PDA

View Full Version : Modifiyeli arabayı almakmı zor yoksa satmakmı?

Ertan Ömür
12-31-2004, 12:39 PM
Arkadaşlar MODİFİYE sektöründeki en önemli sorunlardan birisi de bu sektördeki 2. el olayı.Modifiye yapan,satarken ettiği zarardan şikayetçi.Alan ise acaba bu araç kazalımı diye kafa yoruyor.Ayrıca alan kişi birçok şeyi kendisi yapmadığı için hazıra konmasından dolayı piyasa da ona itici gözle bakan çok oluyor.Yani açıkcası ben aracımı satmaya kalksam edeceğim zararı düşünmek bile istemiyorum..Sizler bu 2. el olayını nasıl değerlendiriyorsunuz? :confused:

fafatara53
12-31-2004, 12:39 PM
almak kolay satmak zor.....

Ertan Ömür
12-31-2004, 12:41 PM
almak kolay satmak zor.....
Çok özet olmuş be Fatih :confused: :)

ЅENA
12-31-2004, 12:50 PM
Arkadaşlar MODİFİYE sektöründeki en önemli sorunlardan birisi de bu sektördeki 2. el olayı.Modifiye yapan,satarken ettiği zarardan şikayetçi.Alan ise acaba bu araç kazalımı diye kafa yoruyor.Ayrıca alan kişi birçok şeyi kendisi yapmadığı için hazıra konmasından dolayı piyasa da ona itici gözle bakan çok oluyor.Yani açıkcası ben aracımı satmaya kalksam edeceğim zararı düşünmek bile istemiyorum..Sizler bu 2. el olayını nasıl değerlendiriyorsunuz? :confused:

Sizin araçlarınız kupon araç sınıfına giriyor.
Bir arabayı alıp o hale getirmek insana eminim inanılmaz bir keyif veriyor ama iş satmaya gelince hüsrana uğruyorsunuz.
Meraklısını bulacaksınız ki arabayı satabilesiniz.10 milyara aldığın bir arabaya 5 milyar masraf yaptın diyelim ki...15 milyara satabilecek misin!!!Zor ihtimal.
Ya biz araba satrken zorlanıyoruz.Şimdi bu işin içinde olduğum için olaya daha objektif bakabiliyorum....
Piyasaya bukadar sıfır araç girerken 2.elde sorun olmasıda normal.

Ertan Ömür
12-31-2004, 12:52 PM
Bir arabayı alıp o hale getirmek insana eminim inanılmaz bir keyif veriyor ama iş satmaya gelince hüsrana uğruyorsunuz.
Meraklısını bulacaksınız ki arabayı satabilesiniz.10 milyara aldığın bir arabaya 5 milyar masraf yaptın diyelim ki...15 milyara satabilecek misin!!!Zor ihtimal.
Ya biz araba satrken zorlanıyoruz.Şimdi bu işin içinde olduğum için olaya daha objektif bakabiliyorum....
Güzel ve detaylı bir yazı.Sağolasın Sena.. ;)

ЅENA
12-31-2004, 12:53 PM
Ne demek fm :rolleyes:

beyazkartal
12-31-2004, 01:11 PM
sena haklı , ancak meraklısına satılabilir.....

ve ayrıca şu an üye olduğumuz sitemiz gibi siteler sayesinde sadece bilenlerin yarattığı satış yapabilme ortamı ile bu araçlar daha kolay satılabilir.

ama bir araba pazarında ertan ağbininde dediği gibi alıcının ilk aklına gelen, ya bu araç takla falan mı atmış acabada bu hale getirmişler... gibi daha çeşitli örneklerle alıcı aracın yanına bile yaklaşmıyor.

Erhan
12-31-2004, 09:20 PM
işte bu kadar...herseyi anlatmıssın... ;)

nitrO_Oxide
01-01-2005, 12:48 PM
aslına bakarsanız almakta zor satmakta.
diyelimki bir modifiyeli araba begendiniz ve onu almak istiyorsunuz siz ona gidip bu arabayı bana satarmısın dediğinde malı kıymete biner ve cok para ceker boylecede arabayı almak zorlasır.
ama tam tersine sizin bir modifiyeli araban ola ve onu satmak istesen.idyelim ki araban 5 milyar uzaerindede 10 milyarlık modifikasyon var siz bu aracı 15 milyara satamazsınız cunku alıcı soyle dusunur.bu arabanın orjinalini alırım ve o uzerindeki 10 milyarlık mkodifikasyon işlemnlerini ben yaparım hemde kendi zevkime gore yapmış olurum der.boylecede arabayı satmakta zorlasır.

yani kısacası biraz şans biraz kaliteli modifiye birazda az ücret talebi ;)

Ertan Ömür
01-01-2005, 02:17 PM
Burada şunu belirtmeliyiz.Mesela benim aracın eski stopları,lastik ve jantları,tesisatı evde duruyor...Benim ROVER piyasa da 15 milyar diyelim.Belli parçaları söküp yerine yeni parçalar takıyorsunuz..Unutmayalım ki elimizde duran çıkma parçalarında bir piyasa değeri var.Yani çıkardığımız stop,far,jant,tesisat,airbag gibi parçaları belli fiyata satabiliriz...Bütün bunları yaptığımız modifiye harcamalarından düşmeliyiz.Yani aracımıza 12 milyar harcadık.Ama çıkma parçaları ise 4 milyara sattık.Ozaman yaptığımız harcama 8 milyar olur.Satarkende geri dönüşümü taş çatlasa 4 milyar olur.Yani 4 milyar yine zararda oluruz..Aslında MODİFİYE bir çılgınlıktır..Parayı bir nevi sokağa atmaktır belli bir kesim için..
Ama mesela sigara içen bir insan kendi keyfi için dünya para döker havaya üflediği dumana..Bunun yanında vücut sağlığı bozulur..Ama modifiyeci döktüğü paraların büyük bir kısmından zarar etsede psikolojik tedavi görmüş kadar mutlu olur modifiye sonrası.Aslında konuşacak çok şeyim var bu konuda.Ama şimdilik bukadar yeter... ;)

nitrO_Oxide
01-01-2005, 05:38 PM
ertan abi bu sadece sigarayla sınırlı değil.mesela siz bir bilgisayara alıyorsunuz onu 3 sene kullanıyorsunuz sonra satmak istediğiniz zaman cok komik rakamlara satıyorsunuz.
mesela cep telefonu oda aynı şekilde.

Badboy
01-01-2005, 06:00 PM
Bunun en guzel orneklerınden bırını ben yasıyorum.Arabama bı ton masraf yaptım o kadar ugrastım gunlerımı saatlerımı ve bır o kadarda emek harcadım.Arabayı aldıgımda 9.000.000.000 vermıstım.uzerıne 4 mılyar masraf yaptım ama satmaya kalktıgında 11 mılyar fıyat verdıgımde oooo naptın sen mercedes mı satıyosun dıyolar.Yapılan emege harcanan paraya kaybedılen vakıte kımsenın saygısı olmuyo bu ıste.Bende dedıgım fıyatın altında hıc bır zaman satmamaya karar verdım. :(

nitrO_Oxide
01-02-2005, 10:36 PM
biz şahini zor satabildik kanka 1 senedir satılık daha gecen hafta verebildilk :( :mad:

WoEx
01-02-2005, 11:28 PM
Kac paraya verdınız nıtro???? :confused:

nitrO_Oxide
01-03-2005, 12:11 AM
Kac paraya verdınız nıtro???? :confused:

kendi aralarında anlaştılar tam nekadar bilmiom :(

thekillingroad
01-03-2005, 02:22 AM
Almak uğraştırır, çok iyi araştırmak gerekir aracı.... zordur...

Verdiğin parçaların fiyatını ekleyipp satmak imkansızıdır , alan da bir bakıma enayidir...

ben 5milyarlık parca ekledin aracına...
Öncelikle o parçalar şu an kullanılmış.. Ne kadar temiz de olsa...
2001 model bir arac alacasın.. Pİyasası 20milyar.. Çok temiz diye 0km fiyatına alır mısın? Almazsın..

Kullanılmış parçaların fiyatı elbet düşük olacaktır..

ben ürkerim kardeşim. sadece filtre bile olsa ürkerim aracı alırken...
o filtre sesi yüksek devirde, yada dipigaz yapılınca veriyor...

DRIVER34
01-03-2005, 12:32 PM
valla bence bu biraz anlayış meselesi
yani alan adamın amacına ve merakına bağlı eğer bu işe meraklı biriyse zaten süprizleri az çok tahmin edebilir açıkçası ama plakan biraz tanınmışsa ve piyasadan biriyse satması o kadar kolay oluyor ki... ama ne bileyim merakı yeni başlamış birinin hazırını alma sebebi parçacılarda yada ustalarda kazıklanma korkusundandır bence ee tabi, buna istisnaden akıl alırken en ufak olumsuzluk soğutur adamı bence
ben açıkçası almam bunun sebebi (çok özel bi araba olmadıkça) karşılaşabileceğim sorunlardan ziyade kendim bişeyler yapmak istediğimdendir ..
ben 3 kere araba aldım ve hiçbiri yürür vaziyette bile değildi hepsi hurdacıdan alındı anlayacağınız ha belki bunun sebebi ekonomik açıdan yada sanayide olmamızdır..
en temiz aldığım araba şu kullandığımdır onunda motor bloğu çatlaktı tahmin edin artık diğerlerini
bu arz talep meselesi bence yeri geldimi sen arabanı satmak istemessin alıcı çıkar satmaya kalkarsın biton bahane çıkartırlar

Power
01-03-2005, 12:41 PM
satmak zor. adam zaten tereddüt eder araç hırpalandımı diye.

alma konusuna gelince zaten modifiyeli araç almam..

Badboy
01-03-2005, 12:53 PM
Tereddut etmesıne gerek yok zaten yıpratılıyor arabalar.
Örneğin kimse orjinal arabasıyla durduk yerde bosu bosuna debrıyaja basılıyken delı gıbı gaz vermez.Ama egzostu hava fıltresı veya kat ıptalı olan bı modlu arac verır.
Genelde orjınal araba sahıplerı yanlamaya veya el frenı cekmeye falan calısmaz.ama arabası bıraz dusuk olan veya jantı lastıgı takan modlu arabalarda genelde bunları goruruz :p
Bunlar en kısa orneklerı.Daha neleeeeeeeeeer neler var. :p :D :p

Power
01-03-2005, 12:57 PM
Tereddut etmesıne gerek yok zaten yıpratılıyor arabalar.
Örneğin kimse orjinal arabasıyla durduk yerde bosu bosuna debrıyaja basılıyken delı gıbı gaz vermez.Ama egzostu hava fıltresı veya kat ıptalı olan bı modlu arac verır.
Genelde orjınal araba sahıplerı yanlamaya veya el frenı cekmeye falan calısmaz.ama arabası bıraz dusuk olan veya jantı lastıgı takan modlu arabalarda genelde bunları goruruz :p
Bunlar en kısa orneklerı.Daha neleeeeeeeeeer neler var. :p :D :p

+1905

DEVIL
01-07-2005, 09:28 AM
Modifiye demek arabayı kişiselleştirmek demek bence. O yüzden satması zor ve bu nedenden dolayı millet standart hale getirip satıyor...........Modifiyeye meraklı insan zaten modifiyeyi kendi yapmak ister....

Ertan Ömür
01-07-2005, 10:58 AM
Modifiye demek arabayı kişiselleştirmek demek bence. O yüzden satması zor ve bu nedenden dolayı millet standart hale getirip satıyor...........Modifiyeye meraklı insan zaten modifiyeyi kendi yapmak ister....
Benim ROVER ın standart hale gelme oranı %40 falan.Geri kalan %60 ne olacak?Bana büyük bir kazık olarak geri dönecek..Bazen acaba ben aptallıkmı ediyorum diye düşünmüyor değilim açıkcası.. :confused:

fastboy
01-08-2005, 11:30 AM
.

undefined

undefined

Arkadaşlar size tamamen katılmıyorum. Olaya birde şu açıdan bakın ev sahibi olan insanların kaçta kaçı tam istediği zevkte döşenmiş yada zevke göre tadilat yapılmış olan evlerde oturabiliyor. Genelde sıfır ev alırken bile evin içindekine çoğudurumda razı gelmemiz gerekiyor yada bizim düşünemediğimiz bazı şeylerin başka meraklıları tarafından uygulandığını görünce hoşumuza gidiyor ve hemen sahipleniyoruz. İşte modifiye yada tunning de böyle birşey sizde olmayan cesaret bir başkasında oluyor ve adam sizin yapmak istediklerinizi resmen uygulamış oluyor eee bunda nevar tabiki bu arabanın farkı fiyatınada yansıyacak. Diğer bir durum kazalı birçok arabayı modifiye ediyorlarki görüntü kazasını unuttursun..........

Erhan
01-08-2005, 03:28 PM
bencede...cunku senin yaptıgın modifiye yi belki satın alan adam istemiyor...veya cok abartıya kacmıssın diede dusnebilir..o yuzden herkes kendi aklındaki işlemleri yapmak ister... ;)

FRKMeRa
01-08-2005, 03:50 PM
tok satıcı olursan her malın bir alıcısı vardır..

thekillingroad
01-09-2005, 05:31 AM
Niye hala kazık olarak görüyorsun?

Evindeki TV yi kullanıpta 0 fiyatnın yarısından aşağı satınca kazık mı yiyorsun?

Kullandığın cep telini satınca kazık mı yiyorsun?

nitrO_Oxide
01-09-2005, 03:41 PM
modifiyede oyle bişi katılıyorum sana ;)

thekillingroad
01-09-2005, 07:13 PM
Aldığın jantın ömrü gidiyor.. Yaptığın tamponun ömrü gidiyor..
Ömürsüz şeyler değillerki bunlar... E o zaman ben arabayı aldım 30milyara.. niye satıyorum 20milyara.. kazık yedim de...

Hoş biz kar ettik 4yıl neredeyse geçmesine rağmen ;)

SELÇUK SAĞLAM
01-10-2005, 10:23 AM
[I]araç tanıdık birinin aracıysa bence alınır ancak kendimiz uğraşıp hergeçengün bir tarafıyla uğraşmak ve bunu izleyerek kendince ilgilenmek bana sanki daha az maddi kayıpla daha güzel bir şekle sokmak diye düşünüyorum bence alınmaz yapılır ve satarkende biraz zararı göze almak zorundayızdır

gti_53
06-10-2005, 02:04 PM
millet faca araba alirken ilk aklina gelen kazalimiydi ki böyle yaptirdi arabayi?!?
Zevk için kimsenin akina gelmez....Ancak jant ollunca millet ölye düsünmüyor...Egzoz olunca bile yagi yenmistir diyiliyor....

CoNCoN
06-14-2005, 12:49 PM
bence meraklısına satmak önemli yoksa diğer insanlar bu araba kaza yapmış orası burası değişmiş diye almak istemezler.........

CrazyDeviL
06-14-2005, 12:52 PM
valla herkesin zevki başka, adam arabaya bakar der ulan bu para verilir mi buna, ben kendim uğraşırım yaparım daha iyi değer, öte yandan paraya sıkıştığında oda satamaz arabasını tabe :)