PDA

View Full Version : Audi RS3 is it real????

TorqueTuning
07-28-2005, 12:59 PM
Bildiginiz gibi eskiden A3 1.6 (102 hp), 1.8 (125 hp), 1.8 T (150 hp), 1.8 T sport (180 hp) ve S3 (210-225 hp) olarak uretildi eski kasada ((dizelleri saymıyorum)) . yeni kasada ise 1.6 L kullandı, 2.0 FSI 1.8 T'nin muadili olarak cıkardı ve 3.2 quattro 250 HP olarak ((( 1.8 T sportun yerine cıkardı))) ...şimdi sırada S3 varkı zaten 250 hplik bi motor var, tatminkar bi fark olmalı - yuzdelik olarak hesaplıyorum (((1.8 T sport ve S3 farkını))) 312 hp yapıyor- ki bu bir hatchback için cok fazla ve super!!!!!! ve kulislerde RS3 muhabbetleri var ben yeni S3'te 2.0 FSI turbonun kullanılacagını dusunuyorum eger RS3 gibi bi kawram yapılacaksa nasıl oluşturulabilinir fikirlerinizi bekliyorum cunki sulandı artık beyin... mantıken var olan bi motoru geliştiricek cunki VW grubu bildiginiz gibi teknolojisini ekonomik olarak kullanıyor....

Benim fikrim; Audi yeni 2.0 T-fsi'da 2.0 TFSI turbo olarak KKK marka K03 serisi bir turbo kullanıyor. Ben bu filmi 1.8T serisi motorlarda da izlemiştim :laugh: ???

Dolaysıyla S3'te büyük olasılıkla daha büyük K04 gibi bir turbo yine çift intercoolerlı bir setup ile min. 280-290 BG dolaylarında bir güçte hatchback olacak ve sınıfının geçilmezi olacak. (Bence şu an o ünvan malesef ki 130i ile BMW'nin elinde )

250 BG'lik 8P A3 3.2 Quattro zaten yeni kasa piyasaya sürülürken hemen motor seçeneği olarak sunulmaya başlanmıştı. S3 bundan güçlü ve turbo motor sayesinde de daha hafif ve dolaysıyla daha performanslı bir araç olacaktır!

Gelelim dedikodu konusu RS3 modeline: Böyle bir aracın üretilip üretilmeyeceği henüz kesin değil. Ancak bu model ismi ile bir Audi üretilecekse hatchback sınıfında tüm öncüleri RS modelleri gibi lider ve rakipsiz olacaktır. Motor konfigürasyonuna gelince, yabancı forumlarda bu konuda da çeşitli spekülasyonlar bol bol var. Kimilerine göre 3,2 litre motora uygulanacak yüksek sıkıştırmalı ve verimli bir FSI uygulaması ile +320 BG, kimilerine göre ise aynı motora uygulanacak bir turboşarj (hatta biturbo) ile 350 BG civarında güçler üretmesi bekleniyor...

Benim duyduklarım/bildiklerim bu kadar arkadaşlar! Bekleyip göreceğiz artık...

TorqueTuning
07-28-2005, 01:12 PM
bu topic yanlış yere oldu sory gerekli yere tasıyabilrmisiniz....

freedom
07-28-2005, 02:24 PM
bence AUDI dığer otomobillerle olan sınıflarında 1 numara olmaya aday şöle bir dünyaya bakarsanız seri otomobillerde genel olarak JAPONLAR ağır basıyor ama AUDI bır alman markası olarak gerçek anlamda kendını kanıtlamıs bır markadır ve japon otomobillerden en belirgin farkı ise arcın gövdesinin çok daha dayanıklı olmasıdır. FSI motora gelınce bence yıne bır muhendislik harıkasıdır.

Sanchez
08-20-2005, 05:57 PM
almanlar tank gibi araba yapıor japonlarda kus gibi araba yapıorlar.