View Full Version : Karlı havalarda Zincirsiz araçlar bağlanır?Ya aracın lastikleri çiviliyse?...
Ertan Ömür
12-29-2004, 04:12 PM
Arkadaşlar İstanbul trafiğinde çivili lastikleri olan araçlar görüyorum.Bunlar normal şartlarda çok karlı ve engebeli bölgelerde kullanılır.İstanbul trafiğinde ve ayda yılda bir kar yağan bir şehirde bunlara ne gerek var?...Bir sorumda şu..Diyelimki birden kar bastırdı.Sizin aracınızda da çivili lastik var.Zincirsiz arçları trafikten men eden trafik polisi sizin kar lastiğiniz var diye size izin verirmi?Yada vermeme hakkı varmı?... :confused:
ArTHaS
12-29-2004, 07:38 PM
Malesef polis kar lastiği denen şeyden anlamıyor, geçen sene de aynı şeyi yaptılar, adamlar deli gibi lastikleri olan 4x4'e "zincirin yok" diye ceza kestiler. Tam bir komedi.
Avrupa'da zincir kullanımı çoktan yasaklandı. Trajikomik olaylar ülkesi yani güzel Türkiye'miz :)
Bu yüzden aracınızda kar lastiği olsa bile bagaja bi zincir atın...
thekillingroad
12-29-2004, 08:35 PM
Polisin amirin bakanların vs. bunu anlayacak kapasiteleri olsa...
Modifiye yasak olmazdı.. Sis farlarını sis yokken yakmak yasak olmazdı.. vs....
Abİ Ne Bİleyİm Yaz-kiŞ Zİncİr Bulundururum ...
SNOWMAN
12-30-2004, 12:51 AM
Uygulamada bilerek veya bilmeyerek hatalar yapıyor trafik. Cezayı "araçta zincir bulundurmama" kuralının ihlal edildiği gerekçesiyle yazıyor.
Ülke bütçesi yapılırken şu kadar trilyon cezalardan gelecek para diye hesaba katılınca, ceza kaçınılmaz oluyor bence.
6-7 yıl kadar önceydi sanırım resmi gazetede yayınlandı bir araçta bulundurulması gerekenleri. Üç-dört sayfa tutmuştu bu liste. Şu anda forum üyesi bir çok arkadaşın adını bile duymadığını sandığım "kaynak makinası" bile vardı bu listede.
Bu devirde lasyiği patlayan oturup kendimi tamir edecek veya şamdiyel mi kaldı. Var belki ama kaç kişi alıp kullanıyor. :D
Ertan Ömür
12-30-2004, 12:57 PM
Polisin amirin bakanların vs. bunu anlayacak kapasiteleri olsa...
Modifiye yasak olmazdı.. Sis farlarını sis yokken yakmak yasak olmazdı.. vs....
Sis farları sadece sis varken kullanılmaz biliyormusun Ozan?..Görüş alanı kısıtlı ise yakabilirsin.Mesela aşırı karanlık yollarda.Sağnak yağışta.Yoğun kar yağışında.tipide vs vs vs.Ama polis amcalar adı sis farı olduğu için saplantılılar.. :mad:
DRIVER34
12-30-2004, 05:42 PM
Uygulamada bilerek veya bilmeyerek hatalar yapıyor trafik. Cezayı "araçta zincir bulundurmama" kuralının ihlal edildiği gerekçesiyle yazıyor.
Ülke bütçesi yapılırken şu kadar trilyon cezalardan gelecek para diye hesaba katılınca, ceza kaçınılmaz oluyor bence.
6-7 yıl kadar önceydi sanırım resmi gazetede yayınlandı bir araçta bulundurulması gerekenleri. Üç-dört sayfa tutmuştu bu liste. Şu anda forum üyesi bir çok arkadaşın adını bile duymadığını sandığım "kaynak makinası" bile vardı bu listede.
Bu devirde lasyiği patlayan oturup kendimi tamir edecek veya şamdiyel mi kaldı. Var belki ama kaç kişi alıp kullanıyor. :D
valla doğru mesala tebeşir bulundurma zorunluluğunda var
niye olduğunu bende çok merak ediyorum açıkçası
nitrO_Oxide
12-30-2004, 06:16 PM
malesef bir komedi urunude bu kar lastikleri.gecenlerde tv de seyrettim adam arabasına masraftan kacmamaış kar lastiği almış ama zinciri olmadığı için polisten ceza yemiş tam fıkrayaa :D
thekillingroad
12-31-2004, 02:03 AM
NEWTEAM
Tam olarak ne dediğini anlamadım ama :)
Sis farı göz alır diye yasaklıyor akılları sıra.. Halbuki azıcık düşünseler, ki burda bilmeyen çıksa suçlayamam.. Ama bu işin KURAL KOYUCULARI düşünmek zorunda...
Sis farının göz falan almadığını anlarlar..
philcollins
12-31-2004, 11:58 AM
NEWTEAM
Tam olarak ne dediğini anlamadım ama :)
Sis farı göz alır diye yasaklıyor akılları sıra.. Halbuki azıcık düşünseler, ki burda bilmeyen çıksa suçlayamam.. Ama bu işin KURAL KOYUCULARI düşünmek zorunda...
Sis farının göz falan almadığını anlarlar..
sis farı göz almıyo yani, benim alerjim var o zaman
beyazkartal
12-31-2004, 12:44 PM
arkadaşlar hepinizin yorumlarını okudum ,
ve hepinizin haklı yanları var.... ama bir gerçek ki bir devlet dairesinde yaşanan aptalca hiyerarşiye , aptalca kurallara uymamız durumu gibi burda da fazlaca araştırmadan koyulan kurallar var.Bu kural koyucular hala o eski devletçi zihniyetiyle yaklaştıkları gerçek..........
Dünyada hem araç için hem yollar için zincie yasaklanırken bizde hala niye var.
Ama çuvaldızı biraz da kendimizede batıralım her araç kullanan da zincir takmayıp karlı havada nasıl gideceğini biliyormu veya bizim yollarımız zincirsiz yola çıkmayada müsait mi
Arkadaşlar zaman zaman tekrarlıyorum ve devam edeceğim gibi bizim biraz zamana ihtiyacımız var. Acele etmeyelim diğer tüm gelişmiş ülkelerde de durum bizimkinden farklı değil idi.
nitrO_Oxide
01-01-2005, 01:06 PM
ona bakarsanız xenon far daha cok goz alıyor :cool:
thekillingroad
01-01-2005, 05:19 PM
sis farı göz almıyo yani, benim alerjim var o zaman
Dogmaların var diyelim. Sis farı göz almaz.. İnin aracınızda bu gece bunun deneyin...
Normal farlarınızı yakın.. Önünüzdee belirli bir bölüm aydınlanacaktır.. Biraz yüksekten bakın.. Aracın hemen önünün karanlık kaldığını farkedeceksiniz... Sonra sisleri açın.. Bakalım neresi aydınlanıyor ekstradan...
Uygun yerleştirilmiş sis farı aracın önünü aydınlatır...
İnsanımız hödük gibi farlara baktığından gözümü alıyor der.. Gözünü alsa gercekten, o kadar bakamazsın zaten...
Ufak bir şey daha ekleyeyim.. Sisli havalarda uzun farları açmak görüş mesafesine olumsuz etki yapar.. Bir perded oluşmasına sebep olur.. Sis farı aracın "dibini" aydınlatarak, görüş mesafesinde kalan kısmın "daha iyi görülmesine" yardımcı olur..
Sis dışında kullanılabileceği bir çok durum da vardır.. Çok karanlık yollar gibi detaylı görüşün bulunmadığı yollar.. Mesela auto-drom a giderken ki TEM yanyolu... Ben orda devamlı açarım sislerimi... Karşıdan gelen bir sivri-zekalı selektör yaparsa da uzunlarımı yakarım DEVAMLI.. Göz nasıl kamaşır anlasın...
Bunun bazı şeyler zamanla olacak falan ile bir alakası yok.. Çok basit bir şey. Kural koyucuların bir miktar beyine sahip olmaları, bir de düşünme kabiliyetleri olması yeterli...
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.