PDA

View Full Version : dost...

hobbit
12-28-2004, 01:40 PM
Saate bakmaksızın kapısını çalabileceği bir dostu olmalı insanın... "Nereden çıktın bu vakitte" dememeli, bir gece yarısı telaşla yataktan fırladığında; "Gözünün dilini" bilmeli; dinlemeli sormadan, söylemeden anlamalı... Arka bahçede varlığını sezdirmeden, mütemadiyen dikilen vefalı bir ağaç gibi köklenmeli hayatında; sen, her daim onun orada durduğunu hissetmelisin. ihtiyaç duyduğunda gidip müşfik gövdesine yaslanabilmeli, kovuklarına saklanabilmelisin. Kucaklamalı seni güvenli kolları, ...dalları bitkin başına omuz, yaprakları kanayan ruhuna merhem olmalı... En mahrem sırlarını verebilmeli, en derin yaralarını açıp gösterebilmelisin; gölgesinde serinlemelisin sorgusuz sualsiz... Onca dalkavuk arasında bir tek o, sözünü eğip bükmeden söylemeli, yanlış anlaşılmayacağını bilmeli. Alkışlandığında değil sadece, asıl yuhalandığında yanında durup koluna girebilmeli. Övmeli alem içinde, baş başayken sövmeli ve sen öyle güvenmelisin ki ona, övdüğünde de sövdüğünde de bunun iyilikten olduğunu bilmelisin, "hak ettim" diyebilmelisin. Teklifsiz kefili olmalı hatalarının; günahlarının yegane şahidi... Seni senden iyi bilen, sana senden çok güvenen bir sırdaş... Gözbebekleri bulutlandığında yaklaşan fırtınayı sezebilmelisin. Ve sen ağladığında, onun gözünden gelmeli yaş...

* * * * *

Böyle bir dostum var benim. Pek sık görmesem de hep yanımda olduğunu bildiğim, yalansız riyasız dertleşebildiğim. Kuşağımın en iyisiydi hilafsız... Beraber okuduk, birlikte koştuk son 20 yılın amansız parkurunu... Katılasıya ağladık, doyasıya güldük yol boyu... Ekmeğimizi ve acılarımızı bölüştük. Çocuklar doğurduk, büyükler gömdük. Sonunda yara bere içinde oraya buraya savrulduk. Buluştuk geçenlerde... Bitaptı; kayan bir yıldız kadar ışıltılı, bir o kadar yorgun:

"- N'apıyorsun" diye sordum.

"- Seyrediyorum" dedi; "çaresizce, öfkeyle, şaşkınlıkla ama sadece seyrediyorum".

Seyrettiği; kuşağımızın en kötülerinin, pespayelik yarışında ipi ilk göğüsleyenlerin zirveye hak kazanmalarındaki akıl almaz gariplikti. İyiliğin ve ustalığın bu kadar eziyet gördüğü, kötülüğün ve yeteneksizliğin bunca ödüllendirildiği bir başka coğrafya var mıydı acaba? Okuldaki ideallerimizden, gençlik coşkumuzdan söz ettik bir süre; tozlu raftaki bir kitabı yıllar sonra merakla karıştırır gibi... Ülkemizin kaderini değiştirmeye azimliydik mezun olurken; lakin karanlığını boğmaya yemin ettiğimiz ülke, karanlığına boğmuştu bizi... Pazarda görsek tezgahından meyve almayacağımız adamların cenderesinde bir ömür geçirmiş, tünelden çıkış sandığımız ışığın, üstümüze gelen kamyonun farı olduğunu çok geç fark etmiştik. Velhasılı ne sevebilmiş, ne terk edebilmiştik. Krizde geçmişti bütün gençliğimiz; ve şimdi çocuklarımıza tek devredebildiğimiz, çok daha ağırlaşmış bir kriz...

"- İşte" diye iç geçirdi kadim dostum, "...bunları seyrediyorum bir kenardan sessizce..."

* * * * *

İşte en çok da böyle zamanlarda bir dostu olmalı insanın... Yıllarca aynı ip üstünde çalışmış, cesaretle ihanet arasında gidip gelen bir salıncağın sınavında birbiriyle kaynaşmış iki trapezci gibi güvenle kenetlenmeli elleri... "Parkurun bütün zorluğuna rağmen dostluğumuzu koruyabildik, acıları birlikte göğüsleyebildik ya; yenildik sayılmayız" diyebilmeli... Issızlığın, yalnızlığın en koyulaştığı anda, küçücük bir kağıda yazdığımız kısa, ama ümitvar bir yazıyı, yüreğe benzer bir taşa bağlayıp birbirimizin camından içeri atabilmeliyiz: "Bunu da aşacağız! İmza: Bir dost!.."

^^CaRiSMa^^
09-13-2005, 04:58 AM
Saate bakmaksızın kapısını çalabileceği bir dostu olmalı insanın... "Nereden çıktın bu vakitte" dememeli, bir gece yarısı telaşla yataktan fırladığında; "Gözünün dilini" bilmeli; dinlemeli sormadan, söylemeden anlamalı... Arka bahçede varlığını sezdirmeden, mütemadiyen dikilen vefalı bir ağaç gibi köklenmeli hayatında; sen, her daim onun orada durduğunu hissetmelisin. ihtiyaç duyduğunda gidip müşfik gövdesine yaslanabilmeli, kovuklarına saklanabilmelisin. Kucaklamalı seni güvenli kolları, ...dalları bitkin başına omuz, yaprakları kanayan ruhuna merhem olmalı... En mahrem sırlarını verebilmeli, en derin yaralarını açıp gösterebilmelisin; gölgesinde serinlemelisin sorgusuz sualsiz... Onca dalkavuk arasında bir tek o, sözünü eğip bükmeden söylemeli, yanlış anlaşılmayacağını bilmeli. Alkışlandığında değil sadece, asıl yuhalandığında yanında durup koluna girebilmeli. Övmeli alem içinde, baş başayken sövmeli ve sen öyle güvenmelisin ki ona, övdüğünde de sövdüğünde de bunun iyilikten olduğunu bilmelisin, "hak ettim" diyebilmelisin. Teklifsiz kefili olmalı hatalarının; günahlarının yegane şahidi... Seni senden iyi bilen, sana senden çok güvenen bir sırdaş... Gözbebekleri bulutlandığında yaklaşan fırtınayı sezebilmelisin. Ve sen ağladığında, onun gözünden gelmeli yaş...

* * * * *

Allah'ıma şükürler olsun ki boyle dostlara sahibim. :icon_idea ;)

t n c r
09-14-2005, 12:58 PM
boyle dostları olan sanslı ınsanlardanım bende...

hobbit
09-14-2005, 01:03 PM
boyle dostları olan sanslı ınsanlardanım bende...

bunun şans olduguna ınanmıyorum tuncer...dostluk sevgi ..emek ıster ..yürek ister..fedakarlık anlayış ister...seni sevıyorum ben ...ve bu sevgıyı karşılıklı haketmek icin verdıgımız ugraşlarıda bılıyorum...ve inan hic pişman degilim...

t n c r
09-14-2005, 01:07 PM
bunun şans olduguna ınanmıyorum tuncer...dostluk sevgi ..emek ıster ..yürek ister..fedakarlık anlayış ister...seni sevıyorum ben ...ve bu sevgıyı karşılıklı haketmek icin verdıgımız ugraşlarıda bılıyorum...ve inan hic pişman degilim...

yakında olacaksın gıbı gelıyor bana ama :D:D:D

BENDE SENI COK SEVIYORUM ABLACIM... VE INAN BENDE HIC PISMAN DEGILIM....OLMADIM.. OLMAYACAGIMIDA COK IYI BILIYORUM...

hobbit
09-14-2005, 04:35 PM
kimbilir ne haltlar karıştırıyon gene...başını belaya sokarsan allahıma açmam telefonu gecenın bi vaktı...:D

desdenova
09-14-2005, 08:45 PM
Benim var öyle arkadaşım ama ben onu çok özledim,,,,
Bu gün gidemiyorum ona çünkü çalışmam gerek:(

sahra
09-14-2005, 09:13 PM
insanın her zaman heryerde diyolog halinde arkadaşları sevdikleri olabilir..bence dostluk çok farklııı..benimde vardı bir zamanlar.. şimdilerde ise tek bir tane dostum var oda benim her şeyimmm :hug: :icon12:

baracuda
09-14-2005, 11:55 PM
:all2: :all2: :all2: :all2: :all2: :all2: :all2:

exonotzor
10-10-2005, 02:11 AM
benim burcum akrep :) yükselenim de öyle ,, şimdi akrep burçları burçlara en çok inanan burçlarmış :) benim burcumun özelliklerinde siyah vardır bşde beyaz vardır ,, gri yoktur ,, şöyleki

bu üniversite hayatı ögrettiki bana herkes (%99.9999 u insanların) kendi için yaşıyor ,, ilk yıl okulda dostu az olur yavaş yavaş tanımaya başlar insan kendilerini ,, ikinci yıl biraz daha artar , üçüncü yıl nerdeyse bölümdeki herkesle selamlaşmaya konuşmaya , dost gibi görünmeye başlarsınız ,, sonra 4. ve 5. yıllar gelir , gittikçe insanların kusrlarını görürsün , yada bencilliklerini , arkadaş sayın hızla düşer ,, bir gün senin bildigin bir dersi seninle çalışmak isteyen 10 kişi varken , bi bakmışsın bilmedigin bir konuda seninle çalışmak isteyen kimse kalmamış

şimdi akreplerde gri yoktur , biri ya dostumuz dur yada düşmanımız ,, bu durumda sana yapılan yamuklukların anında kesersin cezasını ,, tak 1 kişi düşman olur ,, sonra başka bir gün tak bir kişi daha

sonuçta 300kişilik bölümde 3.sınıfta 100 arkadaşım war diyebilirken , 6. sınıfta 2 arkadaşım war diyorum ,, artık onlarıda korkulu gözlerle izliyorum , umarım yamuk yapmazlar

kısacası yok yazıdaki gibi bir dostum kıskanıyorum sizleri :(

hobbit
10-10-2005, 10:53 AM
en sevdıgım dostlarımdan 2 si akrep..dogru bıldıklerını soylemekta hıc cekınmedıklerını ıyı bılırım..belkı de bu yuzden yanı dogru soyleyen dokuz koyden kovulur mısalı insanlar yanaşmaktan cekınebılırler..oysa durustluklerının bır parcası olarak gorurum ben..
fakat aynı zamanda dedıgım dedık burnunun dıkıne gıden ınsanlar olduklarını da bılırım..ozel hayatlarında kıskanc bır yapıya sahıp olduklarını..ve soyledıgın gıbı ya ak tır ya karadır ..ortası yoktur onlar ıcın...
kıskanmanı gerektırecek bır durum oldugunu zannetmıyorum..tek tavsıyem bıraz daha ılıman bır yapı sergılemen..ve anlamaya calışman...oldukları gıbı kabul etmeye calışırsan belkı daha kolay olur ..

exonotzor
10-10-2005, 08:09 PM
çok dogrusunuz ,, mevlana nın dedigi gibi "kusurları örtmede gece gibi ol" :)

işte ögreniyoruz hayatı yavaş yavaş :)

t n c r
10-13-2005, 04:26 PM
bende akrep burcuyum bırsen abla yazısında benı ozetlemıs

hobbit
10-13-2005, 04:34 PM
http://img411.imageshack.us/img411/5549/dostluk307kg.jpg

http://img411.imageshack.us/img411/7097/dostluk361ig.jpg

http://img411.imageshack.us/img411/6137/dostluk317ko.jpg

http://img411.imageshack.us/img411/5233/dostluk261lw.jpg

[CENTER]http://img411.imageshack.us/img411/9513/dostluk200sd.jpg

http://img411.imageshack.us/img411/7168/dostluk215kj.jpg

http://img411.imageshack.us/img411/8976/dostluk79jz.jpg

http://img411.imageshack.us/img411/6857/dostluk57py.jpg

http://img411.imageshack.us/img411/7361/dostluk48ym.jpg

http://img411.imageshack.us/img411/8082/dostluk25te.jpg

ddex
10-14-2005, 07:11 PM
bende balık burcuyum.. :)

hobbit
10-14-2005, 07:22 PM
bende balık burcuyum.. :)

bir balık burcu daha tanırım.. 08 mart dogumlu ..tum kadınlara ındırılmış bir ceza gıbıdır kendısı:D:D:D

KLC
10-17-2005, 03:06 AM
bir balık burcu daha tanırım.. 08 mart dogumlu ..tum kadınlara ındırılmış bir ceza gıbıdır kendısı:D:D:D

ßahsettigi ßen Oluyorum.. Tum Kadınlar 8 Martta ßenim Doğum Gunumu Kutluyorlar.. Dualar Ediyorlar ßoylesine Yakısıklı.. İnce Ruhlu.. Cekici ßir Erkeğin Dunyaya Geldiği İcin

KLC
10-17-2005, 03:09 AM
:blink::blink::blink::blink::blink::blink:

hobbit
10-17-2005, 11:20 AM
ßahsettigi ßen Oluyorum.. Tum Kadınlar 8 Martta ßenim Doğum Gunumu Kutluyorlar.. Dualar Ediyorlar ßoylesine Yakısıklı.. İnce Ruhlu.. Cekici ßir Erkeğin Dunyaya Geldiği İcin

:blink::blink::blink::blink::blink::blink:

bi kere de kendınden emin ol be güzelım:D:D:D

fatih_bora
10-17-2005, 03:06 PM
dost doğru yola götürendir.
yanlış yola götürenden ne dost ola, ne de post....

hobbit
10-17-2005, 03:15 PM
dost doğru yola götürendir.
yanlış yola götürenden ne dost ola, ne de post....

fatihcım seni gören cennetlık :)

ben diyom benden bi halt olmaz diye:D:D