PDA

View Full Version : BAR-HONDA'nın SAHTEKARLIĞI

tuningTR
05-07-2005, 10:24 PM
Formula-1'de skandal

Formula 1'in geçen pazar günkü San Marino yarışında üçüncü olan İngiliz pilot Jenson Button'un (25) arabasında 13.5 litrelik ikinci bir yakıt deposu olduğu ortaya çıktı. Imola pistindeki yarış sonrası yapılan ağırlık kontrolünde belirlenen bu hile yüzünden BAR-Honda pilotunun diskalifiye edilmesi gündemde.

Alman Bild gazetesinin haberine göre Button sadece son yarıştan değil, bu sezon geride kalan bütün yarışlardan men edilebilir. FIA Başkanı Max Mosley konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bir yarışçının açıkça hile yaptığı tespit edilirse, her kim olursa olsun şampiyonadan diskalifiye edilir" dedi.

Habere göre skandal şöyle ortaya çıkarıldı:

FIA'nın baş denetçisi Charlie Whiting yarış sonrasında Button'un kullandığı BAR 007'nin tartıya girmeden önce bütün yakıtının boşaltılmasını istedi. Araçtan 11.5 litre benzin çıktı. Normalde Formula-1 yarışçıları hedefe vardıklarında 1.5 litrelik minimal rezervlerinin kalması gerekir. Yedek deponun avantajı nedir
Araçta daha fazla benzin olduğu için daha uzun süre pistte kalabilir. Depo boşaldığı zaman ise rakiplerin araçlarından daha hafif olur ve bu da bir avantajdır. Tur zamanları ve lastiklerin aşınma katsayısı düşer. San Marino'daki yarışta Button son pit stopta asgari ağırlık olan 605 kiloya ulaşacak miktarda benzin aldı. Button, bu avantajlar sayesinde yarış boyunca her turda 24 salise daha iyi zaman yapabildi, ancak yarış sonunda hesaplar tutmayınca hile ortaya çıktı.

Button'un aracından bu miktarın üstünde benzin çıktığı gibi, aracının da olması gerekenden 10.4 kilo daha hafif olduğu tespit edildi. Kurallara göre otomobilin 605 kilo olması gerekiyordu. Bu nedenle FIA yetkilileri BAR 007'yi endoskopla incelediler. Böylelikle aracın içindeki yedek depo belirlendi.

Yarış sonrası kamuoyuna yansıyan ilk haberlerde aracın diğerlerinden daha hafif çıkmasının nizama uygun olmadığı açıklanmıştı. Şimdi FIA, Button olayını Paris'teki uluslararası istinaf mahkemesine götürüyor. Duruşma 4 Mayıs'ta.

Geçtiğimiz pazar günü yapılan San Marino GP'sinde Renault pilotu Fernando Alonso birinci, olurken Ferrari pilotu Michael Schumacher ikinci olarak bu sezon ilk kez podyuma çıkmıştı. İngiliz pilot Jenson Button ise üçüncü sırada yer almıştı.

nitrO_Oxide
05-07-2005, 10:25 PM
evet bende az once CNN de seyrettim

Power
05-09-2005, 02:40 PM
adamlar baş Renault la baş edemeytince mecbur hile.
şerrefsizler

DRIVER34
05-09-2005, 02:52 PM
vaaaayy şerefsiiiiiz

2004palio
05-09-2005, 03:00 PM
abicim bu taraz hileler sadece korfezde olur zannederdik ama f1 kadar sıçramış :D

siena_16V
05-09-2005, 06:03 PM
abicim bu taraz hileler sadece korfezde olur zannederdik ama f1 kadar sıçramış :D
+1111111111111 :D

H100
05-09-2005, 06:05 PM
geçmiş olsun hondaya

Yiğit
05-09-2005, 06:17 PM
hondaya yazık oldu bu arada iki yarış girmediği için çok büyük para kaybetcek

ETM
05-13-2005, 05:44 PM
Harbİ Yazik

enjoy-yk
05-13-2005, 06:23 PM
:icon37: iyi olmuş :icon_arro

KLC
05-16-2005, 02:35 PM
F1 Muhendisleri Tarafından Olaydan Sonra Tarafsız Garaja Cekilen Aracta YApılan İnceleme Sonucu Herhangi Bir Seye Rastalanamadı.. Hondanın Basarısını Cekemeyenlerin Bir İftirası Olarak Kaldı.. HONDA F1 Bu Tazminat Davası Acmak İcin Hazırlıklarını Sürdürüyor..

Power
05-17-2005, 09:02 PM
ha ha ha
hangi başarı yaaa.
renault un ki ne ozaman.??

KLC
05-18-2005, 10:29 PM
Senin Gibi GErizekalı Olup... Oturdugu Bilgisayarın Basından Sekil YApmaktan BAska Bi **ka Yaramayan Eziklerin Asla Ama Asla ANlayacamayacagı Turden Bir Basarı.. Renaultun Basarısına Bir sozummu Var BEnim Yeter Ulan.. Bacaksıza BAk YA.. Toplantıuda Yanımda Sus Pus Duruyodun.. Sen RX - 8 misin Diye sordugumda.. ORda KEremden Yicektin Sopayı KEremi Kİm Engelledi SAnıyosun.. Ertan Abinmi.. Yoksa Baskasımı.. Düsünüyorumda.. Keske Keremi Engellemeseymisim.. NEyse Cok Gec Diil.. Bir Bulusmada Mutlaka Karsılasacagız.. Efe.. O Zaman Gorucem Agalıgını..

Jr.STP
05-19-2005, 10:27 PM
ZATEN HONDAYI KIMSE CEKEMIYOR KILIC BOSVERSEN YARASI OLAN GOCUNURMUS SALLA GİTSİN DAHA KESIN OLMAYAN KONULARDA YORUM YAPIOLAR....

KABULLENIN ARTIK YAW BU HONDA ALAYINA GİDERRRRR......

KLC
05-20-2005, 01:37 PM
ßırak Ya.. Onunki Honda ya Satasmak Diil.. Hondayı Sevmediginden Diil Ben Hondacı Oldugumdan Sevmio Hondayı.. Beyefendi.. Pardon Cocuk..

Power
05-20-2005, 07:16 PM
Senin Gibi GErizekalı Olup... Oturdugu Bilgisayarın Basından Sekil YApmaktan BAska Bi **ka Yaramayan Eziklerin Asla Ama Asla ANlayacamayacagı Turden Bir Basarı.. Renaultun Basarısına Bir sozummu Var BEnim Yeter Ulan.. Bacaksıza BAk YA.. Toplantıuda Yanımda Sus Pus Duruyodun.. Sen RX - 8 misin Diye sordugumda.. ORda KEremden Yicektin Sopayı KEremi Kİm Engelledi SAnıyosun.. Ertan Abinmi.. Yoksa Baskasımı.. Düsünüyorumda.. Keske Keremi Engellemeseymisim.. NEyse Cok Gec Diil.. Bir Bulusmada Mutlaka Karsılasacagız.. Efe.. O Zaman Gorucem Agalıgını..

lan olum bana efelenme sabır ediyoruz yeter artık. konuştuklarına dikkat et.sana göstericem bacaksızın kim olduğunu.lan engellemeseydin o zaman keremi sana engelle diyen mi oldu? sultanahmet bana yabancı bir yer değildi merak etme.yanlız kalmazdım orda.bende bekliyorum o karşılaşmayı. bu arada bilmediğin boka bulaşma delikanlı ol. kıçın başın oynamasın

Power
05-20-2005, 07:16 PM
ßırak Ya.. Onunki Honda ya Satasmak Diil.. Hondayı Sevmediginden Diil Ben Hondacı Oldugumdan Sevmio Hondayı.. Beyefendi.. Pardon Cocuk..

lan artis sen çok mu büyüksün?

Power
05-20-2005, 07:52 PM

1benim şekil yaptığımı kanıtla o zaman.bi örnek göster. madem şekil yapıyoruz...
2.sen çok bi icraat yaptında kendini üstün mü görüyosun? 2 senedir honda yapıyosun görüyoruz...(lafla peynir gemisi yürümüyo)
3.toplantıda sende sus pus duruyosun. öyle bi numaranı görmedik.

hem ben sana saldırmaya yazmamıştım ama sen işi değiştirdin şimdi. ayrıca madem başarılı honda madem çekilmiyo başarısı bana son 10 yılda hondanın f1 de elle tutulur bi başarısını göster...

Power
05-20-2005, 10:08 PM
ha unutmadan. ben lafımda durmamazlık yapmıyorum en azından...

KLC
05-21-2005, 07:50 PM
Bastan Oyle Mirgolu Yasalarını Sayarmıs Gibi Sayman Sekil.. Baslı basına.. Ben dizi kahramanı diilim.. bilgisayarın karsısında oturdugunda gercek dunyada yasadıgını unutma basın cok agrır sana tecrube tavsiyesi.. ( abi diil bak benden bi yas kucukmusunya.. )

Birincisi.. Su An Bir Std. Bir Focus Bir Civic Var.. Kafamı Bozma.. Senin Aklinin alamayacagi anca Soyle Boyle Olsa Daha İyi Olur Diyebilecegin.. ( Her zaman Yaptıgın Gibi.. ) Bir Makine Yaparim.. Aklin Durur.. *otun Tavana Vurur.. Sonra.. eger o bulusmada Benim suspus oldugumu soyluyorsan.. ya büyük bir yalancisin yada büyük bir aptal ( bence her ikisi.. ) sonrasında.. senin her tarafın sekil olsa ne olur.. sonrasında.. honda ilk ticari jetini ureten marka.. ilk insansı motoru ureten marka.. lt / hp oranında almanların 10 senede anca yapabildigi teknolojiyi kullanan marka.. artı f1 simdiye kadar kac takıma motor saglamıs onuda bi ogren.. sonra bidi bidi yap.. ( gerci isin o bidi bidi yapmak.. ) ondan sonra.. gel karsıma.. otur nfs ug yi ac.. say kac japon araci var kac alman araci.. iste ondan sonra gel neden oyle oldugunu tartisalim.. ( pardon ya ne tartisicam.. sen her seyin en iyisini bilirsin.. )

Power
05-21-2005, 08:04 PM
Bastan Oyle Mirgolu Yasalarını Sayarmıs Gibi Sayman Sekil.. Baslı basına.. Ben dizi kahramanı diilim.. bilgisayarın karsısında oturdugunda gercek dunyada yasadıgını unutma basın cok agrır sana tecrube tavsiyesi.. ( abi diil bak benden bi yas kucukmusunya.. )

Birincisi.. Su An Bir Std. Bir Focus Bir Civic Var.. Kafamı Bozma.. Senin Aklinin alamayacagi anca Soyle Boyle Olsa Daha İyi Olur Diyebilecegin.. ( Her zaman Yaptıgın Gibi.. ) Bir Makine Yaparim.. Aklin Durur.. *otun Tavana Vurur.. Sonra.. eger o bulusmada Benim suspus oldugumu soyluyorsan.. ya büyük bir yalancisin yada büyük bir aptal ( bence her ikisi.. ) sonrasında.. senin her tarafın sekil olsa ne olur.. sonrasında.. honda ilk ticari jetini ureten marka.. ilk insansı motoru ureten marka.. lt / hp oranında almanların 10 senede anca yapabildigi teknolojiyi kullanan marka.. artı f1 simdiye kadar kac takıma motor saglamıs onuda bi ogren.. sonra bidi bidi yap.. ( gerci isin o bidi bidi yapmak.. ) ondan sonra.. gel karsıma.. otur nfs ug yi ac.. say kac japon araci var kac alman araci.. iste ondan sonra gel neden oyle oldugunu tartisalim.. ( pardon ya ne tartisicam.. sen her seyin en iyisini bilirsin.. )
1.bende dizi kahramanı değilim.
2.yaparım ederim demekle olay olmuyor. yaparım ederim i herkes der ama herkes icraat yapamaz. madem o kadar kral modifiyecisin, sğlam bir araba yaptıktan sonra konuş şunu yaptım bunu taktım diye.
3.bak hala söylüyorum şekil falan yaptığım yok
4.şu anda konu f1 bana hondanın yaptığı şeyleri yapma ben daha fazlasını çıkarırım karşına. honda sadece araba üretmiyo motosiklet de üretiyo sonra honda altta kalır üzülürsün
5.motor sağlamakla başarılı olmak aynı şey değildir bunu öğren. sen hondanın başarısını çekemiyorlar dedin.kim niye çekemesinki. çekilemeyen tek takım vardı oda ferrariydi.
6.hem o o honda f1 konusunda bugün değişik şeyler duydum. honda cezayı kabul etti oturdu kıçının üstüne.
7.alman araçlarının kalitesini,güvenliğini,konforunu yapabilen bir japon göster o zaman.
ben ugyi bırakalı çok oldu merak etme. pistonlarla sekmanlarla oynuyorum artık