View Full Version : .:::: Keskin sirke küpüne zarar ™ ::::.
Ertan Ömür
10-07-2006, 12:28 PM
Adam yeni kamyonuna bakmak için evinden çıktığında oğlunun gayet mutlu bir biçimde çekiçle kamyonun kaportasını mahvettiğini görmüş. Hemen öfkeyle oğlunun yanına koşmuş ve çocuğun eline futursuzca çekiçle vurmaya başlamış.
Siniri geçip sakinleşince oğlunu hemen hastaneye götürmüş. Doktor, çocuğun kırılan kemiklerini kurtarmaya çalıştıysa da elinden bir şey gelmemiş ve mecburen çocuğun iki elinin parmaklarını kesmek zorunda kalmış. Çocuk ameliyattan çıkıp gözlerini açtığında, bandajlı ellerini fark etmiş ve gayet masum bir ifadeyle ;
-“Babacığım kamyonuna zarar verdiğim için çok üzgünüm.” Demiş ve sonra babasına şu soruyu sormuş ;
-“Babacığım sorması ayıp parmaklarım tekrar ne zaman çıkacak? Babası kamyonuna binerek hızla dağ yoluna gidip aracı uçuruma sürerek intihar etmiş.
Kamyondaki bir kaç vuruk bir kamyona,bir kaç parmağa ve çok değerli bir hayata mal olmuş :( .Çok sevdiğiniz birine karşı sabrınızı yitirdiğinizi anladığınızda önce biraz düşünün. Kamyonlar onarılabilir, ama kırılan kemikler ve incinen duygular hiçbir zaman onarılamaz.Hepimiz hata yaparız. Fakat öfkeye ve düşünmeden yapılan şeyler, insanı sonsuza kadar rahatsız eder. Harekete geçmeden önce durun ve düşünün. Sabırlı olun. Anlayış gösterin ve sevin :003: .
sivasrap
10-07-2006, 12:29 PM
bunu merak ettim şimdi çıkıyorum gelince kesin okuycam...
imhotep
10-07-2006, 12:30 PM
Çok güzel bir yazıydı büyük keyifle okudum ve tabi alıcaklarımıda aldım..Teşekkürler Ertan abi.:icon_idea
TrkSvmli
10-07-2006, 12:34 PM
ya hani sinirlenildiğinde bazen bir hışımla kötü şeyler yapılabilir de bu kadarınıda pes doğrusu diyorum :angryfire:
imhotep
10-07-2006, 12:37 PM
ya hani sinirlenildiğinde bazen bir hışımla kötü şeyler yapılabilir de bu kadarınıda pes doğrusu diyorum :angryfire:
İnsanoğlunun sinirlendiğinde ne zaman ne yapacağı belli olmaz:no: Haberlerde hergün seyrediyoruz..:(
onurkaraman
10-07-2006, 02:58 PM
gerçekten çok güzeldi sağol ertan abi :icon_idea
ogunmisir
11-02-2006, 11:49 AM
Adam yeni kamyonuna bakmak icin
evinden ciktiginda, uc yasindaki oglunun
gayet mutlu bir bicimde elindeki cekicle
kamyonunun kaportasini mahvettigini gormus.
Hemen oglunun yanina kosmus ve
cocugun eline cekicle vurmaya baslamis.
Biraz sakinlesince oglunu hemen hastaneye
goturmus. Doktor, cocugun kirilan kemiklerini
kurtarmaya calistiysa da elinden bir sey
gelmemis ve cocugun iki elinin parmaklarini
kesmek zorunda kalmis.
Cocuk ameliyattan cikip gozlerini actiginda,
bandajli ellerini fark etmis ve gayet masum
bir ifadeyle, Babacigim,kamyonuna zarar
verdigim icin cok uzgunum." demis ve
sonra babasina su soruyu sormus:
"Parmaklarim ne zaman yeniden cikacak?"
Babasi eve donmus ve hayatina son vermis...
Birisi masaya sut doktugunde ya da
bir bebegin agladigini isittiginizde
yani sabriniz tukenir gibi oldugunda lutfen
bu oykuyu hatirlayin ve once biraz dusunun.
Kamyonlar onarilabilir, ama kirilan kemikler
ve incinen duygular hicbir zaman onarilamaz;
genellikle kisiyle performansi arasindaki farki
pek goremeyiz.
insan hata yapar. Hepimiz hata yapariz.
Fakat ofkeyle ve dusunmeden yapilan seyler
insani sonsuza kadar rahatsiz eder.
Harekete gecmeden once durun ve dusunun.
Sabirli olun. Anlayis gosterin ve sevin.
ogunmisir
11-02-2006, 12:00 PM
Mersi.:):)
hobbit
11-03-2006, 01:21 AM
allah herkesı vicdan azabından korusun..
Sanchez
11-03-2006, 02:14 AM
allah herkesı vicdan azabından korusun..
amin.
Ertan abi yazı icin saol.
Ertan Ömür
11-03-2006, 12:26 PM
amin.
Ertan abi yazı icin saol.
Rica ederim :icon_idea
Yiğit
02-01-2007, 04:55 PM
Adam yeni kamyonuna bakmak için evinden çıktığında, üç yaşındaki oğlunun gayet mutlu bir biçimde elindeki çekiçle kamyonunun kaportasını mahvettiğini görmüş. Hemen oğlunun yanına koşmuş ve çocuğun eline çekiçle vurmaya başlamış. Biraz sakinleşince oğlunu hemen hastaneye götürmüş. Doktor, çocuğun kırılan kemiklerini kurtarmaya çalıştıysa da elinden bir şey gelmemiş ve çocuğun iki elinin parmaklarını kesmek zorunda kalmış. Çocuk ameliyattan çıkıp gözlerini açtığında, bandajlı ellerini fark etmiş ve gayet masum bir ifadeyle, “Babacığım, kamyonuna zarar verdiğim için çok üzgünüm.” demiş ve sonra babasına şu soruyu sormuş: “Parmaklarım ne zaman yeniden çıkacak?” Babası eve dönmüş ve hayatına son vermiş...
Birisi masaya süt döktüğünde ya da bir bebeğin ağladığını işittiğinizde bu öyküyü hatırlayın. Çok sevdiğiniz birine karşı sabrınızı yitirdiğinizi anladığınızda, önce biraz düşünün. Kamyonlar onarılabilir, ama kırılan kemikler ve incinen duygular hiçbir zaman onarılamaz; genellikle kişiyle performansı arasındaki farkı göremeyiz. İnsan hata yapar. Hepimiz hata yaparız. Fakat öfkeyle ve düşünmeden yapılan şeyler, insanı sonsuza kadar rahatsız eder. Harekete geçmeden önce durun ve düşünün. Sabırlı olun. Anlayış gösterin ve sevin...
Cok doğru değil mi?
Mrs.Sinem
02-01-2007, 04:57 PM
cok doğru ama bunu düşünen hep ben oluyorum karsımdaki hiç düşünmüyor..
LADY_DRIVER34
02-01-2007, 04:58 PM
süper bir yazı aynene katılıyorum
sivasrap
02-01-2007, 05:59 PM
daha önce verilmişti sanırım ama süper bi yazı teşekkürler
Ertan Ömür
02-01-2007, 06:05 PM
http://img329.imageshack.us/img329/812/buverildikq1.jpg
TUNING31
02-01-2007, 08:00 PM
guzel bi paylasım ertan abi tşkler...
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.