PDA

View Full Version : .:::: Fiber mi?Yoksa plastik mi ? ™ ::::.

Ertan Ömür
12-23-2004, 04:06 PM
Arkadaşlar FİBER herzaman antipatik gelir modifiyecilere.Sebebi ise çabuk kırılması ve pürüzsüz olmamasıdır.Ama fiyatı ucuzdur ve piyasada olmayan bir ürünü yaptırabilirsiniz kolaylıkla iyi bir ustaya..Plastik BODY CIT herzaman alkış alır.Sebebi sağlam ve pürüzsüz bir görüntü sunar.Ama plastik parçalar hem çok pahalıdır hemde tamiri pek mümkün değildir.Yani aşağı tükürsen sakal,yukarı tükürsen bıyık misali.. :confused:

fafatara53
12-23-2004, 04:48 PM
fiberi tercih ederim....hem ucuz hem hafif....

nitrO_Oxide
12-23-2004, 07:26 PM
plastik tabiki fiberden cok daha iyi.yutdışıdaki hazır body kitler fast and furious taki arabalar falan hepsi plastik.uzerine darbe geldiğinde esnediği için kolay kolay kırılmıyor.2 eksi yonu var bence cok pahalı olması ve standrt olması

fiberde tam tersine daha ucuzdur ve kişi ken di isteğine gore yapılan kalıplara fiber dokturup isteği tamponunu yapabilir.doğru bi sekilde yapılan hiç bir fiber catlamaz.sadece zamanla (kullanıma baglı) uzerindeki boya catlama yapabilir.

thekillingroad
12-24-2004, 12:49 AM
Anket dışı ama..

SAC dan yaptırsak ;)

ЅENA
12-24-2004, 12:53 AM
Zaten normalde de üretilen araçların çogunluğunda bildiğim kadarıylla fiber var..plastik aksama sahip araçlar daha az bu konuda.Clio var bildiğim
Fiberin darbeyi emme kapasitesi ile plastiğin darbeyi emme arasında fark olduğu için üreticiler genelde fiber kullanıyor yada ozanın dediği gibi saç.....

DaYkO
12-24-2004, 11:08 AM
bencede fiber zaten plastik olanlarını pek duymadım

Badboy
12-24-2004, 11:16 AM
Ben fiberden hıc memnun degılım.En kucuk bı vurmada catır catır kırılıyor.Ama plastıkte oyle bı sorun yok.Esneme payı fazla en fazla olucak sey boya patlaması. ;)

luckyben
12-24-2004, 11:19 AM
BEN BU KONU HAKKINDA PEK BILGILI DEGILIM AMA BILDIGIM KADARIYLA FIBER ESNEME YAPMI CIT KIRILIYOR AMA SANIRIM PLASTIK DAHA IYI ESNEME YAPAR VE CABUK KIRILMAZ YANILIYORMUYUM

Ertan Ömür
12-24-2004, 11:34 AM
Anket dışı ama..

SAC dan yaptırsak ;)
Kime?nerede?nasıl?kaça?..Bütün bunlara cevap verebildiğin an sana bir sorum olacak.Cevabını bekliyorum OZAN.. :confused:

Badboy
12-24-2004, 11:40 AM
Kefal gıbı atlamak olmasın ama ikitelli sanayıde bu ısı ıyı yapan bı usta gortum.Mazda MX-5 e yapıyordu.Sadece ön tampon ıcın bana o zaman verdıgı fıyat 1 mılyar cıvarıydı.4 ay once. :(

nitrO_Oxide
12-24-2004, 11:56 AM
Ben fiberden hıc memnun degılım.En kucuk bı vurmada catır catır kırılıyor.Ama plastıkte oyle bı sorun yok.Esneme payı fazla en fazla olucak sey boya patlaması. ;)

kanka bece sen o fibercini değiştir.biz sahinla giderken 3. viteste 60-70 frene bi asıldık tahminim 40a falan dusmustur baska bi sahine vurduk yemşnediyorum bizim sahine hiç bişi olmadı ama diğerinin tamponu yere dustu stopunun bir kırıldı falan baya kotu olmuştu.

Badboy
12-24-2004, 12:08 PM
Kankam fıberın esneme payı yoktur ama yanı onun boyle bı ozellıgı yok.Senın tamponun altında bulunan demır kısıma denk geldıyse kırılmamıstır.Yoksa sende bu ısın ıcındesın normalde catur cutur kırılır.En kalın fıber bıle olsa ;)

siena_16V
12-24-2004, 09:21 PM
benim oyum FİBER

KLC
12-24-2004, 09:52 PM
Plastik.. Nedenmi..

ßu BMW ( Mİ ACABA ! )

http://dayi.kircanmibelimi.gen.tr/dacia.jpg

[B][COLOR=DarkOrange]Amca BMW ye Sahip Olamayinca Kendi BMW sini Kendisi Yapmis.. Ve On Kısım Tamamen Plastik.. İsin En Güzeli.. Herhangi Bir Firmada Felan Degil.. Kendisi Isıtıp Egerek Bükerek Yapmiş..

nitrO_Oxide
12-24-2004, 10:54 PM
bence berbat olmuş :cool:

KLC
12-24-2004, 10:57 PM
bence emege saygili olmalisin.. onden goruntusu cok iyi.. hele hic bir yardim almadan kendi kendine yaptigini dusunursen...

Erhan
12-25-2004, 12:53 AM
bence emege saygili olmalisin.. onden goruntusu cok iyi.. hele hic bir yardim almadan kendi kendine yaptigini dusunursen...
walla ben bu fotoyu baska bir sitede gormustum..adam klcın dedi gbi cok ii yapmıs aracı...

thekillingroad
12-25-2004, 06:16 AM
Garage'ım yok. nasıl fiyat vereyim.. Ama pahalı.. Fiberden de....

en ama en güzeli CFP
Carbon fiber plastik :)

Bu arada bir not:
body kit diye yazılır. Cit değil ;)

Astra_eseR
12-25-2004, 11:49 AM
fiber :cool:

ArTHaS
12-25-2004, 12:42 PM
Zaten normalde de üretilen araçların çogunluğunda bildiğim kadarıylla fiber var..plastik aksama sahip araçlar daha az bu konuda.Clio var bildiğim
Fiberin darbeyi emme kapasitesi ile plastiğin darbeyi emme arasında fark olduğu için üreticiler genelde fiber kullanıyor yada ozanın dediği gibi saç.....

Karıştırıyor olabilir misin ;) Ya da yazdığını mı yanlış anladım?

Araçların çoğunda fiber yok, aslında karbon-fiber var fakat o da şimdilik pahalı bir teknoloji olduğu için sadece pahalı spor otomobillerde kullanılıyor. Chevrolet Corvette, Ferrari'nin bazı modelleri, McLaren F1 vs.vs. araçlar örnek olabilir. Malzemenin avantajı, hafif ve çok sağlam olması.

Fiber daha çok tekne yapımında kullanılıyor :)
Esneme payı yok gibi bişey, bu yüzden otomobilde neden kullanılsın ki? Darbe anında yamulmayacak, kırılıp parçalanacak..

Fiber zamanında Anadol'da kullanılıyordu :)

Şimdilerde otomobillerin %90'ı halen sac. Belki bagaj kapağı vs. gibi parçalar fiber olabilir ama sanmıyorum. Çünkü fiber yamulmuyor arkadaşlar, kraker gibi kırılıyor. Güvenlik vs. bakımından da bu parçalanma yüzünden kullanıldığını düşünmüyorum.

307, Clio vs. gibi araçlarda çamurluklar genelde en çok darbeye maruz kalan, ufak tefek kazalarda başına en çok iş gelen parçalar olduğu için plastik yapılmaya başlandı. Ucuz olsun vs. diye. Zaten esneme payı da var, ufak kazalarda boşuna maliyet çıkmaması amaçlanmış.

Fiber ucuz olduğu için modifiyede arkadaşların da dediği gibi, body kit yapımında çok kullanılıyor. Fakat plastik olması kat kat iyi tabi. Dezavantajı, direk kaskatı kesildiği için ufak bir darbede çatlayıp kırılması.

Ertan Ömür
12-25-2004, 12:51 PM
ArTHaS,Yazılarını çok seviyorum.Bana inanılmaz keyif veriyorsun.Bizlerle olmandan dolayı o kadar mutluyum ki.Sevgi ve saygı dolu cümlelerin ile bu sitede kalbimizde yer ettin.Sağolasın varolasın.. ;)

DRIVER34
12-25-2004, 12:58 PM
bende fiberi tercih ederim astar ve macunu güzel atılırsa mükemmel oluyo boya tabi ustana bağlı bu

philcollins
12-25-2004, 01:23 PM
ArTHaS,Yazılarını çok seviyorum.Bana inanılmaz keyif veriyorsun.Bizlerle olmandan dolayı o kadar mutluyum ki.Sevgi ve saygı dolu cümlelerin ile bu sitede kalbimizde yer ettin.Sağolasın varolasın.. ;)
kesinlikle...

Power
12-25-2004, 04:47 PM
plastik

ArTHaS
12-26-2004, 02:52 AM
Yaw çok sağolun beni mahçup ediyorsunuz, sizlerden farklı bişey yazmıyorum yaw, aynı şekilde ben de sizlerin yazdıklarını zevkle ve merakla okuyorum :)
Tekrar tekrar çok teşekkür ederim..

KLC
12-28-2004, 10:55 PM
bana kalırsa clio gibi araclarda sac yerine plastik kullanılması daha cok parca satisi amaci tasiyor.. saci duzeltirebilirsin ama plastik kırıldımı bitti..

ArTHaS
12-28-2004, 11:21 PM
bana kalırsa clio gibi araclarda sac yerine plastik kullanılması daha cok parca satisi amaci tasiyor.. saci duzeltirebilirsin ama plastik kırıldımı bitti..

Yalnız o çamurluk baya bir esniyor, denemeni öneririm :)
Yani onu kıracak bir darbe olduysa zaten aracın önü dağılmış demektir, düzeltmeyle falan uğraşılmaz diye düşünüyorum. Ha bir de sonuçta plastik değil mi? Kırılsa da sac çamurluk kadar pahalı olmayacaktır diye düşünüyorum. İnşallah yanılmıyorumdur :)

LaGuNa
12-29-2004, 11:17 AM
plastik i tercih ederim daha saglam...

KLC
12-29-2004, 12:09 PM
Yalnız o çamurluk baya bir esniyor, denemeni öneririm :)
Yani onu kıracak bir darbe olduysa zaten aracın önü dağılmış demektir, düzeltmeyle falan uğraşılmaz diye düşünüyorum. Ha bir de sonuçta plastik değil mi? Kırılsa da sac çamurluk kadar pahalı olmayacaktır diye düşünüyorum. İnşallah yanılmıyorumdur :)

Valla ßenim Arkadas Hafif Bi Dokundurdu Clio Symbol İle Cat Etti.. Kırıldı.. Sac Olsaydı Düzeltilebilirdi O Dokunmaya.. Tamam Esneme Payı Var.. Doğrusun Ama.. Sonucta Temas Ettiği Acıya Ve Baskı Gücüne Bağlı...

Ertan Ömür
01-13-2005, 12:03 PM
plastik i tercih ederim daha saglam...
Onarması mümkün olamıyor ama onu hiç düşündünmü bu arada :wink_smil ?

SELÇUK SAĞLAM
01-13-2005, 12:06 PM
ne olursa olsun abi bence fiber ama en önemlisi istediğim şekli verebilecek iyi bir USTA

KLC
01-13-2005, 01:03 PM
ne olursa olsun abi bence fiber ama en önemlisi istediğim şekli verebilecek iyi bir USTA

Yeri Değil Ama Bu avatari Tekrar Gordugum İçin Cok Mutlu Oldugumu ßelirtmek İsterim.. :CIGAR:

2004palio
01-14-2005, 10:00 AM
ucuzluk açısından fiber

saglamlıga gelince plastik

34au8556
01-14-2005, 11:55 AM
bence fiber fiber aslında herşeyden daha sağlam yurt dışında elyafı işlerlerken bi madde koyuyolar ve bu fiberi taş gibi yapıyor bildiğiniz gibi corvet ler fiber o yüzden fiber

2004palio
01-14-2005, 01:42 PM
yurt dısında fiber yok denecek kadar az , orada karbon fiber olayı cok ucuz.

carbon fiberin saglamlıgıda tartışılmaz bile . saçtan daha sağlam zaten

piserol
02-08-2005, 07:49 PM
Fiyatı pahalı ayrıca tamiri imkansız ama plastik kesinlikle.Fiberle ugrasmak zor.

longcafe
02-09-2005, 01:52 PM
carbon fiber en babası tuzlu ama öyle

Qurny
04-17-2005, 12:43 AM
abi cogu insanların zihninde fiber plastikten daha saglam ve kaliteli görünür.
Abimin ön tamponu fiberdi ve biz o tamponu keserle cok zor kırdık hatta kıramadık bir tek sis farı gibi gelen parçalardan 1 ini yerinden sökebildik ona da rahat bi 30 keser darbesi harcadık...
Fiber daha cekici benim için nedeni de kalıplaşmış bir değer olması arabaya plastik parça yapmayı desteklemiyorum cünkü tamiri cok zor belki mümkün degil..Hem plastik tamponu kesip altına yeni ek yaparak sıfır bir tampon yaratmak fiberdekine göre oldukça zor..

^^İsmail^^
04-26-2005, 05:51 PM
ben plastiği tercih ederim fiber çok çabuk kırılıyor kasislere bile sürtse çatır çatır kırılıyor.......... fiberi tavsiye etmem arkadaşlar.. :smilie_ig

fafatara53
10-26-2006, 10:36 PM
güncel.....