PDA

View Full Version : .:::: Sizce nazar boncuğu nazardan korur mu? ™ ::::.

Ertan Ömür
12-24-2007, 11:03 AM
http://www.yeniresim.com/data/media/545/www.yeniresim.com_-_Nazar_Boncuu_Resimleri_-_Cami_Motifli_Nazar_Boncuu.JPG

Arkadaşlar bildiğiniz üzere nazar boncuğu kullanımı ülkemizde oldukça yaygındır :003:.Sizce bu ölçüde kullanımı yaygın olan bu boncuk takıldığı şeyleri yada insanları gerçekten nazardan korur mu :all2: ?

DaYkO
12-24-2007, 11:16 AM
koruma ihtimali yok uydurma :icon_arro :icon_arro :icon_arro

^^NEMESiS^^
12-24-2007, 11:21 AM
bence tamamen bağtıl inanç..

osman
12-24-2007, 10:39 PM
kuantum kimyasından öğrendiğim bişeyler varsa nazar boncuğu koruyor:003: . mavi-mor renkler arasında enerjisi en düşük renklerdir ve üzerlerine gelen enerjiyi toplar ve absorbe eder bu sayede sizi insan gözünden çıkan yüksek enerjili zaralı ışınlardan korur:icon_idea . be benim açıklamam bunun daha bilimsel şekilde anlatımını derste ve bilim derrgilerinde okudum...:003: :icon_idea

ddex
12-24-2007, 10:51 PM
kuantum kimyasından öğrendiğim bişeyler varsa nazar boncuğu koruyor:003: . mavi-mor renkler arasında enerjisi en düşük renklerdir ve üzerlerine gelen enerjiyi toplar ve absorbe eder bu sayede sizi insan gözünden çıkan yüksek enerjili zaralı ışınlardan korur:icon_idea . be benim açıklamam bunun daha bilimsel şekilde anlatımını derste ve bilim derrgilerinde okudum...:003: :icon_idea

insan gozunden yansıyan ışınlar zaten her şekilde üzerimize geliyor, ışın kaynakları arasında insan yok (belki 1ppm kadar o da ihmal edilebilir:D ) insan gözü sadece yansıtıcı görevi görürebilir =)
bu bence placebo etkisi yaratan bir inanç ve daha da fantastik düşünmek gerekirse insanın üzerinde nazar boncuğu varken nazardan korunduğuna inanması sonucu oluşan enerji kalkanının kötü şeylerden koruması olarak açıklanabilir.

DÜNYALI
12-24-2007, 11:00 PM
nazara inanırım ancak nazar boncuğunun koruduğunu düşünmüyorum :icon_bigg

SailoR
12-25-2007, 12:22 AM
Koruyor dinsel bi açısıda var nazarın ama bilmediğim için derine inemicem..

WarsteineR
12-25-2007, 01:23 AM
Koruyor dinsel bi açısıda var nazarın ama bilmediğim için derine inemicem..

Yaa nerden biliyosun koruduğunu..Ne alakası var..Tabiki korumuyor..Tamamen batıl inanç..

SCREAM
12-25-2007, 01:57 AM
İnsanların inançları üzerine yorum yapmıyorum. Ben inanmıyorum ama inanmamanın iyi birşey olmadığını öğrendim.

Bir süre inanmaya çalıştım. Nazar boncuğu taktım ama genede nafile işe yaramadı üzerimdeki nazar boncuğunu çıkarttım çekiçle tuz buz ettim :)

Ertan Ömür
12-25-2007, 11:12 AM
Özetle ben inanmıyorum :no:.

osman
12-25-2007, 06:11 PM
insan gozunden yansıyan ışınlar zaten her şekilde üzerimize geliyor, ışın kaynakları arasında insan yok (belki 1ppm kadar o da ihmal edilebilir:D ) insan gözü sadece yansıtıcı görevi görürebilir =)
bu bence placebo etkisi yaratan bir inanç ve daha da fantastik düşünmek gerekirse insanın üzerinde nazar boncuğu varken nazardan korunduğuna inanması sonucu oluşan enerji kalkanının kötü şeylerden koruması olarak açıklanabilir.

hayatım boyunca hiçbir zaman yanımda nazar boncuğu yada benzeri bişey bulundurmadım bulundurmamda:003: ama bilim böyle söylüyor:icon_idea

Tombi
03-05-2008, 02:00 PM
Bence Korumuyor.
Çok güzel süs eşyası oluyor .