PDA

View Full Version : 1976 vw golf modifiye dusunuyorum ne onerirsiniz?

msinanh
05-10-2005, 08:51 PM
bende 1976 golf var gti degil(bu soylememin nedeni en sık sorulan soru)modifiye dusunuyorum ne onerebilirsiniz?
ozellikler
motor sıfır(revize)
amortisörler,rotlar,rotiller,direksiyon kutusu yeni...

H100
05-10-2005, 11:25 PM
bizim burda bir abide siyah var eski ama kaç model oldugunu bilmiyorum.arka plakayı iptal etmiş, bir film güzel bir jant-lastik, ön panjuru degişmiş çok diri ve güzel duruyor.

tuningTR
05-10-2005, 11:27 PM
vw güzel bi seçim.. biçok parçaları bulunmakta...

Qurny
05-10-2005, 11:58 PM
plakalık iptali jant lastik cam filmi far karartma(cam kesilebilir),filtre,egzost,kule gergisi,yay(varsa,eğer yay yoksa kesinlikle yay falan kestirmeyin..)yeni far ampulleri (osram cool blue gibi).
Ek olarak stopları saydamlastırabilirsiniz..

msinanh
05-11-2005, 12:03 AM
tesekkuerler!birde turbo uygun olurmu?hava filtresi egzost ile nekadar artış olur?lastikleri jantları deiştirdim 14'' jant continental lastik camlar filmli dışında sorun yok motor modifiye dusunuyorum ama araba 76 model zarar vermekte istemiyorum

Qurny
05-11-2005, 12:10 AM
tesekkuerler!birde turbo uygun olurmu?hava filtresi egzost ile nekadar artış olur?lastikleri jantları deiştirdim 14'' jant continental lastik

hava filtresi ve egzost icin net su kadar hp alırsınız diye birsey söylemem mümkün degil.Ancak hava filtresi kit halinde olursa:kesinlikle daha cok performans alacagınızı söyleyebilirim.
hatta egzost da hava filtresi de kit olursa,yani 2si de kit olursa gücdeki artısı zaten hissedeceksinizdir...Fakat unutmamak lazım ki tork daki ve beygirdeki her artıs 100 km. de yakılan benzin miktarını dogru orantılı olarak degistirmektedir...

Turbo uygulamasına girebilirsiniz..Yapılmayacak birsey degil ancak ustanın cok iyi olması lazım..Bana bi yer söyle derseniz aklıma gelen ilk ve tek yer paşa tuning olur.Adamlar turbo cıkartıp cıkartıp takıyolar zaten..Ama dedigim gibi ustanın cok iyi olması lazım ki sonra motor sizi üzmesin :icon_idea

msinanh
05-11-2005, 12:20 AM
tesekkurler!hava filtresi ve egzost için ne marka onerirsiniz ben eskişehirdeyim ve bu model bi arabayı guvenle teslim edebilecegim ne bir firma nede usta var.işlemleri ankara da yaptırmayı dusunuyorum bu yuzden marka ve model belirleyebilirsem cok iyi olur eger ankarada tavsiye edebileceginiz bir yer varsa super olur.turbo icinde arabanın cok parcası deişecek gibi soylemlerle karsılastım doğrumudur.

Qurny
05-11-2005, 12:37 AM
tesekkurler!hava filtresi ve egzost için ne marka onerirsiniz ben eskişehirdeyim ve bu model bi arabayı guvenle teslim edebilecegim ne bir firma nede usta var.işlemleri ankara da yaptırmayı dusunuyorum bu yuzden marka ve model belirleyebilirsem cok iyi olur eger ankarada tavsiye edebileceginiz bir yer varsa super olur.turbo icinde arabanın cok parcası deişecek gibi soylemlerle karsılastım doğrumudur.
eger turbonun basacagı basınc yüksek olursa pistonların da dayanıklı olması gerekir.
Bana kalırsa büyük ihtimalle piston vs. gibi seylerde degisiklik yapılmalıdır,ben yerinizde olsam her halukarda pistonları degistirirdim ki olası bir durumda sorun cıkarıp motora zarar falan vermesin,malum motor da bir makine ve ne olacagı belli olmaz..
hava filtresi olarak K&N i düsünebilirsiz,bence kit olsa daha iyi olur..Ama bu golf modeli icin nasıl bulursunuz o konuda bilgim yok..Eger kiti bulamazsanız,öyle 3-5 hp fark icin ne ugrasıcam derseniz,universal(her arabaya uyan filtre tipi gibi bisey) filtre takabilirsiniz..
Egzost da bence kit olmalı,yani olmusken tamamı olsun..
Egzost u da dinleyerek alın bence...Bana sorarsanız Super sprint veya ReMus derim..Fakat golf lerde görünüm ve diger bircok acıdan encok hosuma giden egzost tarzı DTM egzostlar..
Eger sesi benim icin önemli diyorsanız,en azından standart egzost kitine birkac markanın son susturucusunu takıp,deneyerek sesine göre secin.Sonra begendiginiz markanın kiti varsa takabilirsiniz..
Bu arada 2.secenek olarak headers uygulamasına da girilebilir..Custom yapılabilen bir parca cünkü yani istek üzerine ama ankarada falan nerde yaptırırsınız birsey söyleyemem.
Fiber icin yani body kit icin arkadasımın tanıdıgı iyi bir usta var ama Ankara'da..

msinanh
05-11-2005, 12:54 AM
hava filtresi eafy dusunuyorum hem fiyat yonunden uygun ama bu arabaya uygun modeli mevcutmu bilmiyorum vede kaput ile motor arasında pek bi bosluk yok hava filtreleri için sorun olurmu egsost sistemide super sprintin sesi az remus unda performansı ii ama arabanın ses yalıtımı malum pek ii deil o yuzden remus kullanamam supersprintinde kucuk motorlarda pek ii olmuo diyorlar dtm egzost olabilir yanlış anlaşılmasın egzost sesi olmasın demiyorum ancak surekli en on sıradan bu sesi dinlemek hazdan cok rahatsızlık verir diye dusunuyorum...

Qurny
05-11-2005, 01:07 AM
hava filtresi eafy dusunuyorum hem fiyat yonunden uygun ama bu arabaya uygun modeli mevcutmu bilmiyorum vede kaput ile motor arasında pek bi bosluk yok hava filtreleri için sorun olurmu egsost sistemide super sprintin sesi az remus unda performansı ii ama arabanın ses yalıtımı malum pek ii deil o yuzden remus kullanamam supersprintinde kucuk motorlarda pek ii olmuo diyorlar dtm egzost olabilir yanlış anlaşılmasın egzost sesi olmasın demiyorum ancak surekli en on sıradan bu sesi dinlemek hazdan cok rahatsızlık verir diye dusunuyorum...

hava filtresine gidecek havaya yol ayarlanır,olmazsa borularıyla hava filtresi uygun bir yere alınır.O zor degil..
araca ses yalıtımı yapmanız daha dogru olabilir bence,ilerde müzik sistemi falan kurdugunuzda zaten gerekecek yapılcaksa simdi yapılsın,bazı adımlar atlanmasın bence.
Ayrıca egzost sesi nin kisiyi rahatsız edecegini pek düsünmüyorum ama dediginiz gibi yalıtım ve egzost tipi de önemli.

msinanh
05-11-2005, 01:16 AM
haklısınız.anlaşılan yolumuz uzun sanırım yalıtımla baslamak gerekiyor hava fitresi dediginiz zor degil ise cok fazla dusunmeye gerek yok egzostta ise en iyisi sağlam bir kit kullanmak turbo falan daha sonraki adımlar ancak kokpit duzenini iyi dusunmussunuz sanırım uygulanması zahmetli şeyler değil ve arabanın gorselligine cok şey katabilir

Qurny
05-11-2005, 01:17 AM
kokpit duzenini iyi dusunmussunuz sanırım uygulanması zahmetli şeyler değil ve arabanın gorselligine cok şey katabilir

(:
farklılık ayrıntılarda gizlidir,kesinlikle cok sey katacak :icon_idea ve öyle cok zahmetli bir is de degil

msinanh
05-11-2005, 01:31 AM
zahmettende öte arabayla fazla oynamak istemiyorum ozellikle dış goruntu ile...aldıgım tepkilerden cok memnunum her ne kadar efsaneler olmeyip sadece şekil deiştirsede ben efsane geri döndü demeyi daha cok seviyorum

nitrO_Oxide
05-11-2005, 03:16 AM
turbo arabada headers olmaz :)

Qurny
05-11-2005, 02:14 PM
turbo arabada headers olmaz :)
2.seçenek o (:

msinanh
05-11-2005, 07:02 PM
turboya daha cok var zaten headers nie olmuo bu arada

Qurny
05-11-2005, 07:51 PM
turboya daha cok var zaten headers nie olmuo bu arada
arkadas turboyla headers aynı anda olmaz demek istedi ;)

msinanh
05-11-2005, 08:07 PM
hııı pardon!!!

msinanh
05-11-2005, 08:09 PM
iç tarafa gosterge kondu boya yapıldı basit oldu ama hoş oldu bugun yarın resimleri yollucam saol qurny(adını bilmiorum)

Qurny
05-11-2005, 08:11 PM
iç tarafa gosterge kondu boya yapıldı basit oldu ama hoş oldu bugun yarın resimleri yollucam saol qurny(adını bilmiorum)
rica ederim,birbirimize yardım etmek icin burdayız ;)
ismim de fatih bahadır :icon_idea

msinanh
05-11-2005, 08:18 PM
memnun oldum...tekrar teşekkurler

Qurny
05-11-2005, 08:19 PM
memnun oldum...tekrar teşekkurler
rica ederim sinan abi ;) ben de memnun oldum

msinanh
05-11-2005, 08:21 PM
bişey daha arka plakalık iptali önermişsimiz peki plaka nereye konuluo

Qurny
05-11-2005, 08:25 PM
bişey daha arka plakalık iptali önermişsimiz peki plaka nereye konuluo
tamponun sag altına cift taraflı bant+silikonla olabilir ama orayı plakaya göre ayarlamak lazım veya arkada plaka olmayacak..
bildigim kadarıyla birtek arkada veya birtek önde olması suc degil.Ben öyle biliyorum.

msinanh
05-11-2005, 08:30 PM
tek plakayı araştırayım ben eğer ole bişey varsa on tarftaki plakayı iptal edrim cunku tam tamponun uzerinde ortada duruyo buda demekki arkada tampon altında yer ayarlamak lazım

msinanh
05-11-2005, 08:41 PM
peki arka camın ust kısmına siyah bant cekip plakayı oraya taşısak nasıl olur?değişik olacağı kesinde cokmu çirkin durur

Qurny
05-11-2005, 08:54 PM
peki arka camın ust kısmına siyah bant cekip plakayı oraya taşısak nasıl olur?değişik olacağı kesinde cokmu çirkin durur
bence görünüs acısından pek de iyi olmaz abi

msinanh
05-11-2005, 09:01 PM
sağol bende ole dusunmuştum ama işte bin bilsende bir bilene danışacaksın...

Qurny
05-11-2005, 09:11 PM
sağol bende ole dusunmuştum ama işte bin bilsende bir bilene danışacaksın...
kesinlikle..Tebrik ediyorum :icon_idea

msinanh
05-11-2005, 09:36 PM
bu tampon altı materyalleriyle ilgili bilgiyi nerden bulabilirim(bakalit demeyin onde var cıtpıt kırılıo sinir ediyo)

Qurny
05-11-2005, 09:57 PM
bu tampon altı materyalleriyle ilgili bilgiyi nerden bulabilirim(bakalit demeyin onde var cıtpıt kırılıo sinir ediyo)
neden fiberden bisiy yaptırmıyorsunuz ki?

msinanh
05-11-2005, 10:00 PM
olabilir o resimler vardıya 2. sırada olanın tamponun alt parcasına bittim o fiberden deil heralde

Qurny
05-11-2005, 10:19 PM
olabilir o resimler vardıya 2. sırada olanın tamponun alt parcasına bittim o fiberden deil heralde
bence ya fiber ya plastiktir o da

msinanh
05-11-2005, 10:21 PM
vw parcaları satan tum siteleri dolandım ole bi parca yok demekki yaptırma fiberden yaptırmak lazım

Qurny
05-11-2005, 10:25 PM
vw parcaları satan tum siteleri dolandım ole bi parca yok demekki yaptırma fiberden yaptırmak lazım
en ii si öyle pahalı falan da olmaz hani hesaplıdır ve pratiktir o parca icin cok bekleyecegini sanmam..

msinanh
05-11-2005, 10:38 PM
en ii si set yaptırmak galiba on arka yanlar felan...

Qurny
05-11-2005, 10:55 PM
en ii si set yaptırmak galiba on arka yanlar felan...
bence de abi olmusken tam olsun :icon_idea

msinanh
05-11-2005, 10:57 PM
yani kaca malolur ki tahmini ne tutar?

Qurny
05-11-2005, 11:00 PM
yani kaca malolur ki tahmini ne tutar?
ön tapon,arka tampon ve marsbiyelden olusan,fiberden bir body kit in fiyatı
750 YTL ile 1000 YTL arasında degisir diyebilirim,yapılan ise ve yapan kisiye göre..
eger spoyler de isterseniz max. 100 - 150 YTL oynar (dtm olmadıkça)

msinanh
05-11-2005, 11:04 PM
yok yaf ulan arabayı 3000 ytl ye aldım şimdiye kadar 2500 verdim bunları taksam astarı yuzunden fazla tutacak desene
neyse 1000 ler feda olsun canımın istediği olsunda bi bakıyım burda yapan varmı yoksa gene rahatsız edecem sizi...

^^CaRiSMa^^
05-11-2005, 11:34 PM
http://www.autocity.com/img/actualidad/noticias/admision_golf.jpg
http://www.auto-tuning24.com/vw-audi-tuning/slides/vw-golf-1-motor-tuning.JPG
golf 1 motor :)

msinanh
05-11-2005, 11:37 PM
offf of ne guselde duruyolar...

Qurny
05-12-2005, 12:02 AM
yok yaf ulan arabayı 3000 ytl ye aldım şimdiye kadar 2500 verdim bunları taksam astarı yuzunden fazla tutacak desene
neyse 1000 ler feda olsun canımın istediği olsunda bi bakıyım burda yapan varmı yoksa gene rahatsız edecem sizi...
herzaman abi :icon_idea

msinanh
05-12-2005, 12:06 AM
cok sağolun...

siena_16V
05-16-2005, 09:11 PM
bence fiber yapma
kırılıyor diye şikayetççisin madem fiber de kolay kırılıyor. o yüzden plastik yap...

msinanh
05-16-2005, 09:13 PM
bence fiber yapma
kırılıyor diye şikayetççisin madem fiber de kolay kırılıyor. o yüzden plastik yap...
hadi yaa ciddimi...

siena_16V
05-20-2005, 08:08 PM
hadi yaa ciddimi...

ewt ben ciddiyim...

Power
05-20-2005, 08:10 PM
ya sabırrrr