PDA

View Full Version : Kilise çancısı ve hüzünlü hikayesi

Ertan Ömür
12-23-2004, 12:57 PM
İngiltere de bir gün bir karar açıklanır.Devlet erkanın da çalışan herkesin okuma yazma bilmesi gerektiği kararı verilmiştir.Bu kriterlere uymayan sadece ve sadece 1 kişi bulunur.Oda bir kilise çancısıdır.Çancıya karar iletilir.Çancı okuma yazma öğrenmeyi kabul etmez.İstifa ederek,yıllardır düşündüğü TOBACO SHOP(tütün malzemeleri satan dükkan)u açmaya karar verir.Açar da bu dükkanı.İşler inanılmaz büyür.Zinzir dükkanlar açılır.Ama birgün yaşlı adam oğlunu gizli gizli Amerikan sigarası içerken yakalar.Oğlum neden İngiliz sigarası dururken Amerikan sigarası içiyorsun der?.Çocuk sebepleri anlatır.Adam o an dünyanın en iyi tütün işleme tesislerini kurmaya karar verir.Büyük krediler kullanmak için bankalara müracaat edilir.Birgün adamın malikanesinde toplanır banka müdürleri.Saatler geçer ama imzalar bir türlü atılmaz.Bankacılar neyi bekliyoruz der?..Yaşlı adam oğlumu der.Ama oğlu uçağı kaçırdığı için gelemez..Bankacılardan en kıdemli olanı adama baskı yapar imzlaması için.Adam sonunda isyan eder.Benim okumam yazmam yok der..Okuyamadığım birşeyi nasıl imzalama mı beklersiniz der.Kimse inanmaz adamın okuma yazma bilmediğine.Araştırırlar hemen ve gerçek ortaya çıkar.Koskoca iş adamı okuma yazma bilmemektedir......
Banka müdürlerinden biri hemen atılır ve şöyle der..
-''Siz okuma yazma bilmeden bu mertebeye geldiniz.Birde okur yazar olsaydınız kimbilir ne olurdunuz?''
Yaşlı adam derin bir iç geçirir ve şöyle der..
_''Eğer okuma yazma öğrenseydim KİLİSE ÇANCISI olacaktım''

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM... :confused:

philcollins
12-23-2004, 01:27 PM
nolursa olsun temel eğitim şart. tabiki bazı dönüm noktaları vardır insanın hayatında ve neyin nereye gideceği belli olmaz. ben de hep düşünüyorum bu aralar, gidip turizmi 4 yıl okuyacağıma gidip çalışsaydım bi yerde şimdiye adam olmuştum belki diye. ama şunu da çok iyi biliyorum o zaman mutlaka bi şeyler eksik kalırdı içimde. tıpkı hikayedeki adamda olduğu gibi. o kadar kişinin içinde düştüğü durum ortada.

burdan eğitim sistemine de giresim geldi ama konuyu çok dağıtmayayım, başka bi sefere :)

DALGACI
12-24-2004, 02:36 AM
hep hedeflerimiz var ve bu hedeflerin hayali ile calisiriz ulastigimiz bir hedef diger hedefe kilitlenmemize yol aciyor ben bazen kendimi sorguya cekiyorum hayattan beklentim nedir???cevap neredeyse her zaman ayni HICCC... ve her zaman sükrederim ki olmak istedigim yerdeyim... bir gün beni de zangoc gibi rahatsiz ederseler fabrikatör olurum :p

Badboy
12-24-2004, 09:14 AM
Kilise çancısı olsa daha ıyıydı sımdı saatlerce oglunu beklıcek delı adam :p

ЅENA
12-24-2004, 09:27 AM
Kilise çancısı olsa daha ıyıydı sımdı saatlerce oglunu beklıcek delı adam :p

uehueheuhe :p

Badboy
12-24-2004, 09:58 AM
uehueheuhe :p
Ne guluyon beeeeeeeeeeee :p

Ertan Ömür
12-24-2004, 10:43 AM
Bu yazı bana annemi hatırlattı birden.Annem hep bana şunu der.Lise mezunu halinde bu seviyedesin.Bir de üniversite okusan kimbilir ne olurdun... :confused:

ЅENA
12-24-2004, 11:00 AM
Kimi insan aklını kullanır bir yerlere gelir.Zeka burda ön plana çıkmış.
Bir tanıdığım vardı.Doğudan 30 kg altınla gelir Istanbula..Şimdi hanları katları var.Kuyumcu aynı zamanda:)
Azmin elinden hiçbir şey kurtulmuyor.

Azmim konusunda en büyük destekçimde sevgili Anneciğimdir..6 yaşında çalışmaya başlamış.Durumu olmadığı için dedemlerin sadece ilkokula kadar okuyabilmiş.Ama hayatın getirdikleri,yaşanan tecrübeler onu benim gözümde inanılmaz kılıyor.
Konuyla alakası yok belkide ne bilim duygulandım bu yazıdan aklıma geldi işte :o
Hayatta hiçbir yere sığdırılmayacak kadar yüce olan Annelerimiz.İyi ki varlar...

wmeltem
12-24-2004, 11:29 AM
Çok alaksız olacak ama aklıma ilk geleni yazmazsam çatlarım:
Annemde bana iyiki erkek olmamışın der,oysa benim erkek olmamı istemişler hep...

Eğitimin çok önemli olduğunu biliriz hepimiz,geleceğimizi nasıl etkileyeceğini bilemediğimiz olaylar çıkar karşımıza,tıpkı zangoç hikayesindeki gibi.

Hayatımızın fırsatının bize ne ile geleceğini bilemeyizki...İyi bir eğitim yaptığını düşünürsün ,okursun , kitapları yutarsın ama istediğin olamazsın.

Ama bize göre eğitimin e ' sini bile almadığını düşündüğümüz biri belki de olmamızı istediğimiz yerdedir.
Eğitim çoğu zaman herşeydir,çoğu zaman hiçbir şey.. Hayatın kendisi gibi,aşk gibi..

Yaff ne yaptım ettim lafı yine aşka bağladım aferin bana....

ЅENA
12-24-2004, 11:30 AM
Aşk kelebeği seni :p

wmeltem
12-24-2004, 11:36 AM
Aşk kelebeği seni :p

Yaa bak sena , okudum okudum ne oldu, aşk kelebeği oldum... :eek:
Ossun nan ,bu da güzel , kelebeğin ömrü kısa da olsa , zaten aşk ne kadar ki !!!!

nitrO_Oxide
09-10-2005, 01:13 AM
Gercektende düşündürücü bir hikaye saol abi :(