View Full Version : Sizce türkiye savaşa gidermi????
Sinan
06-12-2007, 02:47 PM
Biliyorsunuz gündemden sınır ötesi operasyon kelimesi eksik olmuyor......
Sizce türkiye sınır ötesinde kısa zamanda temizliğini yapıp gerimi döner??
Yoksa savaşın içindede yer alırmı?????
Ertan Ömür
06-12-2007, 02:51 PM
Vallahi savaş falan bana uzak görünüyor ama ne olur neler olmaz pek fikrim yok açıkcası :no: :all2: .
Sinan
06-12-2007, 02:55 PM
Vallahi savaş falan bana uzak görünüyor ama ne olur neler olmaz pek fikrim yok açıkcası :no: :all2: .
Pkk derdine gireriz birde bakmışız ABD nin yanında sawaştayız aklıma bu geldi
Guclu
06-12-2007, 02:56 PM
K.Irak'a belirli bir noktaya kadar girer, tampon bolgesini olusturur, yeterli ve kafi sayida birligini uc karakolda birakir, ana birlikleri geri ceker.
Guclu
06-12-2007, 03:00 PM
Pkk derdine gireriz birde bakmışız ABD nin yanında sawaştayız aklıma bu geldi
ABD pesmergeyi beslemekten yorulacaktir eninde sonunda. Kuzeyde guvenligi saglansin ki Bagdat ve guneyde rahat hareket edebilsin , ama bu pesmergeler goruldugu gibi rahat durmuyor, bir yandan Iran'i kiskirtiyor, diger yandan Turkiye'yi. Bu da ABD'nin planina uymuyor, kisaca tonla para dokuyor ama sonuc istedigi gibi degil. ABD pesmergeye egitim techizat para verecegine eninde sonunda Turkiye ile planlarina devam edecektir.... diye ongormekteyim.
DaYkO
06-12-2007, 03:02 PM
ameliyatı yapar geri döneriz :icon6:
imhotep
06-12-2007, 03:05 PM
O kadar askeri yığınağı süs olsun die yapmadık sanırım..Türkiye yakın zamanda ıraka giricektir.. tahmin ediyorumki amerika tamamen olmasada ana birliklerini bölgeden çekicektir..
Sinan
06-12-2007, 03:06 PM
ABD pesmergeyi beslemekten yorulacaktir eninde sonunda. Kuzeyde guvenligi saglansin ki Bagdat ve guneyde rahat hareket edebilsin , ama bu pesmergeler goruldugu gibi rahat durmuyor, bir yandan Iran'i kiskirtiyor, diger yandan Turkiye'yi. Bu da ABD'nin planina uymuyor, kisaca tonla para dokuyor ama sonuc istedigi gibi degil. ABD pesmergeye egitim techizat para verecegine eninde sonunda Turkiye ile planlarina devam edecektir.... diye ongormekteyim.
Zaten türkiye pkk yı istesydi zamanında yok ederdi....
Ama pkk varlığı büyük silah ve tank devlerine kar kapısı açtı pkk varlığı onların cebini doldurdu .... Artık türkiye bu harcamalardan bıktı ve son günlerde bu kadar şehit verilince ipler koptu......Artık buna mecbur kaldı bu operasyon türkiye için maddi anlamda çok karlı olucak....Pkk bittiği zaman yaptığı harcamaalr azalacaktır buda ekonomiyi sağlamlaştırır bence
Sinan
06-12-2007, 03:09 PM
ameliyatı yapar geri döneriz :icon6:
Güzel yorumdu :D
O kadar askeri yığınağı süs olsun die yapmadık sanırım..Türkiye yakın zamanda ıraka giricektir.. tahmin ediyorumki amerika tamamen olmasada ana birliklerini bölgeden çekicektir..
Türkiyeden korkmayanmı var ABD operasyondan korkup ırağı bile terk eder bence :D:D:D:D :Onları parçalayaşımızı görseler nereye kaçacaklarını şaşırırlar
Guclu
06-12-2007, 03:11 PM
Amerika'nin kuzeyde birligi yok zaten, pesmergelere polis gorevini verip kendisi guneyde ve Bagdat'ta ugrasiyor. Afganistan orneginde de oldugu gibi eger baskentteki isyan ve catismayi bastirabilirse bu belirli bir sure sonra tum ulkeye yayilacaktir. Kabil'de gecen aylara kadar hic catisma cikmamistir dogru durust, ama bunun Afganistan geneline yayilmasi biraz zaman almistir, sonucta dunya medyasi cogunlukla baskentten takip eder, baskent sakinse ulke sakindir. bu bir nevi psikolojik propogandadir ve basarilidir. Ayni seyi Irak'ta yapmaya calisiyor, Bagdat'i guvene alirsam Irak guvende olur zihniyeti ile, ama kendisine polis sectigi partner secimi yanlis.
Turkiye bu noktada ne yapmali, ne yapar? Turkiye 35-40 km iceriye kadar girerek gercek anlamda bir temizlik yapmali ve sonbaharda kislasina donerken sinirin 4-5 km icerisine kismen duzluk ve kontrolu daha kolay olan bolgelerine ileri karakollari kurmalidir. Boylelikle hem guvenli bir tampon bolge olusturmus olacak, hem kontrolu ve gozlemi daha kolay bir arazide olacak (Turkiye-Irak siniri cogunluk daglik ve zorlu arazidir) hem de ben de buradayim gerektiginde mudahele ederim mesajini gayet acik ve net olarak verecektir.
Turkiye ne yapacak gibi gorunuyor? Diplomasi ile cozulecek gibi gorunuyor ama gecici bir cozum olacak...
Guclu
06-12-2007, 03:17 PM
Zaten türkiye pkk yı istesydi zamanında yok ederdi....
Ama pkk varlığı büyük silah ve tank devlerine kar kapısı açtı pkk varlığı onların cebini doldurdu .... Artık türkiye bu harcamalardan bıktı ve son günlerde bu kadar şehit verilince ipler koptu......Artık buna mecbur kaldı bu operasyon türkiye için maddi anlamda çok karlı olucak....Pkk bittiği zaman yaptığı harcamaalr azalacaktır buda ekonomiyi sağlamlaştırır bence
Tam olarak katilmiyorum. Sundan emin olun ki Turkiye,nin biarkin PKK gibi bir ceteyi, Ortadogu, Balkanlar, Asya ve Avrupa'da yok emedeyecegi bir ordu yok. PKK hicbirzaman tamamen yok edilmez. Bu kimsenin isine gelmez. Silah sanayi sadece Turkiye'ye silah satmiyor. Bu kadar petrol geliri yol,su, elektrik olarak harcanmiyor. Kaynayan bir ortadogu global ekonominin olmazsa olmaz gelir kaynagidir.
Sinan
06-12-2007, 03:19 PM
Tam olarak katilmiyorum. Sundan emin olun ki Turkiye,nin biarkin PKK gibi bir ceteyi, Ortadogu, Balkanlar, Asya ve Avrupa'da yok emedeyecegi bir ordu yok. PKK hicbirzaman tamamen yok edilmez. Bu kimsenin isine gelmez. Silah sanayi sadece Turkiye'ye silah satmiyor. Bu kadar petrol geliri yol,su, elektrik olarak harcanmiyor. Kaynayan bir ortadogu global ekonominin olmazsa olmaz gelir kaynagidir.
Aselsanın karını düşünün terör hiç bir zaman yok edilemez ben aselsan açısından konuştum
SailoR
06-12-2007, 03:25 PM
TSK ya güveniyoruz..ama fikrimizde yok yani..
Guclu
06-12-2007, 03:28 PM
Aselsanın karını düşünün terör hiç bir zaman yok edilemez ben aselsan açısından konuştum
Aselsan buyuk makinedeki kucuk bir cark sadece...
Olayin bir de politik yonu var. Civar ulkelerin (buna ABD'yi de eklemeliyiz) savas uzerinden en kolay golu Ortadogu'da atiyor. Yani secimler oncesi en kolay bonuslar su an Iraktan toplaniyor. Turkiye'de yaklasan secimlere, Amerika'da yaklasan baskanlik secimlerine en guzel malzeme yine Irak'tan cikacaktir.
Sahsi ongorum Temmuz ayi icerisinde PKK'nin 2 yada 3 ust duzey yoneticisi bizzat Barzani ve Talabani tarafindan (ABD destekli tabii ki) Turkiye'ye teslim edilecektir.
Turkiye, ABD, K.Irak ve AKP hukumetini dortlu sayarsak bu hareket her dordunun de isine gelecektir. Bu hareketle toplumda yukselen ofke bir nebze dusecektir. ABD perde arkasinda ben vardim diyerek hem kendi ulkesinde ki hem de Turkiye'deki kendisine yonelik tepkileri gogusleyebilecektir, Barzani Genelkurmay ve Turk toplumuna kendini bir nevi affettirmis olacaktir, AKP secim oncesi super bir gol atmis olacaktir.
Olan kime mi olacak, vergisini takir takir odeyen ve yillik butcesinin %60ina yakini silahlanma ve savunma sanayine giden Turk halkina, ve dagda bu carkin icerisinde yer alan kisilerce kandirilmis cahil kurtlere...
Maalesef bu oyun boyle oynaniyor... Oyunun taraflari acimasiz...
detrivore
06-12-2007, 03:46 PM
Biz Savaşa Karşıyız... Ama Eger Olursada ... Sıka Sıka Girer... Sıka Sıka Çıkarız...:sleep:
DÜNYALI
06-12-2007, 05:09 PM
valla pkk elini kolunu sallaya sallaya ülkemizde gezecek ırak bize kafa tutacak biz tarihimizde böyle aciz bir duruma düşmedik düşürenler utansın bence girmeli kafalarına :bash_1_: :bash_1_:balyozu indirme vakti geldi:003: :003:
AriS®
06-12-2007, 05:30 PM
eşşiz güce sahip bu orduyu pasifize edip dağlarda çakallara yedirmektense güzel bi temizlik yapmalarına izin verseler daha mantıklı olur görsünler türkün asilliğini
MeRiÇ
06-12-2007, 06:53 PM
köpek öldürüp geri döneriz;)
sivasrap
06-12-2007, 06:59 PM
Kararsız kaldım
Sinan
06-12-2007, 07:31 PM
köpek öldürüp geri döneriz;)
:D:D:D
Aynen öyle olucak
bbalkas
06-12-2007, 10:27 PM
fikrim yok:(
Sinan
06-14-2007, 08:31 PM
Fikri olmayanlara ışık yandı.....
Operasyon için 30 Km içeri girilmiş ;);)
SusKun
06-14-2007, 10:13 PM
valla eğer girerse hazır askere gidicem paket olmayayım
psişik pisicik
06-15-2007, 12:14 AM
:icon5: Allah korusun desem
SusKun
06-15-2007, 12:18 AM
allah razı olsun derim
ANGELBOY
06-15-2007, 12:20 AM
sanmıyorum ama girerse fena olur :S
psişik pisicik
06-15-2007, 12:21 AM
allah razı olsun derim
:D:D:D:D o da iyi
SusKun
06-15-2007, 12:22 AM
ya kaderime yazılmışsa desem?
fafatara53
06-15-2007, 12:24 AM
her an herşey olabilir....;);)bekleyin geliyoruz...;););)
SusKun
06-15-2007, 12:26 AM
fafi bu mesajdan sonra tutmasın kimse beni alalalalalalalal
Yasin Genç
06-15-2007, 12:29 AM
karışık. savaşa girmeyiz bi girer çıkarız.
Sinan
06-15-2007, 07:22 PM
her an herşey olabilir....;);)bekleyin geliyoruz...;););)
Başbakan istediği kadar konuşsun asker fena kilitlenmiş teröristlere darma duman ediyorlar alayını.....
Bu gün edirnekapı şehitliğinde tören wardı herkes arabasını bırakıp cenzaye katıldı....
Çok fena oldum :crying: :crying:
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.