View Full Version : Eksoz Alev kiti ^^YARDIM^^
^^NEMESiS^^
10-05-2007, 01:17 PM
arkadaşlar arabama eksoz alev kiti taktırmak istiyorum ama araca herhangibir zararı olurmu? bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler..
http://img263.imageshack.us/img263/6062/alev01xu8.jpg (http://imageshack.us)
WarsteineR
10-05-2007, 01:18 PM
Valla zararı varmı bilmiyorum ama..Apaçiliğe gerek yok onu biliyorum :)
^^NEMESiS^^
10-05-2007, 01:30 PM
Valla zararı varmı bilmiyorum ama..Apaçiliğe gerek yok onu biliyorum :)
he he he abi maksak görüntü apaçilikle ne alakası var ki!!
mmustu
10-05-2007, 01:34 PM
dostum bi zararı yok ama piyasadaki mallara sakın kapılma öyle 150-200 lira verilecek bişi değil bizim sakaryadan bi arkadaş yaptı bir buji bi kablo ıvır zıvır toplam 10-15 liralık bi maliyeti var.
^^NEMESiS^^
10-05-2007, 01:37 PM
dostum bi zararı yok ama piyasadaki mallara sakın kapılma öyle 150-200 lira verilecek bişi değil bizim sakaryadan bi arkadaş yaptı bir buji bi kablo ıvır zıvır toplam 10-15 liralık bi maliyeti var.
hadi yaa. peki nerde yaptırabiliriz ki? ist. da bildiğin biyerler varmı?
WarsteineR
10-05-2007, 03:15 PM
he he he abi maksak görüntü apaçilikle ne alakası var ki!!
Ya altında çok sağlam bi araba olur..Ne biliyim evo olur..impo olur..o zaman takarsın..Çünkü onların bazılar vites değiştirirken de atıyor..Hatta o zaman takmana bile gerek kalmaz :)
Ama dümdüz arabaya takınca pek hoş duracağını zannetmiyorum :) Sakın yanlış anlama :) Sadece kendi düşüncem..
Eğer taktıracaksan da mutlaka tam bilgi edin..Yalan yanlış şeyler yaptırma yani..Adam gerçekten işi bilerek yapsın..Dandik parçalar kullanılırsa araca zarar verebilirsin..
^^NEMESiS^^
10-05-2007, 03:19 PM
Ya altında çok sağlam bi araba olur..Ne biliyim evo olur..impo olur..o zaman takarsın..Çünkü onların bazılar vites değiştirirken de atıyor..Hatta o zaman takmana bile gerek kalmaz :)
Ama dümdüz arabaya takınca pek hoş duracağını zannetmiyorum :) Sakın yanlış anlama :) Sadece kendi düşüncem..
Eğer taktıracaksan da mutlaka tam bilgi edin..Yalan yanlış şeyler yaptırma yani..Adam gerçekten işi bilerek yapsın..Dandik parçalar kullanılırsa araca zarar verebilirsin..
abi haklısın arabaya 3 - 5 bişeyler eklemeye başladık. bizde evo alacak para nerde bizde zevkini böyle alalım diyoruz. kendinde söylüyon bazıları kendi patlıyo diye ama bizimki corolla 1.3 :D uyarını ayrıca dikkate alıyorum abi sağolasın. en temiz şekilde yaptırmaya çalışacağım.. :icon_excl
WarsteineR
10-05-2007, 03:20 PM
abi haklısın arabaya 3 - 5 bişeyler eklemeye başladık. bizde evo alacak para nerde bizde zevkini böyle alalım diyoruz. kendinde söylüyon bazıları kendi patlıyo diye ama bizimki corolla 1.3 :D uyarını ayrıca dikkate alıyorum abi sağolasın. en temiz şekilde yaptırmaya çalışacağım.. :icon_excl
Hadi bakalım..Şimdiden kolay gelsin :)
^^NEMESiS^^
10-05-2007, 03:23 PM
Hadi bakalım..Şimdiden kolay gelsin :)
eyvallah abi sağolasın..
Yasin Genç
10-05-2007, 10:49 PM
fazla ateş çıksın istersen linyit atacaksın egzostun içine ama yok beni azı idare eder dersen çin kömürü salla kömür bulamassan talaş tozu at :D::D
Kolay gelsin.
mrt-tuning
10-05-2007, 11:33 PM
bırak eksozdan atesi felan taktır bı turbo cuuuff cuuuuuf daha ne istiyonnn:D:D
^^NEMESiS^^
10-08-2007, 02:06 PM
bırak eksozdan atesi felan taktır bı turbo cuuuff cuuuuuf daha ne istiyonnn:D:D
1.3 arabanın heryerine turbo taktırsam ne olur ki...!!!
Büyük Patron
10-08-2007, 02:07 PM
her an araç patlama tehlikesinde olabilir en ufak sınıtıda booom :D
Badboy
10-08-2007, 03:00 PM
Murat 131 1.3 turbo 193 hp kardesım.
Badboy
10-08-2007, 03:01 PM
http://www.sahibinden.com/turbo_murat_131_alayina_gider_!WQQaXQQ4477647WQQpX QQdisplayitem?&keyword=131
WarsteineR
10-08-2007, 03:03 PM
1.3 wankel rx-7 turbo 450 hp :)
Badboy
10-08-2007, 03:05 PM
1.4 uno 72 hp:D:D:D:D
WarsteineR
10-08-2007, 03:22 PM
1.4 uno 72 hp:D:D:D:D
Çok bile :D :D :D :D
^^NEMESiS^^
10-08-2007, 04:32 PM
Murat 131 1.3 turbo 193 hp kardesım.
kanka arabayı uçurucazmı yaaaa?
^^NEMESiS^^
10-08-2007, 04:32 PM
1.3 wankel rx-7 turbo 450 hp :)
:dmcsmile0
Armadillo DaNTe TT
10-08-2007, 04:59 PM
araç için bi zararı yok galiba ama sen yanabilirsin:D arabanda değişik durur..
mirzabey
01-14-2008, 01:15 AM
öncelikle arabanızda olması ve olmaması gerekn şeyler: katalizör varsa iptal edilecek, eğer yoksa halay çekilecek son susturucu orjinal ise abart veya diğer adıyla performans tipi egsozla değiştirilecek, eğer buda varsa isteğe göre ikinci kez halay çekilebilir arabanız platinli ateşleme sistemine sahipse (şahin, doğan, kartal, serçe, eski amerikan araçları, v.s.) hamuda kalkmalısınız elektronik ateşleme sistemine sahipse bi oto elektrikçisine gidip silecek motoruna platin taktırmalısınız ve bunu satın almalısınız. platin 5 ytl çıkma silecek motoru 10 ytl. ve ardından satın almanız gereken şeyler: bobin, 5 bacaklı röle, buji, buji kablosu, buton (düğme), uygun kalınlıkta 5 metre kablo ve tornacıda bujinin dişlerine uygun bir somon yaptırmak eğer hepsini bulamazsanız bulmanıza yardımcı olabilirim. bunlarıda satın aldıktan sonra bi egsozcuya gidip son susturucudan önceki boruya son susturucudan 20-30 cm önceye bir delik açtırıp tornacıda yaptırdığınız somonu kaynattırıyoruz. sonra oto elektrikçisine gitip aynen şunu tarif ediyoruz: "elindeki malzemeleri gösterip; arabanın bobinine giden kabloyu kesiceksin röleyi takıcaksın rölenin bir bacağına içeriye monte edilecek butona bağlayacaksın, bir bacağına elektrik vereceksin diğer bacağınada bagaja bağlayacağın bobine gidecek elektrik kablosunu bağlayacaksın. butona bastığımda arabanın motoruna giden elektrik kesilecek ve arkaya taktığım bobine elektrik gidecek bu şekilde bağlayacaksın." diyeceksin. ve bu işlemleri yaptırdıktan sonra şu şekilde egsozundan alev atıcaksın (yazılanların sırasıyla yapılması gerekiyor yoksa alev çıkmaz.) :
1-Araba dururken: önce gaza basıp deviri artıracaksın devir düşmeden hemen düğmeye butona tutarak gazı pompalayacaksınız ve 1-2 saniye sonra butona basmayı bırakacaksınız bırakacaksınız. eğer çok uzun süre butona basılı tutarsanız devir çok düşer ve motor stop eder. bir daha arabayı çalıştırmanız gerekiyor.
2-Araba yürür haldeyken: arabayı öncelikle hareket ettiriyoruz ve hızınıza uygun vitese takıyoruz devir ne kadar yüksekse o kadar çok alev çıkar. araba vitesteyken düğmeye basılı tutuyoruz ve gazı devamlı pompalıyoruz. arabanın tekrar hızlanmasını istiyorsanız düğmeden parmağınızı çekmeniz yeterli. bunda süre kısıtlaması yok araba durana dek yapabilirsiniz....
sitenin birinde bu vardı arkadaslar,ama ateşlemeyi de kesmiyoruz aslında, sadece ataşleme emrini bobine götüren kabloya ek yapıp bir bobin daha bağlıyoruz. Tabi yine hoş birşey değil. Bobine giden kablodaki akımın gücü ve zamanlaması motor için çok kritik. ...sadece bilginiz olsun diye bu yazıyı koydum,cakma kit sonucta,bi arakdasımız demişya 15 20 ytl maliyet var diye,sanırım buna benzer bişey,...modifiye yapalım derken göz cıkarmayalım bence...
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.