PDA

View Full Version : .:::: Sizce Türkiye'den bir dünya markası çıkabilir mi? ::::.

Ertan Ömür
07-12-2005, 12:55 PM
Arkadaşlar jant konusunda CMS,aksesuar konusunda JVS,hava filitresinde ise YED ciddi yatırımlar ve hamleler yapıyorlar.Ama yabancı tuning dergilerinde ve yurt dışındaki tuning shoplarda yoklar.Sizce Türkiye ilerleyen yıllarda MOMO,SPARCO,OZ,SUPERSPRINT gibi dünyaca ünlü bir TUNING markası çıkartabilir mi?:all2:

Yiğit
07-12-2005, 12:57 PM
Bence kesinlikle çıkarır cms,jvs gibi türk firmalar her geçen gün kendini daha da gösteriyor

kesinlikle tuning shoplar da olucaklar

freedom
07-12-2005, 01:54 PM
gonlumuz bu sekılde olmasını ıstıyor ama acıkcası ben ınanmıyorum cunku turklerde hep aynı akıl ucuza mal edelım cok kazanalım bu dusunceyle olursa bu ıs olmaz acıkcası dıye dusunuyorum

Şovalye
07-12-2005, 03:01 PM
gonlumuz bu sekılde olmasını ıstıyor ama acıkcası ben ınanmıyorum cunku turklerde hep aynı akıl ucuza mal edelım cok kazanalım bu dusunceyle olursa bu ıs olmaz acıkcası dıye dusunuyorum
:)
...geçmişimize bakılırsa zaten herşey ortadadır...mesela bişeyi biz buluruz...
ama en önemli olan geliştirme teknigi yok...ancak kopya ile yaparız biz..bide şuwar hep aynı mantık freedom un dedigi gibi ucuza mal edelim...e zaten böle oldummu kalite düşük oluyor...we tabiki standartın altında olmuş oluyoruz...ama inş.
bizde daha çok büyürüz...inş...:)

2004palio
07-12-2005, 03:10 PM
cms zaten urunlerinin %80 ini yurt dışına yolluyor . yani buyuk firmalara aez e falan sanırım fason mal uretiyor.
birde zaten cogu arabanın orj alm,inyum alışımlı jantlarını cms uretiyor.

siena_16V
07-12-2005, 05:11 PM
çıkabilir neden çıkmasın ki???
bizim neyimiz eksik aksine fazlamız war...

Slazy_vts
07-13-2005, 01:47 AM
modifiye ürün gamı olarak cms zor ama keskin bunu başardı bi türk markası olarak..jsv ise zor ürettiği çeşit çok ama kalitesiz gibime gelio koltuk olsun göstergeler olsun viset topuzu olsun..yed filtre konusnda kaliteli ewt aynı zmnda eksoz olarkta kalteyi gösterio fabrikasında kesilmiş kendi 100 mm lik egsoz ile kesilmiş remus yanyana duruo kalite aynı ve argon kaynakla üretiolar ben supersprint yerine yed alırıdm mesela..en azından paramı daha başka yerde kullanırım...ama ben dünya markası olayını zor buluorm bugün aez in duyulması forged jantı ile oldu ama cms hala dökme üretio :(

Barisch_Egetuning
07-13-2005, 03:00 AM
keske böyle söleyemeseydim ancak türk mali diyebilecegimiz ve benim hayranlik duydugum tek marka KESKiN dir...gerçekten 10 numara mükemmel ürünleri var..

Ertan Ömür
07-13-2005, 10:42 AM
çıkabilir neden çıkmasın ki???
bizim neyimiz eksik aksine fazlamız war...
Bence fazla milliyetçi ve duygusal bir cevap. :sleep:

modifiye ürün gamı olarak cms zor ama keskin bunu başardı bi türk markası olarak..jsv ise zor ürettiği çeşit çok ama kalitesiz gibime gelio koltuk olsun göstergeler olsun viset topuzu olsun..yed filtre konusnda kaliteli ewt aynı zmnda eksoz olarkta kalteyi gösterio fabrikasında kesilmiş kendi 100 mm lik egsoz ile kesilmiş remus yanyana duruo kalite aynı ve argon kaynakla üretiolar ben supersprint yerine yed alırıdm mesela..en azından paramı daha başka yerde kullanırım...ama ben dünya markası olayını zor buluorm bugün aez in duyulması forged jantı ile oldu ama cms hala dökme üretio :(
Unutulmasınki KESKİN ve MAM Almanya da üretiliyor.O avantajını kullanıyor.Yani MADE IN TURKEY yerine MADE IN GERMANY olayı. :sleep:
Ha bu arada ergin denizcilik ED de güzel işlere imza atmaya başladı.Onları da unutmamak lazım değilmi? :icon_idea

EVO VIII
07-13-2005, 01:55 PM
Olur tabi neden olmasın biraz daha yatırım ve pazar olduktan sonra zaten kendiliğinden gelir dünya markası olmak...

Slazy_vts
07-13-2005, 02:21 PM
ertan abi dediğin olay şu anlama gelio arçelik in de bildiğim akdarıyla ama bekoda olanbilir en büyük fabrikası rusyada... ;)

Ertan Ömür
07-13-2005, 02:47 PM
ertan abi dediğin olay şu anlama gelio arçelik in de bildiğim akdarıyla ama bekoda olanbilir en büyük fabrikası rusyada... ;)
Yalnız KESKİN TUNING ve MAM bir gurbetçi tarafından Alman markası olarak üretiliyor diye biliyorum.Yani sahibinin bir gurbetçi olması dışında Türkiye ile bir alakası yok. :!:

Slazy_vts
07-13-2005, 04:38 PM
ama abi adamlar türk firması olduklarını belirtiolar ama kalitelerinin alman ve mühendislerinin alman olduğunu sölüolar he ama şunuda söliim her fırstatta biz türküz demiolar nie mi çünki ilk zamanlar lastikçilerken türk olduklarından dolayı müşteri kaybetmişler.. :)

EVO VIII
07-13-2005, 05:42 PM
Türk diye müşteri kaybetmişler demek vay be!!!Yapılırmı bu...!

msinanh
07-13-2005, 06:40 PM
olursa bile yabancı yatırım ortaklıgı ile olur...

jetto
07-13-2005, 08:41 PM
olsa cok guzel olurdu burda gidip turk mallarini arabamiza taksak gururla millete hava atsak baak MADE IN TURKEY diye ilerde insallah olur arkadasin dedigi gibi yatirim ve pazar olduktan sonra neden olmasin ?

utanmaz_adam
07-13-2005, 08:59 PM
kesinlikle çıkarır cms bu konuda en öndeki türk firması

EVO VIII
07-13-2005, 09:48 PM
Bencede diğer firmalarımızda ve cms daha da gelişirse dünyada tek olabiliriz...
Heryerde tür jantları satılır ve çok güzel olur...

Qurny
07-13-2005, 10:30 PM
suanda bu hedefe enyakın olan firma CMS herhalde?
JSV ise oldukça uzak henüz..

RX_KENAN_AKSU
07-13-2005, 11:58 PM
tuning sektöründe diğer ülkelere göre çok gerideyiz daha rtiketimiz tam oturmadı,ama avrupa ve amerika bu sektörde marka oldukları için biz doğal olarak gerideyiz adamların stop undan
bodykitine kadar her ürünü marka

Qurny
07-14-2005, 12:14 AM
tuning sektöründe diğer ülkelere göre çok gerideyiz daha rtiketimiz tam oturmadı,ama avrupa ve amerika bu sektörde marka oldukları için biz doğal olarak gerideyiz adamların stop undan
bodykitine kadar her ürünü marka

bunun aksini söyleyen yokki zaten..
sen: ilerde herhangi bir turk tuning markasının dünya capında bir marka olabilecegine inanıyormusun?inanıyorsan hangi marka?nasıl gelebilir?inanmıyorsan niçin?
soru bu kardesim :icon_idea

nitrO_Oxide
07-14-2005, 12:28 AM
kısaca hiç şansımız yok desem :(

WarsteineR
07-14-2005, 12:34 AM
kısaca hiç şansımız yok desem :(

valla haklısın gibi gözüküyo...

ama insanın yinede içinde bi umut var..

örneğin yeşil-mavi civic..

Lec sportun civici..

belki bi ihtimal..:)

Qurny
07-14-2005, 03:21 AM
valla haklısın gibi gözüküyo...

ama insanın yinede içinde bi umut var..

örneğin yeşil-mavi civic..

Lec sportun civici..

belki bi ihtimal..:)

cem,elinde bu arac icin herhangi 1 link falan varmı?

Ertan Ömür
07-14-2005, 10:46 AM
Dikkat ederseniz TUNING sektöründe marka üreten ülkeler OTOMOTİV sanayinde de isim yapmış ülkeler.Neden TUNING malzemeleri üzerine marka olmuş firmalar Almanya-Amerika-İtalya-İngiltere-Fransa-Japonya gibi ülkelerden çıkıyor?Çünkü onlar zaten otomotiv sektöründe markalaşmışlar. :!:

WarsteineR
07-14-2005, 10:47 AM
cem,elinde bu arac icin herhangi 1 link falan varmı?

maalesef..sadece resimlerini dergide görmüştüm..bide fuarda..

siena_16V
07-14-2005, 04:00 PM
Bence fazla milliyetçi ve duygusal bir cevap. :sleep:
[/B]

abi öyle diyorsun da o günkü ruh halim öyle olabilir fakat bizim ülkece yapamnadığımız tekşey PAZARLAMA.....

hondadelsol
07-14-2005, 05:44 PM
uluslarasi pazara girmek cok zor bence adamlar kolay kolay yedirmezler. cok buyuk yatirimlar, reklam harcamalari vb. seyler yapmak lazim. coca cola mcdonald mesela arabistandan-uganda ya kadar malini satiyi bakiyosun dunyanin reklama en cok para harcayan firmalari. bizim boyle bi yatirimin altindan kalkabilecek gucumuz sanirim yok.

Barisch_Egetuning
07-14-2005, 08:38 PM
Ya bi de su var ''kaziklamak'' nedense bizlerin hosuna gidiyor..örnegin jsv nin ürünleri öle çok da iyi deil ama fiyatlarina bakarsaniz saçma sapan seyler görürsünüz çogu üründe...kimse kusura bakmasin ama cms de çok pahali gereksiz sekilde...

DeMoNz
07-15-2005, 03:06 AM
bence cıkar nıe cıkması mesela JVC;)

Barisch_Egetuning
07-15-2005, 06:25 AM
JVC?? :laugh:

Ertan Ömür
07-15-2005, 11:13 AM
O ses ve görüntü sistemleri üreten bir JAPON markası.Heralde JSV demek istedin. :)

Yalçın.EK-516
07-15-2005, 03:38 PM
zuhahahahapuhahaha :laugh: :laugh:

siena_16V
07-16-2005, 08:36 PM
jsv demiştir o jsv :)

siena_16V
07-30-2005, 05:23 PM
(!) güncel (!)

Zentralschumierung
08-01-2005, 11:12 PM
çıkar abi. dünya markaları belli başlı parçalarını türkiyede yaptırıyo. türkiyede komple montaj yapılıyo. otomotivde ilerleme var. bence gerekli olan iyi bi organizasyon ve dürüst bir pazarlama anlayışı......