PDA

View Full Version : Bu nasıl bir hayat nasıl bir yaşam ?

designerberker
05-11-2005, 01:42 PM
Ya anlamıyorum ben yaaa niye hayatımız 3 saate bağlı....illlaki ni sınav var ?yeteneğim var ama bunu kullanamıyorum niye ,oss den yeterlı puan alamıyorum...
hacettepe üniversitesi ve Mercedes Benz in ortaklığıyla 'otomotiv mühendisliği' bölümü açılıyor bu sene ilk öğrencilerini alacak...ve üniversiteye bi e.mail attım bekletilerim ve puan durumu hakkında ...aldığım cevapsa turkıyede yeteneğin değil puanın önemli oldıguydu.... mühendisliğin puanı İTÜ makine mühendisliği ile ortalama aynı olacakmış....
şimdi siz diyeceksinizki... çalış al.emin olun hergun kafamı duvardan duvara vuruyorum nie yapamıyorum die arkadaslar ben yaklasık 12 yıl çapada tedavi gordum imkanlar ve durumlar yuzunden şuan bu durumdayım .konsantre olamıyorum olabıldıgım tek şey arabalar güzel bir müzik ve çizim .....hayatın tum olumsuzluklarını hayatımdakı buyuk sorunları unutuyorum.ama önümde hayatımı belirleyecek bir sınav var .ama korkuyorum çünkü yapamıcam yine....tek ümidim yetenek sınavı ondada yine puanın yuksek olsun dıyorlar tabi bide torpil var .2 yıldır ne çevremle ne ailemle iyi geçinebılıyorum. bu iş için herkesi karşıma aldım daha dun aksam babam senın unıversıtenı ben seçerim dedı. tartıstık yıne evden kovdu..ser sefil geziyorum zaten aile düzeni yok...tek ümidim o sınav ama benim hayatımı o sınav belirlememeli..... :sleep: :sleep: :sleep:

Ertan Ömür
05-11-2005, 01:50 PM
Vallahi yazını baştan sona okudum sevgili Berker.Ama ne yazıkki işleyen bir sistem var.Sende o sistemin bir parçasısın.Baş olmadığına göre kuralları sen koyamaz ve değiştiremezsin.Ben hayatımda şunu öğrendim.Birşeyi canı gönülden istemek yetmez.Onu başarmak uğruna delilik denilen şeyleri bile yapman gerekebilir.Varsın sana bir süre deli desinler.Zamanı kelince yani başarıya ulaşınca sana deli gözüyle bakan kişiler seni kahraman gibi görürler.Senin yeteneklerin belli.İstediklerinde gayet açık ve seçik ortada.Geriye kalan o hedef uğruna elinden geleni ardına koymamak.Büyük zaferler ağır savaşlar sonrası kazanılan savaşlardan sonra elde edilir. :!: :sleep:

saydam
05-11-2005, 02:16 PM
designberker....

senin bu konudaki durumunu daha onceki yazılarından biliyorum...
Ve inan ailenle bu konuda karsı karsıya gelmen ki ozellikle babanla...beni coK uzuyor..
Cunku isteklerimizle,onların istekleri malesef aynı olamıyoo bazen..

Ama bi gun bu konuda ii seyler yaptıgında emin ol ilk onlar böburlencek...Ve senden biraz daha sabırlı olmanı isteyebilirim..Sabrın sana cok ii sekilde donecektir...

Bu konuda sana , yardımımız olacagını dusundugun hersey icin elimizden geleni yapmaya hazırız...Biraz genel yazdım cunku benim gibi herkes bu konuda aynı dusuncededir diye dusunuyorum...

Filiz

DEVIL
05-11-2005, 02:21 PM
Vallahi tek diyeceğim şey herşey üniversite değil, ben ne insanlar gördüm kendini geliştirip , üniversite mezunlarından daha iyi iş çıkardıklarını...Bence duruma biraz öyle bak, hayat şans biraz....

nitrO_Oxide
05-11-2005, 02:29 PM
bu yazdılkarın sadec senin değil berker her turk insanının kader :)

DRIVER34
05-11-2005, 02:33 PM
Bencede Herkez Çok GÜzel KonuŞmuŞ TÜrkİye Standartlari BÖÖle Aİlenle Olan Sorununa Gelİnce Benzer Şeylerİ Bende YaŞadim Zamaninda Kİ Hala YaŞiyorum Yerİ GeldİĞİnde Olur BÖÖyle Şeyler Unutmakİ Hayatta HerŞey İstedİĞİn Gİbİ Olursa Zevk Alamassin Sen YeteneĞİnİn Üzerİne DÜŞ Elİnden Gelenİ Yap Bİrazda Şansina GÜven Okey Kendİne İyİ Bak Emİnİmkİ İstedİĞİnİ Yapacaksin Senİ Tanimasamda YazdiĞin Yazindan Bellİ Oluyo Zaten Kendİne İyİ Bak

t n c r
05-11-2005, 02:35 PM
Berker Hayat Ustunden Kalkilmayacak Yuk Yuklemez Insanin Omuzlarina Yeter Ki Kendine Olan Guvenini Kaybetme Ve Basarabilecegine Inan

Ertan Ömür
05-11-2005, 04:29 PM
Berker uyuma topiğine sahip çık:s20:

designerberker
05-11-2005, 04:45 PM
abi inanmayacaksın ama artık korkuyorum.....

Ertan Ömür
05-11-2005, 04:53 PM
abi inanmayacaksın ama artık korkuyorum.....
Neden korktuğunu anlayamadım:all2:

designerberker
05-11-2005, 05:03 PM
abi lise bitti bu sene üniye gidemessem hoşaf ederler beni sıkışıp kaldım ne yapayım korktugum şey yetenek sınavında yapamamak....

t n c r
05-11-2005, 05:05 PM
berker yapabılırsın ama yapamazsan bıle dunyanın sonu degıl

bence bu kadar kafana takma bu olayı

designerberker
05-11-2005, 05:07 PM
berker yapabılırsın ama yapamazsan bıle dunyanın sonu degıl

bence bu kadar kafana takma bu olayı
abi zaten orta sonda askerı lıseyı ve polıs kolejini kazandım hayallarim için gitmedim ama şimdi yüzüme vuruyorlar bunu....

t n c r
05-11-2005, 05:11 PM
berker senı cok ıyı anlıyorum ben lıseyı bıtırmedım ve bu olayları nadırde olsa bende yasadım belkı ılerıde yasayacagımda ama hayallerını gerceklestırmek ıcın rahat ve sakın olmalısın kendını bunları dusunerek yıpratırsan basaramayabılırsın ve o zaman daha cok yıpranırsın senın ıcın en onemlı sey ne ıse ona odaklan ve dıgerlerıne kulaklarını kapa

fafatara53
05-11-2005, 05:14 PM
ben yorum yapmıyorum berkerin bu durumuna yeteri kadar üzülüyorum bişey yapamamak daha üzüyo beni.....

Saido
05-11-2005, 05:16 PM
Berker kardeş sakın kendine bunları sorun haline getirme Ben 1997 'de sınava girdim...2 sınav vardı o zaman ve ilki harika geçmişti.puanım gayet iyiydi..Ama benim derdim 2 yıllık değil 4 yıllık bir okula girmekti.Sonunda 2. sınavın vakti geldi ve ona da girdim...O zamana kadar 3 sene dersane ve 2 tane hocadan özel ders aldım.Sınava girdim ve heyecandan .ıçıp batırdım.Bombok bir sınav sonucu aldım ve ilk puanımla Uludağ üniversitesinde 2 yıllık bilgisayar donanımı bölümüne girdim.Herşey berbat gibi görünmesine rağmen şu ana kadar 4 buçuk yıl Zorlu Holding Vestel'de çalıştım ve şimdi de Ülker gibi bir firmada yine Sistem Uzmanı olarak göreve başlıycam.Birçok üniversitenin 4 yıllık bölümünde okuyandan daha iyi paralar kazandım ve kazanıyorum.Okul üniversite bunlar bi yere kadar sen en iyisi kendini en iyi şekilde yetiştir okul filan hikaye ; gerisi kendiliğinden geliyor zaten....

Fazla da kafana takma,takarsan sınavda daha büyük bir stres olarak o an karşına çıkıyor...

Ertan Ömür
05-11-2005, 05:17 PM
abi lise bitti bu sene üniye gidemessem hoşaf ederler beni sıkışıp kaldım ne yapayım korktugum şey yetenek sınavında yapamamak....
Ya ben senin yaşındayken sümüklerim akardı.Ne çizmekten ne netten anlardım.Sen birçok insanın nekadar önünde olduğunun farkında değilsin anlaşılan.Bazı şeyler geçte olsa hayatında gerçekleşecektir.Yeterki sen yolunu çiz ve çizdiğin yolda herşeye ve herkese rağmen mücadele et. :icon_idea

designerberker
05-11-2005, 05:18 PM
:) tamam abi umarım sınav iyi geçer......