View Full Version : .:::: Sermayenin rengi varmıdır? ™ ::::.
Ertan Ömür
02-13-2007, 04:49 PM
Arkadaşlar bazı arkadaşlarım sırf yeşil sermaye diye ÜLKER ürünleri tüketmediklerini biliyorum :no:.Amaç o firmanın ürünlerini tüketmeyerek yeşil sermayi cezalandırmakmış :003:.Sizce sermayenin rengi varmıdır :confused:?Tüketirken onu üretenin dini,dili ve ırkı önem taşır mı :all2: ?
pre_lude
02-13-2007, 04:50 PM
yerli yabancı vardır bence yani yerlisi varken aynı seyin nie yabancısını tüketiceksn kendi kendinemi kazık atıosun?? die sorarlar adama
EVO VIII
02-13-2007, 05:10 PM
Hayır yoktur kaliteliyse neden dinine,diline,ırkına bakıyımki...:)
Örneğin ColaTurka tutabilirmi Coca-Cola nın yerini bence asla...:no:
Ertan Ömür
02-13-2007, 05:20 PM
Bu arada ben yoktur diyenlerdenim :003: .Üreten Türkmüş,Kürtmüş,Çerkezmiş,Müslümanmış yada Hiristiyanmış banane ya :blink:
sermayenin rengi wardır neden olmasınki paranın rengine göre diilmi bu işler ?
pre_lude
02-13-2007, 05:34 PM
ya bırakın bu işleri tamm siz bakmayın ozamn rengine tüketin hepsini asıl yerli almamak lazım haklısnız nie yerlisini alalımki yabancısı varken dimi
EVO VIII
02-13-2007, 05:36 PM
ya bırakın bu işleri tamm siz bakmayın ozamn rengine tüketin hepsini asıl yerli almamak lazım haklısnız nie yerlisini alalımki yabancısı varken dimi
Sinir yapmana gerek yok isteyen istediğini alır,sırf yabancı alalım diyende olmadı...:)
Ertan Ömür
02-13-2007, 05:40 PM
Tenezzül edip oy kullanırsan seviniriz :003:
pre_lude
02-13-2007, 05:41 PM
sinirlendiim yok zaten tamm herseyinde yerlisini alalım demiorm aslında ama bazı seyler var birebir kardeşim şimdi o varken nie baska alalımki?? he tamm baskaları cok daha üstününü yapmıs onada bişi diemem zaten ama elimizden geldigi kadr kendi yaptımızı tüketmek lazım zaten kendi malımızı tüketürsek zamnla onun kalitesinide artırırlar bakcaıklar bizim yaptımızda satılıo dur sunuda yapalım a bak bunuda yapalım vs..
EVO VIII
02-13-2007, 05:43 PM
sinirlendiim yok zaten tamm herseyinde yerlisini alalım demiorm aslında ama bazı seyler var birebir kardeşim şimdi o varken nie baska alalımki?? he tamm baskaları cok daha üstününü yapmıs onada bişi diemem zaten ama elimizden geldigi kadr kendi yaptımızı tüketmek lazım zaten kendi malımızı tüketürsek zamnla onun kalitesinide artırırlar bakcaıklar bizim yaptımızda satılıo dur sunuda yapalım a bak bunuda yapalım vs..
Haklısın farklı birşey demedikki,kalitelisini kim yapıyorsa ondan almak daha mantıklı,tabiki iki üründe aynıysa veya çok az fark varsa yerliden yana tercih kullanmalı...:thumbsup:
pre_lude
02-13-2007, 05:45 PM
yerlisini almak lazım, zaten tüketildikce kaliteside artırılır onun ne eksimiz var dierlerinden ;)
sivasrap
02-13-2007, 06:07 PM
Kaliteli olan tercihimdir kimin yaptığı önemli değil örneğin Türk diye gidipde colaturkaya para veremem ama başka şeylerde değişiyo birsürü çok kaliteli ürünler yapan Türk firmalarıda var onları alırım...yani fark etmiyor kalite önemli...
SailoR
02-13-2007, 06:41 PM
Evet mesela FRANSIZ ürünleri tüketmemeliyiz..Bizim paramızla bizim altımız niye oyulsunki???
bebish123
02-14-2007, 12:27 AM
bence yoktur:no:
Ertan Ömür
02-14-2007, 10:43 AM
Evet mesela FRANSIZ ürünleri tüketmemeliyiz..Bizim paramızla bizim altımız niye oyulsunki???
Namusu ve alın teriyle çalışanı ve üreteni cezalandırmak sence doğru mu :confused: ?İşin politik boyutuna bakarak asla tüketim yapamam :no:
imhotep
02-14-2007, 10:54 AM
Gözüme , dilime ve elime hoşgelen ne olursa olsun yerli veya yabancı olup olmadığına bakmadan kullanırım...:003:
Bu ayrımı bizler değil :no: eğer ayrım yapılması gerekiyorsa gerekli kurum ve kuruluşlar yapmalı ve ithal malları ülkeye sokmamalı..Benim ayağıma gelmiş kalitesi belli ve beğenimi kazanmış bir ürün varken sırf yerli olsun diye dandiriğini alamam..paramı sokağa atamam..:no:
Sırf yerli malı tercih edilmeli diyorsak, imalatçılarımız yaparlar avrupa standartlarında bizde paşa paşa alırız..;)
Bu Fransız malları olayınada deyinmek istiyorum..Bizim başımızdakilerın beceriksizliğini başkalarına yıkmayalım..Çekeceklerdi kırmızı bayrağı bak bakalım Fransa yasayı çıakrtabiliyormuydu..;)
callone
02-15-2007, 09:04 PM
bence vardır kendi insanımızın yaptığını alalım ki o da daha kaliteli üretim yapabilsin büyüsün gelişsin
SailoR
02-15-2007, 09:21 PM
Namusu ve alın teriyle çalışanı ve üreteni cezalandırmak sence doğru mu :confused: ?İşin politik boyutuna bakarak asla tüketim yapamam :no:
Cezalandırmak değil..Sadece bizim aleyhimize kurulan planları önlemek...:003:
Ertan Ömür
02-16-2007, 11:13 AM
Gözüme , dilime ve elime hoşgelen ne olursa olsun yerli veya yabancı olup olmadığına bakmadan kullanırım...:003:
Bu ayrımı bizler değil :no: eğer ayrım yapılması gerekiyorsa gerekli kurum ve kuruluşlar yapmalı ve ithal malları ülkeye sokmamalı..Benim ayağıma gelmiş kalitesi belli ve beğenimi kazanmış bir ürün varken sırf yerli olsun diye dandiriğini alamam..paramı sokağa atamam..:no:
Sırf yerli malı tercih edilmeli diyorsak, imalatçılarımız yaparlar avrupa standartlarında bizde paşa paşa alırız..;)
Bu Fransız malları olayınada deyinmek istiyorum..Bizim başımızdakilerın beceriksizliğini başkalarına yıkmayalım..Çekeceklerdi kırmızı bayrağı bak bakalım Fransa yasayı çıakrtabiliyormuydu..;)
:icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl
imhotep
02-16-2007, 01:41 PM
:icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl :icon_excl
Teşekkürler Abi..:icon_idea
Mrs.Sinem
02-16-2007, 02:25 PM
+53 :icon_idea
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.