PDA

View Full Version : .:::: Herkesin hırsız olduğu ülke ™ ::::.

Ertan Ömür
01-16-2007, 02:24 PM
Herkesin hırsız olduğu bir ülke varmış,ama istisnasız herkesin :(.Gece olunca, insanlar maymuncuklarını ve fenerlerini yanına alır ve komsusunun evini soymaya gidermiş. Gün doğarken geri döndüklerinde yüklerini alırlarmış. Ama her seferinde kendi evlerini de soyulmuş bulurlarmış :blink: .Ülkede kimse kaybetmezmiş,çünkü herkes birbirinden çalar ve bu dolaşım son kişi ilk kişiden çalana kadar sürermiş :huh: .
Bir gün, nasıl olmuşsa, dürüst bir adam ortaya çıkmış :icon8: . Gece olduğunda, çanta ve fenerle dışarı çıkmaktansa evinde kalıp çalışmayı tercih edermiş.Hırsızlar geldiğinde evde ışık yandığını görüp soymak için içeri girmezlermiş :no: .Ve bu durum bir süre devam edince, ahali bir konunun açıklığa kavuşmasını istemiş:
"Çalmadan yaşamak senin tercihin, ama başkalarını bir şey yapmaktan alıkoymaya hakkın yok :no: ."demişler Bunun üzerine dürüst adam, geceleri evinden çıkar, fakat hiçbir şey çalmaz,döndüğü zaman evini hep soyulmuş bulurmuş :( . Adamın bir haftadan daha az bir sürede, yiyecek tek bir şeyi kalmamış ve ülkeyi terketmek zorunda kalmış :tristi14: .
Daha iyi soygun yaparak zenginleşenler kendileri için soygun yapmak üzere maaşlı hırsızlar tutmaya başlamışlar :icon2: . Zengin fakir ayrımı giderek çoğalmış :scared: . Zenginler mallarını korumak için polis teşkilatı ve hapishaneler kurmuşlar ve kendi mallarının çalınmasını yasa dışı ilan etmişler :( .Ancak yoksulların mallarını çalmak hala serbestmiş :angryfire .Bir süre geçtikten sonra, artık kimse soymaktan ve soyulmaktan söz etmez olmuş :no: . Çünkü yoksulların çoğu ya açlıktan ölmüş ya da ülkeyi terketmişler :( .Zenginler ve maaşlı soyguncular ise soyacak kimse kalmadığı için servetlerini yitirmeye başlamışlar :( .
Sonunda zenginler eski düzeni yeniden sağlamak için dürüst adamı başa getirmeye karar vermişler :003: .Ancak dürüst adamın evine gittiklerinde sadece yerde yazılı bir kağıt varmış.Kağıtda şunlar yazıyormuş:
" Bir insan sadece dürüst olduğu için aranıyorsa her şey için çok geç olmuş demektir " :sleep:

imhotep
01-16-2007, 02:29 PM
wooww:dmcsmile0 gerçekten mükemmel bir yazı..bu senaryo bana çok tanıdık geliyor ama neyse..:sleep: paylaşım için teşekkürler Ertan Abi..+Rep:icon_idea

DaYkO
01-16-2007, 02:34 PM
gerçekten çok anlamlı bir hikaye sağol abi :thumbsup:

EVO VIII
01-16-2007, 02:37 PM
Çok güzel ve anlamlı bir hikaye abi sonuda çok iyi olmuş...:icon_excl
+ Rep...:icon_idea

Mrs.Sinem
01-16-2007, 02:37 PM
teşekkürler güzel 1 hikaye

Ertan Ömür
01-16-2007, 07:28 PM
wooww:dmcsmile0 gerçekten mükemmel bir yazı..bu senaryo bana çok tanıdık geliyor ama neyse..:sleep: paylaşım için teşekkürler Ertan Abi..+Rep:icon_idea
Hayırdır taahhüt ettiğin + REP gelmedi :all2: :D:D:D:D:D:D:D:D

imhotep
01-16-2007, 07:40 PM
Hayırdır taahhüt ettiğin + REP gelmedi :all2: :D:D:D:D:D:D:D:D

abi veremiyomki..:D aklımda en kısa zamanda vericem..:icon_idea

SCREAM
01-17-2007, 12:11 AM
Yazıyı okuyanların surat ifadesini merak ettim açıkcası..

Ertan Ömür
01-17-2007, 11:37 AM
Yazıyı okuyanların surat ifadesini merak ettim açıkcası..
Konuyu açarmısın :all2:

SCREAM
01-17-2007, 02:34 PM
Konuyu açarmısın :all2:

Ancak dürüst adamın evine gittiklerinde sadece yerde yazılı bir kağıt varmış.Kağıtda şunlar yazıyormuş:
" Bir insan sadece dürüst olduğu için aranıyorsa her şey için çok geç olmuş demektir " :sleep:

. ;)

Ertan Ömür
01-17-2007, 02:39 PM
. ;)
Ben yine göndermeni tam anlamıyla anlayamadım :no: .Neyse boşver :s20:

gizli_melek75
01-24-2007, 12:04 PM
çok güzel bir söz bir okadarda kötü bir durum..

SCREAM
01-24-2007, 01:09 PM
Ben yine göndermeni tam anlamıyla anlayamadım :no: .Neyse boşver :s20:

Abi demek istediğim, ülkeden ayrılan adamı başlarına getirmek için evlerine gittiklerinde yerdeki notu görünce suratlarının aldığı ifadeyi görmek isterdim ;)

ASYAHİFİ
01-24-2007, 01:23 PM
çok güzeldi ağbi eline sağlık :icon_idea

Ertan Ömür
01-24-2007, 01:32 PM
Abi demek istediğim, ülkeden ayrılan adamı başlarına getirmek için evlerine gittiklerinde yerdeki notu görünce suratlarının aldığı ifadeyi görmek isterdim ;)
Oh beeeeeeeeeee nihayet anladım :003: :012: :012: :012: :012: :012:

SCREAM
01-24-2007, 01:40 PM
Oh beeeeeeeeeee nihayet anladım :003: :012: :012: :012: :012: :012:

. :icon_excl