PDA

View Full Version : Duyurular Ve Duyarli Olmamiz Gereken Konular

beyazkartal
12-16-2004, 04:11 PM
Olay Yeri : Gebze büyük bir mağaza !!!!!!!

Bir yalnız bayan mağaza ziyareti yapıyor, mağazaya ardından bir erkek' de
(düzgün giyimli) giriyor.

Bayan belirli mesafeden devamlı takip edip, bayanın asansöre binmesini
beklemiş. Ve bayan asansöre binince arkasından şahısda
biniyor ve asansörde bayana kuvvetli bayıltıcı sprey sıkıp asansör 2.kata
gelmeden bayanı etkisiz hale getirip kata geldiğinde
karım fenalaştı imdat yardım edin şeklinde panik olmuş şekilde çevreden
yardım istiyor.

Herkes yardıma koşup hastaneye acilen ulaşması için çevredeki taksi
durağından araba çağrılıp bey ve bayana taksiye bindirip
gönderiyorlar.

Taksi sürücüsü hastane istikametine doğru hareket ettikten sonra erkek
şahıs karısının bu tür hastalığı olduğunu söyleyip
ilacının evde olduğundan eve gitmelerinin gerek olduğunu sürücüye aktarıyor.

Sürücü tarif üstüne adrese geldikten sonra kişiye yardım ediyor ve bayanı
tek katlı evin kapısına kadar taşıyıp yardımcı oluyor
şahıs teşekkür ederek birazda fazla ücret verip taksiciyi gönderiyor.
Taksici semt taksicisi olduğundan o evin devamlı boş olarak durduğunu
bildiğinden şüphelenip mağaza yönetimine gelerek
olayı anlatır.
Mağaza yetkileri polise haber vererek olay araştırılması ister. Mağaza
içi bulunan gizli kameralar sayesinde şahısların tüm hareketleri izlenir
ve
erkek şahsın organ mafyası elemanı olduğu tespit edilir. Taksiciden
alınan bilgi doğrultusunda adrese baskın yapılır.
Kimse bulunamaz. Kişi bir kaç gün sonra İstanbul'da yakalanır. Ama
bayandan halen bilgi alınamamaktadır.
Şahıs bayanın yaşamadığını beyan etmiştir.

beyazkartal
12-16-2004, 04:13 PM
Sorgun Ormanı Katlediliyor!
Antalya'nın Side Beldesi yakınında bulunan Sorgun Ormanı'nda bir golf sahası yapmak için 200.000 (yanlış okumadınız tam İKİYÜZBİN) ağaç kesilecek. Bu ormanın katli ile birlikte pek çok hayvan ve bitki türü de bölgede yokolacak. Bölge çok büyük bir oksijen kaynağından ve doğal hayat ortamından yoksun kalacak. Yapmanız gereken; sadece http://www.sorgun.org/ sitesine ulaşıp oradaki PROTESTO bölümüne girmeniz. Lütfen duyarlılık göstererek bu e-posta'yı olabildiğince çok insana gönderip web sitesinde protesto etmelerini sağlayın .

beyazkartal
12-16-2004, 04:16 PM
Asagidaki linki tiklayarak 2012 Olimpiyatlari için Istanbul'a oy
verebilirsiniz.

http://www.cnn.com/2004/SPORT/01/16/olympic.bids/

beyazkartal
12-16-2004, 04:49 PM
Kamuya açik yerlerde ve tüm kamu kurumlarinin tuvaletlerinde
ekonomik oldugu için sivi sabunlar kullanilmakta. Elinizdeki açik yaralara temas
ettiginde %100 cilt kanseri riski tasidigindan ve Ankara Onkoloji
Hastanesi'ne yapilan basvurularda son 4 yilda "Cilt Kanseri"
hastalarinin sayisinin %94 arttigini biliyor musunuz? Özellikle Isveç'ten alinan
"Sterisol" isimli dezenfektan içerikli sivi sabun bu riski ençok
tasiyanlardan. "Sterol" adiyla pazarlanan bu sivi dezenfektan sabuna dikkat. Umuma açik yerlerdeki sivi sabunlarin hiçbir türünü asla kullanmayiniz.

beyazkartal
12-16-2004, 04:53 PM
CBS RAPORU

D I K K A T T T T ! ! ! ! !

RESTAURANTLARDA, MAGAZALARDA, MARKETLERDE ve benzeri
yerlerde KASA SIRASI BEKLERKEN ELINDE KAMERALI CEP TELEFONU
OLAN INSANLARA DIKKAT EDIN.
ELLERINDEKI KAMERALI CEP TELEFONUYLA KREDI KARTINIZIN
RESMINI CEKEBILIR ve boylece ADINIZI SOYADINIZI, KREDI KARTINIZIN
NUMARASINI ve SON KULLANMA TARIHINI OGRENEBILIRLER.
CBS BU TIP KIMLIK BILGILERI ILE HIRSIZLIK OLAYLARININ EN
HIZLA BÜYÜYEN VAKALARDAN BIRI OLDUGU ACIKLANMIS.
LUTFEN CEVRENIZDEKILERE DIKKAT EDIN ve YAKINLARINIZI DA BILGILENDIRIN.

rigoletto
12-16-2004, 05:03 PM
DeĞerlİ ForumdaŞlar
Ben Sİteye Yenİ Eklendİm.hepİnİze Selamlar...
TÜm Muhabbetlerİnİze İŞtİrak Etmek İsterİm.

Rİgoletto

beyazkartal
12-16-2004, 05:20 PM
LÜTFEN OKUYUN !
Adım Doug Copp. Dünyanın en tecrübeli kurtarma birimi Amerikan Uluslararası
Kurtarma Ekibinin Kurtarma şefi ve afet olayları müdürüyüm. Bu makaledeki bilgiler bir deprem anında hayat kurtaracaktır. 875 yıkılmış binaya sürünerek girdim, 60 ülkeden kurtarma ekipleriyle çalıştım, birçok ülkede kurtarma ekipleri oluşturdum, ve çok sayıda ülkede birçok kurtarma ekibinin üyesiyim. 2 Yıl boyunca birleşmiş milletler felaket "azaltma" uzmanıydım. 1985'ten beri aynı anda gerçekleşenler hariç dünyadaki
bütün büyük felaketlerde çalıştım. 1996'da benim hayatta kalma metodumun
geçerliliğini ortaya koyan bir film yaptık. Türk hükümeti, İstanbul belediyesi, İstanbul üniversitesi, Case yapımcılık, ve ARTI bu pratik
ve bilimsel testin filme alınmasında işbirliği yaptılar. İçinde 20 maket (mannequis) olan bir okulu ve evi yıktık. On maket "çömel ve korun" metodunu uygularken, 10 maket "hayat üçgeni" metodumu uyguladı. Tasarlanmış yıkımdan sonra görüntüleri filme almak ve sonuçları belgelemek için enkazı geçip binaya girdik. Bina yıkımlarında oluşabilecek şartlar dahilinde direct olarak gözlemlenebilen ve bilimsel şartlar altında hayatta kalma tekniklerimi uyguladığım film "çömelip korunan/saklanan" kişiler için hayatta kalma şansının sıfır olduğunu ortaya koydu. Hayat üçgeni metodumu kullananlar için hayatta kalabilme şansı yaklaşık olarak % 100 oldu. Bu film Türkiyede ve Avrupanın geri kalan kısmında milyonlarca
izleyici tarafından izlendi. Bu film ABD, Kanada ve Güney Amerikada RealTV programında izlendi. Enkazına girdiğim ilk bina 1985 Mexico City depreminde bir okuldu. Bütün çocuklar sıralarının altındaydı. Her bir çocuk kemiklerinin kalınlığına kadar ezilmişlerdi. Sıralarının yanındaki koridorlara uzanmış olsalardı hayatta kalmış olabilirlerdi. Bu"ayıptı, gereksizdi" ve çocukların neden koridorlarda (sıraların arasında) olmadığını merak ettim. O an, çocuklara bir şeyin/eşyanın altına saklanmalarının söylendiğini bilmiyordum Basitçe ifade edilirse, binalar yıkılırken, objelerin üzerine düşen tavan ağırlıgı veya içerideki mobilyalar bu nesnelere çarparken yanlarında bir yer, boşluk bırakırlar. Bu boşluk benim "hayat üçgeni" dediğim alandır. Nesne ne kadar büyük ve na kadar dayanıklı olursa daha az ezilecektir. Nesneler ne kadar az ezilirse boşluk ve bu boşluğu kullanan kişinin yaralanmama olasılığı o kadar artar. Bir dahaki sefere televizyonda yıkılan bina izlerken gördüğün üçgenleri say. Heryerdeler. Yıkılan bir binada göreceğiniz en yaygın biçimdir. Deprem anında hayatta kalma,ailelerine bakma ve başkalarını kurtarma hakkında 750 bin nüfüslu Trujillo kentinin İtfaiye bölümünü eğittim. Trujillo İtfaiye Departmanının kurtarma şefi Üniversitede profesördür. Bana her yerde eşlik etti. Kişisel ifadeleridir: Adım Roberto Rosales. Trujillo kurtarma ekibi şefiyim. 11 yaşındayken çöken bir binada mahsur kaldım. Mahsur kalışım 1972 yılında 70.000 kişini öldüğü depremde oldu. Erkek Kardeşimin motosikletinin yanında oluşan "hayat üçgeni" içinde hayatta kaldım. Yataklarının veya sıraların, masaların altına giren arkadaşlarım ezilerek öldüler (isim, adres vb detayları anlatıyor).Ben hayat üçgeninin yaşayan örneğiyim. Ölen arkadaşlarım "çömel ve korun" örnekleridir. DOUG COPP'UN ÖNERİLERİ
1) "Binalar çökerken basitçe "çömelen ve korunan" kişiler istisnasız her defasında ezilerek ölüyorlar. Masa, araba gibi nesnelerin altına giren kişiler her zaman ezilirler.
2) Kediler, köpekler ve bebekler'in hepsi doğal bir şekilde dizlerini ana rahmindeki gibi karınlarına doğru çekerek kıvrılırlar. Deprem anında sizde bu şekilde kıvrılmalısınız. Bu doğal bir güvenlik ve hayatta kalma
içgüdüsüdür. Daha küçük bir boşlukta hayatta kalabilirsiniz. Hafifçe ezilecek ama yanında boşluk yaratacak bir kanepe, geniş büyük bir eşyanın yanında dur.
3) Ahşap evler deprem anındaki en güvenli yapılardır. Sebebi basittir; ahşap esnektir ve depremin zorlamasıyla hareket eder. Eğer ahşap bina çökerse geniş yaşam boşlukları oluşur. Ayrıca, ahşap binalar daha az yoğunlukta yıkılış ağırlığına sahiptir. Tuğla binalar ayrı tuğla parçalarına ayrılacaklardır. Tuğlalar bir çok yaralanmalara sebep olacaktır, ama(beton) bloklardan daha az ezilmiş vücutlar yaratırlar.

4) Eğer gece yataktayken deprem olursa, basitce yuvarlanarak yataktan düşün. Yatağın çevresinde güvenli bir boşluk oluşacaktır. Oteller müşterilerine deprem anında yatakların yanında yere uzanmalarını salık veren bir uyarı notunu odalarda her kapının arkasına asarlarsa depremlerde çok büyük hayatta kalma oranlarını sağlayabilirler.
5) Televizyon izlerken deprem olursa ve kolayca kapıdan veya pencereden dışarı kaçmak mümkün değilse, kanepe veya büyük bir koltuğun/sandalyenin yanında cenin pozisyonunda kıvrılarak yere uzanın..
6) Bina çökerken Kapı kirişlerinin altına geçen herkes ölür...Nasılmı?
Eğer kapı kirişlerinin altına geçerseniz ve kapı kirişi öne veya arkaya
doğru düşürse inen tavanın altında ezilirsiniz. Eğer kapı kirişi yana
doğru yıkılırsa ikiye bölünürsünüz. Her iki durumda da ölürsünüz!

7) Hiçbir zaman merdivenlere gitmeyin/yönelmeyin. Merdivenler (ana binadan)
farklı bir "frekans aralığına" sahiptir; ana binadan bağımsız/ayrı
olarak sarsılırlar. Merdivenler ve binanın geri kalanı devamlı olarak birbirlerine
çarparlar, ta ki merdivenlerin yıkılışı gerçekleşen kadar.Merdivenlere
ulaşan insanlar basamaklar yüzünden yaralanırlar. Korkunşekilde Sakatlanırlar. Bina yıkılmasa dahi, merdivenlerden uzak durun.Merdivenler binanın hasar görmesi en muhtemel kısmıdır. Depremde yıkılmamış olsa dahi,merdivenler bağırarak kaçmaya çalışan insanların aşırı yüklenmesi ile çökebilir. Merdivenler binanın geri kalan kısmı zarar görmemiş olsa dahi her zaman güvenlik açısından kontrolden geçirilmelidir.
8) Binanın dış duvarlarına yakın yerlerde durun, mümkünse dışına
çıkın. Binanın iç kısımlarındansa dış kısımlarına yakın yerlerde olmak çok
daha iyidir. Binanın dış çevresinden ne kadar içeride olursanız, çıkış yolunuzun kapanma ihtimali o kadar artacaktır.
9) Aynen Nimitz yolundaki katlar arasındaki (yıkılan) blokların
meydana getirdiği gibi, deprem anında üst yolun yıkılmasıyla ezilen araçların içinde bulunan insanlar ezilirler. SanFransisco depreminin kurtulamayanlarının hepsi araçlarının içindeydiler. Hepsi öldü. Araçlarının dışına çıkıp,aracın yanına uzanıp veya oturarak kolaylıkla hayatt kalabilirlerdi. Ölen herkes eğer araçlarından çıkıp, araçlarının yanına oturabilseler veya uzanabilselerdi yaşıyor olabilirdi. Ezilen bütün araçların yanında-kolonların direkt olarak üzerine düştüğü araçlar hariç- 3 feet yükseklikte boşluklar oluşmuştu.
10) Enkaz halindeki gazete ofislerini ve çok miktarda kağıdın olduğu ofisleri dolaşırken kağıdın sıkışmadığını/ezilmediğini keşfettim.
Kağıt yığınlarının/kümelerinin etrafında geniş boşluklar bulunur/oluşur

Badboy
12-16-2004, 09:44 PM
GÜncelll

H100
12-16-2004, 10:07 PM
Dostum Gebzede Olan Olay Gercekten OlmuŞmu Benİm Aİlem Orada YaŞiyor...

Badboy
12-16-2004, 10:12 PM
Benım maılboxımada geldı bu olay.

philcollins
12-17-2004, 11:49 AM
saim bunların hepsi inanılmaz önemli bilgiler ve uyarılar. ayrıca teşekkür ediyorum sana.

ayrıca eski sitede penbe kurdela olayını yazmıştın mümkünse buraya da yazsana onu. bi de Galatasaraylı necati ateşin bileğine takdığı sarı bant hakkında bilgisi olan var mı acaba?

wmeltem
12-17-2004, 06:04 PM
" Diploma tezimi Turkiyenin ünlü margarin fabrikasinda hazirladim.
Adam gibi ''kokusuzlastirilmis ve aritilmis SIVI pamuk çekirdegi yagini''
''HIDROJENE EDEREK'' DOYURMANIN ve de vücud isisina son derece tehlikeli sekilde yaklastirmanin ''nesinin'' akla uygun oldugunu ne ben çözebildim.Ne de bu konuda benden çook daha bu konuyu bilmesi gerekenlere ''tüm ugrasmalarima ragmen'' ÇÖZDÜREBILDIM !!!

Stajimi ve tezimi basariyla !! bitirdim,hocama teslim ettim !!

O gün bugündür ''agzima margarin koymamaya kesin karar verdim ve uyguladim. Margarin ambalajlarina, ''kesinlikle'' , sigara ambalajlarina getirilen zorunluk
getirilmelidir.
Margarin sagliga ''ÇOK ZARARLIDIR'' yazilmalidir.
Margarin vücudumuzdaki toplam uzunlugu 100 km. olan IDY (insan Damar Yollari !! ) 'nin KATiLiDiR.
Alkolden de, sigaradan da daha ''kapsamli zararlidir''.

Margarin ve Tereyagi arasindaki farki biliyor musunuz?
Sonuna kadar okuyun *. Çok ilginç. Her ikisi de hemen hemen ayni kaloriye sahiptir. Tereyagi çok az daha fazla doymus yag oranina sahiptir. 8 grama 5 gram.
Harvard Tip Fakültesinin çalismasina gore tereyagi ile karsilastirilinca margarin yemek kadinlarda kalp hastaligina yakalanma olasiligini %53 artiriyor.
Tereyagi ise yemek yiyeceklerdeki diger besin ögelerinin emilimini artiriyor.
Tereyaginin besinsel degeri yüksek olmasina ragmen margarinin çok düsüktür. Çünkü katkilidir. Tereyagi margarinden çok daha lezzetlidir ve diger yiyeceklerdeki tadlari zenginlestirir. Tereyagi yüzyillardir bilindigi halde margarin 100 yildan az
bir süredir yapilmaktadir.

Ve şimdi margarinin ne olduguna gelelim
*Yag asitleri çok yüksektir, Koroner kalp hastaligi riskini 3 kat arttirir. Toplam kolesterolü ve LDL'yi yükseltir.
*Kötü kolesterol HDL'yi düşürür. (iyi kolesterol) Kanser riskini bes katina çikarir* *Anne sütünün kalitesini düşürür
*Bagisiklik sistemini zayiflatir* Insülin tepkisini düsürür.

ISTE EN ILGINÇ KISMI!
Margarin plastikten yalnizca 1 molekül farklidir.
Iste bu gerçek beni hayatim boyunca bir daha margarin ve diger hidrojene yiyecekleri yemekten alikoymustur
(Hidrojene demek moleküler yapisina hidrojen eklenmis demektir.)

Kendiniz de deneyebilirsiniz: Bir paket margarine alin ve gölge bir yere koyun. Iki gün içinde sunlari gözlemleyeceksiniz. Üzerinde bir tane bile sinek yok! (Bu size
birseyler anlatmali.) Çürümemis ve kötü kokmamistir. Çünkü hiçbir besin degeri yoktur ve üzerinde hiçbir sey gelismez. Hatta mikro organizmalar bile
yerlesmez. Neden? Çünkü nerdeyse plastiktir. Evdeki plastik kablonuzu eritip de
tostunuza surer misiniz ? isterseniz surmeye devam edin ama en azindan gelecek nesillere cocuklariniza bu vicdansizligi yapmayin.

beyazkartal
12-22-2004, 12:25 PM
YEMEKLERDEN HEMEN SONRA YAPILMAMASI GEREKEN 7 ŞEY:

Sigara içmeyin: Uzmanlarca yapılan deneyler, yemeklerden hemen
sonra
içilen bir sigaranın 10 sigaraya eşdeğer
olduğunu kanıtlamıştır.(Kanser olma riski daha yüksek.)

Hemen meyve yemeyin: Yemeklerin peşinden yenen meyveler midenin
havayla davul gibi şişmesine neden olur.

Çay içmeyin : Zira çay yaprakları yoğun asit içerir. Bu madde
tükettiğimiz gıdalardaki proteğinin hazmını zorlaştırıyor.

Kemerinizi gevşetmeyin: Yemekten sonra kemeri gevşetmek
kolaylıkla bağırsak düğümlenmesine ve tıkanmasına neden olur.

Banyo yapmayın: Banyo yapmak ellerdeki, bacaklardaki ve vücuttaki
kan akışını hızlandırır, böylece mide çevresindeki kan miktarı bu durumda azalır.
Bu da midemizin sindirim sisteminizayıflatır.

Yürümeyin: İnsanlar çoğu zaman, yemeklerden sonra 100 adımyürümek
99 yaşına kadar yaşamanızı sağlar derler.
Gerçekte bu doğru değildir. Yürümek sindirim siteminin aldığımız
gıdalardan besinlerin emilimini engeller.

Hemen uyumayın: Aldığımız gıdalar yeterince sindirilemez. Bu
durum bağırsağımızda gastrit ve enfeksiyona önderlik eder.

DaYkO
12-22-2004, 12:29 PM
bay başkan öneri ve tavsiyelerinize çok tşkler :cool: