PDA

View Full Version : Sizce ÇAĞDAŞ İNSAN kimdir?

Ertan Ömür
04-04-2005, 03:21 PM
Arkadaşlar sizin çağdaşlık kriteriniz nedir?Çağdaş insan çağa ayak uyduran insan cevabı bence işi çok basite indirgemek olur.Ben sizlerden daha derin ve anlamlı cevaplar bekliyorum arkadaşlar.:all2:

t n c r
04-04-2005, 05:07 PM
ben kıroyum bu soruyu cevaplayamam :)

SNOWMAN
04-04-2005, 05:18 PM
Çağa uyum sağlayan, çağın gereklerini yerine getiren insan çağdaş insandır.
Soyut ÇAĞ, ÇAĞDAŞLIK kavramını belirleyen; o zaman diliminde yaşayan insanların, toplumsal değerleri, etik anlayışlarıdır.

GÜNÜMÜZDE, iyi giyinmek, iyi konuşmak, sinema, tiyatro, konser, sergi gibi sosyal aktivitelerle ilgilenmek çağdaşlık olarak algılanıyor.
Kişisel çıkarların ön planda tutulması, dostluk, arkadaşlık kavramlarının gerekirse kullanılmak üzere bir kenarda saklanılması, eş dostta olsa birilerine hava atılması, aidiyet uğruna kişilikten ödünler verilmesi, verilen sözlerden dönülmesi, kişiliğe ters düşen davranışlarda bulunulması, politik davranılması.....
Maalesef uzayıp gidiyor bu olgular.

Üzülerek belirtmek isterim ki bu durumda BEN ÇAĞDAŞ BİRİ DEĞİLİM.

hobbit
04-04-2005, 05:23 PM
Hüseyin lütfen..kendine hakaret etmeni kabul edemeyeceğim..çağdaşlık bir tarafa..iyi niyetinden ve kişiliğinden bu şekilde bahsetmen kısacası seni seven ve saygı duyan birisi olarak beni üzer ve rahatsız eder....

SNOWMAN
04-04-2005, 05:27 PM
Hüseyin lütfen..kendine hakaret etmeni kabul edemeyeceğim..çağdaşlık bir tarafa..iyi niyetinden ve kişiliğinden bu şekilde bahsetmen kısacası seni seven ve saygı duyan birisi olarak beni üzer ve rahatsız eder....
Hakımmda iyi düşüncelere sahip olduğunu biliyorum ve teşekkür ediyorum bir kere daha.

Hakaret etmiyorum ki kendime. Sadece şu anda kabul gören değerlerden uzak olduğumu belirtiyorum.
Kendime olan saygımı hiç bir zaman yitirmedim. :)

hobbit
04-04-2005, 05:31 PM
Hakımmda iyi düşüncelere sahip olduğunu biliyorum ve teşekkür ediyorum bir kere daha.

Hakaret etmiyorum ki kendime. Sadece şu anda kabul gören değerlerden uzak olduğumu belirtiyorum.
Kendime olan saygımı hiç bir zaman yitirmedim. :)

hay allah dur yaaa ben yine yanlış anladım :blush: ..Allahım neden sık sık başıma geliyor bu..bi de zeki demezler mi bana... :all2: özür dilerimmm..
bu arada yazdıkların son derece doğru ..bunu da eklemeyi unutmuşum offff :o

SNOWMAN
04-04-2005, 05:38 PM
hay allah dur yaaa ben yine yanlış anladım :blush: ..Allahım neden sık sık başıma geliyor bu..bi de zeki demezler mi bana... :all2: özür dilerimmm..
bu arada yazdıkların son derece doğru ..bunu da eklemeyi unutmuşum offff :o
Rica ederim. Şu anda zekanla ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum, konsantrasyon bozukluğudur iş ortamından kaynaklanan :hug:

saydam
04-06-2005, 05:24 PM
Bulunulan çağın anlayışına, şartlarına uygun olan kisiye cagdaş insan denir...

Ama olderman in soyledigi cok guzel cumleler var buna katılmamak elde deil...Bilgisayarlar ,cep telfonları ,,,eleektronik aletler ,almıs basını gitmis durumda ve biz bunları kullanmakta pek zorlanmıyoruz...ama bu olaya daha iyimser bi yaklasım cunku eger bu cagda yasıyosan çıkarcı olmak zorundasın,,hislerinle deil...maddi acıdan yaklasıcaksın..
Bu ornekler cogaltılabilinir...Varın simdi siz karar verin cagdaş mısınz degil misiniz ?

designerberker
04-06-2005, 06:09 PM
bildiğim tek şey çağdaş olmayan insanlar adanada toplanmış başlarındada babam var

ersin yılmaz
04-06-2005, 06:17 PM
çağdaş insanmı aha karşınızda duruyorum :icon10:

hobbit
04-07-2005, 11:18 AM
bildiğim tek şey çağdaş olmayan insanlar adanada toplanmış başlarındada babam var

berkercim o nasıl söz öyle.... :o