View Full Version : Hangisini satın alırdınız?
Power
12-25-2004, 05:26 PM
Kısmetse Şubat gibi araba almayı düşünüyorum.
Karar veremediğim şey ise hangisini alacağım?
Adaylar;
1.Peugeot 106 GTI
2.Citroen Saxo VTS (bunu o kadar fazla istemiyorum
3.Peugeot 206 XS
4.Renault Clio 1.6 16V Sport
5.Fiat Bravo SX (fiata pek güvenim yok, şanzımanları iğrenç ama çok hoş araba)
6.Honda Civic 1.4 iS 3K
Siz olsanız hangisini alırdınız? Gerekçeleriyle yazarsanız sevinirim.
Kesinlikle Honda Civic derim...GTI ve Saxo nın temizini bulmam zor ve ancak meraklısına satabilirisin...Bravo 2.elde para etmiyor...Clio bence kullanılacak araba değil.Civic hem para ediyor hemde rahat oynarsın arabayla...
alid90
12-25-2004, 05:35 PM
206 yada Honda civic keşke honda ya 1.6 deseydin
Power
12-25-2004, 05:37 PM
sedan istemiyorum. HB Vtec de bulamam. o zaman tek seçenek 1.4 3K
onun için 1.4 yazdım
ArTHaS
12-26-2004, 03:05 AM
1.Peugeot 106 GTI
Nasıl olsa ikisi aynı araç olduğu için bunları ortak yazacağım. Aslında benim kriterlerim farklı olduğundan, ben bu liste içinde mantıksal değil de duygusal olarak düşündüğümden, direk 106 diyeceğim.
Fakat, söylenildiği gibi, bu araçların temizini bulmak zor. 2000-2001 olursa şansınız biraz daha fazla. 98-99 olduğu zaman genelde km'leriyle oynanmış oluyor.
Alırken de dikkatli olmak lazım, boya-kaza durumu nedir ne değildir... Çünkü bu aracı kullanmayı bilmeyen çok var ve sanki çok tehlikeliymiş gibi lanse ediliyor, alakası yok.
Saxo VTS'in ise sadece Saxo2 kasasını seviyorum, hele hele 15 jantlar ve siyah renk olursa müthiş oluyor.
Yol tutuş ve performans öncelikleriniz varsa, seçiminiz kesinlikle 106-Saxo olmalıdır.
3.Peugeot 206 XS
Bu da güzel bir araç. Yol tutuş-performans olarak 106'nın yanına yaklaşamasa da, daha modern görüntüsü, güzel tasarımı, güzel motoru (1.6 110HP'lik) olan bir otomobil. Tercih meselesi...
Bu da güzel bir alet, yeni kasaysa 206 XS yerine kesinlikle bu, eski kasa ise, 206 XS diyorum. İki kasa Clio arasında çok fark var. Yenisi kesinlikle çok güzel. Bu da tavsiye edilir.
6.Honda Civic 1.4 iS 3K
Bunların arasında Fiat'a hiç dokunmayın bence. Ama başta yazdığım gibi, olaya "duygusal" bakıyorsanız hiç durmayın. Ben tavsiye etmiyorum, en büyük derdi sanırım 2. el değeri.
Civic ise sorunsuzluğu vs. ile öne çıkmış bir otomobil. İçi falan çok tek düze geliyor bana ama bir kötülüğü de yok.
Bunların arasında en ekonomiği olacaktır.
1.4 oluşu yanıltmasın, 1.6 kompakt sınıftaki araçlarla aynı performansı sunabiliyor. Keyifli bir otomobil. O da tavsiye edilir.
Gördüğünüz gibi, birbirlerine karşı "bariz" bir üstünlüğü olmayan otomobiller bunlar. Ha konfor öncelikliyseniz 106'yı pek düşünmeyin.
Ama listede önceliğiniz performans ve yol tutuş, ayrıca sürüş zevki ise, 106 kesinlikle bu tanımlamaya uyuyor.
Badboy
12-26-2004, 10:06 AM
Ben fiat Bravo dıyorum
Artıları
1.Çok rahat ve konforlu bı araba
2.Yol tutusu cok az bi değişiklikle çok güzel oluyo(Yay)
3.Fiat motorlarından alınan hava filtre sesi inanılmazdır ;)
4.Şu anda parçaları çok çok uygun fıyata sayılıyor.
5.Tek kapı olmasına ragmen arkası çok geniş.
6.Modifiye etmek istediğinde fiyatlar diğer araçlara(honda,pug vs)göre daha uygun
7.Motor çok dayanıklı.(ben farkında olmadan 1.5 lıtre yağ ile 2 ay gezdim bişey olmadı hala bir damla yağ yakmıyor)
Eksileri
1.Bakımları düzgün yapılmazsa çok fazla yakıyor
2.Orjınal amartısorlerı çabuk bozuluyo ve zarar görüyo
3.Araçta kaza anında güvenlık için kaputta üç lazer kesim bulundugundan en kucuk kazada kaput katlanıyor.
Badboy
12-26-2004, 10:07 AM
Eski aracım :cool:
Power
12-26-2004, 03:33 PM
şu an en çok XS i istiyaorum ama o da büyük ihtimalle 90hp olacak :)
Chip+Headers+orta sust+son sust+filtre kiti ile 110hp ye yakın bir değer elde edersem iyi olur.
ayrıca bu aracı 4 yıl kadar kullanacağım için iyice düşünüp tartmak istiyorum.
siena_16V
12-26-2004, 03:41 PM
160 yada 206 al derim fiat alma benim aleti biliyosun. aynı motor var motoru gerçekten sağlam ama şanzımanı sorun veriyor. Clio da hoş araba fakat bir pug etmez
Power
12-26-2004, 04:00 PM
160 yada 206 al derim fiat alma benim aleti biliyosun. aynı motor var motoru gerçekten sağlam ama şanzımanı dandik sorun veriyor. Clio da hoş araba fakat bir pug etmez
doğru söylüyorsun şanzımanlar çok sakat.
büyük ihtimaL xs ama bakacaz.
fafatara53
12-26-2004, 07:14 PM
ben olsam 306 gti alırdım...listede yok ama....
Temİzİnİ Bulursan 306 Al Derİm Onlar Cok Guzel Oluyor...
Erhan
12-27-2004, 12:04 AM
benim içimden clio demek gecio ama tam emin deilim...ondan civic al bence... :)
nitrO_Oxide
12-27-2004, 12:22 AM
106 gti ;)
SeRSeRi_aFaCaN
12-27-2004, 12:54 AM
japondan vazgecme cıvıc al arkadasım en uyguınu o bu lıstedekılerın
philcollins
12-27-2004, 11:11 AM
listedeki arabalara bakıyorum da bravo ya yapılan haksızlık resmen gülünç. bravoyla 106 ya da saxo ya da hondayı kıyaslayamazsınız bile bence. bravoya fiat diye iyi değil demek de ne demek. öncelikle bravo 4 kişilik bi araba en başta 106 ve saxo ise 2 kişilik arabalar. ne önemi var demeyin. 106 nız varsa hadi tatile gideyim diyemezsiniz 4 kişi ya da halı sahaya 4 kişi gidemezsiniz ama bravoyla çok rahat 4 kişi hatta 5 kişi gezersiniz. abimin bravosuyla (2001 model) benim 206 (2004 model) motor ve performans açısından da çok farklı değil, hatta utanmasam bravo daha iyi diyecem. ayrıca motordan anlayan hangi ustaya sorsanız bravonun motorunu size övecektir. ayrıca bravo benim 206dan da daha az yakıyo arkadaşlar..benim 206 nın ön konsoldan ses geliyo abimin bravosunda çıt yok. yalnız bravonun kapı kolları ilginç klasik sünger gibi eriyo ve bence tek kötü tarafı. yani bence sırf fiat diye bravoyu eleştirenler bence önce bi bravo kullansınlar sonra konuşsunlar. abim 2 yıl önce 106 almak yerine üstüne 1,5milyar daha koyup bravo aldı şimdi işleri iyi olduğu halde değiştirme gereği duymuyo ama o gün 106 alsaydı eminim bu gün değiştirmek zorunda kalıcaktı. en azından artık biraz büyük olsun ya da 1600 motor olsun falan diyecekti.
206 xs in 90 beygirlik olanı bildiğim kadarıyla 8 valve. ben 206 ararken hiç tavsiye etmediler bana.
hondanın kasası gerçekten çok güzel. ama içinde 0 konfor var. ama neden olmasın. yalnız 1400 motor.
thekillingroad
12-27-2004, 03:27 PM
Fiat tan uzak dur derim...
CLio yada SAxo
Neden 106 değil saxo?
Kişisel olarak.. daha güzel görünüyor bana...
206'dan da fiat kadar olmasa da biraz uzak dur
luckyben
12-27-2004, 03:29 PM
Honda Civic
ersin yılmaz
12-27-2004, 03:46 PM
hondayı alırım aralarında iç hacmi en geniş o hem piyasasıda iyi
ßenim Ne Kadar JAponcu Oldugumu Herkes ßilir.. Ama ßurada 306 Diyorum.. Hele Bal Kopugu Rengi ßulabilirsen Hic Durma..
SeRSeRi_aFaCaN
12-27-2004, 10:25 PM
listedeki arabalara bakıyorum da bravo ya yapılan haksızlık resmen gülünç. bravoyla 106 ya da saxo ya da hondayı kıyaslayamazsınız bile bence. bravoya fiat diye iyi değil demek de ne demek. öncelikle bravo 4 kişilik bi araba en başta 106 ve saxo ise 2 kişilik arabalar. ne önemi var demeyin. 106 nız varsa hadi tatile gideyim diyemezsiniz 4 kişi ya da halı sahaya 4 kişi gidemezsiniz ama bravoyla çok rahat 4 kişi hatta 5 kişi gezersiniz. abimin bravosuyla (2001 model) benim 206 (2004 model) motor ve performans açısından da çok farklı değil, hatta utanmasam bravo daha iyi diyecem. ayrıca motordan anlayan hangi ustaya sorsanız bravonun motorunu size övecektir. ayrıca bravo benim 206dan da daha az yakıyo arkadaşlar..benim 206 nın ön konsoldan ses geliyo abimin bravosunda çıt yok. yalnız bravonun kapı kolları ilginç klasik sünger gibi eriyo ve bence tek kötü tarafı. yani bence sırf fiat diye bravoyu eleştirenler bence önce bi bravo kullansınlar sonra konuşsunlar. abim 2 yıl önce 106 almak yerine üstüne 1,5milyar daha koyup bravo aldı şimdi işleri iyi olduğu halde değiştirme gereği duymuyo ama o gün 106 alsaydı eminim bu gün değiştirmek zorunda kalıcaktı. en azından artık biraz büyük olsun ya da 1600 motor olsun falan diyecekti.
206 xs in 90 beygirlik olanı bildiğim kadarıyla 8 valve. ben 206 ararken hiç tavsiye etmediler bana.
hondanın kasası gerçekten çok güzel. ama içinde 0 konfor var. ama neden olmasın. yalnız 1400 motor.
nedenkı ya bravoda 2 kısılık sonucta tek kapı deılmı?
Badboy
12-27-2004, 11:58 PM
Yuh yanı özgür. :p arka koltuklar haybeyemı be abı.hemde arka koltuklara uc kısı rahat rahat oturuyo.Ayrıca cokta genıs bır bagajı var.
SeRSeRi_aFaCaN
12-28-2004, 12:22 AM
olum ona bakarsan 106 falanda ole arkada koltuk var tek kapıların hemen hemen hepsı aynı bı guzel gordugum arkadasta c70 var volvo onun arkaya ben bıle rahat sıgıyorum
merve
12-28-2004, 12:46 AM
http://www.honda.com.tr/images/logo.png
just passion...
SeRSeRi_aFaCaN
12-28-2004, 12:47 AM
bırak sımdi yaaa
philcollins
12-28-2004, 11:21 AM
bravo da tek kapı ama arkaya 3 kişi çok rahat oturabilirsin hiç sıkılmadan. megane coupe mesela, benim boy 1.50 arkaya tek başıma sığamadım ayaklar sığmıyo 106 da aynı. 106, saxo alıyosanız uzun yolu unutun. ancak tek kişi çıkabilirsiniz uzun yola yan koltuğa da bavullar falan.tek kişi benzinde içinize oturur sonra.
ArTHaS
12-28-2004, 11:16 PM
bravo da tek kapı ama arkaya 3 kişi çok rahat oturabilirsin hiç sıkılmadan. megane coupe mesela, benim boy 1.50 arkaya tek başıma sığamadım ayaklar sığmıyo 106 da aynı. 106, saxo alıyosanız uzun yolu unutun. ancak tek kişi çıkabilirsiniz uzun yola yan koltuğa da bavullar falan.tek kişi benzinde içinize oturur sonra.
İftira atma bilader :D :P
106-Saxo'nun arkası Megané'dan çok çok daha geniş, yani bu "çok çok" abartı bir tanımlama değil ciddi diyorum.
1.50 boyla nasıl sığamadın ya? 1.50 arkadaşım benim arabada ayağa kalkıyordu arkada :D Ben 1.70-1.75 civarındayım, normal şekilde ayarlanmış sürücü koltuğumun arkasında yayılmazsam rahat rahat oturabiliyorum.
Yaw zaten 106-Bravo falan da aynı sınıf değiller ki. Bu bakımlardan karşılaştırmak çok çok yanlış aslında. 106 küçük sınıf bile değil "süper küçük" sınıf...
Civic ile Bravo'yu aynı sınıfta kabul edebiliriz anca sanırım. Bu durumda Bravo'da da genişçe yer olsun artık yani öyle değil mi, olmazsa ayıp :)
Doğru aslında ben Fiat konusunda yorum yapmayayım, Fiat'a karşı feci bir önyargım var ve aslına bakarsan daha bu önyargımı kıracak bir model de çıkarmadılar. Stilo'da "aha oldu bu sefer" demiştim, özellikle 3 kapıyı gördüğümde, fakat içini görünce hayallerim suya düştü. Aynı şekilde Idea'ya güzel dedik, fuarda baktık, içini, malzeme kalitesini falan görünce kaçtım...
Zaten önceki mesajımda aslında tek yorumum 2.el değeri yüzündendi. Geri kalanı zevk-renk meselesi... Yoksa HGT kullanan arkadaşım da var, arabayı biliyorum yani.
206 ve tıkırtı konusu doğrudur. Özellikle 206'da sanırım ses yapan aksam çok var. Dikkatli kullanılmış, en ufak çukurdan kaçarak kullanılmış 206'da bile ses vardı yani ööle sööliyim.
thekillingroad
12-29-2004, 02:02 AM
106 ve Saxo istemeden öne çıkıyorlar burda zaten :)
Civic'i neden düşünüyorsun çok merak ettim.. Neyini beğendin?
aLi GT-R
01-01-2005, 11:49 PM
Sonuna kadar katılıyorum...
Power
01-02-2005, 02:41 PM
killingroad
civicler yapılınca hoş oluyo o yüzden yazdım.
bu arada fiat KESİNLİKLE istemiyorum... eskiden tofaşta çalışan kuzenim bile fiattan uzak duruyor ve siena16V erkanın arabayıda biliyorum. sorun çıkarıyor.
artık bakacaz para durumuna göre...
alid90
01-02-2005, 02:49 PM
ee abi kararwerdinmi 206 yada honda diyorum hala
.................. ilk mesajda sedan honda olmaz diyosun ama sedanlarda iyi modifiye ediliyo nolursa bi duşun bence zarar çıkmaz ama yinede sen bilirsin
;)
thekillingroad
01-02-2005, 05:18 PM
FIAT tan usak durman iyi olmus...
Sence biraz arasan falan SAxo-106 hatta Clio diyelim Civic'ten bin kat iyi secenekler değil mi?
Yani güzel dışı ama, vtec in yürümesini de saymazsak, hiçbir özelliği yokki civic lerin... Yani Clio al en azından biraz dursun, biraz yol tutsun.. Ki sport alırsan fena değildir yol tutusu..
Power
01-02-2005, 05:28 PM
FIAT tan usak durman iyi olmus...
Sence biraz arasan falan SAxo-106 hatta Clio diyelim Civic'ten bin kat iyi secenekler değil mi?
Yani güzel dışı ama, vtec in yürümesini de saymazsak, hiçbir özelliği yokki civic lerin... Yani Clio al en azından biraz dursun, biraz yol tutsun.. Ki sport alırsan fena değildir yol tutusu..
206 ile clio sport 1.6 arasında kalıyorum. şu aralar
clio ya komple eksoz RS ön görünüm, superleggera, in.pro. çok iyi olur aslında
KediyeKafaAtanPskopatFare
01-02-2005, 05:52 PM
Mazda lantis alırdımm
Power
01-02-2005, 05:56 PM
Mazda lantis alırdımm
o tür arabalar bana uzak olsun
thekillingroad
01-02-2005, 06:23 PM
206 ile clio sport 1.6 arasında kalıyorum. şu aralar
clio ya komple eksoz RS ön görünüm, superleggera, in.pro. çok iyi olur aslında
Superleggera zor bira tr de :)
CMS artık Enkei getiriyor, ona bakabilirsin. Cok hafif jantlar var.. Birini az daha fırlatacaktım kaldırayım derken...
Clio 1.6 sport.. RS yapma bence..
Komple SS .. Angel kasılabilir önlere, hatta fish eye.. potansiyel var... Lexus-style tavsiye etmem, ben beğenmiyorum..
Ufak oynamalar çok iyi hale getirecektir, hafif bi arac..
Mesela.. Egzos bittikten sonra.. tabii ki güzel bir intake kit te yapacaksın, sonra bir chip.. çok güzel verim elded edersin..
Sonra fanrtazi olsun diye bi acil durum da üfleyebilrisin şöyle.. 50hp lik falan bi dry kit işini görür :D
Değme keyfine..
Power
01-02-2005, 08:38 PM
Superleggera zor bira tr de :)
CMS artık Enkei getiriyor, ona bakabilirsin. Cok hafif jantlar var.. Birini az daha fırlatacaktım kaldırayım derken...
Clio 1.6 sport.. RS yapma bence..
Komple SS .. Angel kasılabilir önlere, hatta fish eye.. potansiyel var... Lexus-style tavsiye etmem, ben beğenmiyorum..
Ufak oynamalar çok iyi hale getirecektir, hafif bi arac..
Mesela.. Egzos bittikten sonra.. tabii ki güzel bir intake kit te yapacaksın, sonra bir chip.. çok güzel verim elded edersin..
Sonra fanrtazi olsun diye bi acil durum da üfleyebilrisin şöyle.. 50hp lik falan bi dry kit işini görür :D
Değme keyfine..
dediğin olay çok hoş olur walla. ama arabayı şimdi almayıp yaza alırsam daha sağlam bişey alabilirim. naapsam ne etsem diye düşünüyorum
thekillingroad
01-03-2005, 02:17 AM
Beklemek maddi gücünü artırır ama... 60ına kadar bekleyip M5 te alabilrisin :)
Kafanda birşeyler oluştur, elimden gelirse, istersen fikir de verebilirim...
Ne istiyorsa canın MANTIĞINI YANINA ALIP onu yap...
Ben saxo yada Clio diyorum..
Power
01-03-2005, 04:39 PM
şimdi yeni iki aday daha var.
1. E36 316i (babam mutlaka onaylar)
2. 2001 model pug 306 Platinun. buda yay jant şeffaf stopla çok hoş oluyo
Power
01-04-2005, 06:11 PM
killingroad sana bir soru war.
bugün 95 model 316i compact buldum. araç patlıcan moru ve 170.000 kmde. 18 milyar dedi ama pazarlık yapılabilir dedi. sence nasıl?
yarın araca bakmaya gidebilirim. önemli noktaları neresi compactlarda?
thekillingroad
01-09-2005, 01:06 AM
Ben sana söyledim önerilerimi... O kadar km yapacaksın.. Compact'ı geç... Zaten anasını ağlatmışlardır.. İyi bakılsa bile, artık o km ded ZEVK aracı olur o sadece.. Zırt pırt para yer, 170K km de HER MARKANIN HER ARACI masraflı bir şeye dönüşür...
Ben hala Fabia diorum sana... İnan çok rahat edeceksin.. İLK sanırım.. İlk araban biraz gitmesin, inan daha iyi olur... Zaten listede saydıklarından yavaş değil de..
Power
01-09-2005, 04:49 PM
compactı sildim zaten.
dediğin gibi fabia araştırıyorum. bir arkadaşımın babasında 101hp var. onada soracağım.
önerilerin için çok sağol ozan
thekillingroad
01-09-2005, 07:11 PM
benzinli?
bence dizele de bak... Ama min totalden alacaksın mazotu. yada Opet.. bunu da unutma
Power
01-09-2005, 07:22 PM
dizellerin fiyatlarına baqtım ama 22den aşağı 2. el yok malesef.
ewt eurodiesel. eniyisi opet galiba euroda.
thekillingroad
01-09-2005, 07:27 PM
Yılda 30K km yapacaksan.. ~4K TL lik fiyat farkına değer dizel..
Power
01-09-2005, 07:35 PM
o zaman büyük ihtimal. yaza kadar bekleyeceğim.
öyle daha iyi olur belkide. hem daha fazla para...
SELÇUK SAĞLAM
01-10-2005, 10:34 AM
Kısmetse Şubat gibi araba almayı düşünüyorum.
Karar veremediğim şey ise hangisini alacağım?
Adaylar;
1.Peugeot 106 GTI
3.Peugeot 206 XS
6.Honda Civic 1.4 iS 3K
Siz olsanız hangisini alırdınız? Gerekçeleriyle yazarsanız sevinirim.
şuan ben şahsen 206 1.4 xline kullanıyorum ancak arka koltuk mesafesi çok daralıyor eee birde benden uzunsan sorun yaşarsın az yakması fena sayılmaz ama bence dizeli sanki daha iyi birde benim sana öneride bulunacağım diğer araçta clio 1.5 dizel citroen bunlara nazaran daha zordur ama dizelini almazsan eğer benim alfada yaşadığım sorunun aynını yaşarsın yani zor satarsın uyarmadı deme şimdiden güle güle güzel günlerde kullanman dileğimle
Qurny
04-17-2005, 12:51 AM
civic i 1.4 oldugu icin tercih etme derim fazla yükleme yapmak istersen sorun cıkarabilir.
Temiz bir 106gti bulursan kaçırma bence hem 106gti lar 1.6 o kadar yüxek olmasa da verdigin güç ve parayı civic den daha cok alacagın ortada,daha zevkli bir araç kesinlikle.
cAxcAn
04-17-2005, 04:39 PM
ben araba alacagim zaman aklima baska bi araba gelmedi ve temiz bulabilmek icin biraz fazla bekledim ve buna degdi. en sonunda ona kavustum 106 GTI onu tek geçerim
^^CaRiSMa^^
04-17-2005, 04:44 PM
106 gti listedeki en iyisi bu bence.. :icon_idea
saqopa
12-29-2006, 07:14 PM
kesin Honda Civic 1.4 iS 3K
alırdım hernekadar motoru 1.4 olsanda sıkıştırma oranı hepsinden daha iyi sonuçta...
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.