View Full Version : Tazzikli su ile araba yıkatmak zararlımıdır?
Ertan Ömür
12-23-2004, 03:57 PM
Ya arkadaşlar benim Makinanın belli yerlerinde boyalar atma yaptı.Tazzikli su ile yıkatma dediler.Ya bu ülkede zaten süngerle yıkatırken bile surat asıyorlar.Bir de kova kova su dök desek adamlara kimbilir neler olur.Zaten kova kova dökerekte araç nekadar temiz olur tartışılır.Sizce tazzikli su araca zarar verirmi? :confused:
cypriot
12-23-2004, 04:34 PM
Tazyikli su isine katılmıyorum. Bence araclarımızın boyanması esnasında fırın sıcaklıgının stabil olmayısından gerekli stabilizasyon saglanmayısıdır. Ust ciladaki catlaklardan dolayı zayıf olan bölge kendini birakiyor.
http://www.hotelcypriot.com
Ertan Ömür
12-23-2004, 04:38 PM
Benim atmalar ön ve arka tamponda oldu.Benim makina üzerinde 3 kat boya var.Belkide 3 kat boya olmasından dolayı sert tabaka kıvrımlarda kusuyor.. :confused:
philcollins
12-23-2004, 04:59 PM
tazyikli suyun boyaya zarar verme ihtimaline ben kesinlikle katılmıyorum
ersin yılmaz
12-23-2004, 05:02 PM
ertan abi atmalar tanpondaysa tamponun ilacını tutturamamış olabilirler banada aynısı oldu yeniden yaptılar şuan birşey yok
ersin yılmaz
12-23-2004, 05:06 PM
bencede su zarar vermezde fırça kötü yapıyor herkesede süngerle yıka denmiyor
cypriot
12-23-2004, 05:21 PM
Arkadaşlar istanbul araclarının iyot, nem den dolayıda yıpranmasını unutmamak lazım
hazel
12-23-2004, 05:35 PM
komik ama ben burda (ingiltere/londra) boyasi atmis araba falan gormedim hic, ki burda yilin 11 ayi yagmur yagar, belkide "abi atar boya normal burasi nemli" falan diyip bizi turkiyede kandiriyor olmasinlar :)
nitrO_Oxide
12-23-2004, 07:34 PM
araba yıkamacıda yıkanırken once tazzikli su tutulur peki neden ?
bunun cevabı arabanın uzrindeki tozu atmak içindir.uzerinde toz duran araca direk sunger veya fırca vurulursa araba ciçizlir.cunku tozun uzerine bastırarak baskı uyguluyoruz ve bu sayede araba çiziliyor.boyanın kalkması, curumesi vb durumlar ise tamamen boyanın kalitesi ve işçinin kalitesiyle alakalıdır.
Benİm Ön Tamponda Tazİk Yuzunden Boya Bİle Kalmadi Stİcker Bİle Tazİklİ Su Yuzunden Atti. Ama Ne Çare Mecburuz...
Arabanızda sonradan boyanmış olan bir yer varsa tazyikli su zarar verir ama onun dışında bir zarar verdiğine ben inanmıyorum.
Süngerle yıkanması gerektiğide ayrı bir gerçek..Fırça harbiden mahvediyor....
DALGACI
12-24-2004, 02:45 AM
metal yüzeylere uygulanan boyayi fiber ya da plastik yüzeylere uygulama yüzünden bu sorunlarin yasandigini tahmin ediyorum ayrica tamponlar sürekli darbeye maruz kaldigindan sürekli hareket eden parcalardir dolayisiyla yeteri kadar esnek olmayan boya catlama yapmaktadir bunun sonucunda da tahminimce 3-4 bar olan tazyikli su catlaklarin arasina girip boyayi kaldiriyor (ilhanin sucu yok :)... ) dandik boyacida yaptirirsaniz boyayi böyle olur haaa bi de ertan bey e mahsus bir tespitte bulunmak istiyorum sizin aracin ön tamponu otopark cikisi esnasinda,eger düz cikarsaniz önü sürtüyor capraz cikarsaniz da esneme yapiyor en güzeli bi hummer almaniz :)
ArTHaS
12-24-2004, 03:05 AM
Aynen öyle, genelde boyalı parçalar sorun yaratır, boya bir yerden kalkmaya başlar, basınçlı suyu yiyince de devam eder. Güneşten yanan derinizin soyulması gibi :P
Bizim bir arkadaşın ailesi maden işletiyordu sanırım, şirkete ait bir sürü kamyon vardı, onlar bütün gün toz, toprak, çamurun içinde çalışıyorlar, iş bittiğinde kamyonları yıkamak için deli gibi basınçlı su püskürten aletlerle yıkıyorlarmış. O koca kalıplaşmış kurumuş çamurlar laaaaap diye bir anda düşüyor diyordu, sonra muhabbeti geçmişti, bunu bizim kapılara falan tutsak direk göçer diye :D
Yani anca abartı bir basınç olacak ki, hem boyaya hem kaportaya zarar verebilsin. Bunun dışında çok zor
Badboy
12-24-2004, 09:08 AM
Arkadaşlar boya konusunda bıraz bılgım vardır ve plastık veya fıber olan bı tamponda boyanın sac uzerınde durdugu kadar iyi durmamasu.Artı olarak tamponun bellı bır suratten sonra esnemesınden kaynaklanan boya catlakları daha sonra tazdıklı su vurulmasıyla bırlıkte boyanın kalkmasına yardımcı olmus olur.Plastık astarı dıye bır sey var ama yınede esneme yaptıgından dolayı boya catlamıs oluyor.Zaten dıkkat edersenız boya kalkmaarı genelde tamponlarda olur ;)
Ertan Ömür
12-24-2004, 11:53 AM
ertan abi atmalar tanpondaysa tamponun ilacını tutturamamış olabilirler banada aynısı oldu yeniden yaptılar şuan birşey yok
Bak ben olayın bu boyutunu hiç düşünmemiştim.Ama serviste boyandı.Adamlara bunu yanlış boyamışsınız desem ne derler sence? :confused:
Power
12-26-2004, 05:22 PM
90 bar basınçla yıkanan otomobillerde herhangi bir sorun olmuyor.
Ertan Ömür
12-28-2004, 03:22 PM
90 bar basınçla yıkanan otomobillerde herhangi bir sorun olmuyor.
Yıkamacıya o basıncı ayarlatabiliyormuyuz? :confused:
erhangs
01-05-2005, 12:50 PM
bencede araba ıcın zararlı tazıklı su onun ıcın arabası olanlar dıkkat!! etsın!!...
Ertan Ömür
01-07-2005, 11:15 AM
Bugün benim ROVER tazzikli su ile yıkandı.Ama tampondaki boyadan yumruğum kadar bir parça boya ayrıldı.Hemde daha önce astar çekilmemiş orijinal boyanın olduğu yer..Adam bunu modifiyeli araçlarda zaman zaman olduğunu söyledi..Ama boyanın kalktığı bölümde hiçbir çalışma yapılmamıştı.Sadece benim araçta 3 kat boya olduğu için olma ihtimali var.Onun dışında olanları aklım almıyor..Belki katman kalın olunca atma yapıyor olabilir.. :confused:
ErKaY
04-19-2005, 01:31 PM
benım arka tamponunda boyası sol köseden atmaya basladı.. sımdılık duruyor araba sıyah oldugu ıcın dokulen yer sıhay cıktı.. bişiyi yok sımdılık hazırana dogru boyatacagız.3-4 aydırda pasta cıla vurdurmadık..
^^CaRiSMa^^
04-19-2005, 03:29 PM
tazikli derken cok asırı bi basınc olmadıgı surece bence zarar vermez...boya kalitesine gore değişir arkadasların dediği gibi...
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.