PDA

View Full Version : .:::: Kızılderili ve köpekleri ™ ::::.

Ertan Ömür
04-16-2005, 02:35 PM
Yaşlı kızılderili reisi kulübesinin önünde torunuyla oturmuş,az ötede birbiriyle boğuşup duran iki köpeği izliyorlardı. Köpeklerden biri beyaz,diğeri siyahtı.12 yaşındaki çocuk kendini bildi bileli o köpekler dedesinin kulübesi önünde boğuşup duruyorlardı.
Dedesinin sürekli göz önünde tuttuğu, yanından ayırmadığı iki iri köpekti bunlar. Çocuk, kulübeyi korumak için biri yeterli gözükürken niye ötekinin de olduğunu, hem niye renklerinin illa da siyah ve beyaz olduğunu anlamak istiyordu artık. O merakla sordu dedesine.
Yaşlı reis, bilgece bir gülümsemeyle torununun sırtını sıvazladı. 'Onlar' dedi, 'benim için iki simgedir evlat.' 'Neyin simgesi' diye sordu çocuk merakla.
'O köpekler iyilik ile kötülüğün simgeleri. Aynen şu gördüğün köpekler gibi, iyilik ve kötülük içimizde sürekli mücadele eder durur.Onları seyrettikçe ben hep bunu düşünürüm. Onun için yanımda tutarım onları."
Çocuk, sözün burasında, mücadele varsa, kazananı da olmalı diye düşündü ve her çocuğa has bitmeyen sorulara bir yenisini ekledi:
-"Peki, sence hangisi kazanır bu mücadeleyi?"
Bilge reis, derin bir gülümsemeyle baktı torununa:
-"Hangisi mi evlat? Ben hangisini daha iyi beslersem!" :sleep:

Badboy
04-16-2005, 02:37 PM
Guzel bı sonuc;)

^^CaRiSMa^^
04-16-2005, 03:15 PM
güzel bi yazıydı saol abi..

Qurny
04-16-2005, 05:53 PM
ertan abi süpersin yaa

Erhan
04-16-2005, 09:46 PM
gerçektende gusel yazı...

Ertan Ömür
09-10-2005, 01:55 PM
Beğenilerini dile getiren birbirinden değerli bu 4 arkadaşımıza(Gerçi sadece biri şu anda yazıyor :sleep: teşekkürleri bir borç bilirim. :icon_idea

baracuda
09-10-2005, 02:51 PM
allah allah abi nolmuşbu konuya ben hatırlıom önceden vardı buu ve biçok yorum yapılmıştı hatta ben de yazmıştımmm yeni mi açıldı bu yoksa budama mı yapıldııı????

hobbit
09-12-2005, 03:06 PM
ne kadar beslersen besle ..ne kadar ıcınde iyiliği büyütürsen büyüt...dıkkatsız bıri.. halden.. sevgıden..vefadan..fedakarlıktan anlamayan biri gelip o inancını yok etmıyor mu...tepe taklak oluyor ınsan o an..ve yüreğin zamanla nasır baglıyor sırf o yanılgıları tekrar yaşamamak adına...

ınsanlar ıyımserlıgı alıp yerıne karamsarlığı miras bırakıyor...sıkıysa bir dahaki sefere kötü olma..

t n c r
09-12-2005, 03:11 PM
oldukca guzel bı yazı ve bır okadar da dusundurucu... uygulatıcımı kısısıne gore degısır

tunERkan
09-12-2005, 04:14 PM
gerçekten süper bir sonuç...... :)

sahra
02-22-2006, 08:55 PM
Yasli Kizilderili Reisi kulübesinin önünde torunuyla oturmus, az ötede birbiriyle bogusup duran iki köpegi izliyorlardi.

Köpeklerden biri beyaz, biri siyahti ve oniki yasindaki çocuk kendini bildi bileli o köpekler dedesinin kulübesi önünde bogusup duruyorlardi.

Dedesinin sürekli göz önünde tuttugu, yanindan ayirmadigi, iki iri köpekti bunlar. Çocuk, kulübeyi korumak için biri yeterli görünürken niye ötekinin de oldugunu, hem niye renklerinin illa da siyah ve beyaz oldugunu anlamak istiyordu artik. O merakla sordu dedesine.
Yasli reis, bilgece bir gülümsemeyle torununun sirtini sivazladi.

"Onlar," dedi, "benim için iki simgedir evlat."

"Neyin simgesi?" diye sordu çocuk.

"Iyilik ile kötülügün simgesi. Aynen su gördügün köpekler gibi, iyilik ve kötülük içimizde sürekli mücadele eder durur. Onlari seyrettikçe ben hep bunu düsünürüm. Onun için yanimda tutarim onlari."

Çocuk, sözün burasinda, mücadele varsa, kazanani da olmali diye düsündü ve her çocuga has bitmeyen sorulara bir yenisini ekledi:

"Peki, sence hangisi kazanir bu mücadeleyi?"

Bilge reis, derin bir gülümsemeyle bakti torununa:

"Hangisi mi evlat? Ben hangisini daha iyi beslersem!

nitrO_Oxide
02-22-2006, 09:00 PM
Super bi hikaye tesekkurler cnm :hug:

Ferhat
02-22-2006, 09:00 PM
evet doğru saol paylaşım için ;)

Ertan Ömür
02-23-2006, 11:16 AM
:!: :!: Konular birleştirilmiştir :!: :!:

sahra
02-23-2006, 12:21 PM
ihi ihi gene piştilendik :012: konuu ve materyali bol olunca bir sitede bu gibi durumlar kaçıılmaz oluyor :) :)

hobbit
02-23-2006, 12:34 PM
yanlız gercekten cok etkıleyıcı bır hıkayedır :003: ..daha cok okunmasını ısterım :)

STP
02-23-2006, 12:42 PM
demekkı bu yaslı bunak yıllardır ıkısınıde aynı beslıyormus... :012:

hobbit
02-23-2006, 12:47 PM
demekkı bu yaslı bunak yıllardır ıkısınıde aynı beslıyormus... :012:

e bu da başka bi bakış acısı tabi :012:

STP
02-23-2006, 12:51 PM
yalanmı hıkayeyı okuyun anlarsınız. cocuk yıllardır ıtlerın bırbırıyle dalastıgını soyluyo yane bırı olmemıs bırı bırnı yenmemıs.. adamın ıcı fesat demekkı ... 3kagıtcı bunak:D:D:D:D

hobbit
02-23-2006, 12:59 PM
yalanmı hıkayeyı okuyun anlarsınız. cocuk yıllardır ıtlerın bırbırıyle dalastıgını soyluyo yane bırı olmemıs bırı bırnı yenmemıs.. adamın ıcı fesat demekkı ... 3kagıtcı bunak:D:D:D:D

okuduğumuzu anlayacak kapasıteye sahıbiz cok şükür :012: ...fakat mevzu bahıs olan ..kopeklerın beslenmesı bırbırını yenmesı olmadıgını da cok ıyı bılıyorsun.. :)

STP
02-23-2006, 01:03 PM
walla kusura bakılmasın ana temala anlatım keısnlıkle bagdasmamız... neymıs efenım ben hangısını ıyı beslersem o ıyı olurmusmus... ulan denyo herıf yıllardır kotulugu neden ıyılık kadar beslıyosun ozaman... :samurai:

hobbit
02-23-2006, 01:07 PM
walla kusura bakılmasın ana temala anlatım keısnlıkle bagdasmamız... neymıs efenım ben hangısını ıyı beslersem o ıyı olurmusmus... ulan denyo herıf yıllardır kotulugu neden ıyılık kadar beslıyosun ozaman... :samurai:

edebıyat okudun mu sen :012:

STP
02-23-2006, 01:08 PM
5 tı edebıyatım. babamda zaten edebıyet ogretmenlık mezunudur İÜ den...

hobbit
02-23-2006, 01:13 PM
5 tı edebıyatım. babamda zaten edebıyet ogretmenlık mezunudur İÜ den...

e o zaman ne anlamazlıktan gelıyosun kusura bakma ama it gıbı anladın:D ..

STP
02-23-2006, 01:14 PM
e o zaman ne anlamazlıktan gelıyosun kusura bakma ama it gıbı anladın:D ..
sen anlamıssın bence hobbİT :1newwink:

hobbit
02-23-2006, 01:18 PM
sen anlamıssın bence hobbİT :1newwink:

hı evt anladım :003: ...neyse fazla yakınlıktan maraz dogramış yeter bu kadar :012: