View Full Version : Ne yapmalıyım ne etmeliyim...
07STI06
06-21-2005, 06:32 PM
30 yaşına gelmiş adamım.
Halimden hiç memnun deiilim . Bir akıl verin.
Derdin ne diyeceksiniz.
Çok yüzeyselim.
Bana kalırsa düşünme özürlüyüm, hiç bir olayı derinliğine incelemiyorum.
Pis, paslı bir bütün içinde ufacık bir parıltı görsem, o parçanın heryeri pırıl pırılmış sanıyorum.
Gerçeği sonra anlıyorum ama atı alan Üsküdarı geçmiş Niğde'ye gelmiş oluyor.
Acaba bir şeye hemen karar vermeden biraz araştırsam düşünsem daha iyi değil mi ? İyi iyi de nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Önemli önemsiz her hangi bir konu olduğunda balıklama atlıyorum.
Acelecimiyim neyim niye böyleyim ne yapabilirim bu huydan kurtulmak için.
Ertan Ömür
06-21-2005, 06:54 PM
Konu biraz çetrefelli ve derin.Uzaktan akıl vermek hem zor,hem de tehlikeli.Açıkcası kilitlendim kaldım. :icon8:
En büyük tehlikelerden birisi sığ düşüncelerdir.Olaylara yüzeysel yaklaşmak kişiye hata yaptırır.Hayattan alınan keyifi minumuma indirir.Aynı ön sevişme olmadan sevişmek gibi.Ön sevişmeyi nekadar uzatırsan zevk o oranda çok olur.Olay basit bir boşalma ve rahatlama olayından çıkar.Bedenen boşalma ruhen,beynen ve kalben boşalmanın yanında çok önemsizdir.
Mesela ben sigaradan nefret eden biriyim.Sigara içilmesinden ise hiç hoşlanmam.Ama eğer o sigara çok sevdiğim bir insanın sorunlarını ve kafasını dağıtıyorsa,o içtiği anda benim o sigaraya bakışım değişir.Çünkü o sigara o kişi için dost gibidir.Burada bir çelişki oluşuyor.Nefret ettiğim bir şeye sempatik yaklaşabiliyorum zaman zaman.Ama hayat çelişkilerle ve ikilemlerle doludur.
Bence sen kendini sorgulayarak ve hepsinden önemlisi buraya böyle bir topik açarak ciddi bir adım atmış bulunuyorsun.Bence belli sıkıntılar yaşasan da doğru yoldasın.Umarım zaten karışık olan kafanı daha da karıştırmamışımdır. :sleep:
07STI06
06-21-2005, 07:04 PM
Çok teşekkür ederim. :) :)
Hemen cevap yazmaya başlıyordum, yaw dedim kendi kendime aceleciyim balıklama dalıyorum hata yapıyorum diye yakındığım bit topice bari düşünmeden yazmıyayım dedim.
Şimdilik sadece teşekkürümü yazayım Ertan Abiye sonrada algıladıklarımı düşündüklerimi.
Ertan Ömür
06-21-2005, 07:23 PM
Çok teşekkür ederim. :) :)
Hemen cevap yazmaya başlıyordum, yaw dedim kendi kendime aceleciyim balıklama dalıyorum hata yapıyorum diye yakındığım bit topice bari düşünmeden yazmıyayım dedim.
Şimdilik sadece teşekkürümü yazayım Ertan Abiye sonrada algıladıklarımı düşündüklerimi.
Soracağın her soruya hiç tereddüt etmeden cevap vereceğime emin olabilirsin.Sen yeterki sor. :icon_idea
07STI06
06-21-2005, 07:48 PM
Tekrar teşekkürler Ertan Abi.
msinanh
06-21-2005, 08:13 PM
bence kendine haksızlık ediyorsun...
kendi iradene kendi beynine yaklaşımın yanlış...
olay tamamen beyninde bitiyor...
sadece biraz daha derin düşün..
satranç oyna bence...
bilmiyorsan mutlak öğren...
huysuz
06-22-2005, 01:29 PM
30 yaşına gelmiş adamım.
Derdin ne diyeceksiniz.
Çok yüzeyselim.
Pis, paslı bir bütün içinde ufacık bir parıltı görsem, o parçanın heryeri pırıl pırılmış sanıyorum.
Acaba bir şeye hemen karar vermeden biraz araştırsam düşünsem daha iyi değil mi ? İyi iyi de nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Hep derim sevgili kardeşim :) kişinin kendini bilmesi kadar büyük bir erdem yoktur diye. :hail:
Hatalarını biliyorsun düzeltirsin,üzülme... :king:
Allah muhafaza ya benim gibi huysuz olsaydın ne yapardın,hiç olmazsa huyun var...
Elindekilerin kıymetini bil , kötü de olsa huylusun benim gibi değilsin... :scared:
Bu arada çok sevdiğim bir üye arkadaşımın bir sözünü de burada yazacağım ki ne demek istediğimi kısaca anlatmış olayım : ( Sevgili Scorpion-Ogün )
DEĞERLERİNİN NE OLDUĞUNU BİLİRSEN KARAR VERMEKTE ZORLANMAZSIN....
Yani diyeceğim o ki ; hatalarını bilirsen onları düzeltmekte zorlanmazsın. :icon10:
****Tuncer atlama valla çekiçlerim **** :bash_1_:
Sevgiler :)
mihrak
06-22-2005, 01:55 PM
30 yaşına gelmiş adamım.
Derdin ne diyeceksiniz.
Çok yüzeyselim.
bir insan kendini eleştirebiliyorsa en büyük erdeme sahip demektir bence.birilerini eleştirmek,kusur bulmak çok kolaydır ama çoğu insan kendine toz kondurmaz.böyle bir erdeme sahip olan insanın yüzeysel olarak nitelendirilmemesi gerektiğini düşünüyorum.hepimizin yanılgıları olmuştur hayat boyu.birtakım duyguların heyecanıyla ve büyüsüyle çok fazla mantıksal çerçeveden bakmadan kararlar alıp yanılabiliyoruz.bu biraz da duygusal bir yapıya sahip olmaktan kaynaklanıyor aslında.
dediğim gibi sen kendini eleştirmeyi başarabilen bir insansan başaramayacağın şey yok..
07STI06
06-22-2005, 02:54 PM
Değsteğiniz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. :) :)
Yararlanmaya çalışacağım. :) :)
huysuz
06-22-2005, 04:27 PM
Değsteğiniz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. :) :)
Yararlanmaya çalışacağım. :) :)
Bak senin bir artın daha var sevgili kardeşim : Öğütleri dinliyorsun...aferin :)
DaYkO
06-24-2005, 09:36 PM
bu konu beni asar ne yazikki.Benim kendime hayrim yok bu aralar :sleep: :sleep:
07STI06
06-27-2005, 09:30 PM
Teşekkürler. :) :)
msinanh
06-28-2005, 01:28 AM
peki son durumun nedir...
kendini daha iyi buluyormusun artık...
07STI06
06-28-2005, 02:00 AM
Sağol ilgin için ama alışkanlıklar pat diye kolayca atılmıyor.
Zaman lazım bazı şeylerden kurtulmak için haksızmıyım.
msinanh
06-28-2005, 02:13 AM
tabi abicim...
haklısın bide çok çalışmak gerek...
ama sen çabuk gecersin çünkü kendini iyi etud edip hatalarını görebiliosun...
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.