View Full Version : Ne yazıkki 70 yaşında vefat edenler aslında hayata çok genç yaşta veda ediyor...
Ertan Ömür
12-28-2004, 11:23 AM
Arkadaşlar normal şartlarda insan ömrü 140 yıldır.Evet yanlış okumadınız tamı tamına 140 yıl.Ama ortalama insan ömrü 70 yıl civarıdır.Demek ki hayat şartları bizleri ne hale sokuyor.Yaş 35 yalın yarısı eder derler ama bu rakam 70 olarak telaffuz edilebilirdi.Hani derler ya adam içki sigara işti ama 80 yıl yaşadı diye.Aslında o adam 60 yılı ıskalamış oluyor..Saygılar... :confused:
Insan ömrünü kısaltan şeyleri saymazsak uzun yaşamak aslında imkansız değil...96 yaşında bir babaannemizi gömdük geçenlerde..15 sene felçli yattı kadın..Deli gibi işlemeli patik örerdi..Allah almadımı almıyor...
ultrAslan_Erhan
12-28-2004, 11:31 AM
Ya bence 70 yas cok gusel bir yas. yaslandıktan sora 140 olsa ne olur olmasa ne olur bence 70 ideal.
Ertan Ömür
12-28-2004, 03:39 PM
Ya bence 70 yas cok gusel bir yas. yaslandıktan sora 140 olsa ne olur olmasa ne olur bence 70 ideal.
Senin anlamadığın bir konu var.Aslında 70 yaşındayken 35 yaşındaki gibi gözükmemiz gerekiyor..
ultrAslan_Erhan
12-28-2004, 03:45 PM
abi ne olursa olsun. 140 sene bu dunyanın cilesi cekilmez
Battista Says: Dunya delikanlı olsa yuvarlak olmazdi.
hobbit
03-12-2005, 01:28 PM
140 sene cok ağır gelirdi cokk...
Ertan Ömür
03-12-2005, 03:28 PM
140 sene cok ağır gelirdi cokk...
Adam gibi yaşayabilsek hiçte ağır gelmez.Ama bu şartlarda yaşarsak öyle düşünmen gayet normal. :sleep:
hobbit
03-13-2005, 11:30 PM
Adam gibi yaşayabilsek hiçte ağır gelmez.Ama bu şartlarda yaşarsak öyle düşünmen gayet normal. :sleep:
şartlar bir tarafa..çok şükür halimize..insanoglunun kendisi ve bizzat kendı ırkı neslini tüketmek icin hergun yenı yeni yontemler bulup cıkarıyor ortaya..sağlık hiyjen mineral protein vitamin..bunlar düşünülmüyor..herkes bir rant peşinde..sevgiyi aşkı bile alet ettiler cıkarlara..boşversene 140 seneyi ..
ananem 94 tam gazdevam fallahı gıtmeye nıyetı yok...
scorpion
03-14-2005, 12:17 AM
Her doğan gün, yeni birşeylere gebe,
yaşadıkça yeni birşeyler öğrenmek, farklı duyguları tatmak,......
Ben, öğreneceğim ve hissedeceğim bisürü şey olduğuna inanıyorum, dolayısı ile hayatın bütün zorluk ve sıkıntılarına rağmen, güzel ve özel yanlarını da unutmadan uzun yıllar yaşamak isterim... :)
hobbit
03-14-2005, 12:17 AM
ananem 94 tam gazdevam fallahı gıtmeye nıyetı yok...
hem de sana rağmen ha...maşşallah..allah korusun..
wallaha abla ben artık korusun felan dmıyorum cunkı bı ınsan kendısıne deger veren ugrasan ınsanları bu kadar bezdırır...
hobbit
03-14-2005, 12:28 AM
Her doğan gün, yeni birşeylere gebe,
yaşadıkça yeni birşeyler öğrenmek, farklı duyguları tatmak,......
Ben, öğreneceğim ve hissedeceğim bisürü şey olduğuna inanıyorum, dolayısı ile hayatın bütün zorluk ve sıkıntılarına rağmen, güzel ve özel yanlarını da unutmadan uzun yıllar yaşamak isterim... :)
geleceğin cok daha ışıltılı ve parlak ama şu an bile gözkamaştırıcı bir iyimserliğe sahipsin..
yazılarında bu aydınlığı hissediyor ve yaşıyorum.. :)
hobbit
03-14-2005, 12:31 AM
wallaha abla ben artık korusun felan dmıyorum cunkı bı ınsan kendısıne deger veren ugrasan ınsanları bu kadar bezdırır...
96 yaşından bahsedıyorsun selcuk..sen bu yaşta kac kişiye bezginlik verip onları sinir ediyorsun kımbilir..bu insan belkı bu durumdan cok rahatsız oldugu icin bu kadar kaprisli..sevginizi ve anlayışınızı eksik edeceğinizi sanmıyorum.. :)
etmıyoz ama yanı gece yarısı saat 3 olmush selcuk gelsın cnm sıkıldı deyıp benı kaldırtırsa bana uymas
scorpion
03-14-2005, 12:47 AM
geleceğin cok daha ışıltılı ve parlak ama şu an bile gözkamaştırıcı bir iyimserliğe sahipsin..
yazılarında bu aydınlığı hissediyor ve yaşıyorum.. :)
Sizler gibi değerli insanlardan, böyle sözler duymak,
bu kişiler üzerinde etki bırakmak, çok güzel ve onure edici bir duygu...
Çok teşekkür ederim...:blush:
hobbit
03-14-2005, 12:49 AM
yaw cok zor anlıyorum ..heleki senin gibi delikanlı cagını yaşayan birisi ıcın boyle şeylere tahammül etmek daha da zordur..ama herşeyin bir sebebi oldugu gibi herşeyin de bir zamanı vardır selcuk..tayın edilen zamanda gidecek herkes..hayırlısı olsun..sabırlı ol kardeş..
Ertan Ömür
03-14-2005, 11:05 AM
etmıyoz ama yanı gece yarısı saat 3 olmush selcuk gelsın cnm sıkıldı deyıp benı kaldırtırsa bana uymas
Vay be beni bugüne kadar sabahın 3 ünde arayıpta yanıma gel sıkılıyorum diyen hiç çıkmadı.Nekadar şanslısın aslında. :sad:
hobbit
03-15-2005, 12:32 AM
Vay be beni bugüne kadar sabahın 3 ünde arayıpta yanıma gel sıkılıyorum diyen hiç çıkmadı.Nekadar şanslısın aslında. :sad:
belki de onun icin şanslı oldugunu düşünüyorsun..insanların kendi zevk ve rahatlarından cok sevdılklerı icin bile olsa odün vermeleri cok zordur...bu özveri genelde birer ebeveyn olduktan sonra gelişerek artıyor...
nitrO_Oxide
03-15-2005, 12:36 AM
bilmem saglıklı olmak en onemlisi bence.koylerde yasıyan insanlar min. 90-100 yasına kadar yasıoyor.ne sigara ne içki nede karbondioksit içerisindeki yasam :)
hobbit
03-15-2005, 12:40 AM
bilmem saglıklı olmak en onemlisi bence.koylerde yasıyan insanlar min. 90-100 yasına kadar yasıoyor.ne sigara ne içki nede karbondioksit içerisindeki yasam :)
arda sen hic köyde yaşadın mı ..olm köylerde nasıl icki icilmiyor sigara icilmiyor ..sen şuna ..temiz hava bol ve dogal gıda de de inanayım..
nitrO_Oxide
03-15-2005, 12:42 AM
ben erkekler için demedim apla herkez içmioda demedim :) içmeyenlerden bahsttim ;)
hobbit
03-15-2005, 01:04 AM
ben erkekler için demedim apla herkez içmioda demedim :) içmeyenlerden bahsttim ;)
hııııııı tımam :p
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.