PDA

View Full Version : Plaka ile ilgili sorun ?

WarsteineR
10-06-2006, 11:17 AM
merabalar.. :)

1-2 birşey soracaktım..ancak doğru bölüm neresi bilemedim bende buraya açtım..umarım doğru yerdir.. :)

Bir haftasonu uğraşı olarak kendime bi iş buldum..c4 ün plakalarını tinerle temizleyip APP ye benzer birşey yapacaktım..tineri aldım..dış kısımdaki siyahlıkları sildim..çokta güsel oldu..ancak dışındaki bayii adını taşıyan plakalık varya..siyah bişi..onu çıkarttım..fakat plakayı bu sefer araca nası monte edicem.. :) plakada delik yok..benimde aklıma silikon geldi..

silikonla yapıştırıcam plakayı..bi sorun çıkarmı..yolda giderken düşermi.. ?

Bilgi verirseniz teşekkür ederim.. :)

Ertan Ömür
10-06-2006, 11:26 AM
Çift taraflı 3M bantla yapıştırırsan bırak düşmeyi sökerken bile zorlanır ve ter dökersin :003:

WarsteineR
10-06-2006, 11:28 AM
Çift taraflı 3M bantla yapıştırırsan bırak düşmeyi sökerken bile zorlanır ve ter dökersin :003:

hmm..o zaman çıkıyım ondan alıyım..Teşekkürler ertan abi yardımın için.. :)

Hayırlı işler bu arada.. :)

Ertan Ömür
10-06-2006, 11:30 AM
hmm..o zaman çıkıyım ondan alıyım..Teşekkürler ertan abi yardımın için.. :)

Hayırlı işler bu arada.. :)
Sağolasın.İlla marka olarak 3M marka olması gerekmiyor :no: .Ama 3M bant garantilidir.Yani plakan asla düşmez ve bant sağdan soldan kalkmaz :no:

Burçin
10-06-2006, 11:30 AM
bende tinerle aynı seyi yapmaya çalıştım ve yapamadım. neler neler döktüm sonunda imdadıma aseton yetişti..::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

WarsteineR
10-06-2006, 11:35 AM
Sağolasın.İlla marka olarak 3M marka olması gerekmiyor :no: .Ama 3M bant garantilidir.Yani plakan asla düşmez ve bant sağdan soldan kalkmaz :no:

Hmm..anladım abi..3M alayım ben yinede.. :)

Burçin..bende çok zorlandım..hatta yanlışlıkla harfleri siliyordum.. :D sora çok ince çalıştım güsel oldu :)

Ferhat
10-06-2006, 11:38 AM
aslında kolay bir işlem bunu yapmak tinerle köşeleri hafif hafif silcektin plaka yeniyse zaten o siyah köşeler hemen gidiyo beyazlaşıyodu...
bide 3m bant al öyle yap ama bantı boydan boya yapıştırcan çift taraflı bant diye geçer belki 3m diyince anlamazlar...

WarsteineR
10-06-2006, 11:39 AM
aslında kolay bir işlem bunu yapmak tinerle köşeleri hafif hafif silcektin plaka yeniyse zaten o siyah köşeler hemen gidiyo beyazlaşıyodu...
bide 3m bant al öyle yap ama bantı boydan boya yapıştırcan çift taraflı bant diye geçer belki 3m diyince anlamazlar...

Ya zaten plakanın siyah köşeleri yok şuanda..sildim onları.. :) hemencecik çıktı.. :)

Tek sorun plakayı yapıştırmak kaldı..onuda birazdan çıkıp halledicem.hatta giyinip çıkıyım şimdi. :D

hazır araba kapıdayken..babamda istanbulda..uğraşıyım biras..

Ferhat
10-06-2006, 11:47 AM
yalann uğraşmak gezz olm gezzz :D:D:D
hadi güzelce yap yavaşca gez :D

WarsteineR
10-06-2006, 01:37 PM
AHHAAHAHHAHA ÖN PLAKALIK İPTAL OLDU.. :D :D

hem silikonu bulaştırdım..hem çift taraflı bantı..bulamadım 3M marka..bende başka bişi aldım..ama tutmadı..sora verdim silikonu..ıyy..yapış yapış oldu heryer.. :D

şu an hala o plakalıkla duruyor.. :D APP yaptırmaya karar verdim..istanbulda yaptırabileceğim bir yer biliyormusunuz..fiyatıda ne kadardır ?

Ertan Ömür
10-06-2006, 01:42 PM
AHHAAHAHHAHA ÖN PLAKALIK İPTAL OLDU.. :D :D

hem silikonu bulaştırdım..hem çift taraflı bantı..bulamadım 3M marka..bende başka bişi aldım..ama tutmadı..sora verdim silikonu..ıyy..yapış yapış oldu heryer.. :D

şu an hala o plakalıkla duruyor.. :D APP yaptırmaya karar verdim..istanbulda yaptırabileceğim bir yer biliyormusunuz..fiyatıda ne kadardır ?
http://www.tuningturkey.com/forum/showthread.php?t=13042&highlight=APP+plaka

WarsteineR
10-06-2006, 01:44 PM
http://www.tuningturkey.com/forum/showthread.php?t=13042&highlight=APP+plaka

jok jok teşekkürlerrr.. :)

Alp
10-06-2006, 02:12 PM
........................

WarsteineR
10-06-2006, 02:16 PM
sadece banta güvenme..sıcakta plakayı atar bant...

plakanın arkasını çevir...boydan boya tüm köşelere çift taraflı bant yapıştır...boş kalan kısımlara şeffaf soğuk silikon'u dök....ama Sİlikon SİSTA(henkel) marka olsun..diğerleri yalan...

plakayı düzgünce araca sabitledikten sonra plakaya biraz vur ki slikon arkda iyice yayılsın..sonra oto-boyacıların kullandığı bantlar var..kağıt gibi..boyayı sökmüyor...silikon kuruyana kadar mukavemet sağlasın diye kenarların komple ondan yap...araca sabitle...3-5 saat dursun...sonra sökersin..taş gibi olur plakaların...ben öyle yaptım APP plaka bastırıp...çıkmaz bi daha ama:D

Alp neler diyosun yaa.. :D benim gibi bi kazma için çok zor şeyler söledin :D :D :D :D

ben yapamam onu..ne yapacağımı buldum..plakayı delicem..vidalıcam..başka yolu yok :D

Ertan Ömür
10-06-2006, 02:18 PM
sadece banta güvenme..sıcakta plakayı atar bant...

plakanın arkasını çevir...boydan boya tüm köşelere çift taraflı bant yapıştır...boş kalan kısımlara şeffaf soğuk silikon'u dök....ama Sİlikon SİSTA(henkel) marka olsun..diğerleri yalan...

plakayı düzgünce araca sabitledikten sonra plakaya biraz vur ki slikon arkda iyice yayılsın..sonra oto-boyacıların kullandığı bantlar var..kağıt gibi..boyayı sökmüyor...silikon kuruyana kadar mukavemet sağlasın diye kenarların komple ondan yap...araca sabitle...3-5 saat dursun...sonra sökersin..taş gibi olur plakaların...ben öyle yaptım APP plaka bastırıp...çıkmaz bi daha ama:D
Alp,bana yakında damgalı APP plaka lazım olacak :003: .O işi nasıl halledeceğiz? :all2:

Ferhat
10-06-2006, 04:53 PM
ertan abi çift mühürlü istiyosun galiba son 1 ay zaman kaldı ondan sonra vurmayacaklarmış....
tek mühürlü app plaka çifti 80 ytl
çift mühürlü app plaka çifti 100 ytl..
isteyen olursa özelden pm atsın ben söyliyim yapan arkadaşalra...

Sanchez
10-12-2006, 11:40 AM
Bilgiler veren arkadaslara - tsklerimi sunarım ...

Yiğit
10-12-2006, 07:31 PM
cem olum manyakmısın ya :D:D:D:D

Gel buraya yaptıralım hemen :D:D:D

Alp
10-13-2006, 12:36 PM
.............................................

gerilla_741
01-22-2008, 09:43 PM
bende öyle bir uygulama yaptım kaportacı bir tanıdıkla önce 3m bandı çektik etrafına sonra dükkandan getirdiği bir siyah slikonu döktü üstüne kemik gibi oldu hemde bayramda bir kaza yaptım çalılıktan köpek çıktı ona vurdum arabanın önüne çarptı plaka yamuldu bira tampon değişcekti plakayı çıkaramadılar

bcde122
05-31-2008, 06:58 PM
...........................................

lal84hr571
03-08-2009, 07:13 AM
çok boş uğraşlar bunlar :(