zinasi diye bir kavram vardir.
insanoglu boyle elde edemedigi birisi hakkinda kotu dusuncelere sahip oluyor bunu daha sonra goz ve dil organlariyla bir sekilde disari vuruyor . ama her sey elde edene kadar tabikiii . doyumsuzluk galiba bunu adi.

hukiki ve ahlaki acidan bizim toplumumuzda bazen bu konulara dar bir pencereden bakiliyor bazende genis bir pencereden bakiliyor .

bu konular uzun konular simdilik benden bu kadar

Hacker Backer :confused: :cool:

Arkadaşlar zinanın ne olduğunu hepimiz az çok biliyoruz..Benim sizlere sormak istediğim bir konu var..Hukuki ve ahlaki açıdan BEYİN-GÖZ-DİL zinası diye bir kavram varmıdır?..Yani ortada fiili bir durum yok ama kişi kafasında bir kişiyle ilişkiye giriyor.Bunu kurguluyor.Yada gözüyle birisini soyuyor..Yada x bir kişi hakkında arkadaşlığın ötesinde cümleler kuruyor..
Ben yaklaşık 5 yıldır bu konu hakkında yakın akrabalarım da dahil tartışırım.Açıkcası hala kararsızım.Basit gibi körünsede aslında karmaşık bir durum... :confused:

Ertan Ömür
01-01-2005, 03:48 PM
Ya ben eşime,rüyamda bir kadınla beraber olduğum için hesap vermek durumunda kalmıştım biliyormusunuz(gördüğüm rüyayı ona anlatmak gafletinde bulunmuştum)?Efendim neymiş aklımda yada bilinç altımda birşeyler olmasaymış ben bu tür rüyalar görmezmişim.Rüyanın muhasebesi yapılırmı?Benim bildiğim rüya tabirleri vardır ama rüya muhasebesi yoktur.. :)

designerberker
01-01-2005, 03:51 PM
bence herkese olabilir.......ama tabi senin durum biraz kotu olmus :o

hackerbacker
01-01-2005, 03:56 PM
abi inan cok kotu bir durum olsa gerek
gecmis ol :p sun

Hacker Backer

fafatara53
01-01-2005, 04:20 PM
Ya ben eşime,rüyamda bir kadınla beraber olduğum için hesap vermek durumunda kalmıştım biliyormusunuz(gördüğüm rüyayı ona anlatmak gafletinde bulunmuştum)?Efendim neymiş aklımda yada bilinç altımda birşeyler olmasaymış ben bu tür rüyalar görmezmişim.Rüyanın muhasebesi yapılırmı?Benim bildiğim rüya tabirleri vardır ama rüya muhasebesi yoktur.. :)

muhasebecini değiştir abi....hesapları birbirine karıştırmış...rüya rüyadır gerçek değilki...uyurken ne girebilirki beynime....

Ertan Ömür
01-01-2005, 04:30 PM
muhasebecini değiştir abi....hesapları birbirine karıştırmış...rüya rüyadır gerçek değilki...uyurken ne girebilirki beynime....
Peki fatih sence BEYİN-GÖZ-DİL zinası diye birşey varmıdır.Yani bir başkasından hoşlandın.Yada ondan hoşlandığını dile getirdin..Yada gözünle soydun birisini.Bu sence zinamıdır?değilmidir? :confused:

fafatara53
01-01-2005, 04:32 PM
vardır abi....gözle süzersin beyinle düşünürsün dillede isteğini belirtirsin.... :D çok mu kötü oldu..... :D

Ertan Ömür
01-01-2005, 04:42 PM
vardır abi....gözle süzersin beyinle düşünürsün dillede isteğini belirtirsin.... :D çok mu kötü oldu..... :D
Kötü olmasına kötü olmadı da,bence olayı biraz üstün körü değerlendirdin.Vardır elbet bir bildiğin :confused:

^^CaRiSMa^^
01-01-2005, 05:03 PM
ahlaki olarak beyin -göz-dil zinadır benim bildigim kadarıyla....ama hukuki yonunu bilmem ama o da kesin zinadır diye gecer....

DaYkO
01-02-2005, 07:09 PM
arkadaşlar bu çok göreceli kavram şöyleki zina olayı tüm dinlerde yasakdır incilde tevratta ve benim dinim islamiyetin kitabında kuranda da yasaktır benim dinim dedim çünkü sitede belki başka dine mensub insanda olabilir yada dine inanmayan.
neyse islamiyette beyinle zina yapmak haramdır düsünmekle olur yani fantazi tarzı açıklama yapmama gerek yoktur :confused: gözle zinaya gelince bu sadece cinsel anlamda düşünülmemeli etiğe aykırı görülmemesi gereken şeylere bakmak desem yeterlidir.dille zinada haramdır kötüdür akabinde insanın ahlakını bozar bence zinanın her türlüsü zararlıdır ve herşey meşru yaşanmalıdır :p

Ertan Ömür
01-03-2005, 03:43 PM
arkadaşlar bu çok göreceli kavram şöyleki zina olayı tüm dinlerde yasakdır incilde tevratta ve benim dinim islamiyetin kitabında kuranda da yasaktır benim dinim dedim çünkü sitede belki başka dine mensub insanda olabilir yada dine inanmayan.
neyse islamiyette beyinle zina yapmak haramdır düsünmekle olur yani fantazi tarzı açıklama yapmama gerek yoktur :confused: gözle zinaya gelince bu sadece cinsel anlamda düşünülmemeli etiğe aykırı görülmemesi gereken şeylere bakmak desem yeterlidir.dille zinada haramdır kötüdür akabinde insanın ahlakını bozar bence zinanın her türlüsü zararlıdır ve herşey meşru yaşanmalıdır :p
En detaylı açıklama senden geldi DAYKO.Sağolasın..Ama açık söylemek gerekirse biraz kafam karıştı.. :confused:

^^CaRiSMa^^
01-06-2005, 05:24 PM
ewt dayko saolasın..iyi yazmısın..

hobbit
03-31-2005, 03:28 PM
vardır vardır... :012:

t n c r
03-31-2005, 03:29 PM
cok guzel bı soz vardır dusunmekten utanmıyorsan yapmaktan da utanma dıye

sahra
09-05-2005, 02:32 PM
Bence vardır insan sadece fiili davranışlarından ötürü (zina gibi) yargılanmaz..
beyin,göz,dil zinasıda vardır tabiki..düşüncelere ve hayal gücüne gücüne bağlı olarak zina vardır..bence bu basit bir dizilimde açıklanırsa; göz görür,algılar.. beyin farklı bir dünyada hayal kurar..dilde bunlar gerçekmiş gibi ifade eder...

SNOWMAN
09-05-2005, 02:49 PM
Zina işini beyin, göz, dil (lisan) fiziksel olarak gerçekleştiremiyeceğine göre; insanların düşüncelerine birazcık hakim olması gerekiyor.

Zinanın, iki tarafın isteğiyle yapılabilen bir eylem olduğunu düşünürsek; ülkemizde genel olarak yapılan bu eyleme Beyin, Göz, Dil TECAVÜZÜ demek daha doğru olacaktır.

Sokaklarımızda sık sık tanık olduğumuz sarkıntılık olaylarını düşünün...

Belki milyonda bir denebilecek şekilde, bu eylemi karşılıklı arzu ederek zina şekline getirenler olabilir.

Yaaa neler den bahsediyorum... Silmemek için hemen göndereyim en iyisi..

ahirimsensin
09-05-2005, 03:05 PM
Beyin,göz,dil zinası varmıdır,yokmudur?....
vardır efendim....

t n c r
09-05-2005, 03:07 PM
varmıs efedım ole dedı kendılerı :D

speed55
09-05-2005, 03:48 PM
Vardiir.....................

LadyJoKeR
09-05-2005, 04:23 PM

kendi düşünceme göre kalp aldatması olmadığı sürece o aldatmak değil..Sadece bir ''yanılsama'' dır.Bir oyundur.Benim birlikte oldugum insan artık bana değer vermiyor ve aşık değilse, işte o aldatmaktır.Benim gözümde fiziksel ihtiyaçtan dolayı birlikte olmak aldatmak değildir...

Ertan Ömür
09-05-2005, 04:32 PM
.Benim gözümde fiziksel ihtiyaçtan dolayı birlikte olmak aldatmak değildir...
Hukuk öyle düşünmüyor ama.Hatta toplum da:all2:

t n c r
09-05-2005, 04:32 PM
fızıksel ıhtıyacını baska sekıldede gıderebılırsın ama bu seferde dusunerek aldatmıs olacaksın

detrivore
09-06-2005, 06:37 PM
derİn Mewzu Aslinda ......

baracuda
09-06-2005, 11:32 PM
vardır bence illaki uygulamaya dökmek gerekmiyor gözle dille düşünceyle de olur benim fikrim bu yönde