PDA

View Full Version : .:::: Sizce MODİFİYE nedir? ::::.

Ertan Ömür
06-08-2005, 02:46 PM
Arkadaşlar herkesin MODİFİYE anlayışı farklı faklı.Görüyorumki ciddi bir kavram karmaşası yaşıyoruz bu konuda.Bana lütfen sizin MODİFİYE kriterinizi belirtirmisiniz?Mesela camlarına sadece film çekilmiş bir araç modifiyelimidir?Bu aracın camlarına film çektirene MODİFİYECİ denir mi?:all2:
Yada sadece aydınlatma gruplarını(Şeffaf stop,yan sinyaller,xeon farlar vb)değiştiren bir sürücü aracını modifiye etmiş sayılır mı?:all2:Mesela sadece tesisata yatırım yapmak MODİFİYE yapmakmıdır?:all2:Bu şekildeki soruları tabiki çoğaltabiliriz.Ben sizlerin görüş ve düşüncelerini öğrenmeyi çok istiyorum.Lütfen açık ve samimi olun.Saygılar.:confused:

STP
06-08-2005, 03:04 PM
modıfıed genel anlamıyla herhangı bırseyı stdından daha guclendırılmıs daha kullanılabıleybıl daha gorkemlı vb hallere getırmektır. bu kelımeyı sadece araba ıcın anlamak yanlıs oluır. ama araba ıcın konusuyorsak cam fılmı cektırmek kullanım amacı yonunden bakılırsa bı cesıt modıfıye sayılabılır ama gorsellık acısından ıse modıfıye degıldır. aynı sekılde far grubu degısmekte amac yonune bakılarak degerlendırılmeye alınabılır.sorulan her konuyu bu yonlerden kıyaslayarak modıfıyemı degılmı dıye anlasılabılır hale getırebılırız. modıfıye aracta ıce(in car equıpment yanı ses sıstemı),interior(ıc tasarım)exterior(dış tasarım) olarak 3 e ayrılır.bu baglamda far grubu degısıp gorunumun degıstırılıp ıyılestırılmesı ve aydınlatmanın artılırması modıfıyedır.ic tasarımda ıse kullanılan ekıpmanlarındakullanımı kolaylatırır ve yararlı olması durumunda bunlar modıfıye sayılabılır. vırajlarda kaymayı onleyecek koltuklar. basıc yagsıcaklık hararet gostergelerının takılması vs ... dıs aksamdada aynı sekılde arabanbın aerodınamık yapısını ıyılestırıp ruzgar kaysayısını dusurecek seyler ve altından gecen havayı ,azaltacak seyler modıfıye dıye nıtelendırılıebılır.

sımdılık bu kadar aklıma gelırse yazarım

Ertan Ömür
06-08-2005, 03:08 PM
modıfıed genel anlamıyla herhangı bırseyı stdından daha guclendırılmıs daha kullanılabıleybıl daha gorkemlı vb hallere getırmektır. bu kelımeyı sadece araba ıcın anlamak yanlıs oluır. ama araba ıcın konusuyorsak cam fılmı cektırmek kullanım amacı yonunden bakılırsa bı cesıt modıfıye sayılabılır ama gorsellık acısından ıse modıfıye degıldır. aynı sekılde far grubu degısmekte amac yonune bakılarak degerlendırılmeye alınabılır.sorulan her konuyu bu yonlerden kıyaslayarak modıfıyemı degılmı dıye anlasılabılır hale getırebılırız. modıfıye aracta ıce(in car equıpment yanı ses sıstemı),interior(ıc tasarım)exterior(dış tasarım) olarak 3 e ayrılır.bu baglamda far grubu degısıp gorunumun degıstırılıp ıyılestırılmesı ve aydınlatmanın artılırması modıfıyedır.ic tasarımda ıse kullanılan ekıpmanlarındakullanımı kolaylatırır ve yararlı olması durumunda bunlar modıfıye sayılabılır. vırajlarda kaymayı onleyecek koltuklar. basıc yagsıcaklık hararet gostergelerının takılması vs ... dıs aksamdada aynı sekılde arabanbın aerodınamık yapısını ıyılestırıp ruzgar kaysayısını dusurecek seyler ve altından gecen havayı ,azaltacak seyler modıfıye dıye nıtelendırılıebılır.

sımdılık bu kadar aklıma gelırse yazarım

Detaylı ve açıklayıcı yazın için teşekkürler sevgili Selçuk.Ama bir süre sonra sana bu konu hakkında enteresan sorularım olacak bilesin. :icon_idea

STP
06-08-2005, 03:10 PM
ben asklıma geldıkce butun detayları yazraım zaten merak etme...

STP
06-08-2005, 03:10 PM
yukarda bı yanlsı yazmısım ya cam fılmıyle ılgılı . neyhse arada kaynadı...

Ertan Ömür
06-08-2005, 03:14 PM
yukarda bı yanlsı yazmısım ya cam fılmıyle ılgılı . neyhse arada kaynadı...
Ozaman lütfen gerekli düzeltmeyi yap.Sonra sana yönelteceğim sorulara kıvırmak için zemin ararsın.:D

STP
06-08-2005, 03:15 PM
"ama araba ıcın konusuyorsak cam fılmı cektırmek kullanım amacı yonunden bakılırsa bı cesıt modıfıye sayılabılır ama gorsellık acısından ıse modıfıye degıldır" degılde gorsellık yonundende arabaya bı guzellık katıyorsa modıfıye sayılabılır olacak

DRIVER34
06-08-2005, 03:29 PM
Aslnda Mesala Dergİde Falan AraÇ Hakkinda Bİlgİ Yazilirken Far KaŞlarini Bİle Modİfİye Lİstesİne Yazanlar Var Bundan Yola Çikarsak Ben Arabama Sade Far KaŞi YaptiĞimda Benİm Arabam Modİfİyelİmİ Oluyor Yoksa Aksesuarlimi Bence Modİfİye Motor Aksamindakİ GelİŞtİrmelerden İbaret DiŞ Aksama Yapilanlar Sadece Aksesuar Olarakta Gİrmİyormu EĞer Gİrmİyorsa O Zaman Herkezİn Arabasi Modİfİyelİ Yanİ TaktiĞin Bİr Bebekte Modİfİye Lİstesİne Gİrer O Zaman Yada Stickerlar

RX_KENAN_AKSU
06-08-2005, 03:31 PM
en başta farklı olmak bence

Ertan Ömür
06-08-2005, 03:38 PM
Ben fikirlerimi ilerleyen günlerde söyleyeceğim müsade ederseniz. :)

Zombie
06-08-2005, 04:20 PM
en başta farklı olmak bence
bencede benım arabam başkalrından farklı olmalı

DRIVER34
06-08-2005, 05:29 PM
o zaman görüyoruz adam arabanın önüyle arkasını aynı yapıyo bu adam modifyecimi oluyo şimdi

DRIVER34
06-08-2005, 05:29 PM
farklılaşmak çok genel bence
biraz daha hıza nebileyim atraksiyona yönelik farklılaşma desek
doğru olmazmı

CoMpaAs
06-08-2005, 08:38 PM
ben kişiselleştirme diyeceğim

STP
06-09-2005, 03:16 AM
modifiye=TB . (nokta) öhhööö :D

WarsteineR
06-09-2005, 03:40 AM
modifiye=TB . (nokta) öhhööö :D

yesinler TB nii :D :D :D

sonax
06-10-2005, 01:19 AM
ben modifiyeyi bi sanat olarak görüyorum beğendiklerimizde var beğenmediklerimizde var ve hemen hemen hepsine yorum yapıyoruz ama ilk baş şu soruyu kendimize soralım modifiye hakkında ne biliyoruz dış aksamı ic aksamı ve motor bölümü hakkında hangi araca ne uygun hangisinden daha sağlıklı performans alırız hangi sitili yaparsak beğeni toplarız zaten en fazlada bunu dikkat cekmek icin yapıyoruz.peki ya yaptıklarımız bizileri tatmin ediyormu?dediğim gibi modifiye iciyle dışyla bi sanattır hepimiz hayalimizi bir azda olsa gerceğe dökmeye calışıyoruz ne kadar başarıyoruz?

ertan abi teşekkürler :) :)

hondadelsol
06-10-2005, 07:48 PM
vallahi abi yalan yok benim bazi kriterlerim var. bikere jant-lastik gozden gecirilmeli. araba alcaltilmis olmali. bunlar olmazsa olmaz bence. bu noktadan sonra tartisilabilir ben performans derim sleeper yaparim sen show arabasi yaparsin herkes kafasina gore takilir. ama simdi nereden bakarsan bak camurlukla lastik arasinda 15cm bosluk hiic guzel durmuyor. performansada yuklensen, seyirciyede oynasan kaybediyorsun. bu sebeple ben bi arabayi modifiyeli sinifina sokmak icin bazi kriterlerin olabilecegini dusunuyorum. benim kriterlerim bunlar simdilik.

Power
06-10-2005, 08:05 PM
modifiye = camlara film + ön cama reklamcıdan yapıştırma
:):):):)

DaYkO
06-24-2005, 10:43 PM
Modifiye herhangi bir aletin standart haliyle oynamak.BAZI OYNAMALAR ESTETİKTİR.bazı oynamalar ise teknik.hepsi bir aradada olabilir.ayrı ayrıda olabilir.yani o arac icin yapılan her turlu degisim modifiyedir.bence bu degisimleri yapan arac sahibide modifiyeci olur.kisiler bir hava filitresi degistirmekle bile modifiyeci olmustur.cünkü aracı o an itibari ile artık modifiyelidir.artık standart olmaktan cıkmısrır.yatırım nekadar buyurse etkide okadar buyur.tonla para dokenler okadar gerinmesin.parası olmayıpda radikal isler yapamayanlarda uzulmesin :)

designerberker
07-01-2005, 01:02 PM
bence modifiye biyolojik anlamıyla uyuşuyor biyolojide çevre şartlarına uyum demek ve bu uyum kalıcı degıl eskı halıne gelebılıyor bu da bizim modifiyeye uyuyor arabalarda gunumuz sartlarına uyum yapıyoruz ve aslında gunumuze degıl arabayı kendımıze uyduruyoruz ve bu hep degısıyor eskı halınede getırebılıyoruz modifiye bence arabayı kendıne bezzetmektır !

siena_16V
07-16-2005, 08:33 PM
bana göre modifiye sadece araba ile kısıtlanmaz ve de ksıtlanmamalıdır...
modifiye=herhangi birşeyi kullanım amacına yada tarza göre kişiselleştirmektir....

velkaneyes
07-19-2005, 03:57 AM
bence modifiye aracımdan her şekilde daha iyi performans almaktır modifiyeyi bu amaçla yapmayı tercih ederdim diyelimki mekanik olarak yeterince performanslı bir hale getirdik ama iş aerodinamiğe gelince bence birazdaha zor mekanik güçlü olabilir ama aerodinamikte biraz abartıya kaçılırsa bence performansıda yol tutuşunuda fazlasıyla etkiler diye düşünüyorum ben herşeyi yerli yerinde yapmak içinde çok bilgiye sahip olmak gerekir örneğin arabama bir koltuk yapıcaksam görünümünden çok onun rahatlığına önem veririm ne biliyim mesela far kaşı takıcaksamda ışığı kırmamasına özen gösteririm sonuçta yaptığımız modifiyede aracımızın orjinalinden herşekilde daha iyi performans alma amaçlı olmalı diye düşünüyorum. umarım bu forum sayesinde modifiye hakkında daha fazla bilgi edinirizde daha küçük hatalarla güzel araçlar yapabiliriz.

myStiCh
07-21-2005, 06:45 PM
bana görede modifiyenin belli kriterleri olmalı.Mesela bence jantlar 17 veya 19 olmalı..spoiler ve bumperlar olmazsa olmaz zaten.Ses sistemine gelince bana göre tercihe kalmış bişi.Ama arabada olmazsa olmazlardan biride ses sistemi benim için..Peki şöle bi soru geldi birden aklıma..Sizce NOS olmayan bir araba modifiyeli olabilirmi :D:D:D eheueheuh....

experienced
07-22-2005, 12:17 PM
Herkese Merhaba,

ben modifiyeyi kendi ihtiyaçlarım ve zevklerim doğrultusunda yapmayı tercih ederim, fakat ihtiyaçlar sınırsız olduğu için bana göre hiçbir araç tam anlamıyla modifiyeli sayılmaz, birde ben arabamı modifiye edip mesela çok alçaltılmış bir araba benim için her zaman idealdir, ancak gün içinde İstanbulda dolaşıyorum, yere çok yakın bir araba çok çekici ama bir tümsekten geçerken arkanızda uzun kuyruklar oluşturmak, insanların aklından geçenleri tahmin edebiliyorsanız pek de keyifli değil, bu nedenle biz ancak yaşadığımız şehrin şartları dahilinde modifiye yapmak zorundayız.

Bu arada pazar günü sizi izledim, çok eğlenceliydi, Başarılı organizasyona ve katılan arkadaşlara teşekkürler..

İLKER

Sanchez
07-22-2005, 11:36 PM
bence modifiye bi haz bi duygu insan cocugu gibi bakıor modifiyeli arabasına

Zentralschumierung
08-01-2005, 07:05 PM
bence modifiye bir aracın kullanıcının beklentisine göre standart dışına çıkarılmasıdır. Bu illaki performans ya da güzel görüntü amaçlı olmayabilir. Tasarruf için güçten fedakarlık da olabilir.... Sonuçta herkesin ihtiyçları farklıdır....

pre_lude
08-04-2005, 08:38 AM
abi hemen ssöliym modifiye=geliştirmek, güclendirmek

ŞeRiTcHİ
08-04-2005, 03:41 PM
Bana göre modifiye farklılıktır aynı renkte aynı modelde üretilmiş bi otomobilin aynısının bende olmaması için otomobil üzerinde farklılıklar yatarmak hatta kendine özel başka kimsede olmayan bişey ortaya çıkartmaktır bence. Aynı zamanda modifiye hız heyecan ve adrenalin demektir. :icon10:

erdinc
08-10-2005, 12:17 AM
özgürlük hayalini gerçekleştirmek tek olmakdır bence