PDA

View Full Version : .:::: Bir araca en fazla kaç kat boya atılabilir? ::::.

Ertan Ömür
06-20-2005, 07:22 PM
Arkadaşlar bazı arkadaşlar araçlarını neredeyse 6 ayda bir boyatıyorlar.Ama her boyanmada aracın üzerindeki boya katmanı kalınlaşır.Belli bir süre sonra bu kalın tabaka sorun yaratmaz mı?Yada avantaj yaratır mı?Çünkü üzerindeki katman tazzikli suda atma yapabileceği gibi aracı etlide gösterebilir.Ayrıca paslanmaya karşıda bir önlem olabilir.Açıkcası benim bu konuda kafam karışık.Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşların fikirlerini almak isterim.:all2:

RX_KENAN_AKSU
06-20-2005, 07:57 PM
iyide boyatılmadan önce zımpara yapılmıyomu?

Ertan Ömür
06-20-2005, 08:02 PM
iyide boyatılmadan önce zımpara yapılmıyomu?
Benim bildiğim komple yapılmıyor.Belli yerlere yapılıyor.Zaten yapılsada o ince zımpara.Sadece yüzeyi pürüzsüz yapmak için kullanılıyor. :)

Barisch_Egetuning
06-20-2005, 09:08 PM
abi yapilan is özensiz yapilirsa yani zimparasi vs. düzgün yapilmazsa dediginiz sartlarda aracin boyasi atmaya baslar yapildiktan yaklasik 1 ay kadar sonra..

RX_KENAN_AKSU
06-20-2005, 10:33 PM
çift kat boya kolay atıo diye biliom

Darkcloud
06-20-2005, 11:10 PM
ertan abi o iş normalinde eğer sağlma bir usta yapıcak ise işinin ehli yani zaen üzerindeki boyayı ilk önce boya sökücü sürüp sökerler sonra işleme başlarlar ilk önce astar atılır bir hafif zımpara yapılır sonra bir kat polyester atılır yada tekara güzel bri astar yapılır bunun zımparasıda su ile yapılır tek zımpara sürülmez zımparaizleri kalmasın diye sonra boya atılır vee fırınlanır..! gerçek iş böle olur ama üste üste de olunca belli bri zaman sonra alt taki boyada küçük küf varsa bir başladımı atmaya önüne geçemezsin benim 74 model chevy vardı tr iken malibu classic onun üzerinde 7 mm boya vardı da işe küçük bir dokunmada direk pul gibi atı veriyor..!

^^CaRiSMa^^
07-28-2005, 03:49 PM
:!:GünceL:!: