View Full Version : Fatura Kesildi:sürücü Ve Komite Kusurlu(2006 Antalya Drag)
SCREAM
05-29-2007, 11:13 PM
3 izleyicinin öldüğü drag yarışıyla ilgili bilirkişi raporuna göre "Aracına hızlandırıcı takan sürücüye yeterli güvenlik önlemi almayan organizasyon komitesi kusurlu"denildi
Antalya'da 16 nisan 2006 da düzenlenen TOSFED ve ANTOK işbirliği ile gerçekleştirilen Türkiye otodrag şampiyonası Leven Kesen'in kullandığı camaro pistten çıkarak seyircilerin arasına dalmıştı
İbrahim Özer , İbrahim Uzun ve Orhan Bozkurt ölmüştü.Bilirkişi heyetinin 9 ay sonra hazırladığı raporda "Levent Kesen zaten güçlü bir motora NOS sistemi ekleyip aşırı hızlanmaya neden olmuştur.TOSFED ve ANTOK'un organizasyon komitesi de yeterli güvenliği sağlamadığı için kusdurlu"denildi.
Raporda can güvenliği ile ilgili yönetmeliği hazırlayan TOSFED çift kusurlu bulunurken,Türkiye'de otomobil sporlarının kuralların yetersizliği vurgulandı.Kazayla ilgili Uzun ailesin'nin açtığı tazminat davası sürerken,ceza savası henüz başlamadı.
Erol AKKIR/DHA
http://img130.imageshack.us/img130/1790/resizeimage18il2zd0.jpg
http://img130.imageshack.us/img130/2344/resizeimage25qc8ax6.jpg
http://img130.imageshack.us/img130/8852/resizeimageul8on8.jpg
http://img130.imageshack.us/img130/5343/resizeimage6ue7ue9.jpg
http://img130.imageshack.us/img130/9049/resizeimage5cq7zb1.jpg
SCREAM
05-29-2007, 11:13 PM
Ben olaya biraz daha farklı bakıyorum. Öncelikle drag yarışları en eğlenceli yarışlardan biri. Ama bir o kadarda tehlikeli!. Aslında tüm motorspoları tehlikeli ama drag biraz daha fazla.
Şimdi gelelim federasyona, federasyon suçlu güvenlik tedbirleri almadığı için, yol kenarlarında seyirci olmasına rağmen start verdiği için.
Gelelim seyircilere, sen seyircisin sen kendi canını düşünmüyorsan benmi düşüncem? Ben düşünmem ama bak federasyon düşünmüş jut çekmiş, puka filan koymuş. Ama sen hala inat ediyorsun sesli olarak demesende şunu diyorsun sanane be oğlum benim hayatım ...rim pukanı diyorsun ve geçiyorsun pistin kenarına. Sonra araba çarptımı birileri öldümü pilot suçlu pilotttt diye ağlıyorsun. Ulan hadi pistin kenarını geçtim o gün itfaiye arabasının üstünde dahi adamlar vardı millet oradan izliyor yarışı ayıp be kardeşim. Sonra suçlu güçlü federasyon, yarışçı, gözetmen, güvenlik vs oluyor.
Son olarak gelelim pilota. Levent bey hem profesyonel bir pilot hemde işi bilen. Kazanın ilk olduğu günlerde işte alkolik o arabayı alkollü olarak kullandı ondan kaza yaptı dendi, alkol testi yapıldı denildiği gibi alkol yok. Levent beye atılan bokun hesabı yok. Ayıp yaa..
Benki hız adrenalin dolu, hem yarışlarda gözetmenlik yapıp hemde drag yarışlarında fotoğraf çeken biri olarak son 2 sınıf çıkarken korkuyorum ulan bunların fotoğraflarını çekmesemmi diye düşünüyorum. Hadi karar verdim çekmeye başlıyorum basın kulesinden arabalar yüksek hızla üstüme gelirken yüreğim güp güp atıyor. Bilenler bilir, Körfez pistinde güvenliği VIP ahaha tam apaçiler :) Hiçkimseye söz geçiremiyorlar. Kurban abi var IMK ndan o kendi çabalarıyla hem milleti bilgilendiriyor hemde uzaklaştırıyor heleki kategori 6 çıktığında basın görevlileri her ne kadar ben buraya kendi isteğimle geldim bana birşey olursa bundan federasyon sorumlu değildir diye kabul edip imzalıyor olsak bile genede uyarı geliyor şurda durmayın böyle yapmayın diye.
Bilirkişi için aslında söylenecek birşey yok, lafta bilirkişi ne motorspoları hakkında bir bok biliyor nede araba modifikasyonu.
Kafama takılan birşey var araca nos bağlanmış filan diye saçma sapan konuşmuş. Levent bey nos basmışmı? Bu konu hakkında durum raporları varmı?
Ben tahmin ediyorumki, ölen ölmüş zaten aileleri perperişan onlarada suçlu sizin çocuğunuz diyip yaralarına tuz basmaktansa biz günah keçisini federasyonla Levent'e yükleyelim hem aileler rahat olsun hemde üzerimizdeki baskı gitsin diye verilmiş bir karar. Belki ağır bir suçlama yapıyor olabilirim ama bu kadar saçma verilmiş olan karara, isim karalamasına tahammül edemem..
Saygılarımla;
Mehmet KARACA
fafatara53
05-29-2007, 11:17 PM
burda yarışları düzenleyenin ne kadar suçu varsa seyircininde bir o kadar suçu vardır....
justin
05-29-2007, 11:31 PM
caddelerde deil pistlerde de olur boyle wakalar.. burası türkiye...
DeMoNz
05-29-2007, 11:45 PM
+100 kardşm sonuna kadar düşüncene katılıorum üstlerinden yük kalksın die verilmiş bi karar...
TurboFalcon
05-29-2007, 11:50 PM
yazık yatırım eksıklıgı ınsanları hava lımanlarında drag yapmaya zorluyor.
ılk once turkıyede bılmemkacmılyon $ harcanıp f1 pıstı yapılacagına turkıyenın heryerıne ırılı ufaklı kalkıs pıstlerı yapılabılırdı veya asfalt psıtler yapılabılırdı.
hata bence herkeste.guvenlıgı sahlayamayan organızator,federasyon. kendını dusunmeyen pıstın ıcıne kadar gıren seyırcıler ve tabııkı pıstın ole oldugu nu gorup de yarısa devam eden yarıscılardada ne yazıkki :(
SCREAM
05-30-2007, 12:55 AM
Teşekkürler arkadaşlar..
Yiğit
05-30-2007, 02:40 AM
Türkiye Burası İStediğin kadar önlemde alsan olanlar olur !!
Birde Türk insanının en büyük olayı en yakından görmek hayat önemli değil o an maksat yakından görmek yakından görmek istiyincede işte böyle şeyler oluyor !
SCREAM
05-30-2007, 01:27 PM
Abi insan kendi değerini bilmedikten sonra başkasının bilmesini beklemesi çok kötü...
janissary
05-30-2007, 07:56 PM
Üzücü durum....
Büyük Patron
05-30-2007, 08:00 PM
araçlara yazık olmuş ama 3 kişinin ölüm sebebi nedir :all2:
SCREAM
05-30-2007, 08:31 PM
Takdir ilahi, eceli gelmiş :tristi14:
MeRiÇ
05-30-2007, 08:35 PM
hani o demir yığını var ya.. orda görevli abiler pistin kenarından kaçın demişler.. bunlar da kaçmamışlar.. sürücü abinin aracı da kontrolden çıkmış .. bu 3 insana çarpmış.. sonra diğer cibilliyetsiz abiler 3 adamı değil sürücü abiyi suçlu bulmuş ..
anlatabildim mi ?
Büyük Patron
05-30-2007, 08:38 PM
hani o demir yığını var ya.. orda görevli abiler pistin kenarından kaçın demişler.. bunlar da kaçmamışlar.. sürücü abinin aracı da kontrolden çıkmış .. bu 3 insana çarpmış.. sonra diğer cibilliyetsiz abiler 3 adamı değil sürücü abiyi suçlu bulmuş ..
anlatabildim mi ?
süper anlattın meriç abi birazda izleyicilerde var afedersiniz salaklık çekilin demeyince çekilmeye resmen ben salak derim :003:
Mc_Rıdo™
06-02-2007, 01:27 PM
anlatamassın Türküz ;) canın gıder bak sımdı bıdahakı yarıslara yıne aynısı olucak alısın buna ;)
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.