PDA

View Full Version : The BMW M8... Ferrari-Killer

thekillingroad
12-21-2004, 11:55 PM
Yeni değil ama....

1990 yılında tasarlanan model Dünyanın en iyi spor otomobilleri arasında bulunan E31 BMW 8'in M armalı komutanını simgeliyordu.. 6.0L civarında bir V12 motora sahip M8 550hp güç üretiyordu....

8.50CSi 'ın modifiye edilmiş versiyonu olarak da anılan M8 hiçbir zaman üretim aşamasına gelmedi... Tamamen hafif üretim olarak tasarlanan aracın ulaştrığı tek bir sıfat vardı.. Ferrari-Killer..
Özel olarak tasarlanan 550hp gücündeki motor ise prototipten sonra da hiçbir üretim aracında kullanılmadı.. McLaren ile yapılan anlaşma sonucu motor geliştirilerek gelmiş geçmiş en iyi superspor otomobil kabul edilen McLaren F1'de kullanıldı.. BMW Manager'ı aracın bir pazarı olmadığını düşündüğünden projeyi temelli olarak iptal etti...

BMW M8 Prototype büyük olasılıkla BMW nin en iyi saklanan sırrı.. General Manager'dan gelen emirler doğrultusunda arac hicbirzaman resmi olarak görünütlenemedi... Dergilerden gelen sorular sürekli cevapsız kaldı... Röportaj öncecsi anlaşmalarda koyulan en büyük koşul M8 hakkında soru sorulmaması oldu uzuun süre... Dönemin BMW Mekanik şefi McLaren F1'in başarısının kutlandığı bir resepsiyonu gözleri yaşlı bir şekilded ortasında terketti... Gelen dedikodulara göre genel müdüre uzun süre M8in tekrar döndürülmesi konusunda baskı yapan mekanik şefi bu nedenle işinden olmak üzereydi.. Çoğu kez istifayı da düşündü... Prototipin saklanmasından sonra aracı kullanabilen 2-3kişiden biri olduğu söyleniyor.. Bir dönem Michael Schumacher'ın da aracı kullandığı öne sürülsede, BMW ve Schmuacher hep bir ağızdan bu iddiaya yalanladılar...

BMW'nin Giftschrank adını verdiği (poison storage) özel bölmede bulununyor arac.. BMW'ye göre arac şu an bir çok kutunun arkasında saklanıyor ve artık BMW 8'in yok olacağı ve başarılı bir otomobil olmayacağı tarih geldiğinded yok edilmeyi bekliyor...

S70 halen gelmiş geçmiş en iyi motorlar arasında görünüyor, kimi çevrelere göre başı çekiyor.. McLaren F1 yetkilileri 9500-10000rpm arasında motordan 1000hp yi sorunsuz şekilde alabildiklerini söylüyorlar...

S70 Motorları:

S70--------1992----5576cc---8.50CSi---------380hp
S70/1-----1990---~6000cc---M8 Prototip----550hp
S70/2------1993----6064cc----McLaren F1---627hp
S70/3------1996----6064cc----McLaren F1----635hp

http://www.e31.net/pics/M8.jpg

ЅENA
12-22-2004, 12:07 AM
Yeni olması birşey değiştirmez....Tozlu raflardan alınan bilgiler her zaman daha çok keyif verir insana... ;) M8 / 8 serisinin M versiyonu mu oluyor bu durumda Ozancım..

thekillingroad
12-22-2004, 12:12 AM
Aynen öyle Sena....

Baktıkca ürküyorum.. Bir yandan Rammstein - Mein Teil çalıyor.. Tüylerim diken diken... Sadece 1saatliğine kullanabilsem diyorum.... Sonra becerebilir miyim diye düşünüyorum.... Jantlarına bakıyorum.. Ürküyorum... Üzülüyorum ... NEDEN diyorum....
Bırak kullanmayı, direksiyonuna otursam.. Öldürseler beni o araçtan çıkaramayacaklar.. Bunu çok iyi biliyorum.... Herşeyimi feda etmeyi göze alırım belki O'nun için.... O işte.. O

BMW M8

Yok yok. Birgün mutlaka bir BMW 8'im olacak... Bu resim her zaman bende kalacak... Ve mutlaka bir gün o BMW custom da olsa M8 olacak!!!

Hayatımda önüme koyduğum en büyük hedef bu....

ArTHaS
12-22-2004, 01:42 AM
Cidden de şu 8 serisi müthiş bir alet. Ortalıkta 3-5 tane ya var ya yok, Kalamış civarında bir tane var baya temiz görünüyor, koyu yeşil, içi bej renk.. 850. Mükemmel bir tasarım, müthiş bir zerafet... Yani üretildiği yıla kıyasla feci bişey. Zamanındaki rakibi Mercedes SEC serisiydi. 500 SEC ve 560 SEC.. Ki bunlar şu an eski olduklarını çok belli ediyor, temiz bir 8 serisi ise yaşlı olduğunu kesinlikle çaktırmıyor.

Maslak'ta İskender ustaya bir tanesi eksoz yaptırmıştı, galiba BBS jantlar falan var, o da manyak bişey.

Badboy
12-22-2004, 09:17 AM
Gerçekten çok güzel araba.İnşallah hedefine en kısa zamanda ulasırsın. ;)

fafatara53
12-22-2004, 09:36 AM
kim istemezki böyle bi canavarı 1 saatliğine sürmeyi....

DaYkO
12-22-2004, 01:48 PM
eski kasalar çok güzel ama yenileri pek tutmadım

nitrO_Oxide
12-22-2004, 03:55 PM
maşallah diyelim ;) :)

thekillingroad
12-22-2004, 07:41 PM
arthas

kesinlikle haklısın.. . ama şu da var yani..
99model BNMW 8 de var :)

Türkiyeye 42 tane 8 serisi getirildi....

Astra_eseR
12-24-2004, 10:59 AM
eski kasalar çok güzel ama yenileri pek tutmadım
bence yeni kasalar daha ii.. yani bana göre daha çekici duruyo.. tabii zevklerle renkler tartışılamaz...

thekillingroad
12-25-2004, 06:22 AM
8'den mi bahsediyosunuz eski yeni derken?