PDA

View Full Version : İstanbul'da taksi ve dolmuşa zam.....

fafatara53
12-28-2004, 05:56 PM
İstanbul'da taksiyle yolcu taşıma ücretlerine ortalama yüzde 16.52, taksi dolmuş ücretlerine de yüzde 15 oranında zam yapıldı.

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu, yaptığı açıklamada, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 17 Aralık 2004 tarihli toplantısında, taksimetre açılış ücretinin 1 milyon 50 bin liradan 1 milyon 300 bin liraya (1.30 YTL), kilometre başına ücretin 790 bin liradan 900 bin liraya (90 YKr), bekleme ücretinin de 152 bin liradan 170 bin liraya (17 YKr) çıkarılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Kaçanoğlu, taksi dolmuş ücretlerine ise eski ücret tarifesi üzerinden yüzde 15 oranında zam yapılmasına ve küsuratların en yakın 100 bin liraya (10 YKr) tamamlanmasına karar verildiğini kaydetti. Yeni tarifeler 30 Aralık'tan itibaren uygulanacak.

"Bu oranın taksici esnafın tarihte aldığı en düşük zam olduğunu” söyleyen Kaçanoğlu, “Bugünkü şartlarda bu kadar zam alabildik” dedi.

ЅENA
12-28-2004, 06:27 PM
İstanbul'da taksiyle yolcu taşıma ücretlerine ortalama yüzde 16.52, taksi dolmuş ücretlerine de yüzde 15 oranında zam yapıldı.

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu, yaptığı açıklamada, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 17 Aralık 2004 tarihli toplantısında, taksimetre açılış ücretinin 1 milyon 50 bin liradan 1 milyon 300 bin liraya (1.30 YTL), kilometre başına ücretin 790 bin liradan 900 bin liraya (90 YKr), bekleme ücretinin de 152 bin liradan 170 bin liraya (17 YKr) çıkarılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Kaçanoğlu, taksi dolmuş ücretlerine ise eski ücret tarifesi üzerinden yüzde 15 oranında zam yapılmasına ve küsuratların en yakın 100 bin liraya (10 YKr) tamamlanmasına karar verildiğini kaydetti. Yeni tarifeler 30 Aralık'tan itibaren uygulanacak.

"Bu oranın taksici esnafın tarihte aldığı en düşük zam olduğunu” söyleyen Kaçanoğlu, “Bugünkü şartlarda bu kadar zam alabildik” dedi.

Allahım sen düşürme bii bu taksicilerin elin.e..yakında benzinede yaparlar tam olur...

ArTHaS
12-28-2004, 11:39 PM
Ya geçenlerde bunların oda başkanı mıdır birisi açıklama yapıyor:
"Son bilmemne kadar zamandır zam almıyoruz".

Len enflasyon oranı diye bişey duymadın mı sen birader?
Ortada enflasyon yoksa sen ne diye zam alasın? %25'ten açtı adam tarifeyi. Hööööh dedim gözün doysun be...
Bu işler benim bildiğim keyfi değil de enflasyon nasıl bir seyir izliyorsa ona göre belirlenir. Adamların cebine giren para artsın diye zam yapılmaz. Ortada enflasyon yok, amca %50 zam istesin. Hee oldu...

Artsın bakalım, ben nasıl olsa kullanmıyorum :) Kimseyi de muhtaç etmesin, kendilerinin %90'ı nefis şoförlerdir. 15dk yol gidersiniz ama huzurunuz kaçar.
Geçenlerde babamın arabasını ustamıza götürmüştüm, dönüşte ona bıraktım ve taksi-dolmuşlarla karşıdan eve geldim.

Binerken baktım temiz yüzlü de bi herif...Yanılmışım. Hay allahın belası. Yol boyunca ne salak salak hareketler, ne serserilikler bir görseniz. Bi ara ağzımın ucuna geldi, patlayıp bişeyler söyleyecektim, vazgeçtim.

Hani kimisi der ya "ya abi ama ööle deme, adamlar gün boyu araba kullanıyolar" bilmemne..Önceleri bunu düşünüp "sahi yaa" derdim ama şimdi kızıyorum bu cümleye. Yahu peki trafikteki geri kalanlar haybeye mi geziyor? Pikniğe mi gidiyor bu kadar adam? İstediğin kadar araba kullan, beni alakadar etmez. Yorulduğun zaman sapıtıyorsan kullanmayacaksın arkadaşım. Eh tabi her işimizde olduğu gibi bunun da denetimi adam gibi olmadığı için adamlar saatlerce direksiyon başında. İti kopuğu da cabası.

Neyse, benim bu konularda malzemem bol, şimdilik burada keseyim :)

nitrO_Oxide
12-29-2004, 12:19 AM
off yaa zam zam zam bırktım yaa :mad: