PDA

View Full Version : Yeni Yıl(2005)..

ЅENA
12-16-2004, 12:10 PM
Bunlar hepimiz için gönlümden geçenler Arkadaşlar...

Yeni yıl sizin için,
güneş olmalı,
sevgi olmalı,
destan olmalı,
dostluk olmalı…

Dilerim ki,
yılınızın yeni boyutu eflatunla başlar,
maviyle boyanmış gökyüzü-yeryüzü
barış olur, her gününüzün ilk ışığında…

İsterim ki,
Yüzünüze bir gülümseme yerleşir yeni yıl boyunca.
Özlemlerinizde, düşlerinizde, tutkularınızda
her güzelliği yaşarsınız,
yeni yılın her anında…

Umarım,
Yaşadığınız ve yaşattığınız iyiliklerle kalırsınız,
Düşlerde, şiirlerde, günlerde, gönüllerde…

nitrO_Oxide
12-16-2004, 01:52 PM
isterimki boyle olsun :o

ersin yılmaz
12-16-2004, 02:03 PM
vaaay be okuması bile insanı mutlu ediyor inşallah olur

Ertan Ömür
12-16-2004, 02:10 PM
Birisi beni çimdiklesin.Yoksa bu okuduklarım bir rüyamı?.. :confused:

ЅENA
12-16-2004, 02:23 PM
Size bişi sölim mi arkadaşlar...Bu yaşıma kadar ne olursa olsun hep Allah'ıma şükrettim ve hayatta ne istediysem canı gölünden Yüce Rabbim esirgememiştir.

Kalbinizde ki ışığın sönmesine izin vermeyin...

luckyben
12-16-2004, 02:26 PM
battistacim yine dokturmussun valla eline yuregine saglik insallah bu dediklerin hep olur . ;)

fafatara53
12-16-2004, 02:39 PM
abla yine hüzünlenmişsin.....

ЅENA
12-16-2004, 02:49 PM
Yok be güzelim...İçimden geldi yine...

piserol
12-16-2004, 03:13 PM
Cok güzel bi dilekler öbeği fakat her sene aynı oluyo
2000 yılına girerken (milenium) ucan arabalar cıkıcak diye kandırdılar milleti bu yıl ole bi promosyon yok galiba
Hani derler ya yeni yıla nası girersen öle devam eder diye.
Ne yapsak acaba hersene farklı seyler deniyoruz ama sadece bi gecelik oluyo
Tavsiyesi olan var mııııııı?

Yeni yılın hepimize mutluluk ve barışı getirmesi dileğiye.

Astra_eseR
12-16-2004, 03:18 PM
Size bişi sölim mi arkadaşlar...Bu yaşıma kadar ne olursa olsun hep Allah'ıma şükrettim ve hayatta ne istediysem canı gölünden Yüce Rabbim esirgememiştir.

Kalbinizde ki ışığın sönmesine izin vermeyin...
2 yıldır söndürmemeye çalışıom ama bakalım nereye kadar... :(

hobbit
12-16-2004, 03:21 PM
bilmukabele batistacım :)

nitrO_Oxide
12-16-2004, 03:34 PM
bilmukabele batistacım :)

buyuk konustu :D

luckyben
12-16-2004, 03:36 PM
buyuk konustu :D
kesin yogundur isi vardir yoksa bole kesip atmazdi ben tanimammi ablami :D

hobbit
12-16-2004, 05:09 PM
kesin yogundur isi vardir yoksa bole kesip atmazdi ben tanimammi ablami :D

:) SEVERİM SİZİ GENCLİK :)

Badboy
12-16-2004, 09:39 PM
İNŞALLLAAAAAAHHHHH Battista inşallah.

philcollins
12-20-2004, 02:29 PM
yeni yıl yeni yıl yeni yıl yeni yıl yıl
herkese mutlu olsun
yeni yıl yeni yıl yeni yıl yeni yıl
herkese kutlu olsun

bu dörtlüğü bize yıllarda söyletenlere yuuuuh olsun beeee, ne söz var ne müzik :D

hackerbacker
12-20-2004, 02:33 PM
soyle yazilari okumak bile insana moral veriyor keyif veriyor bende bu dileklere katiliyorum

Hacker Backer

Bunlar hepimiz için gönlümden geçenler Arkadaşlar...

Yeni yıl sizin için,
güneş olmalı,
sevgi olmalı,
destan olmalı,
dostluk olmalı…

Dilerim ki,
yılınızın yeni boyutu eflatunla başlar,
maviyle boyanmış gökyüzü-yeryüzü
barış olur, her gününüzün ilk ışığında…

İsterim ki,
Yüzünüze bir gülümseme yerleşir yeni yıl boyunca.
Özlemlerinizde, düşlerinizde, tutkularınızda
her güzelliği yaşarsınız,
yeni yılın her anında…

Umarım,
Yaşadığınız ve yaşattığınız iyiliklerle kalırsınız,
Düşlerde, şiirlerde, günlerde, gönüllerde…

ЅENA
12-20-2004, 09:48 PM
size birazcıkta olsa moral verebiliyorsam ne mutlu bana...

Erhan
12-20-2004, 10:02 PM
saolasın... :cool:

hobbit
12-21-2004, 10:57 AM

..yüzünün güzelliği ruhuna ve yazılarına yansıyor sen hic merak etme...e dolayısıyla bize de.. :)

Ertan Ömür
12-21-2004, 11:12 AM
Adı yeni içeriği ise eski yıllardan hiç haz almıyorum.İnşallah bu yıl bambaşka bir yıl olur..

ЅENA
12-24-2004, 01:53 PM
1 hafta sonra Yeni bir yıla gireceğiz.Zaman su gibi akıp gidiyor.Bakalım 2005 bize neler getirecek.Dilerim herşey gönlünüzce olur arkadaşlar.

philcollins
12-24-2004, 02:03 PM
bu sene kesin kırmızı donla girecem yeni yıla belki bi şeyler olur :p

ЅENA
12-24-2004, 02:06 PM
Yok be bir işe yaradığını hiç görmedim ben onun :D

ultrAslan_Erhan
12-24-2004, 02:17 PM
1905 - 2005 hayırlısı.... Sampiyon olalim baska bişi istemiom.
1985 - 2005 aman ALLAH 20 oldu askerlik geldi......

hobbit
12-28-2004, 01:13 PM
Sadece kimsesiz gemilerle miskin kedileri barındıran ıssız bir sahil kasabasında çakırkeyif bir yılbaşı ertesi.... Kış güneşi, yanlış zamanda açmış bir bahar çiçeği gibi sıcak gülümseyip ısıtıyor içimizi.... Kimsesiz gemiler, burunlarını açık denizlere dikmiş yalpalıyorlar sahil boyunca...miskin kediler toprakla güneş arasında mahmur...

Dostlarla paylaşılan salaş bir meyhanenin ahşap masasında 25 yılını denize vermiş Hasan Kaptan, kocaman kırmızı yanaklar ve ışıltılı gözlerle hayatı özetliyor; “deniz, balık, güzel kadın, sağlıklı çocuklar...hepsi bu “

Zamanın sakin ve telaşsız aktığı bu dalga boyunda saat sorulursa bozuluyor kaptan: “ O yok işte burada “ diyor kızgın... “ Burada gündoğumu var, günbatımı var, balık vakti var ama saat yok...”

Metrapol telaşlarından hayli uzakta bir başka hayat, midye kabuğunun arasından ışıldayan bir inci tanesi gibi gülümsüyor... Neredeyse unutmaya yüz tuttuğumuz bir huzur, bizi yeni bir yılın ilk adımlarında güneşle, toprak arasında yakalayıp kollarına alıyor.

Tabanlarımızda topraktan yayılan ısı, kulaklarımızda denizin tuzlu sesi ve göz kapaklarımızda kış güneşinin busesi.... Bir koca yılı henüz eskitmişken ve yeni bir yılı, içinde ne olduğunu kestiremediğimiz, el değmemiş bir yılbaşı hediyesi gibi paketinden çıkarmaya hazırlanırken bütün bir yaşamıyla hesaplaşmak istiyor insan....

Yüzyıllık bir savaşın, sadece yılbaşlarında mola veren askerleri gibi, akrep ve yelkovanın durduğu bir su başında bilançoya oturmak istiyorsunuz.... Acaba ne kadar yara aldık savaşta ? Ne kadarını gösteriyor, ne kadarını gizliyoruz ? ne kadarı açık yaralarımızın, ne kadarı iç kanamalarımız ? Zaferler çıkarabildik mi mağlubiyetlerimizden ? Süresini ve yörüngesini bilmeden çıktığımız bu yolculuğun neresindeyiz acaba ? Ve daha kaç gemi var içinde olmak isterken ardından el sallayacağımız ? Ne kadarı gözyaşı kalan hayatımızın, ne kadarı kahkaha? Geride kalan yılların ne kadarından gururlu, ne kadarından pişmansınız? Ne kadarını kurumuş son bahar yaprakları gibi süpürüp atmak isterdiniz belliğinizden, ne kadarını saklardınız kutsal bir emanet gibi? İnsana gecikmiş bir baharı çağrıştıran ılık kış güneşi altında bir mola verince insan, sahile demirlenmiş mahmur gemiler gibi kendini suların yalpalayışına bırakıp, maziyi tartıya vurmak istiyor.

Ne kaldı geriye bunca telaştan ? Avucumuzun içinde kayıveren sular gibi yitip giden yıllar geride ne tortu bırakıyor ? Kendinizi bütün kazınmış siperlerinizin dışına koyup, bütün kalkanlarınızı indirdiğinizde, çırılçıplak karşısına geçtiğiniz yaşam aynasında ne görüyorsunuz ? Tüketmek için bunca acele ettiğiniz takvim yapraklarına, onca hızla çevirdiğiniz akreplere, yelkovanlara, içine gönüllü daldığınız o insafsız rutin çarkına söyle bir uzaktan baktığınızda ne hissediyorsunuz ? “Ne kadarı benim hayatım....” “ Ne kadarını başkaları yaşamış benim yerime....ya da ben başkalarının.... ? “ “ Aynadakinin ne kadarı ben'im, ne kadarı oynadıklarım ? “

Sadece kimsesiz gemilerle miskin kedileri barındıran ıssız bir sahil kasabasında yakaladığınız bir geniş zamanda, geçmiş zaman, şimdiki zaman ve gelecek zaman arasında gidip, gelirken en çok ne gelirdi aklınıza ?

Sizi bilmem ama ben akıbeti meçhul bir yeni yılın eşiğinde sürpriz bir kış güneşi göz kapaklarımı yalarken sadece sevgiyi düşündüm.... Sevgiyi koydum kum saatinin dolu dizgin akıp giden kumlarının her bir zerresine....Kışın açık denizlere bakarak bekleşen kimsesiz gemilerin güvertesine; geçmiş zamanın, şimdiki zamanın ve gelecek zamanın öznesine hep sevgiyi koydum....

Çünkü bir tek sevgi var elimizde; bunca yıldan damıtılıp gelen.... ve metrapol haragülesinden uzakta, kocaman gözlerle gülümseyerek bir başka hayattan haberler veren Kaptan 'ın yalancısıyım ki...

“ Yine bir tek o kalacak, yaşanacak yıllardan da geriye....” Bir tek sevgi olacak bunca telaştan artakalan.... Ötesi yalan !

ЅENA
12-28-2004, 01:16 PM
Çok güzelmiş...Ağlamak istiyorum.Bugün çok duygu yüklüyüm hobbit teşekkürler yazı için :)

Sevgi;
Yüreğinle gülümseyebilmek,
İnsan olabilmektir.

hobbit
12-28-2004, 01:22 PM
ağla istiyorsan, kim sana ne diyebilirki..hatta sessizce eşlik ederim sana buradan..aynen benim de keyfim yok bugün..

fafatara53
12-28-2004, 01:25 PM
ağlamak yok...hadi bakim sırıtın hadi.... :D :D

philcollins
12-28-2004, 01:40 PM
:D :D

hobbit
12-28-2004, 01:51 PM
Dört nala fasılasız koşturup durduğum ve alabildiğine yorulduğum nahoş bir yılın sonunda, tenha bir ormanda zamanın dinginlerine asılıp yavaşladım; yaşlı bir ağacın gölgesinde konakladım.
Orman, fısıldaşan yapraklardan dev bir koroyla uğultulu şarkılar söyledi kulağıma; burnuma kekik kokuları taşıdı.
Kah kan kırmızı dağ çileklerinden tadarak, kah fırtınadan devrilmiş ağaç gövdeleri arasına dalarak, dostlarla kol kola yürüdük uçsuz bucaksız bir çam ormanının çamurlu patikalarında...
Sağanak yağmur altında tepelere tırmanan rampalar arşınladık, zirveyi sucuk - ekmekle kutladık.
Yolumuza çıkan köy kahvelerinde adaçayı içip evlatlarınca ölüme terk edilmiş yapayalnız ihtiyarlarla söyleştik; tütün, torunlar ve dünyanın halleri üzerine...
Dostlarla tavla oynadık, mars ettikçe neşeyle dalga geçerek...
Bir kamyonet sırtında seyahat ettik, saçlarımızı yele vererek...
Peşimizde tüyleri safrana çalan, çakı gibi bir köpek vardı.
Yanımızda güzel gözlü, eksik dişli çocuklar...
Güler yüzlü, temiz kalpli, riyasız arkadaşlar...
* * *
Sadece seyircisi olduğumuz "çılgın televizyon eğlenceleri" yoktu; "yılbaşına eğlenerek girmeliyim" ıkınması da...
Gece, dingin ve mutedildi.
Ellerimizde tutuşmuş çıralar taşıyarak ormanın derinliklerine daldık, neşeli bir ateşböceği ordusu gibi...
Hem seyrine doyulmaz, hem yanına yanaşılmaz bir dilber hararetiyle gürüldedi kamp ateşi; alevden saçlarını dolunaya savurdukça, ışık damlaları halinde mehtaba koştu kıvılcımlar; eski anılar gibi uzaklaştılar...
Biz, eski şarkılar söyledik, yeni senenin heyecanıyla...
Alevin sıcağı, şarabınkine karıştı; yıl boyu somurtup duran hayat, o gece bizimle barıştı.
* * *
Binbir diyar dolaştıktan sonra, arayıp durduğu mutluluğu evinin bahçesinde bulan gezgin öyküsündeki gibi, peşine düştüğümüz huzurun hiç de o kadar uzak, o kadar pahalı olmadığını keşfettik.
Kaf dağlarının ardında sandığımız şeyi, Kaz Dağları'nın eteklerinde bulduk.
Kamp ateşinin karşısında, yanı başımızda uyuklayan bir köpeğin safrana çalan tüylerindeydi huzur...
Güzel gözlü, eksik dişli çocukların kahkahasında...
Bahtiyar bir kadının gözbebeklerinde...
Neşesinde, bir orman buluşmasının...
Yalansız bir dost meclisinde...
* * *
Öylesine bir yılbaşıydı işte...
Gösterişsiz, yalın ve sade...
Tatsız geçmiş bir senenin son günü, omuzumuzdaki keder, yağmura karışıp gitti.
Yorgun bir aralıktan bakınca, eskisinden çok daha iyi bir yeni yıl gördük; hepimiz için...
Gemlenen zaman, soluklandı ormanda bir ağaç gölgesinde...
Güzel köpek yuvasına döndü.
Son kadehler de kalktı dolunaya doğru...
Kampın ateşi söndü.
Gece, eksik dişli bir oğlan, yüzünde çıraların isi, sesinde mahmur bir huzurla yanağıma yaslanırken;
"- İşte baba" dedi, "...ben mutluluk diye buna derim".
Hayatta daha ne isterim?
"- Ben de..." dedim yüzümde tomurcuk güllerle:
"- Ben de bebeğim!.."

ЅENA
12-28-2004, 04:30 PM
http://img151.exs.cx/img151/7213/christmas20041tl.jpg

nitrO_Oxide
12-28-2004, 05:03 PM
guzelim bis ne hale gelmiş :( :D

ultrAslan_Erhan
12-28-2004, 05:24 PM
http://www.bebekkokusu.com/boyama/yilbasi.htm

hackerbacker
12-29-2004, 11:14 AM
yeni yilda herkese once saglik basari ve mutluluk diliyorum
insallah 2005 yili herkes icin guzel bir yil olur
Hacker Backer

Jr.Battista
12-29-2004, 12:38 PM
vay canım kardeşim süpersin insallah öyle olur...

ultrAslan_Erhan
12-30-2004, 02:30 PM
http://img160.exs.cx/img160/1866/yeniyil0mw.jpg

ЅENA
12-30-2004, 04:38 PM
Dashing through the snow
In a one horse open sleigh
O'er the fields we go
Laughing all the way
Bells on bob tails ring
Making spirits bright
What fun it is to laugh and sing
A sleighing song tonight

Oh, jingle bells, jingle bells
Jingle all the way
Oh, what fun it is to ride
Jingle bells, jingle bells
Jingle all the way

A day or two ago
I thought I'd take a ride
And soon Miss Fanny Bright
Was seated by my side
The horse was lean and lank
Misfortune seemed his lot
We got into a drifted bank
And then we got upsot

Oh, jingle bells, jingle bells
Jingle all the way
Jingle all the way
In a one horse open sleigh yeah

Jingle all the way
Jingle all the way

designerberker
12-30-2004, 04:44 PM
ah ah yeni yıl sizim için bide benım için dogum gunum tahmınıme gore en kotu yılbasımı ve dogum gunumu bu sene gecırcem (oburlerıne ii girdik kotu gectı umarım bu sefer tersı olur )

alid90
12-30-2004, 04:59 PM
yeni yılınız sağlıklı mutlu huzurlu başarılı sewgi dolu mubarek guzellliklerle dolu iyi ruyalar gorduğunuz bir yıl olması dileğiyle

:p dewrik cumle oldu galba

fafatara53
12-30-2004, 05:02 PM
herkese mutlu yıllar diliyorum....yeni yılınız hepinize mutluluk ve sağlık getirmesi dileği ile....

ЅENA
12-31-2004, 10:53 AM
Yıl bitti ben hala ne yapacağım bu akşam bilmiyorum...Uyuyarak gireceğim heralde yeni yıla :p

beyazkartal
12-31-2004, 10:55 AM
Yıl bitti ben hala ne yapacağım bu akşam bilmiyorum...Uyuyarak gireceğim heralde yeni yıla :p

Yalnız değilsin , bende de durum aynı galiba.

hobbit
12-31-2004, 12:37 PM
heeeeeeeeeyyyyyyy genclik .....uyuyarak gecirmeyin vaktınizi,hadi bakem yapın planlarınızı ..akın alemlere yumuşak yumuşak..nedir bu atalet :p .....nasıl olsa sizin yerinize uyuyan birileri bulunur :o

Ertan Ömür
12-31-2004, 01:33 PM
Sürekli son rakamı değişen monoton yıllardan kurtulalım artık.2005 yılı parasından 6 sıfır atılmış dinamik bir TÜRKİYE yi beraberinde getirir inşallah...

''SEVGİLİ TUNING TURKEY ÜYELERİ.HEPİNİZİN YENİ YILI KUTLU OLSUN.E.Ö''

beyazkartal
12-31-2004, 01:52 PM
YENİ YILDA.....

SIĞ SULARDA ÖRSELENMEKTENSE ,
DERİN SULARDA ARINMAK HER ZAMAN İYİDİR.
YENİ YILDA ZAMANIN ENGİN GÜZELLİĞİNDE BÜYÜK KULAÇLARLA AMACINIZA
ULAŞMANIZ DİLEĞİYLE,

MUTLU YILLAR...

wmeltem
12-31-2004, 03:06 PM
Heyecanin bol oldugu,yüreginizin sevmekten usanmadigi, "geçmiş olsun" dedirtmeyecek kadar saglik, "vayy zenginiz" dedirtecek kadar para,
"hayirli olsun" dedirtecek kadar yeniligin oldugu tebessümden kendinizi alamayacaginiz bir yil diliyorummmm...

Erhan
12-31-2004, 03:37 PM
yeni yıl herkese saglık nese mutluluk getirsin.. ;)

hobbit
01-01-2005, 02:04 AM
Yenİ Yil BeraberlİĞİmİzİ Ve AĞzimizin Tadini Bozmasin İŞŞŞallah..

ЅENA
01-01-2005, 02:09 AM
Yenİ Yil BeraberlİĞİmİzİ Ve AĞzimizin Tadini Bozmasin İŞŞŞallah..
Aminnnnn