PDA

View Full Version : .:::: Türkiyede modifiyenin başkenti neresi? ™ ::::.

Ertan Ömür
12-13-2004, 06:38 PM
Arkadaşlar sizce modifiyenin başkenti neresi? :confused:

philcollins
12-13-2004, 06:42 PM
türkiyede her şeyin başı nerdeyse orda tabiki , İSTANBUL

not: ertan abi cok komik bi anket olmus ama benden soylemesi istanbul ve digerleri seklinde :o yani biraz yanlı bi anket gibin

Ertan Ömür
12-13-2004, 07:13 PM

not: ertan abi cok komik bi anket olmus ama benden soylemesi istanbul ve digerleri seklinde :o yani biraz yanlı bi anket gibin
İSTANBULmu yoksa BURSAmı diye yıllardır tartışılır durur..Bu topiği o yüzden açtım.Diğer seçeneğinide koymak zorunda hissettim kendimi.Olur ya itiraz eden olur.. :)

bulo
12-13-2004, 10:43 PM

Al benden de o kadar

Power
12-14-2004, 04:57 PM
istanbul

fafatara53
12-14-2004, 05:03 PM
tabiki istanbul....

nitrO_Oxide
12-14-2004, 05:53 PM
bencede istanbul ama bursadada deli makineler var

DaYkO
12-15-2004, 09:26 PM
İstanbulda ki ustalar bence süper :cool:

siena_16V
12-26-2004, 03:48 PM
tabi ki istanbul tartışmasız

Qurny
04-17-2005, 12:57 AM
istanbul da daha cok karsılasıyoruz modifiye namına insanlar 1şey yapmaya calısıyor,
bursada şekle pek girilmese de orda dasaglam araçlar var
konya derim ben orda insanlar arabayı alıyorlar bir cam filmi jant lastik disk sonra full motor calısıyolar bi şahine impreza geçilebiliyor miafori fln derken

ErKaY
04-17-2005, 01:32 AM
istanbuldakı ustaların elıne kımse su dokemez az ve sayılı ustalar tabıkı.. :D her onune gelene bişi yaptırılmaz..

nitrO_Oxide
04-17-2005, 01:32 AM
impreza gecmek zor be :)

ErKaY
04-17-2005, 01:50 AM
benım antalyada halamın oglu.. sahın 1.6 ya turbo cobra motoru takmıslardı.. 1 aksamda 35.000 dolar kazandı 6 tane ımpreza yıyerrek ... :D:D:D

nitrO_Oxide
04-17-2005, 03:04 AM
yok yaw :D fotosu varmı bi gorsek :)

^^CaRiSMa^^
04-17-2005, 10:56 AM
istanbul.. :icon_idea

6 imp mi yedi oyy oyy gorseydik su aleti ya..

Badboy
04-17-2005, 11:21 AM
Tabiiiiki istanbul;)

nitrO_Oxide
04-17-2005, 11:54 AM
Tabiiiiki istanbul;)

bi uno varmış bilionmu knka magnexli manyak bişiymiiş :)

^^CaRiSMa^^
04-17-2005, 11:59 AM
biliom biliom :D

nitrO_Oxide
04-17-2005, 12:08 PM
biliom biliom :D

sordukmu lan :D

^^CaRiSMa^^
04-17-2005, 12:21 PM
sordukmu lan :D
banane banane biliom işte :D:D

^^İsmail^^
04-26-2005, 05:54 PM
Bence istanbul ama şunuda unutmamak lazım ustalar hep bursadan çıkıyor. :icon_idea

2004palio
04-26-2005, 05:56 PM
bence malzeme ve parca bulma olanagı istanbulda daha cok ama iş el becerisine gelince Bursa derim

toyotacorolla
04-26-2005, 06:01 PM
cııkkk istanbula arkadslar gitti izmirde'ki kadar modlu araba gremedik dediler al benden de o kadar izmirim güzel izmirim toplantılarda şov yapıyoruz bizzzz

thekillingroad
04-27-2005, 08:48 PM
Kim tartışıyor? Ne Bursa'sı :) Ankara Antalya varken.. cıkcık..

Istanbul

Ertan Ömür
04-27-2005, 08:51 PM
Ben BURSA diyorum.Çoğunuz ezbere konuşuyor.:s20:

thekillingroad
04-27-2005, 08:57 PM
Bence sen ezbere konuşuyorsun..
M2'ye düşen araba sayısına mı bakıcaz nedir?

Unuttuğunuz birşey var... İzmir Bursa vs. bu şehirlerin ana merkezleri kadıkoy kadar var mı acaba ;)
İzmirde en uzak yer 45dk falan sürüyor... Gerçi trafik derdi pek yok ondan. Bursa nerden çıktı onu da anlamadım ya neyse. (Bursaya çok gittim merak edenler için)

Ne İstanbul kadar çeşitli uygulama var, ne yeni bir uygulama İstanbuldan önce geliyor bu şehirlere, ne de İstanbul kadar başarılı işler çıkartılıyor..

fafatara53
04-27-2005, 08:59 PM
tartIsmasIz istanbul....

H100
04-27-2005, 09:16 PM
izmit olamayacagı kesin

RaceR
04-28-2005, 12:37 AM
bence de istanbul ama olmasının nedeni yatırım yapılması(tuning shoplar filan) ama diğer illerde boş sayılmaz izmit izmir ankara bursa vb..

Ertan Ömür
04-28-2005, 11:40 AM
Mesela son zamanlarda KAYSERİ inanılmaz çıkışta.Yapılan araçları gördükçe gurur duyuyorum. :icon_idea

Ertan Ömür
04-28-2005, 11:42 AM
Bence sen ezbere konuşuyorsun..
M2'ye düşen araba sayısına mı bakıcaz nedir?

Unuttuğunuz birşey var... İzmir Bursa vs. bu şehirlerin ana merkezleri kadıkoy kadar var mı acaba ;)
İzmirde en uzak yer 45dk falan sürüyor... Gerçi trafik derdi pek yok ondan. Bursa nerden çıktı onu da anlamadım ya neyse. (Bursaya çok gittim merak edenler için)

Ne İstanbul kadar çeşitli uygulama var, ne yeni bir uygulama İstanbuldan önce geliyor bu şehirlere, ne de İstanbul kadar başarılı işler çıkartılıyor..
Birçok VIP minübüs deri koltuklarını ve komple iç donanımını gidip Bursada yaptırıyor.Hiç düşündün mü neden? :)

2004palio
04-28-2005, 11:48 AM
Birçok VIP minübüs deri koltuklarını ve komple iç donanımını gidip Bursada yaptırıyor.Hiç düşündün mü neden? :)

haklısın :icon_idea

thekillingroad
04-28-2005, 02:54 PM
Verebildiğin cevap.. Çok güzel..
en çok otomobil firması Bursa'da olduğundan pardon FABRİKASI, en çok otomobile deri sağlayan firma BURSA'da dır. Modifiye ile ne alaka kurdun şimdi? Hayret birşey...

Corvette, Siyah Supra, turuncu Supra, Garage WRX, Z4, T-VTI, M3... Bunlar nerde hazırlandı ya. Ben Rize falan diye hatırlıyorum ama... Sayamadıklarım da Trabzonun köylerinden Rize'ye bağlıdır heralde..

Barisch_Egetuning
04-28-2005, 06:35 PM
Bn sahsen istanbul da fazla bisey yok demiyorum ama istanbulun önde gözükmesi ilklerin orada yapiliyor olmasindan degil reklaminin iyi yapiliyor olmasindan arkadaslar bunu sahsi tecrübelerim sonucu söylüyorum dergilerden fln okudugum kadariyla degil....

Erhan
04-28-2005, 06:36 PM
bence ankara...bu konuda biraz daha ileride diyorum...

Barisch_Egetuning
04-28-2005, 06:57 PM
ben ankaraya gittim 20 gün fln da kaldim ama trafikte gördügüm modlu arac sayisi 5 i geçmez ciddi söylüyorum...yalniz yesil bi dogan görmüstüm çok manyakti direksiyonu kesmisti kara simsek triplerinde:)))

thekillingroad
04-29-2005, 01:06 AM
Ya bir şehre gittiğinizde gördüğünüz modifiyeli araç sayısına göre mi belirliyorsunuz bunu?

Ertan Ömür
04-29-2005, 10:51 AM
Verebildiğin cevap.. Çok güzel..
en çok otomobil firması Bursa'da olduğundan pardon FABRİKASI, en çok otomobile deri sağlayan firma BURSA'da dır. Modifiye ile ne alaka kurdun şimdi? Hayret birşey...
Corvette, Siyah Supra, turuncu Supra, Garage WRX, Z4, T-VTI, M3... Bunlar nerde hazırlandı ya. Ben Rize falan diye hatırlıyorum ama... Sayamadıklarım da Trabzonun köylerinden Rize'ye bağlıdır heralde..
Şimdi olayı şöyle açıklamaya çalışayım sevgili Ozan.Şu anda istatistikler diyorki en zengin 2 il İZMİR ve KOCAELİ.Ama bu 2 şehiri gerçek hayatta İstanbul ile kıyasla inanmak gelmez içinden.Ben şunu söylüyorum.İstanbul sermayenin ve nüfusun başkenti olduğu için dünya kadar modifiyeli araç var trafikte.Ama radikal çaılşmalar çıkarabilen ustaların sayısı nüfusa oranlarsan inanılmaz az.Ama bursa yan sanayi konusunda çok gelişmiş.Fabrikaların çoğunun orada olmasının bunda etkisi inanılmaz.Atölyeler artık bazı şeyleri aşmışlar.Olmazları yok.Ne desen yaparız diyorlar.Ben bu başkent olayını özellikle dış tasarım konusunda söylüyorum.Yoksa TUNING SHOP a gidip hazır parçaların takıp takıştırılması anlamında değil.Umarım beynimdekileri sağlıklı bir şekilde aktarabilmişimdir. :icon10:

Ertan Ömür
04-29-2005, 10:52 AM
Ya bir şehre gittiğinizde gördüğünüz modifiyeli araç sayısına göre mi belirliyorsunuz bunu?
Senin kriterlerini uzun uzun okumak isterim açıkcası:all2:

Ertan Ömür
04-29-2005, 10:55 AM
Bn sahsen istanbul da fazla bisey yok demiyorum ama istanbulun önde gözükmesi ilklerin orada yapiliyor olmasindan degil reklaminin iyi yapiliyor olmasindan arkadaslar bunu sahsi tecrübelerim sonucu söylüyorum dergilerden fln okudugum kadariyla degil....
İnanılmaz güzel tespit.12.000.000 insanın yaşadığı bir şehir tabiki hep ön planda gözükür.Birde 34 plakalı dünya kadar araç İstanbul dışında yaşayanlara ait.Plakaya bakarakta hüküm vermemek lazım.:no:

thekillingroad
04-29-2005, 06:32 PM
Nüfusa oran yapmak doğru bir yaklaşım gibi görünse de İstanbul gibi Dünya'da eşi eolmayan abuk bir şehirde mantıktan çıkıyor. Istanbul'un saçma sapan bir nüfusu var, bu nedenle oran vs yapmak doğru olmuyor. Kişi başına düşen araç sayısı da azalacağından mesela usta sayısı da pardon usta oranı da az oluyor elbet. Şehirlerin karşılaştırmasını yapmak gerekli bir işlem değil burda. Modifiyenin başkenti dedik. Doğduğu yer muhtemelen Ankara'dır. Ama artık bu noktalara geldiği yer Istanbuldur. Atıyorum airbrush işini en iyi yapan adam Antalya'da dır, onu yapan İzmir'de dir vs. Bunlar bireysel başarılar, yarın o adam istanbula taşınırsa ne olacak :) Önemli olan genelidir bu işlerin. Ama bu işlerle alakası olmayan nüfus içinde değil.

Bursa'da yan sanayinin gelişmişliğini yadsıdığım falan yok elbette. Ama bir noktaya gidebilirler bunu unutma ;)
kocaelinin zenginliği de fabrikalarından gelir. halkın %90 ı inanılmaz fakir.

Yazdıklarımdan kriterleri anladığınuı umuyorum. Ama modifiyeli araç sayısı kesinlikle olamaz, bunu sende biliyorsun.

toyotacorolla
04-29-2005, 07:30 PM
+1 çok güzel açıklamışsın kardeşim tşkler!!!

Barisch_Egetuning
04-29-2005, 09:11 PM

Ya kusura bakma ama ben ona göre belirlerim sonuçta ben trafikte ne kadar çok modifiyeli ve KALiTELi(üzerinde yapilan islemler açisindan olan kalite ilgilendirir beni takilan parçalarin markali olup olmamasi umruda degil) araç görürsem o kadar etkilenirim Ki herkes bundan etkilenir yani...Lütfen beni yanlis anlama ama ben senin kriterlerini anlayamadim hala daha dogrusu istanbul da neyin bu kadar üstün oldugunu anlayamadim???(yine yanlis anlasilmasin istanbulu kötülemek için konusmuyorum kesinlikle...

emre gtı
04-30-2005, 12:49 AM
Abİ İyİkİ 3. Secenegİ Koymussun %16 DİĞer DemİŞ ÇÜnkÜ

siena_16V
04-30-2005, 06:39 PM
istanbulll

KLC
04-30-2005, 07:53 PM
Gorsel Acıdan İstanbul Derim ßen.. Ama Motor Konusunda Kim Ne Derse Desin Konya Gibisini Ne Gördüm Ne Duydum.. Tuning Dergileri Buraya Cekim İcin Gelseler 1 Sene Cıkamazlar Emin Olun.. Ne Sahin Doganlar Var Aklınız Durur..

thekillingroad
05-01-2005, 06:47 AM
toyotacorolla
Teşekkür ederim

Barisch Egetuning
Yanlış anlamadım merak etme, ama lütfen birazdan izmir ile ilgili söylediklerimde de sen beni yanlış anlama.
Şimdi öncelikle. Aracın birşeyler yapılmış olması mı önemli? Bana göre benim aracım absürt absürt kanat takıp bide absürt bir lastiğte 16jant takan adamdan daha modifiyeli. benim ihtiyaclarıma uygun bir lastik takımı aldım, ön ızgarayı değiştirdim. Tep yaptığım bu. Modifiye nedir sorusuna gider senin açından bakarsak, o yüzden modifiyeli araç sayısındna çok kaliteye bakmak gerekir. ha burda illa marka mı olmalı. Hem evet hem hayır.
Şimdi üstünde WRC yazan bulaşık süngeri gibi havaa filtreleri satıldı bir ara. parçalanıp motora gittiği oldu onların ya! e burda KN kardeşim onu alacağıma. Ama giderim bir ustada aracıma uygun bir intake sistemi yaptırırım, markası ne. yok ama en iyisi fark burada . Umaırm anlatabilmişimdir.

Şimdi gelelim İzmirle ilgli yanlış anlamamanı rica ettiğim kısma...
İzmir küçük bir şehir. Evet küçük, içinden değil diyorsun ama. yerleşim alanına baktığında asla İstanbulun yarısı bile kadar olamayacak bir şehir. BU nedenle daha ufak bir merkezde daha yoğun olarak görebiliyorsun araçları. Bunu boyutları farklı iki odaya kapatılmış insnalar olarak düşün. 100m^2 bir odada birçok insanı daha rahat görürsün odayı gezdiğinde. Ama 500m^2 bir odada dolanacka çok yer vardır. her bir birim alanda daha az modifiyeli araca rastlarsın.
Bu nedenle nufus/modlu araba oranı yapamayız.
Ayrıca burda istanbulun istisnai durumu da söz konusu. Şimdi izmire hiç karstan adam kalkıp zengin olucam diye geliyor mu? İpinii koparan istanbula doluyor. E o adamda şahin e mustang logosu takar. Ona modifiye diyorsanız İstanbul dünyanın en çok modifiylei araç barındıran şehridir. e bu bozuk yapısındna dolayı istanbulda oranlar çok sapıtmış. o nedenle herhangi rakamları alıp oran yapamayız sağlıklı bir belirleme için.

Skaın ha İzmiri sevmeyen istanbul aşığı olan biri olduğumdam böyle yazdığım sanılmasın. istanbulu hiçte sevmeyen ama alışmış ve vazgeçemeyen bir insanım. Saplantılı diyelim. İleride şehir değiştirebilecek durumda görürsem kendimi kesinlikle yaşamak istediğim şehir de İzmir dir :)
Sevgiler...

Barisch_Egetuning
05-01-2005, 06:54 PM
toyotacorolla
Teşekkür ederim

Barisch Egetuning
Yanlış anlamadım merak etme, ama lütfen birazdan izmir ile ilgili söylediklerimde de sen beni yanlış anlama.
Şimdi öncelikle. Aracın birşeyler yapılmış olması mı önemli? Bana göre benim aracım absürt absürt kanat takıp bide absürt bir lastiğte 16jant takan adamdan daha modifiyeli. benim ihtiyaclarıma uygun bir lastik takımı aldım, ön ızgarayı değiştirdim. Tep yaptığım bu. Modifiye nedir sorusuna gider senin açından bakarsak, o yüzden modifiyeli araç sayısındna çok kaliteye bakmak gerekir. ha burda illa marka mı olmalı. Hem evet hem hayır.
Şimdi üstünde WRC yazan bulaşık süngeri gibi havaa filtreleri satıldı bir ara. parçalanıp motora gittiği oldu onların ya! e burda KN kardeşim onu alacağıma. Ama giderim bir ustada aracıma uygun bir intake sistemi yaptırırım, markası ne. yok ama en iyisi fark burada . Umaırm anlatabilmişimdir.

Şimdi gelelim İzmirle ilgli yanlış anlamamanı rica ettiğim kısma...
İzmir küçük bir şehir. Evet küçük, içinden değil diyorsun ama. yerleşim alanına baktığında asla İstanbulun yarısı bile kadar olamayacak bir şehir. BU nedenle daha ufak bir merkezde daha yoğun olarak görebiliyorsun araçları. Bunu boyutları farklı iki odaya kapatılmış insnalar olarak düşün. 100m^2 bir odada birçok insanı daha rahat görürsün odayı gezdiğinde. Ama 500m^2 bir odada dolanacka çok yer vardır. her bir birim alanda daha az modifiyeli araca rastlarsın.
Bu nedenle nufus/modlu araba oranı yapamayız.
Ayrıca burda istanbulun istisnai durumu da söz konusu. Şimdi izmire hiç karstan adam kalkıp zengin olucam diye geliyor mu? İpinii koparan istanbula doluyor. E o adamda şahin e mustang logosu takar. Ona modifiye diyorsanız İstanbul dünyanın en çok modifiylei araç barındıran şehridir. e bu bozuk yapısındna dolayı istanbulda oranlar çok sapıtmış. o nedenle herhangi rakamları alıp oran yapamayız sağlıklı bir belirleme için.

Skaın ha İzmiri sevmeyen istanbul aşığı olan biri olduğumdam böyle yazdığım sanılmasın. istanbulu hiçte sevmeyen ama alışmış ve vazgeçemeyen bir insanım. Saplantılı diyelim. İleride şehir değiştirebilecek durumda görürsem kendimi kesinlikle yaşamak istediğim şehir de İzmir dir :)
Sevgiler...

Öncelikle Araban dogustan modifiyeli zaten:) +sadece ''Var mi VAR'' amacli yapilan modifiyeler konusunda sana kesinlikle katiliyorum ve de kriterlerini net olarak anlamis bulunuyorum baya uzun bi yazi yazmisin zahmet etmisin saolasin..

Sevgiler bizden..

thekillingroad
05-02-2005, 02:47 AM
Rica ederim. Anlayışın için ben teşekkür ederim :)

jamall
05-02-2005, 04:44 PM
Afyon diyorum ben
:D

timucintt
05-17-2005, 09:58 PM
ANKARA ve ADANA

thekillingroad
05-18-2005, 01:17 AM
Hakkarİ!!!

msinanh
05-18-2005, 02:41 AM
sayemde eskişehir...

WarsteineR
05-18-2005, 03:04 AM
bence

istanbul..yani her şey orada..her aradığımız parça..vs..yeniliklerde oradan çıkıor..

benje de istanbul..

istanbuldan sora da Urfa gelir.. :D :D :D :D

fafatara53
10-26-2006, 10:37 PM
güncel.....

antifener&federasyon
10-27-2006, 07:49 PM
tabii ki istanbul.

Mrs.Sinem
11-14-2006, 09:43 PM
İstanbul tabi ki

OZZYBOY
11-15-2006, 09:42 AM
dış modsa bursa motor moduysa istanbul kaliteli modsa ankara :)

imhotep
11-15-2006, 10:06 AM
Bence istanbul modifyede her alanda Türkiye'de diğer illere fark atar..Burası beyin beaa..:)

STP
11-15-2006, 05:47 PM
dış modsa bursa motor moduysa istanbul kaliteli modsa ankara :)

kalıtelı mod ıse ankaramı :D HAUAHAHAHAAHAH

sivasrap
11-15-2006, 05:54 PM
tabikide SİVAS

:D

SailoR
11-15-2006, 07:25 PM
istanbul....

ĐєvøĐєw
11-15-2006, 10:13 PM
İSTANBUL aradığın çoğu şeyi bulman daha kolay

profcuk
11-16-2006, 02:39 PM
metropol olmanın verdigi avantajla birikte son ziyaretimizdede gorduk ki başkent istanbul.ozellikle maslak gercekten cok iyi durumda...

i_could...