View Full Version : DRIFT teknıklerı...
EL FRENİ ( E-Brake Drift)
Bu en temel tekniktir.Viraja giriş esnasında debriyaja basılır ,aracın hızı ayarlandıktan sonra el freni çekilir,arkadan kaymanın başlamasıyla birlikte gaz veriler ayak debriyajdan çekilir ve kaymakta olan arka kısım gaz ve kontra ile kontrol edilir.
Not: Drift sırasında ideal viraj çizgisi kaçmış ise bu teknik ile yeniden kontrol sağlanabilir.
<<< Shift Lock >>>
VİTES İLE LASTİKLERİ KİLİTLEME (Shift Lock)
Viraja yaklaşırken vites heel and toe tekniği ile ( yan tarafta açıklaması mevcut ) küçültülür.Aracın burnu viraj içine doğru çevrilir.Debiyaj hızlıca bırakılarak arka lastiklerin kilitlenmesi sağlanır,bu şekilde aracın kuyruğu kaymaya başlar.Ardından gaz verilerek bu kayma hareketi devam ettirilir.Bu teknik el freni çekemeye benzetilebilir.
Not:Aracın güç aktarım organlarını en az yoran tekniktir.
<<< Powe Over >>>
GÜÇ İLE (Power Over)
Virajın merkezine (apex) yaklaşıldığında dip gaz vererek aracın arkasının kayması sağlanır.Bundan sonra gaz ve direksiyon ile araç kontrol edilir.Bu teknik için güçlü çekişe sahip otomobiller gerekmektedir.
<<< Feint >>>
SAVURMA (FEINT)
Araç viraja girmeye yakınken önce virajın aksi tarafına doğru yönlendirilir yani kontra verilir. Daha sonra oluşan sekme etkisi ( ağırlık transferi )ile birlikte araç viraj yönüne çevrilir.Bu şekilde arkadan kaymaya başlayan araç gaz ve kontra ile kontrol edilir.
<<< Clutch Kick >>>
DEBRİYAJ TOKATLAMAK (Clutch Kick)
Aracın güçten düştüğü durumlarda gerekli gücü alabilmek için deviri yükseltip debriyajı bir anda bırakma suretiyle patinaj sağlamak için kullanılır.Bir drift tekniğinde çok diğer tekniklere yardımcı olacak bir kullanıcı bilgisidir.
Bu tekniğin amacı;
Vites küçültme esnasında ayak debriyajdan çekildiğinde meydana gelen motor freni etkisini ve ve bu motor freninin yarattığı denge bozukluğunu engellemekKavrama esnasında ortaya çıkacak darbenin debriyaj, vites kutusu ve akslar üzerinde tahribat yapmasını veya ömürlerini kısaltmasını önlemektir.Başta oldukça zor gelen bu tekniği fazla sayıda pratik yaparak öğrendikten sonra gerek günlük hayatta , gerekse drift sürüşünde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
---1---
Viraja yaklaşırken herzaman yaptığımız gibi debriyaja ve frene basıyoruz. Viraj içine kadar hızımızı gerekenmiktarda azaltıyoruz.
---2---
viraj merkezine gelince , sol ayağımız debriyajda basılıyken , sağ ayakla hem frene basıyoruz hemde sağ ayak topuğula , gaza basarak motor devrini yükseltiyoruz
---3---
Sol ayağımız hala debriyajdayken vitesi küçültüyoruz. Sağ ayağımızla gazada bastığımız için motor devri yüksekken vitesi geçirmiş oluyoruz.
---4---
vitesi değiştirdikten sonra ayağımızı debriyajdan kaldırıyoruz. Sağ ayağımızı fernden çekip gazaa basarak virajdan çıkıyoruz.
<<< Braking >>>
LİMİT FREN (Braking)
Bu teknikde viraja girmeden önce dreksiyon viraj içine yönelmiş haldeyken frene basılır ve araç viraj içinde arkadan kayana kadar ayak frende kalır.Kayma hareketi başladıktan sonra gaz ve direksiyon ile araç kontrol edilir.Gereğinden fazla hızlı girilen virajlarda araç önden kayacaktır,bu yüzden viraja girerken hızı ayarlamak çok önemlidir.Önden kayma durumunda pilot araca yön verme konrolünü kaybeder ve araç viraj dışına doğru kayar.
DRIFT nedir ?
Japonya’nın dağlık coğrafyası ve bol virajlı yolları yep yeni bir motor sporları dalının doğmasını sağladı . Japonya’da 80 li yılların sonunda dağ yollarındaki virajları hızlı dönmeye çalışırken icat edilen ve büyük bir hızla tüm dünyayı sarmaya başlayan drift’ten bahsediyoruz.. Temelde otomobillerin virajları arkalarını kaydırarak dönmesinden oluşan bu spor , her ne kadar otomobillerin tur dereceleri düşse de ortaya çıkan görüntü büyük izleyici kitlelerini pistlere çekmeyi başarıyor.
Büyük bir direksiyon hakimiyeti ve denge isteyen drift için direksiyon yeteneğiniz yeterli olmayıp otomobilinizde de bazı özelliklerin bulunması gerekiyor . Drift otomobilleri arkadan itişli ve kilitli diferansiyele sahip , bu sayede otomobilin arkası kayarken kontrol altında tutulabiliyor. Bunun dışında otomobillerde büyük ebatlı jantlar ve lastiklerin bulunması da gerekmekte , aksi halde otomobilin yanal direnci yol tutuşunu olumsuz etkileyebilir ve lastiklerin janttan çıkmasına neden olabilir. Coil over ve eksi kamber ayarları ile otomobili drif’te hazırlamanız ve viraj içinde otomobilin yoldan çıkmasını engelleyecek kadar güçlü bir çekişi sağlamanız için de temel motor güçlendirmelerini yapmanız gerekmekte.
freedom
05-24-2005, 04:48 PM
dostum büyüksün
2004palio
05-24-2005, 05:00 PM
saol selcuk bilgiler için
2004palio
05-24-2005, 05:14 PM
olsun bakalım ...
Power
05-24-2005, 06:52 PM
elfoyla savurma baya iyi oluyo
tabı bunlararkadan ıtıslımakınelerıcın gecerlı :) bıde benım teknıklerım var ama bana ozel eheuehe
YavuzNaz
05-24-2005, 09:27 PM
www.driftclub.com burdada grafik teknikller var.Selçuk kardeşim seninkilere bizzat kendim bikaç defa şahit oldum +10 ;)
http://www.driftclub.com/driftdiagrams.htm mesela bunlar :)
nitrO_Oxide
05-24-2005, 10:22 PM
boyle okumakla olmuo abi denemek lazım :D
YavuzNaz
05-24-2005, 10:24 PM
ee arda kardeşim orasıda sana kalmış arabayı alıp çıkıcan yola :D
nitrO_Oxide
05-24-2005, 10:54 PM
bilhassa yagmurlu havada tavsiye etmem cok kayıyo :D
YavuzNaz
05-24-2005, 11:06 PM
daha ne istiyosun alsana atraksiyon :D
FRKMeRa
05-24-2005, 11:16 PM
senden mi öğrenicez lan tekniği uyuz osman puahhahahaa
yavuz kardes nezaman gordun benı ?
DEVIL
05-25-2005, 09:45 AM
Drift arkadan çekişli ile güzel olur :)
Power
05-25-2005, 11:17 AM
for ex. 200SX
DEVIL
05-25-2005, 11:20 AM
Evet kesinlikle 200sx :) cnr'da drift show da olacak , ilgilenler mutlaka izlesin
Badboy
05-25-2005, 11:21 AM
kesınlıkle 200 sx;):)
Power
05-25-2005, 11:22 AM
Evet kesinlikle 200sx :) cnr'da drift show da olacak , ilgilenler mutlaka izlesin
mutlaka izlemek istiyorum ben. hangi gün ve kaçta old biliyormusun?
Badboy
05-25-2005, 11:24 AM
Cnr da nerde olucak Dılek.O kadar dumanı napcaklar:D:D:D:D
benım showumu soyluyosun eheuehe
DEVIL
05-25-2005, 11:32 AM
cumartesi ve pazar 14:00-17:00 arası olacak .....
DEVIL
05-25-2005, 11:34 AM
Senin showundan haberim yok Selçuk :) CNR 'da alan hazır sen merak etme Tolga :)
Power
05-25-2005, 11:36 AM
saati iyiymiş izleyebilicez
DEVIL
05-25-2005, 11:37 AM
saati iyiymiş izleyebilicez
Hatta belki araç içinde bile olabilirsiniz ??? Orası süpriz :laugh:
Power
05-25-2005, 11:42 AM
Hatta belki araç içinde bile olabilirsiniz ??? Orası süpriz :laugh:
oooooooooooooooooooooo
harbiden iyiymiş
Senin showundan haberim yok Selçuk :) CNR 'da alan hazır sen merak etme Tolga :) kım yapcak bu drıftı merak ettım... tr de varmı gercek D1 racer....
2004palio
05-25-2005, 12:02 PM
tolga ve selcuk yapacakmış. cnr nin onunde E-5 te :D:D:D
Badboy
05-25-2005, 12:02 PM
Ben yapıcam unoyla:D:D:D:D:D
bence orda drıft olmas asfalt uygun degıl. ayrıca dısardab gercek D1 car gelmedıyse yalan olur o olay.. drıft otodromdakı gıbı bı vıraja yan gırıp cıkmak degılkı safı yan donmek...
DEVIL
05-25-2005, 12:09 PM
Gerçek driftçiler mi birlikte görürüz , ben mustiye kefilim şahsen( diğer arkadaşı tanımıyorum) :) 2 adet drift makinesi olan ve bu işe bu kadar gönül veren yoktur , driftturk sitesini bile o yüzden açtı ; kaldı ki Türkiye bu işe çok yabancı takılıyor :)
Power
05-25-2005, 12:14 PM
inşallah iyi olur
Gerçek driftçiler mi birlikte görürüz , ben mustiye kefilim şahsen( diğer arkadaşı tanımıyorum) :) 2 adet drift makinesi olan ve bu işe bu kadar gönül veren yoktur , driftturk sitesini bile o yüzden açtı ; kaldı ki Türkiye bu işe çok yabancı takılıyor :)
ya gec ALLAhını seversen mechanıx kım drıft kım ayrıyetten onun s14 u kım d1 car olmak kım.. sen gereken ozellıklerı oku bı arabada neler olması gerekıyomus ondan sonra bı bak... net 400 hp olmsı lazım ozel lastıkler camber kster ayarları coıl overlar turu fazlalasıtırılmıs dıreksıyon kutusu bılmemnesı... ohoooo... onun yaptıgını ben sahınle yapıyorum saten vırajda..onemlı olan bı pıstı safı yan donmek... ayrıca sıte kurmakla olmuyo bu ısler... hachıroku kolpaları ya
DEVIL
05-25-2005, 12:24 PM
Bu senin yorumun Selçuk , sana göre sen 1 numarasındır şüphe yok . Sana burada kimseyi savunmam . Bu da son mesajım bu konuya , seninle dalaşmayacağım yani , boşuna arkadaşlarıma laf atma ......
designerberker
05-25-2005, 12:27 PM
orijin şahanla yapın :D:D:D
ben drıfterım demedımkı arabam drıft arabası degıl cunkı ama her vıraja onlardan saglam gırer cıkarım top speedlerde verır yanı aradan cekılırım yanı... he sunuda belırtıyım asıl D1 car gelecek yakında powered by TUNER(samsa 4eva)
^^İsmail^^
05-25-2005, 04:00 PM
bilgiler için sağol....
nitrO_Oxide
05-25-2005, 05:06 PM
dirft yapmak zor iş gercekten bende 100lerce video var coğuda japon.gercekten arabalaraı adan z ye yapılı ve cok emek isteyen işlemler yapılar.bikere araba cok guclu olmalı.kilit oranınında bi hayli yuksek olması gerek.on ve arka fran ayarlarıda normalinde yuzde 70 e yuzde otuzdur bu mumkun olduğunca arkalara veirlir.yani frene asılınca arabanın arkası atmalı.geniş taban lastikve adını unuttuğum bi lastik ozelliği var bu yanak kısımları extra sert olan. onlardan olası gerekio bunun sayesinde araca 90 derece yatmalarda bile taban uzerinde dursun.sonra bide on kısımda suspansiyon ayarları var sanzıamn ayarrı var.var oğlu var.drşft yapmak zor.selcuğun dediğpi gibi viraja yan girip cıkmak için cok uğrasmak gerekio ve bence uygun bir pist ve uygun birde zemin gerekio bunun için.
Barisch_Egetuning
05-25-2005, 06:49 PM
Drift de demek istemiyorum çok ciks gelio bana:) Yanlama olayi zevkli oldugundan daha çok tehlikeli bi is..Önüne gelen olduk olmadik yapmaya kalkarsa duman oluruz,senelerini bu ise vermis adamlar taniyorum daha modifiyenin ne oldugu bilinmezken sahin doganlarla yanlayanlar(ama öyle arkasini 1M savurmak deil HARBi YAN) bile bu isi yapmaya çekinirken sov yapmak??????Nyse istanbula geliyorum izliycez görücez umarim beni yaniltabilirler....
Slazy_vts
05-26-2005, 12:08 AM
selçuk bizim çokonun olayı mı diosun çokokeremin :D
Badboy
05-26-2005, 09:35 AM
Tolga????
Fafı sende fatih yaz.Bısey var bu ıste baksana selcuk adını yazmıs sormus.:all2::D:D:D:D:D
nitrO_Oxide
05-26-2005, 02:04 PM
anladım ben anladım :)
Barisch_Egetuning
05-30-2005, 06:23 PM
Maalesef beni yaniltamadi dünyanin çevresinde döndü arkadas yanliycam die ama olsn alkislayanlar vardi yine de...
DEVIL
05-30-2005, 07:55 PM
http://img181.echo.cx/img181/6810/adsz9xp.png
ızledık ve gulduk bvenb TB ıle daha ıyısını yapmassam dotum...
Barisch_Egetuning
05-30-2005, 09:40 PM
DEVIL sanirim yanyana falan izledik ama bu foto ile cvp vermeye çalisma bnce:) daha cuma aksami broadway ile lastik bitirdim buca da gören gördü üstelikte yan da hiç iddasi olmayan önden çekerli bi araç bildiginiz gibi ama....
Böyle Buyrun
http://www.egetuning.com/toplantivideo/video1.avi
http://www.egetuning.com/toplantivideo/video3.avi
Son video da HURDA 124 TEN...pilotaj herseydir arkadasim;)
http://www.egetuning.com/toplantivideo/video2.avi
DEVIL
05-30-2005, 11:07 PM
Herkesin fikri kendine . Kimin ne olduğunu biliyoruz STP , devamlı hatırlatma
CrazyDeviL
05-30-2005, 11:11 PM
Selçuk kardeşim bilgiler için sağolasın
Herkesin fikri kendine . Kimin ne olduğunu biliyoruz STP , devamlı hatırlatma
boşa konusmaması gereken sensın dılek... gorunen koy ve kılavuz olayı...
ahaha barıs kardesım koydugun vıdeolarda daha gercekcı drıftler var :)
DEVIL
05-31-2005, 12:56 PM
boşa konusmaması gereken sensın dılek... gorunen koy ve kılavuz olayı...
Selçuk burada seninle kavga etmeyeceğim , ciddiyim. Çok laf söylemek istiyorsan , msn imi biliyorsun ...( Bu bu konuya son mesajım )
nıye resıllık burda konuslmasın dıyemı :D
Barisch_Egetuning
05-31-2005, 05:26 PM
Ya neyse konuyu uzatmayalim normalde pek video çekme imkanimiz olmuyo yasgünü partisinde arkadaslar çekmisti onlari ekledim bunlar fazla bisey deil....
Baska konuya geçelim:)
124 nasil yanliyo yorum alayim???söförlük budur arkadaslar,124 ü kullananin E-21 kasa 323 ile neler yaptigini araba bitince video koyucam öle göreceksiniz:);)
NOT:Saka deil 124 gerçekten hurda..eglence olsn die çalistirdilar arabayi
guzel.. ama gercek drıft boyle yapılmas hepımız bılıyoruz nekadar uzun ve devamlı yan okadar ıyı puan ;)
Barisch_Egetuning
05-31-2005, 05:37 PM
guzel.. ama gercek drıft boyle yapılmas hepımız bılıyoruz nekadar uzun ve devamlı yan okadar ıyı puan ;)
+1 Arkadaslar Aman yanlis anlasilmasin ben DRIFT örnegi video koymadim..neden koydugumu da anlayan anladi zaten:)
sen drıft dıye koyulan vıdeoya oyle olmas boyle olur demek ıcın koyduk cnm anladık
nitrO_Oxide
05-31-2005, 09:52 PM
su sartlar altında turkiyede catır catır drift yapacak bir araba tanımıyorum.900 hp m3 haric :D
Zombie
05-31-2005, 10:00 PM
abi bilgiler için saol.
ya ben bunları bızım arabada denesem babam oyar beni :D:D
thekillingroad
06-01-2005, 04:52 AM
heel and toe yaparak vites küçültürseniz arka lastikler biraz zor kilitlenir!
Ama kilitlenmeselerde kayma gerçekleşir.
arda sadece guc gerekmıyor drıft ıcın. 900 hp lık m3 te bı pok yapamassın ben sana soylıyım...
FRKMeRa
06-01-2005, 10:35 PM
bi sen yaparsın anasını satayım :)
nitrO_Oxide
06-01-2005, 11:06 PM
arda sadece guc gerekmıyor drıft ıcın. 900 hp lık m3 te bı pok yapamassın ben sana soylıyım...
birkac parcadan ve setuptan sonra o araba dunyanın en iyi drift arabası olabilir :)
birkac parcadan ve setuptan sonra o araba dunyanın en iyi drift arabası olabilir :)
bırkac parcamı :D olm std 200sx e bızım hesabımızla 28 bın dolar harcaman gerekıyor drıft yapması ıcın
WarsteineR
06-02-2005, 02:18 AM
abi..drift tam anlamıyla nedir.. baştan sona kadar yanlayarak mı gitmek..mesela bi pist te..
yani bi tane 131 gelipte vi virajda arka tarafı atınca drift olurmu ?
drıft bı pıstte bı seferde baslayıp butun vırajları ardı ardına bırakmadan safı yan donmek... o vırajda sadece arkasını attırmak yanlamak baska bısıy degıl
WarsteineR
06-02-2005, 02:30 AM
drıft bı pıstte bı seferde baslayıp butun vırajları ardı ardına bırakmadan safı yan donmek... o vırajda sadece arkasını attırmak yanlamak baska bısıy degıl
anladım abi..saol.. :)
nitrO_Oxide
06-02-2005, 02:46 AM
bırkac parcamı :D olm std 200sx e bızım hesabımızla 28 bın dolar harcaman gerekıyor drıft yapması ıcın
abi moto zaten bogazına kadar yuklu.kilitli diferansiyelde vardır sanırım.sadece frenlerinde ,dusukluk oranında,lastikleri ve on takımdaki setupla 10 numara olur bence
thekillingroad
06-02-2005, 04:15 PM
Keichinin AE86 sı stock.. Bir tanesi...
Kilitli ve 150+hp her araçla drift yapılır, ama setupsız D1 olmaz orası ayrı.
hachı rokusu std olabılır ama kac kılokı... setup yapmadan yapamassın aga bu kadar acık ve net
nitrO_Oxide
06-02-2005, 05:00 PM
tsuchia orginal arabaylada drift yapıo:) soforlukte cok onemli
thekillingroad
06-03-2005, 01:54 AM
nası kaç kilo ya.. olsun o araba 1000kg... 130hp onun arabası..
bende 1200kh 150+hp dedim.. Ne ağırlığı hem ne alaka arabayı hızlandırmıyorsun burda.... Lastikleri kaydırıyorsun...
Std vtec süspansiyonu gibi süspansiyon vars arabada yapamazsın tabii :D
vtecın suspansıyonuna kurban ol sen. std ı bırak konılı yaylı vtecın yol turusundan konusalımmı 200+ kmde yapılan hareketlerden...
ErKaY
06-03-2005, 09:58 AM
selcuk onu bunu bılmem amcamda 2005 model otomatık cıvıc var... arabayla bırgun 60 yada 80 cıvarı gıderken.. sol - sag - sol - sag- sol- sag 4 uncu solda araba dayanamadı dondu...ters serıtte.. araba otomatık otobusle kafa kafaya geldımdondukden sonra.. arabada otomadık bşide yapamadım ondan sonra anladım cıvıc otomatıgı işe yaramaz.
ErKaY
06-03-2005, 09:59 AM
aracta yol tutusu yok yanı.. standart halıyle.. ama yanları cok saglam verıyor.. :D :D
nitrO_Oxide
06-03-2005, 12:42 PM
abi hangi arabalar std olarak 10 numara yol tutusa sahip.bir kac tane harici coğu cok yuksek ve amortisorleri cok yumusak.bu sayede sadece konfora dayalı arac kullanılıo.kimse aman arabam yol tutsun aman yoldan cıkmasın konfor onemli değil demiyor.bizden baska :D
thekillingroad
06-03-2005, 03:10 PM
bak burda yanılıyorsun işte..
standart yol tutan sürüyle araba var.. buraya yazılamayacak kadar..
nitrO_Oxide
06-03-2005, 07:27 PM
tabiki var ama modifiyelisi kadar iyi değil .yani iyi dediğimiz yol tutus gorecelidir bi bakıma
thekillingroad
06-03-2005, 10:28 PM
e bak şimdi kıvırma :)
benim orda kastettiğim vti ın yol tutuşunun kötü olduğuydu.. E lotus elise den de iyi yol tutan var, o zaman elise kötü diyemeyiz.. Göreceliliğin de bir sınırı var ;)
nitrO_Oxide
06-04-2005, 11:54 AM
kıvırma falan yok :)
benim orada anlatmak istediğim sey suydu.ben hatırlarsan yay kesme konusunda kendi arabamı ornek vermiştim ve cok super bi yoltutus ellde ettim demiştim.bu bana gore cok iyi bir yoltutus yane.belki sen gecip kullansan bune lan bole dersin.umarım anlatabilmişimdir :)
thekillingroad
06-05-2005, 07:24 PM
Vti stock halde muhtemelen senin aracından çok iyi yol tutmaz :) ;)
send ebatırdın yanı ... bayada ıyı yol tutuyo stock halde
^^CaRiSMa^^
02-10-2006, 05:19 PM
:!:Konu Drift Bolumune Taşınmıştır.:!:
CaTMaN
02-12-2006, 01:22 AM
STP senin izmirden selçuğa giderken otobanda yaptıkların hala laf arasında konuşuluyo videoları gizleyin demişsin bi türlü alamadım
MeRiÇ
02-12-2006, 06:54 PM
çok saol işime yarayabiliir:012:
STP senin izmirden selçuğa giderken otobanda yaptıkların hala laf arasında konuşuluyo videoları gizleyin demişsin bi türlü alamadım gızleyın dıyecem tabıkı plaka felan okunuyordu bırı kıllık yapmaya kalksa adamı keserler walla:D
CaTMaN
02-13-2006, 07:24 PM
amannn kesselerdi DAnın M3 keserlerdi :D
walla bılmem :D.................
CooperS
02-19-2006, 04:40 AM
Drift is man 34 NJT 86 biLen biLir kimse kusura bakmasın site yönetiminden de bu laf için özür diliyorum : ALAYINA GıDER......
TOLGA_GULER
02-19-2006, 12:06 PM
Saol selcuk sen işini bilirsin kardeş .....
Drift is man 34 NJT 86 biLen biLir kimse kusura bakmasın site yönetiminden de bu laf için özür diliyorum : ALAYINA GıDER......
ALAYI ICINE KENDIMI KATMIYORUM ,alınmıyorum bile .... sedan arabayla yapılsın yaptıklarım sonra alayına gıdılır :012:
Slazy_vts
02-19-2006, 07:18 PM
valla ben bindim gördüm yaşadım ve sustum :D (tb)
CooperS
02-24-2006, 09:49 PM
ya bo$ver............................................ .................................................. ............................
sen benim eskiden daha mini yokken 1995 model doğan görümlü şahinLe neLer yağtığımı görseydin sadece susardın......
varol
02-24-2006, 10:27 PM
ya bo$ver............................................ .................................................. ............................
sen benim eskiden daha mini yokken 1995 model doğan görümlü şahinLe neLer yağtığımı görseydin sadece susardın......
o ne be arkadaşım doğan görünümlü şahin????
sen camları açıp kollar dışarda arabeskte dinliyosundur
Alayına gider konusuna gelince plakanı verde birgün yolda karşıma çıkarsan alayına nasıl gidiliyo göstereyim
nitrO_Oxide
02-24-2006, 10:42 PM
Arkadaslar topici cadde yarıslarına cevirdiniz.topicin amacı pistlerde profesyonelce yapılan driftin nasıl yapıldığı yonundeydi.mesajlara biraz dikkat edelim yoksa bi sure kapatmak zorunda kalıcam :!:
varol
02-24-2006, 10:52 PM
Arkadaslar topici cadde yarıslarına cevirdiniz.topicin amacı pistlerde profesyonelce yapılan driftin nasıl yapıldığı yonundeydi.mesajlara biraz dikkat edelim yoksa bi sure kapatmak zorunda kalıcam :!:
bu tür vatandaşlar sanal alemde atıp tutuyorlar alayına gider falan
kendimi tutamadım kusura bakma :icon_idea :icon_idea :icon_idea
nitrO_Oxide
02-24-2006, 10:53 PM
bu tür vatandaşlar sanal alemde atıp tutuyorlar alayına gider falan
kendimi tutamadım kusura bakma :icon_idea :icon_idea :icon_idea
tamam kardes sorun yok :thumbsup:
CooperS
02-25-2006, 12:03 AM
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
ilkeer
02-25-2006, 01:17 AM
ya beyler neyın tartışmasını yapıyonuz isım beyler = marka 3 isım gerısı yalan uno tolga nejat patlak ali bunları izleyın sonra araba kullanmayın bıdaha canınız ıstemez zaten daha tartışmayın zaten
Burçin
02-25-2006, 01:19 AM
ya beyler neyın tartışmasını yapıyonuz isım beyler = marka 3 isım gerısı yalan uno tolga nejat patlak ali bunları izleyın sonra araba kullanmayın bıdaha canınız ıstemez zaten daha tartışmayın zaten
ilkercim yanlama ney ben burda fransız kaldım yaaaaa :52:
ilkeer
02-25-2006, 01:20 AM
ardacım sanal deıl bu işler vıdeo izletmeye benzemezzzz en ııyısı trafıkte bıraz yogrulman lazım ondan sonra yorum yapabılırsın dımı ??????
ilkeer
02-25-2006, 01:21 AM
boşver ogrenme forumda fena drıft men''ler var zatennnnnnn
Burçin
02-25-2006, 01:25 AM
boşver ogrenme forumda fena drıft men''ler var zatennnnnnn
anladım kanki çoktan ögrendimde meyer siz benim yanımda çok yapmışınız coopersss uygardaa çok süperdir sende fazla lafa gerek yok :party04:
ilkeer
02-25-2006, 01:26 AM
supersınnn kızım ama boşver bız arabesk takılıyoruz arkadaşlar ole dıoyaaaa ole olsun gonuller hoş olsun??
Burçin
02-25-2006, 01:29 AM
supersınnn kızım ama boşver bız arabesk takılıyoruz arkadaşlar ole dıoyaaaa ole olsun gonuller hoş olsun??
öle desinler kimmiş bakim o ben tanıyorum bilen bilio kafana göre takıl
nitrO_Oxide
02-25-2006, 01:39 AM
ardacım sanal deıl bu işler vıdeo izletmeye benzemezzzz en ııyısı trafıkte bıraz yogrulman lazım ondan sonra yorum yapabılırsın dımı ??????
caddede değil pistte diye bosunamı soylüyoruz :50_50:
nitrO_Oxide
02-27-2006, 12:39 PM
:!:Konuyla alakasız mesajlar tarafımca silinmiştir :!:
tunERkan
02-27-2006, 07:08 PM
caddede değil pistte diye bosunamı soylüyoruz :50_50:
ya kardeşim bunu diyorsunuz iyi güzel hjoş da benim bir piste gitmem en az 60-70 ytl.. her akşam gazlamak ister bu bünye. her gün 70 ytl verdiğimizi hesaplayalım. etti 2100 ytl.:scared: sen mi vericen bu parayı...:all2:
amma gazcıymıssın bea....
tunERkan
02-27-2006, 07:17 PM
amma gazcıymıssın bea....
gazcıyım demedim. ortalama birşey söyledim. pist benim yanıbaşımda değil....
ilkeer
02-27-2006, 07:21 PM
işte gazcılıgın sonu yok dıyeee buna dıyolar galıbaaaaaa
tunERkan
02-27-2006, 07:23 PM
dünya döndükçe gazcılık bitmez kardeşim...
varol
02-28-2006, 05:55 PM
ne patlak ali,mi hahahahaha. subaru,lu ali
çok güldürdün beni
sen bu adamları ilk 3 sıraya koyduysan muhatap olmayalım dostum
çok güldürdün beni
sen patlak alıyı ılk 3 e koymuyorsan :no: soylıyecek soz yok...
ilkeer
03-01-2006, 06:38 PM
çok güldürdün beni
dogru geçek acıdır dımı :icon_idea varsa daha iiyısı soylede senle muhattap olma sevıyesıne ulaşalım agrılımısın senyaaa daglar kadar yukselmışsın kardeşşşş
varol
03-02-2006, 05:24 PM
sen patlak alıyı ılk 3 e koymuyorsan :no: soylıyecek soz yok...
ali kötü değil ama o kadar iyide değil yani ilk 3 değil :icon_idea :icon_idea :icon_idea
varol
03-02-2006, 05:32 PM
dogru geçek acıdır dımı :icon_idea varsa daha iiyısı soylede senle muhattap olma sevıyesıne ulaşalım agrılımısın senyaaa daglar kadar yukselmışsın kardeşşşş
yükseldiğim yok kardeş
3 adam tanımışsın onlarıda ilk 3 yapmışsın. tepkim ona
bu alemde ilk 3 diye bişey yoktur bu işe yıllarını vermiş tecrübeli pilotlar var
sen caddede yanlayıp elfreni çekenleri motorsporları aleminde ilk 3 yapamassın
agrılımısın senyaaa daglar kadar yukselmışsın ve yükseltmişsin
varol kardes. serkan dedıgın lacıvert olan body kıtlı sahın aracın sahıbı ıse onuda ıyı tanırım sen merak etme... body kıtınıde zamanında satın almıstık amortısorlerı ıle bırlıkte... ben eğer biraz anlıyorsam soforlukten Ali derım... hee bı baska mevzu da su el seyıyle gerdege gırmek neyın nesı oluyo. becerebılıyorsan kendın cık... sana soyle soylıyım bende Tekım bu alemde hade bakalım Hodri Meydan :cool:
:D:D:D
Ertan Ömür
03-02-2006, 05:54 PM
sana soyle soylıyım bende Tekım bu alemde hade bakalım Hodri Meydan :cool:
:D:D:D
Hangi alemde teksin kardeş,gece aleminde mi? :blink: :ermm: :crying: :huh: :all2: :icon14: :confused: :012: :012: :012: :012:
sen yuksek kaldırmda bende modıfıye alemınde :D:D
Ertan Ömür
03-02-2006, 06:06 PM
sen yuksek kaldırmda bende modıfıye alemınde :D:D
Vay beeeeeeeeeeee benim canım modifiye alemim kimlerin eline düşmüşte haberimiz yokmuş :sad: .Vah vah vah vah. :no: :no: :no: :012: :012: :012:
nitrO_Oxide
03-06-2006, 01:11 AM
Konuyla alakasız mesajlar tarafımca silinmiştir topic kısa sure kilitlenmiştir
lütfen S.S.S :!:
Ertan Ömür
03-06-2006, 10:59 AM
Konuyla ilgili gerekenleri yaptığın için teşekkürler sevgili Arda :icon_idea .Konu tekrar açılmıştır :icon13: .SSS ilkeleri çerçevesinde mesajlarınıza devam edebilirsiniz. :003:
CooperS
03-06-2006, 07:15 PM
Vay beeeeeeeeeeee benim canım modifiye alemim kimlerin eline düşmüşte haberimiz yokmuş :sad: .Vah vah vah vah. :no: :no: :no: :012: :012: :012:
doğru söylüyosun ertan abim...!!!!
gtı tamer
03-25-2006, 11:59 AM
eyvallah kardeşim
doğru söylüyosun ertan abim...!!!!
varmı senın bı numaran patlamaktan baska?
CooperS
03-25-2006, 11:40 PM
:011101010 :011101010 [QUOTE=STP]varmı senın bı numaran patlamaktan baska?[/QUOTE
:011101010
crazy_boy
04-06-2006, 10:33 PM
arabyı ilk aldığımda merak işte virajı elfeniyle döneyim dedim arabanın sol iki tekerleği havaya kalktı o gün bu gündür el freni kullanmıyom ama senin dediklerini bir kez deniyeceğim
enjoy-yk
04-19-2006, 12:09 AM
http://rapidshare.de/files/15447901/09032006_003_.3gp.html seyret yeter.. :012:
enjoy-yk
04-19-2006, 12:12 AM
http://rapidshare.de/files/18350448/Yanyanyan.3gp.html :012:
modifiyemre
08-28-2006, 03:25 PM
ben bizim kiyle neden drift yapamıom? el frenini çekiom ama arkası atmıo? patinajı çekiom ama donut çizmio
sıkıldım yaa
ufffff hantal megane!! dci işte nolcak 80 hpyle donutmu çizilir. bide 1266 kilo
murat_723
08-30-2006, 03:33 PM
bilgiler süper yanlız bunları denemek lazım ankaradaysan buluşup,uygun bi er bulup bunları denemek isterim tabiki tavsiyelerinle...
zorix
08-30-2006, 03:40 PM
Tekerler biraz eskisin bol bol çalışacağım :)
WarsteineR
08-31-2006, 05:46 AM
ben bizim kiyle neden drift yapamıom? el frenini çekiom ama arkası atmıo? patinajı çekiom ama donut çizmio
sıkıldım yaa
ufffff hantal megane!! dci işte nolcak 80 hpyle donutmu çizilir. bide 1266 kilo
olm berlingp dönüyo megane nası dönmez..arabaya bok atma kullanıcı hatası var.. :)
http://rapidshare.de/files/31387917/cem_180...3gp
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.