PDA

View Full Version : Vw Golf Mu --Opel Astra Mı

Heinrich Himmler
04-22-2008, 02:33 AM
sizce hangisi....

Ertan Ömür
04-22-2008, 10:15 AM
Ben bu ikisinin arasında VW GOLF 'u daha çok seviyorum ama onları alacağım paraya bir başka araç seçerdim :003:.

osman
04-22-2008, 08:17 PM
C sınıfında bir araç alacak olsam golf ilk tercihlerim arasında olurdu:003:

Heinrich Himmler
04-22-2008, 10:26 PM
"
1- Astra' nın, Golf' ün iki katı kadar sattığını tüm alem duydu, siz kulağınızı tıkamışsınız.
2- Golf' ün sahip olduğu süspansiyon ve amortisör sisteminin, konfor için geliştirildiğini ve daha gevşek, dolayısıyla daha fazla yaylanan süspansiyonların, yüksek hızlarda yol tutuştan ödün verdiğini yine bütün millet biliyor... Tam aksine Astra ise, güncel kasasında bulunan süspansiyon ve amortisör sistemleriyle ne kadar sert bir araç olduğunu dünya aleme duurmuştur. Öyleki, Astra' yla bir kasisten geçtiğinizde, kasisi tüm çıkıntılarıyla içinizde hissedersiniz. Araç, en ufak bir ödün vermez çünkü çok sert süspansiyonlara sahiptir. Bu; düşük hızlarda, bozuk yollarda rahatsızlık vermesine ve "konforsuz" olmasına karşın, yüksek hızlarda girdiğiniz virajlarda, aracon en ufak bir savrulma yaşamadığını görürsünüz. Zaten Opel' in arka süspansiyon ve amortisör takımlarını, aerodinamik ustası Lotus firmasıyla geliştirdiği, resmi internet sitesinde duyurulmaktadır...
3- Astra 1.6 motorun resmi internet sitesinden özelliklerine bakarsanız, 115hp ve maksimum hız olarak 192km. verilirken ve 0 - 100' ü 11.7 saniye.
Golf' ün resmi internet sitesinde verilen 1.6 motor 102hp, maksimum hız 181km. ve 0 - 100' ü 11.4 saniye...
---Bilemiyorum, Golf Astra' ya performansta fark atıyor diyorsunuz, yok öyle birşey, bunlar resmi veriler. ---Astra üç beş tane fiyattan dolayı daha fazla sattı diyorsunuz, türkiyede astra' nın satış miktarı golf ve focus' un toplamını geçiyor. Avrupa' da önde. Görele2000 listesini vermişti hatta satış adetlerinin...
---Golf yol tutuşta birinci sıradadır diyorsunuz, bunun tam tersi olduğunu ufak bir araştırmayla görebilirsiniz.
- Ben demiyorum ki Golf alınmaz. Ancak güvenlik testlerinde elde ettiği daha yüksek başarı ve sahip olduğu azımsanamayacak fiyat avantajıyla ve yenilenen motorlarıyla astra en iyi tercih gibi geliyor. Golf ise ferah ve kaliteli iç mekanıyla her ne kadar hoş olsa da, tasarımı beni hiç mi hiç cezbetmiyor. Hiç sportif bir ruh sezemiyorum Golf' te.. Astra' nın eksisi, oldukça kaliteli ancak kasvetli iç mekanı. "

başka bi siteden yorumlara incelerken böle bi yaz ile karşılaştım...

Heinrich Himmler
04-22-2008, 10:34 PM
arkdaşlar seçim yaparken sevdiğiniz aracın bi kaç özelliğini yazarsanız veya belirtirseniz çok daha güzel olur hep bilgi sahibi oluruz hem daha rahat karar vermemize yardımcı olursunuz...

şimdien teşekkürler...

saygılar..

can_gfb
04-23-2008, 12:46 AM
bn opel astra derım ;) NE BILIM onu daha cok sewıom :dmcsmile0