View Full Version : nanocharger uygulayanınız yada duyayınız var mı?
D-4D toyota
04-10-2007, 12:05 PM
http://www.nanocharger.net/main.html cok ıyı vır parca oldugunu soyluyolar yorum sızın..
mmustu
04-10-2007, 12:28 PM
valla ben duydum bayada araştırdım aslında çalışma prensibi falan mantıklı akla yatıyo fuardada inceledim büyük bir ihtimalle alacağım
ersin55
04-10-2007, 12:30 PM
nedemkki bu ne işe yarıyo???
turbo alternatifi bişey mi bu :all2:
D-4D toyota
04-10-2007, 01:16 PM
galıba karterden yakıt sıstemıne gelen sıcak havayı sogutarak daha ıyı yanma daha ıyı yanma ıle performans ve ekonomı saglayor boyle bırsey mıs galıba fuarda kı ler oyle bırsey soyledı..
galıba karterden yakıt sıstemıne gelen sıcak havayı sogutarak daha ıyı yanma daha ıyı yanma ıle performans ve ekonomı saglayor boyle bırsey mıs galıba fuarda kı ler oyle bırsey soyledı..
hmm saol..
sıcak daha kolay yanar sanki ilginçmiş...
D-4D toyota
04-10-2007, 01:27 PM
sıcak havada fazla oksıjen yoktur soguk havada ıse oksıjen oranı daha fazladır oyuzden daha yanma oranı daha fazla olur..
Büyük Patron
04-10-2007, 01:32 PM
walla ilk defa duyuyorum bu zamazingoy ama iy bir şeye benziyormuş
D-4D toyota
04-10-2007, 04:34 PM
baya faydalı dıye duyuyorum ..hem ekonomı hemde performance acısından..
Ramazan
04-10-2007, 09:18 PM
ben acacaktım la bunu :D sen nie açtın bende alacam biligisi olan sölesin:D
D-4D toyota
04-10-2007, 11:29 PM
once davrandım sabah canım sıkıldı actım :D ama galıba bılgısı olan yok ramazan..
TTMUTİ
04-11-2007, 08:33 PM
nos benzeri bişe galba çalışma prensipleri aynı yalnız o tüpün içindekini merak ettim acaba oksijenmi yada nasil bi karışım
D-4D toyota
04-12-2007, 11:39 AM
bence oksıjen var cunku ucunda ufak bır hava fıltresı varmıs onu 15000 km de bır degıstırıyormussunuz ..
D-4D toyota
04-22-2007, 07:49 PM
alıntıdır..
calisma prensibi...
butun otomobiller fazla trafikte hiz yapmadiklari ya da devir cevirdikleri halde cok yakit tuketirler.bunun sebebini biliyormusnuz.hemen aciklayalim.dur kalk islemi aslinda motorun en cok tork gerektirdigi durumlardir.fazla yakitin mekanik bir sebebi daha bulunuyor.motorun disaridan hava almasini saglayan gaz kelebegi rolenti esnasinda kapalidir.bu sirada motor gerekli olan havayi karter havalandirmasindan alir.bu hava tahmin edeceginiz gibi yagli,kirli ve sicak bir havadir.boylece yanma odasinda giren sicak ve oksijen fakiri havanin yanma gucude oldukca az dir.saglikli bir atmosferik motorda 14.8/1 olmasi gereken hava/yakit karisimi(14.8 birim havaya 1 birim yakit)boylece deger olarakcok asagi dusecektir.yeterli yanamayan yakit egzozdan atilacaktir.zaten dikkat
ederseniz,motor rolanti esnasinda egzozdan buharla birlikte cig yakit atar
motor isindikca bu atik miktari artmaktadir..
kalkis icin gaz pedalina dokundugunuz an,gaz kelebegi acilir ve enjektorlerin
yakit puskurtmesi artar.emme manifollu hava filtresinden gelen taze hava ile dolar ve piston vakumlama yapar.ancak bu hareket ve reaksiyonlar esnasinda
milisaniye icinde yakit bakimindan zengin ve hava bakimindan fakir karisim olusur.nanocharger dur/kalk esnasinda motorun pistonlarin taze hava ile besler
ve bu sayede yakitin tamamen yanmasini ve ayni yakitla daha fazla km yapilmasini,dolayisiyla ilk cekis gucunun artmasini saglar..
wberk
07-05-2007, 10:48 PM
güzel bişii
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.