PDA

View Full Version : .:::: Padişah,derici ve baş vezir ™ ::::.

Ertan Ömür
09-21-2006, 12:44 PM
Cok soğuk bir kış günü padişah, tebdil'i kıyafet gezmeye karar vermiş.Yanına başvezirini alıp yola çıkmış. Bir dere kenarında çalışan yaşlı bir adam görmüşler.. Adam elindeki derileri suya sokup, döverek tabaklıyormus. Padişah, ihtiyarı selamlamış.
" Selamunaleykum ey pir'i fani..."
" Aleykumselam ey serdar'ı cihan..." Padişah sormuş.
" Altılarda ne yaptın :confused: ?"
" Altıya altı katmayınca, otuzikiye yetmiyor :no: ." Padişah gene sormuş.
" Geceleri kalkmadın mı :confused: ?"
" Kalktım :003: .Lakin, ellere yaradı :( ..." Padişah gülmüş.
" Bir kaz gondersem yolar mısın :confused: ?"
" Hem de ciyaklatmadan yolarım :003: .."
Padişahla başvezir adamın yanından ayrılıp yola koyulmuşlar. Padişah başvezire dönmüş.
" Ne konuştuğumuzu anlayabildin mi :confused: ?"
" Hayır padişahım ne yalan söyleyeyim anlamadım :sad: ... "
Padişah buna oldukça sinirlenmiş :angryfire .
" Bu akşama kadar ne konuştuğumuzu anlayamazsan kelle ni alırım haberin olsun :mad: ."
Başvezir birden korkuya kapılmış :scared: .Kendisi padişahı saraya bıraktıktan sonra telaşla dere kenarına dönmüş. Bakmış adam hala orada calışıyor,hemen sorgulamaya başlamış adamı..
" Ya demin ne konuştunuz siz padişahla :confused: ?... " Adam, başveziri şöyle bir süzmüş.
" Kusura bakma kardeş,bedava soyleyemem :no: . Ver bir yüz altın söyleyeyim :003: .. "
Başvezir kelle korkusuyla çaresiz yüz altını vermiş : .
" Sen padişahı, serdar'ı cihan, diye selamladın. Nereden anladın onun padişah olduğunu :confused: .."
" Ben 1. sınıf dericiyim kardeş. Onun sırtındaki kürkü padişahtan başkası giyemez :no: .." Vezir kafasını kaşımış :all2: .
" Peki, altılara altı katmayınca, otuz ikiye yetmiyor ne demek :confused: ..." Adam, bu soruya cevap vermek için de yüz altın almış :crying: .
" Padişah, altı aylık yaz döneminde calışmadın mı ki, kış günü çalışıyorsun, diye sordu. Ben de, yalnızca altı ay yaz değil, altı ay da kış çalışmazsak, yemek bulamıyoruz dedim."
Vezir sabırsızca bir soru daha sormuş...
" Geceleri kalkmadın mı ne demek :confused: ?"
Adam bir yüz altın daha almış. " Cocukların yok mu diye sordu..Var, ama hepsi kız. Evlendiler, başkasına yaradılar, dedim..." Vezir gene kafasını kaşımış :all2: .
" Bir de kaz gonderirsem yolarmısın dedi, peki o ne demek :confused: ?..." Adam gülmüş :D:D:D:D:D:D.
" Onu da sen bul dostum :012: "

Ferhat
09-21-2006, 12:50 PM
anladım :D:D:D
100 altın kaz :D

Sanchez
11-03-2006, 02:10 AM
böyle hikayemi olur , resmen planlanmış ,komplo gibi bişey bu