View Full Version : Ya nedir bu kapak taşlama?Ne faydası vardır?..
Ertan Ömür
12-23-2004, 04:35 PM
Arkadaşlar kapak taşlama denen olay nasıl bir uygulamadır?..Kimler tarafından yapılır?..Kaça yapılır?..Faydaları nelerdir?..Zararları varmıdır?...Bütün bu sorulara bu topikte cevap arayalım...Saygılar...
ersin yılmaz
12-23-2004, 05:16 PM
benim bildiğim kadarıyla sibop ayarı kurtarmıyınca kapağı değişmek gerekiyor ama ucuza kurtarmak için yapılıyor çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum birkere bizim ticariyi yaptırmıştım.rektefiyeciye taşlatmıştım
nitrous1988
12-23-2004, 05:58 PM
bence çok zararlı bişi motorun ömründen götüren en önemli olay.hiç tavsiye etmem
thekillingroad
12-23-2004, 06:41 PM
Zararlı diyen arkadaşlar uygulamanın ne olduğu biliyorlar mı?
Badboy
12-24-2004, 10:29 AM
Zararlı diyen arkadaşlar uygulamanın ne olduğu biliyorlar mı?
+111111111
Kapak taslama silindir kapağının alt yüzeyinin taşlama işlemi sayesinde inceltilmesi. böylece yanma odasının hacmi düşer, sıkıştırma oranı yükselir. fakat dikkat edilmesi gereken olay bu işlemden sonra supaplar ve pistonlar birbirine daha çok yaklaşır. dolayısıyla dereceli egzantrik uygulamalarında dikkat edilmesi gerekir. ;)
siena_16V
12-24-2004, 09:13 PM
+111111111
Kapak taslama silindir kapağının alt yüzeyinin taşlama işlemi sayesinde inceltilmesi. böylece yanma odasının hacmi düşer, sıkıştırma oranı yükselir. fakat dikkat edilmesi gereken olay bu işlemden sonra supaplar ve pistonlar birbirine daha çok yaklaşır. dolayısıyla dereceli egzantrik uygulamalarında dikkat edilmesi gerekir. ;)
ilk önce kapak taşlamayı mı yapmalı yoksa dereceli egzantirik uygulaması yapmalıyız?? Hangisi daha uygum olur?
ozgurozdemirr
12-25-2004, 03:31 AM
Kapak taşlama, pistonların üst bölümlerinin yani kapakların mikron derecede traşlanmasıdır, bu sayede yanma odası genişler, daha fazla benzin hava karışımı elde edlir ve daha başarılı bi yanma sağlanır, kapak taşlamı işlemi performans bujileriyle desteklenmelidir. Bu işlemi daha sora port polish subab portlerının genişletilmesi sert subab yayları dereceli egzantrik gibi şeyler takip eder.
Ama ben en önce chip derim !!!
thekillingroad
12-25-2004, 06:13 AM
Yanma odasının hacmi büyür işlem sonucunda.
Tek başına bir anlamı yoktur... En güzeli.. Chip ve performans tipi egzantrik milleri ile desteklendikten sonra yapılmalıdır..
Badboy
12-25-2004, 09:25 AM
+111111111
Bu arada pardon ben hacim düşer yazmışım.Yanlış bılgı. ;)
Power
12-25-2004, 03:43 PM
kapak taşlama işlemi yapılmış bir aracada turbo uygulaması olmaz.
yüksek sıkıştırma oranı+ turbo basıncı = :eek:
nitrous1988
12-25-2004, 11:54 PM
Tabiki bilorum ne olduğunu;bence çok zararlı bişey.Ya komple motor yüklemesi(söylediğiniz şeyler egztr,subab vsvs) yapılacak yada hiç yapılmıyacak.Komple motor yüklemeside zaten yarış olayına girer öyle bir arabada da motor ömrünün pek önemi kalmaz sadece performans önemlidir.
Astra_eseR
12-26-2004, 12:39 AM
şeytan taşlamak gibi bişi... şeytanlar taşlanınca müslümanlar güç kazanıo.. burda ise tam tersi... motoru taşlıyınca motor güç kazanıoo :D
Badboy
12-27-2004, 09:32 PM
şeytan taşlamak gibi bişi... şeytanlar taşlanınca müslümanlar güç kazanıo.. burda ise tam tersi... motoru taşlıyınca motor güç kazanıoo :D
Yuh yaaa eser yanı olayı asmıssın.Araba da MEKKE neresı pekı.Onuda soylede bılelım.Bu arada arabalar da senın tabırınle İmmaaaan gücüyle gitmiş oluyor :p
dizelci
01-01-2005, 02:08 PM
Bu arada pardon ben hacim düşer yazmışım.Yanlış bılgı. ;)
arkadaşım senin verdiğin bilgi doğru
kapak taşlamadan sonra yanma odasının hacmi azalır sonucunda sıkıştırma oaranı artar asıl mantık bu
aynı zaman da port polish (port genişletme ve parlatma) yapılıyor genelede taşlama ile birlikte eğer subaplarda büyütülürse komple olarak blue print dediğimiz işlem olmuş oluyor
dikkat edilmesi gereken konular ise turbo araçlara uygulanmaması ve dereceli eksantrik seçerken dereceleri fazla yüksek tutmamak (tabii kapaktan ne kadar taşlandığı önemli bu konuda)
Ertan Ömür
02-24-2005, 05:22 PM
Güncel :!:
arkadaşım senin verdiğin bilgi doğru
kapak taşlamadan sonra yanma odasının hacmi azalır sonucunda sıkıştırma oaranı artar asıl mantık bu
aynı zaman da port polish (port genişletme ve parlatma) yapılıyor genelede taşlama ile birlikte eğer subaplarda büyütülürse komple olarak blue print dediğimiz işlem olmuş oluyor
dikkat edilmesi gereken konular ise turbo araçlara uygulanmaması ve dereceli eksantrik seçerken dereceleri fazla yüksek tutmamak (tabii kapaktan ne kadar taşlandığı önemli bu konuda)
evet kapagın yuzeyı taslanınca yanma odasının hacmı duser. bırım zamanda yakılan hava yakıt karısımın tepkımesı dar alan oldugu ıcın daha sıddettlı olur...
thekillingroad
02-25-2005, 03:45 AM
Ben ne dedim yaaaaa... ouffff :)
Badboy
02-25-2005, 07:15 PM
HEheheeh karısmıs ortalık:p
KediyeKafaAtanPskopatFare
02-25-2005, 08:48 PM
benim bu konu hakkında pek bir bilgim yok kusura bakmayın yardım cı olamıcam :)
Ertan Ömür
03-07-2005, 01:01 PM
Güncel :!:
thekillingroad
03-07-2005, 06:45 PM
Yazılmış ya ne olduğu...
siena_16V
06-15-2005, 09:57 PM
arkadaşlar herşeyi yazmışlar başka bişi kalmadı.... :)
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.