PDA

View Full Version : Kule gergisi hangi durumlarda gereklidir?

Ertan Ömür
12-29-2004, 02:48 PM
Arkadaşlar KULE GERGİLERİ kule başlarına takılan bir parçadır..Son zamanlarda kullanımı yaygınlaşmıştır..Ben Türkiye de ROVER a uygun kule gergisi bulamayınca yurt dışından getirtip taktmıştım.Çok kişi bukadar paraya yazık değilmi.Sadece kaput altı güzellik için bukadar para verilmez dediler.Etkisi % 1 olmaz dediler.Sizler nediyorsunuz? :confused:

fafatara53
12-29-2004, 02:49 PM
ne işe yaradığını çözemedim ama...işe yarıyoki takılıyo işe yarıyoki icat edilmiş işe yarıyoki wrc araçlarında var işe yarıyoki bizim focusda da var....

nitrous1988
12-29-2004, 05:50 PM
Teknik olarak iki amrtsr arasında güç birliği oluşturarak dönüşlerde zıt yöndeki amrtsün yol tutusşunu arttırıyo.Yararı yok diyen halt etmiş dönüşlerde etkisi çok.

nitrO_Oxide
12-29-2004, 11:21 PM
ya yapmayın yaa su mantıkltan kurtulmamız gerekiyoryaa
mod. parcalarını neden tek taraflı yorumlarız hiç anlamam.
bir ornek vereyim.mesela arabamıza yay takarız dusururuz bu arabın goruntusunu inanılmaz değiştiri ama bu sadece tek yonu.diğer yonu nedir arabaya inanılmaz bir yol tutuuş ozelliği katar.
bir ornek daha verirsek.mesela arabaya DTM kanat takarız bu gorsel olarak super olabilir.ama diğer bi ozelliğide kanada carpan hava sayesinde arabanın arka tarafını yere basar ve gene cok iyi bir yol tutuş elde edersiniz.
son ornek veriyorum :D
arabaya yeni tamponlar yapıyoruz ve yere yaklaştırıyoruz.bu gorsel olarak super ama diğer acıdan bakarsak arabanın altından gecen hava nekadar az olursa okadar iyi bir yol tutuş saglanır.bu sayedede arabanın altından eskisine oranla daha az hava gecmektedir.
yani anlayacagınız bizim coook calışmamız lazım ;)

H100
12-29-2004, 11:34 PM
Bunlar Gelİp-geÇİcİ Şeyler Sahsen Ben Germeyle Falan Ugrasamam Kule Gİder Kale Gelİr Yİne DegİŞİr Bunlar...

Ertan Ömür
12-30-2004, 10:56 AM
Ben lastik ve jant ebadını büyütünce araç virajlarda belli ölçüde savruluyordu.Kule gergisini taktıktan sonra bu sorun ortadan kalktı.

STP
12-30-2004, 11:02 AM
araclarda anı ve sert vıraj yapmalarda kuleler azda olsa esneme yapar ıcerı dogru egılme gosterır. tyukzek ınchlı jant takıldıgındada bu egılme artar. kule gergısı ıse bu ıkı kule arasına mıntaj edılıp bu egılımı esnemeyı onleyerek aracın kayma egılımını yok eder ve saglıklı vıraj yapmayı saglar

ЅENA
12-30-2004, 12:34 PM
Kule gergileri bir amortisörden diğerine olan uzun çubuklardır... İki amortisörü tek bir parçaymış gibi birleştirir. Otomobilin amortisör ve yayları geliştirildiği zaman ön ve arka amortisörlere kule gergisi takmakta büyük fayda vardır.Kule gergileri virajlarda amortisör üzerindeki esnemeleri minimuma indirir. Tek bir amortisör üzerinde oluşan baskıyı iki amortisör arasında paylaştırır. Sonuç olarak viraj alımı sırasında daha iyi bir yol tutuşu ve çekişte iyileşmeler göze çarpar. Kule gergileri olan bir araç olmayan bir araca göre hızlı alınan virajlarda büyük farklılık gösterir...
Bir 156 ya takmıştık..Kırmızı bir kule gergisi.Üzerinde eşşek kadar Alfa Romeo yazıyordu....Ahh Ahhh :o

STP
12-30-2004, 12:39 PM
yazıyı nerden kopyaladın

ЅENA
12-30-2004, 12:41 PM
yazıyı nerden kopyaladın

kulegergisi.com

nitrO_Oxide
12-30-2004, 12:48 PM
kısaca faydalı bişi ;)

DRIVER34
02-24-2005, 05:35 PM
ya eskiden ben ilk doğan aldım hatırlıyordum araba taksiden çıkma eski kasa doğan şase mase çürük arabanın kule gergisi dedinelen şeyin biraz daha teknik aksamlısı çektirme diye tabir edilen bişey vardı şase çürük olduğu içn arabayı işte getirken falan takarlardı bunu yada başka bi işe daha yarıyordu bilemeyecem orasını sonra bu tunnıng şhoplarda kule gergisi çıktı yanlışım varsa buraya kadar lütfen uyarın buda işte toplu tutuyo esnemeyi bi nevi engelliyo anladığım kadarıyla yani işin kısası kule gergisi biraz daha detaylısını koportacılar falan kullanıyordu ....

Ertan Ömür
03-07-2005, 01:04 PM
Güncel :!: