View Full Version : Neden kullanıcı isimleriniz Türkce degil?.....
demirtas
12-14-2004, 11:23 PM
Herkesde bir yabancı isim hayranlıgı var anlamadım gitti.Yabancı dil ögrenmek ve konuşmak güzelde ,neden isimler de yabancı ? Kendinizi ingiliz/amerikan sömürgesi falanmı sanıyorsunuz yoksa ne, söyleyinde bilelim cahil kalmayalım dimi.
ArTHaS
12-15-2004, 01:13 AM
Herkesde bir yabancı isim hayranlıgı var anlamadım gitti.Yabancı dil ögrenmek ve konuşmak güzelde ,neden isimler de yabancı ? Kendinizi ingiliz/amerikan sömürgesi falanmı sanıyorsunuz yoksa ne, söyleyinde bilelim cahil kalmayalım dimi.
Madem güzel dilimizi bu kadar savunuyorsunuz, bari doğru yazın; öyle değil mi?
"Herkesde" değil, "Herkeste"...
"konuşmak güzelde" değil, "konuşmak güzel de"
"falanmı" değil, "falan mı"
"söyleyinde" değil, "söyleyin de"
"dimi" değil, "di mi", hatta en doğru kullanımıyla "değil mi" olmalı..
Yani sırf bişeylere dikkat çekmekle olmuyor ;)
Ha şuna ben de karşıyım, D&R'yi "diyenar" diye okuyoruz vs.vs. birçok örneği var.
Ama bu malesef böyle, bir ülkenin sömürgeciliğiyle alakası yok, bence "gelişmekte olan bir ülke" olduğumuz için. Dışarıdan bişeyler kapıp duruyoruz. İyi ya da kötü...
Zamanla iyi olanlar kalacak, kötü olanları kendi kendimize bırakacağız.
Türkçemize falan bişey olmaz, merak edilmesin ;)
Heryerde yazılıp çiziliyor, Türkçe elden gitti aman da aman diye.. Yok bişey, bunlardan bişey olmaz.
Amerika'da adamlar kendi şehirlerine Cali4nia diyor. Neymiş, California.. E hani, bişey oldu mu dillerine? Yok.. İlgi bile çekiyor. Bizde yaratıcı esnafımız "TanCELL" diye cep telefonu dükkanı açıyor. Yine bişey oldu mu dilimize? Yoo, adam dikkat çekmeye çalışıyor. Birçoğumuzun hoşuna da gidiyor bu yaratıcılık.
Hep söylerim, Türkçe dediğimiz dil de %100 saf bir dil değil yani. Birtakım yazarlar çizerler konuşup duruyor da, kendi gençliklerinde deli gibi Arapça kelimeler kullanılıyordu Türkçe denen dilin içinde? Ne oldu? Yeni mi akıllarına gelmiş?
Bunlarla Türkçe'ye bişey olmaz.
İsimler de zevk-renk meselesi, göze-kulağa hoş geldi, kullandım. Kim ne der?
Neden hemen bu bir özentilik, sömürgecilik vs.'ye dayandırılmaya çalışılıyor?
Ülkece neden böyle bir eziklik içindeyiz?
Ertan Ömür
12-15-2004, 10:56 AM
ArTHaS, gerçekten sözlerine ekleyeceğim az.Yani bu konu aslında uzun uzadıya tartışılabilir.Mesela bu sitenin isimi TUNING TURKEY.Neden MODİFİYE TÜRKİYE değil?..Sebebi şu.MODİFİYE TÜRKİYE sadece türklere hitap eder.TUNING TURKEY ise dünyaya.Yani bu isimi herkesin arama ve tıklama şansı var internette.Bilmem anlatabildimmi?.ÖZETLE:''Türkçe ne yazıkki İngilizce gibi evrensel bir dil değildir''
luckyben
12-15-2004, 11:04 AM
ArTHaS, gerçekten sözlerine ekleyeceğim az.Yani bu konu aslında uzun uzadıya tartışılabilir.Mesela bu sitenin isimi TUNING TURKEY.Neden MODİFİYE TÜRKİYE değil?..Sebebi şu.MODİFİYE TÜRKİYE sadece türklere hitap eder.TUNING TURKEY ise dünyaya.Yani bu isimi herkesin arama ve tıklama şansı var internette.Bilmem anlatabildimmi?.ÖZETLE:''Türkçe ne yazıkki İngilizce gibi evrensel bir dil değildir''
evet ertan abinin solediklerine katiliyorum malesef ki evrensel degil bizim dilimiz.ya simdi ben benim ismimi chat kanalinda kullansam yabancilar okuyamaz ugur diyorum bakiyorlar trustler bende diyorumki size kolay yolunu solim ( oor) bole kolay oluyor :)
philcollins
12-15-2004, 11:30 AM
ertan abi dediklerini gayet iyi anladım ama o zaman sitenin de ingilizce olması gerekmez mi peki yurtdışından girenlerin anlaması için :confused: yani gerçekten uluslararası bir site düşünüyo musun :confused:
hobbit
12-15-2004, 11:44 AM
nickimi yiyim ...yeterince TÜRK üm..
wmeltem
12-15-2004, 11:46 AM
SENTEZ İSİME SAHİP BİR OLARAK SEVGİLİ ARTHAS'IN SÖYLEDİKLERİNE KATILIYORUM. BURADA YABANCI KELİMELERLE KULLANILAN İSİMLER O KADAR ÖNEMLİ Mİ ?
SEVGİLİ ARTHAS,ŞUNU TÜM İÇTENLİĞİLE YAZIYORUM; İYİKİ BURADA DA ARAMIZDASIN.... :)
luckyben
12-15-2004, 11:46 AM
nickimi yiyim ...yeterince TÜRK üm..
VURGUL UNLEM FARKETMEZ DEDI SON NOKTAYI KOYDU AGZINA SAGLIK (dolmalari unutmadik buarada ) :)
hobbit
12-15-2004, 11:49 AM
VURGUL UNLEM FARKETMEZ DEDI SON NOKTAYI KOYDU AGZINA SAGLIK (dolmalari unutmadik buarada ) :)
unutturmak icin elimden geleni yapıcama emin ol uğurcum :p
luckyben
12-15-2004, 11:51 AM
unutturmak icin elimden geleni yapıcama emin ol uğurcum :p
yemezler ole cabuk unuttulmaz
hobbit
12-15-2004, 11:52 AM
yemezler ole cabuk unuttulmaz
olm sende hemen dolmaya geldin beaaa :p
wmeltem
12-15-2004, 12:03 PM
olm sende hemen dolmaya geldin beaaa :p
VALLAHİ , KUŞUM BİR DOLMA YAPMIŞ,MİS MİS.. YİYEMEYENLER ÜZGÜNÜM...
DOLMA BU HELE BİRDE HOBBİTİM YAPMIŞ,AMANINNNN.... :p
TOPİĞİN ADI DOLMA OLARAK DEĞİŞEBİLİR Mİ ???? :eek:
luckyben
12-15-2004, 12:06 PM
VALLAHİ , KUŞUM BİR DOLMA YAPMIŞ,MİS MİS.. YİYEMEYENLER ÜZGÜNÜM...
DOLMA BU HELE BİRDE HOBBİTİM YAPMIŞ,AMANINNNN.... :p
TOPİĞİN ADI DOLMA OLARAK DEĞİŞEBİLİR Mİ ???? :eek:
meltos ayip oluyor ama kesin sen o dolmalari bitirememisindir valla gelirim hepsini yerim he
Ertan Ömür
12-15-2004, 12:07 PM
ertan abi dediklerini gayet iyi anladım ama o zaman sitenin de ingilizce olması gerekmez mi peki yurtdışından girenlerin anlaması için :confused: yani gerçekten uluslararası bir site düşünüyo musun :confused:
Sevgili ATALAY,Dünyadaki internet kullanıcıları değişik amaçlar uğruna dolaşır.Amaçları içinde bazı resim,link,avatar imza bulmakta vardır.Yada sitedeki araç resimlerine bakmak ister.Yani içeriği okuması gerekmez.Mesela ben birsürü Fransız&İtalyan tuning sitelerinde dolaşıyorum.Sebebi buraya taşıyabileceğim resim yada link bulabilmek.İleride faydalanabileceğim materyallere ulaşabiliyorum.Bu sayede onların hiti artıyor.Online rakamları 250-300 leri buluyor.Bilmiyorum nekadar anlatabildim? ;)
philcollins
12-15-2004, 12:34 PM
Sevgili ATALAY,Dünyadaki internet kullanıcıları değişik amaçlar uğruna dolaşır.Amaçları içinde bazı resim,link,avatar imza bulmakta vardır.Yada sitedeki araç resimlerine bakmak ister.Yani içeriği okuması gerekmez.Mesela ben birsürü Fransız&İtalyan tuning sitelerinde dolaşıyorum.Sebebi buraya taşıyabileceğim resim yada link bulabilmek.İleride faydalanabileceğim materyallere ulaşabiliyorum.Bu sayede onların hiti artıyor.Online rakamları 250-300 leri buluyor.Bilmiyorum nekadar anlatabildim? ;)
anladım ertan abi ;)
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.