View Full Version : YAKINLIK....
hobbit
03-28-2005, 03:18 PM
Yakınlık başka bir boyuttur. Diğerinin senin içine girmesine izin vermektir, seni senin gördüğün gibi görmesine izin vermek; diğerinin seni senin içinden görmesine izin vermek, bir insanı varlığının en derin noktasına davet etmek.
Modern dünyada yakınlık giderek kayboluyor. Sevgililer bile yakın değil. Dostluk sadece bir kelime artık, giderek kayboluyor.
Neden? Çünkü paylaşacak bir şey yok. İçindeki yoksulluğu kim göstermek ister? İnsanlar rol yapma derdinde: "Ben varlıklıyım, ben oraya ulaştım, ne yaptığımı biliyorum, nereye gittiğimi biliyorum."
Eğer sen yakın olmaya hazırsan, karşındakinin yakın olmasına da yol açabilirsin. Senin açıklığın, onun açık olmasını kolaylaştırır. Senin içtenliğin, onun içtenliğine, masumluğuna, güvenine, sevgisine, açıklığına izin verir.
Sen olmasan, bu evrenin şiirinde, güzelliğinde bir şeyler eksik kalır. Bir şarkı, bir nota eksik kalır, bir boşluk olur; ve hiç kimse de sana bunu söylememiş olur...
Korkmayın yakınlaşın..bırakın sizi tanısınlar sizi siz oldugunuz ıcın sevsinler...
t n c r
03-28-2005, 03:35 PM
sana senden daha yakın olmak
kendimden önce senin kokunu almak
sesini sen daha çıkarmadan önce duymak
gözlerini sen bakmadan, görmeden izlemek
ne korkunç bilir misin?
üzülmeye başlarken sen, yaralanmak
nefretin midene inmeden öfkelenmek
gözlerin dolduğunda acımasızca ağlamak
ne korkunç bilir misin?
yalnız hissettiğinde daha yalnız
sevindiğinde, bitecek diye huzursuz
yorulduğunda tümden bitik olmak
ne korkunç bilir misin?
ne korkunç bilir misin?
yakın olmak birine, birinden daha yakın
hele o biri sensen
ne korkunç bilir misin?
hobbit
03-28-2005, 03:46 PM
tuniii :icon12:
yanımda yakınımda olduğun icin cok şanslıyım....
t n c r
03-28-2005, 03:50 PM
tuniii :icon12:
yanımda yakınımda olduğun icin cok şanslıyım....
bende öyle abla :icon12: :icon12:
hobbit
03-28-2005, 04:11 PM
Gercek sevdayı yaşadın mı ki..o yakınlığa erişebildin mi..
Belkide bunu ancak hayata gözlerimi kaparken yanıtlayabileceğim..sadece bugün önüme yüreğimi ruhumu bedenimi ve aklımı koyup.varoluşumla yaşayıp yaşatabileceğim sevdamın hayalıni kuracağım..
Benim sevdam da önce ben yerine sen diyebilmek..kendinden önce onu ..onun mutluluğunu düşünebilmek..yanında huzur bulmak ,güven duymak..her ne olursa olsun seni sevecegini bilerek..kendin olmak vardır..
Sevdiğinin yüreğine sevdasına inanmak..onu mutlu etmek icin emek vermek..gözlerinde kaybolmak..bedeniyle bir olmak vardır..
Sevdama saygı duymak ..gurur duymak ..kahkaha kadar gözyaşını da ..sohbetler kadar sessizliğini de paylaşmak vardır..
Anlayış hoşgörü sabır..tutku cesaret risk vardır..
Bakmak dokunmak söylemek..yaşamak yaşatmak..göze almak vardır..umut ..hayat..rahatca soluk almak vardır..
Yüreğinle gülümseyebilmek..gülümsetebilmek vardır..
GÜNÜMÜZDE FÜTURSUZCA KULLANILAN SEVGİ SÖZCÜKLERİNİ HAKEDENKİŞİLERE KULLANMAMIZ VE HAK ETTİĞİMİZ DEĞERİ BULMAMIZ DİLEĞİYLE...
YÜREĞİNİZDEN SEVGİ HİÇ EKSİK OLMASIN..
t n c r
03-28-2005, 04:43 PM
Kişi sevdiğiyle olmak ister!. Sevdiğinin hâliyle hâllenir… Sevgisi kadar, onunla yaşar!. Sevginin ne olduğunu tam olarak bilemediğimiz için, çoğunlukla, “beğeni” ile “sevgi”yi birbirine karıştırırız.
“Beğeni” yanında “sahip olma” arzusuyla açığa çıkar!.Bir nesneden hoşlandığında, beğendiğin şeye sahip olmak ve üzerinde tasarruf edebilmek arzusuyla yaşarsın… Bu tüm mahlukatta çok yaygın bir duygudur!. Kimi, beğendiğini cebine sokar; kimi beğendiğine tasma takıp yanında taşıyarak onunla hava atmak ister; kimi yakalayıp inine sürükler… Her mahlûk yaradılış fıtratına göre, beğendiği üzerinde tasarruf etmek ister.
“Sevmek” ise bundan çok farklıdır…
Sevince, yalnızca sevdiğin için yaşamak istersin!. Yalnızca yanında olmak, yalnızca onun olmak, yalnızca onun zevk aldığıyla zevk alıp, sevmediğinden kaçmak istersin! Sevdiğin öylesine sarmıştır aklını, fikrini, ruhunu ki, her şey sana, onu hatırlatır; yanında iken bile onun içinde olmak istersin!… Yakınlık bile uzak gelir sana!… Sen kaybolursun, sende; sevdiğin kalır yalnızca, beyninde!.. Onun bakışıyla bakar, onun değerlendirmesiyle değerlendirir, onun diliyle konuşmaya başlarsın!. Gözün ondan başkasını görmez, kulağın ondan başkasını duymaz, elin ondan başkasına uzanmaz olur!.
Her an sana sahip olmasını; varlığının, tasarrufunun her an üzerinde olmasını, her an seni kucaklamasını istersin!… Bedensel yakınlık bile, korkunç uzaklık gibi gelir sana; ve onunla tek bir beden, tek bir ruh, tek bir şuur olmayı dilersin!.
Sevgi, fıtratın müsait ise, sevdiğinde yok edesiye yakar seni; ve gün gelir kaşında-gözünde, yüzünde-dilinde sevdiğini görürler de, “sen o olmuşun” derler!
Beğenen sahip olmak ister…
Seven ise sevdiğinde yok olur; feda eder her şeyi sevdiği uğruna!.
Bazılarının da sevgi kokusu sürülür üstüne; “aşığım” sanır!. Ama sevdiği uğruna, fedakarlık etmeye gelince sıra, o koku siliniverir üzerinden “kopamama” sabunuyla!. Parasından kopamaz… Mevkiinden kopamaz… Yakınlarından kopamaz… İçinde yaşadığı ortamın güzelliklerinden kopamaz… “Etraf”tan kopamaz!. Derken kusurlar belirmeye başlar sevdiğini sandığının üzerinde… Eksiklikler görmeye başlar, yetersizlikler görmeye başlar… Bunlar önce acıma duygusuna dönüştürür sevgisini; uzaktan acıyarak seyretmeye başlar… Sonra tatlı bir anıya dönüşür, sevgi sandığı duyguları!. Bu tecrübe gösterir ki, onun fıtratında sevgi programı yoktur!.. Beğeniyi, sevgi sanmıştır!..
Uzaklaşma ondan gelmemiş de, karşısındakinden gelmişse, bu defa “nefret”e döner “beğeni”; ondan intikam alma duygusu gelişir içinde; ve vicdanla intikam dalgaları arasında bir o yana bir bu yana sürüklenir durur; terkedilmişliğin, uzaklaşmanın, layık olmadığını yaşamanın sanısı içinde!..
Oysa yalnızca, fıtratında olmayan gerçek sevginin sonuçlarını yaşamaktadır!. Cüzdanı için, güzelliği-yakışıklılığı için, kendisine hoş gelen huyları için, mevkii-koltuğu için, ilmi için beğenmiştir; sevdiğini sanmış; sahip olamayınca da arzusuna erişememenin düş kırıklığı içinde kopmuş; yalnızca çıkarları doğrultusunda yaşamayı tercih etmiştir…
Seven ise göze almıştır kopmayı… Dışlanmayı… Paradan-puldan, namdan nişandan, dosttan akrabadan uzak kalmayı…
Fıtratından gelir sevgi!. Kulluğu sevmek üzeredir!. Onunla, sevmeyi yaşamak istediği için yaratmıştır onu Yaratan… O yüzden kopar anadan-babadan; dünyadan paradan!
Seven, karşılıksız sever!…
Beğenen karşılığını ister!.
Benim istediğim gibi yaşarsan seni boğarım sahip olduklarıma, der beğenen!.. Onun zaten fıtratında yoktur sevgi, bilmez aşkın ne olduğunu!.. Ne üzere yaratılmışsa, odur tüm meşgalesi… Karınca gibi çalışır; maymun gibi çiftleşir; aslan gibi yavrularına sahip çıkar… Ama pervane gibi sevemez!. atamaz kendini ateşe!.
Sevgi sonunda yanmayı getirir!.. Beğeni ise sonunda kaçmayı!.
Beğenen mahlûkat çoğunluğuna göre, “sevgi” delilikten bir türdür!.. Anlamazlar onlar, sevdiği uğruna, etraf ne derse desin deyip, her şarta katlanmayı! Ve “delillik bu” derler…
Beğenme bir tür “hobi”dir!… Bazen ömür boyu sürer, bazen birkaç yıl, bazen bir kaç ay!..
Sevgi bir ömür boyudur!… Bitmez, tükenmez, bazen durulur, bazen coşar ama hiç gerilemez!. Çoğunlukla karşısındakinden yüzünü göstermesinden gelir sevgi insana!.. Bazen de özünden gösterir yüzünü O!… O zaman onlar için derler ki, “Allah”a aşık oldu!..
“Kendine seçtikleri”dir sevenleri bir çehreden!… Özünden sevgiyi yaşayanlardır, “mukarreb”leri!…
Hünerlerini sergilemek için yaratmıştır herşeyi…
Sevmek için yaratmıştır sevilenleri!.
Gözlerinde seyretmek için gözleri olarak yaratmıştır “aşk”ı yaşattıklarını!..
Avam anlamaz ve bilmez bu aşkı!. Bunun aşk olduğunu!..
Oysa gerçek “aşk” O’nun ateşine pervane gibi atılıp; varlığını O’nda yitirip; O’nun “Baki”liğini yaşattıklarıdır gerçek “aşık”lar!..
Özel bir fıtratla gelmişlerdir onlar, “aşık” olmak için!.. Yaşamları boyunca bir değer taşımamıştır dünya ve içindekiler!..
huysuz
03-28-2005, 08:10 PM
Nolıyı burda bakemmmmmmm..... :samurai:
Sevgi pıtırcıklarım seviyom sizi ben beeeee.....Gelin kaçmayın öpücem.... :love6: :hug:
^^CaRiSMa^^
09-13-2005, 04:44 AM
Kalbim her zman herkese acık ama iceriye girmek istemeyenler de var.................
hobbit
09-13-2005, 11:26 AM
Kalbim her zman herkese acık ama iceriye girmek istemeyenler de var.................
insanları secimlerinden dolayı yargılamamak gerekır...unutma ki ..seninde girmeyi istemedıgın kalpler var veya olacaktır...
t n c r
09-13-2005, 12:33 PM
gonulden yakın olmak gerekır... yanında olupta uzak olmak da var...
hobbit
09-13-2005, 01:17 PM
gonulden yakın olmak gerekır... yanında olupta uzak olmak da var...
ne yazık ki var oylesi....ve en zoru ..
t n c r
09-13-2005, 01:19 PM
ne yazık ki var oylesi....ve en zoru ..
na yazıkkı en zoru.. yasamamak yasatmamak gerekır.. ama an gelıyor yasıyorsun... an gelıyor yasamıyorsun... buda dengesızlık oluyor herhalde..
vtecmaniac
09-13-2005, 02:26 PM
cok uzaktada olsak yakınızdır arkadasımıza , dostumuza, numarasını hic cevirmediginiz geride bıraktıklarımıza...yanında olmak gerekmez ki nice uzaklıklar vardır yanıbasında oturan... uzaktırrrrr.....uzakkkk.....
^^CaRiSMa^^
09-13-2005, 02:32 PM
insanları secimlerinden dolayı yargılamamak gerekır...unutma ki ..seninde girmeyi istemedıgın kalpler var veya olacaktır...
haklısın ablacım biraz balıklama oldu :)
t n c r
09-13-2005, 02:43 PM
sazan seni........... :D:D
^^CaRiSMa^^
09-13-2005, 02:45 PM
sazan seni........... :D:D
hayır hayır kefal :D:D:D
hobbit
09-13-2005, 02:53 PM
olsun olsun..öğreneceksin...:D
^^CaRiSMa^^
09-13-2005, 02:54 PM
olsun olsun..öğreneceksin...:D
sayenizde ;) :)
hobbit
09-13-2005, 03:26 PM
sayenizde ;) :)
hem bana hem Allah a yakın ol kardeşim...:D::D
tunERkan
09-13-2005, 03:26 PM
heeyyyttt noluyor bakiim burada...... ;)
hobbit
09-13-2005, 03:29 PM
heeyyyttt noluyor bakiim burada...... ;)
yakın ilişkiler içersine giriyoruz :p ..hamili yazı yakinim olan kardeşim...:D:D
tunERkan
09-13-2005, 03:35 PM
hm...
ama fazla yakın olmayın sakatlık çıkmasın..... :p
hehehehe... :D:D:D:D
hobbit
09-13-2005, 03:36 PM
hm...
ama fazla yakın olmayın sakatlık çıkmasın..... :p
hehehehe... :D:D:D:D
hadi leyynn..almıyım ayamın altına :bash_1_: :D
tunERkan
09-13-2005, 03:38 PM
hadi leyynn..almıyım ayamın altına :bash_1_: :D
al apla yeterki sen al.......:D:D:D:D:D:D
zaten bişi yaptıın yok bir sövicewm bir ayağımın altına alıcam....:D:D:D:D
hobbit
09-13-2005, 03:50 PM
al apla yeterki sen al.......:D:D:D:D:D:D
zaten bişi yaptıın yok bir sövicewm bir ayağımın altına alıcam....:D:D:D:D
nası bişi yaptıgım yok... :crying:
tunERkan
09-13-2005, 03:55 PM
nası bişi yaptıgım yok... :crying:
şaka şaka.....
hani dövücem falan diyodun ya heğp lafta kalıyor diyom....
ha ne dicem geçen gün sana bayağı bir yakındım dövcen die yanına gelmedim sultnaahmetin oralardaydım..... :icon6: :icon6:
hobbit
09-13-2005, 04:01 PM
şaka şaka.....
hani dövücem falan diyodun ya heğp lafta kalıyor diyom....
ha ne dicem geçen gün sana bayağı bir yakındım dövcen die yanına gelmedim sultnaahmetin oralardaydım..... :icon6: :icon6:
ben de şaka yapıyom be..yaptıklarıma trıp atmayı da ekleyebılesın dıye...:D
bu arada sultanahmet cıvarında olup ta gelmediysen bundan sora bana hıc yakın olmamayı dılemelısın eşek kafalı :mad: :bash_1_: :D
tunERkan
09-13-2005, 04:06 PM
ben de şaka yapıyom be..yaptıklarıma trıp atmayı da ekleyebılesın dıye...:D
bu arada sultanahmet cıvarında olup ta gelmediysen bundan sora bana hıc yakın olmamayı dılemelısın eşek kafalı :mad: :bash_1_: :D
apla yanımda akrabam falan wardı yoxa uğrardım.....
wallahi bak...... :frech11:
hobbit
09-13-2005, 04:14 PM
apla yanımda akrabam falan wardı yoxa uğrardım.....
wallahi bak...... :frech11:
birinin anası birinin akrabası ..bu ne olm..bir buyuk olmadan dolaşmıyor musunuz sız ISTANBULDA :bash_1_: :d:d
tunERkan
09-13-2005, 04:18 PM
ya apla laış-verişe gelmiştik o yüsden öle oldu.....
hobbit
09-13-2005, 04:23 PM
ya apla laış-verişe gelmiştik o yüsden öle oldu.....
iyi be iyi..bahane ustune bahane...:D:D
tunERkan
09-13-2005, 04:27 PM
wallahi doğru diyorum yaaaa..........
t n c r
10-26-2005, 01:24 PM
yanımda yakınımda olmanı ıstıyorum..
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.