PDA

View Full Version : Garanti Bankası'nın Oyunu

ogunmisir
09-14-2006, 03:08 PM
Selam arkadaşlar,konuyu diğer mail gruplarınıza ve çevrenizede duyurmanızda fayda var.

Sizi uzun zamandır çalıştığım Garanti Bankası’nın çirkin oyunu ile ilgili uyarmak isterim.
Oldukça yoğun bankacılık işlemleri bazında sıkıntılı dönemler yaşatmayı alışkanlık haline getirselerde artık bazı çirkin numaralar dönmeye başlamış.

Olay büyük bir alışveriş merkezinde yapılan kampanya bazında kazanılan bonuslarla ilgili.

Kipa mağazasında yaptığım harcamalar neticesinde 60 Ytl bonus kazanmıştım,bu bonusların 12 Eylül’e kadar harcanması gerekiyordu,11 Eylül 2006 tarihinde söz konusu bonusu bir benzin istasyonunda kullandım.Buraya kadar bir sorun yok.Ancak 12 Eylül tarihinde hesaplarımı kontrol ederken Kampanya Bonus Geri Alımı ile 60 Ytl borçlandırıldığımı gördüm.
4440333 ve 34’ü aradığımda telefondaki bayan ödül olarak verilen bonusu nasıl geri aldıklarını izah edemedi,işin komik tarafı 11 Eylül’de kullandığım hesabımda açık olan bonus tutarını geri çekmeyen banka bir sonraki gün çekmiş.Yani benim işlem yaptığım tarihte hesabımda kullanilabilir bonus var,ancak ben kullandıktan sonraki gün ters işlemle borçlandırma var.Hesapta 11 Eylül’de bir gün tutuyorlar sanırım parayı,bilmeyen anlamayan amcalarımız,zavallı teyzelerimiz alışverişte o bonusu görünce kullanıyorlar ve akabinde aslında oyuna getirilmek suretiyle bir sonraki gün beleş zannedilen harcama hesaba borç kaydediliyor.Böylece belkide harcama yapmayacak veya ekstre kesim tarihi veya diğer özellikleriyle diğer bir kartı kullanacak kişinin parasını cebellezi etmeyi düşündürdü bana.Milyonlarca kredi kartı kullanıcısı var!!!
Konuyla ilgili çoğu hesabımı takip ettiğim kartı ivedi kapattırıp bankaya bakiyeyi ödemeye gittim.
Şubedeki bayan,kartımı kapattırdığımı görüp sebebini sorunca olayı anlattım ve kendiside biryerleriyle gülerek,kampanya tarihinde kullanılmayan bonus hemen geri çekilmeli,böyle mantıkmı olur dedi ve bana Haklı Müşteri Hattını verdi,ben geri dönüş için değil konuyu bizzat kamuoyuna duyuracağımı bu ALÇAK Oyunu gördüğümü belirtmek için aradım.
15 dakika Müşteri Şikayet Hattı’nda bekledim ve allahtan sinirim yatışmış vaziyeteyken aramıştım.Görevli bayanda paranın hesapta mutlaka enaz 1 gün bekletildiğini itiraf ederak bana yardımcı olamayacağını söyledi.Allahtan yardım için aramadık yahu...

Şimdi size söyleyeceğim,Türkiye’de Kredi kartı kullanan milyonlardan kaçının alo bankacılık şifreleri,söylenen tuşlara basma,söyleneni uygulayabilme,o kadar saat uğraşı ve telefon parası ödemeye gönlü,kalbi ve kabiliyeti var!?!
Zavallı yaşlı amca,teyzeler,para hesabını fazla yapmadan hesap işlem kontrol etmeyen kültürlü azınlık,her kim varsa bu tarz kampanya cart curtlara çok dikkat edin.Şimdi yeri gelmişken belirteyim,daha öncede bazı sabıkaları olan bir bankadır bu bende.Her yıl dünyanın işlemini yapıyorum,her yıl kredi kartı bedeli tahsil etmeye kalkıyorlar,her defasında itiraz ediyorum ve paramı geri alıyorum.Sebepde kredi kartında yapılan harcama tutarı yıllık üyelik bedelinin ödenmemesine sebep oluyormuş,kredi kartından yeterli harcamanız olmasa bile internet bankacılığı ile yoğun çalışıyorsanız yine kredi kartı yıllık üyelik bedeli paranızı geri alırsınız.

Ogun M.MISIR

Crm Programme Manager

ogunmisir@hotmail.com

ogunmisir
09-15-2006, 12:30 PM
Konu gerçekten ciddiye alınması gereken bir durumdaymış yeni fark ettim.Aşağıda birkaç gelen maildan alınıtılar ekleyeyim.

Vaka 1

yaw benim başıma geleni anlatsam gülersiniz... carrefourdan alışveriş yaptık.. Ama nasıl öyle bi kampanya vardıki yaptığınız alışverişin hafta içi olursa yüzde 5 i haftasonu olursa yüzde 3 ü size bi sonraki ay kartınıza iade edilecekti ... öyle olacak diye bekledik... hatta carrfour un aylık mı haftalıkmı neyse artık çıkan dergisinde kocaman başlıklarla yazıyordu bide bu ... ayrıca bilmem kaç lirayı geçindede yüzde 1 yerine 2 bonus veriyordu falan falan... abicim arıyorum bankayı neden iade etmediniz parayı diyorum öyle bi kampanyadan haberimiz yok diyorlar... nası yok diyorum geçen ayın su tarihli degisi burda elimde.. amanın müdürler bağlandı carfourlarımı aramadım.. Allahtan karşıyaka carrefour müdür hanımı sağduyulu bi insan çıktıda bi takım görüşmelerin ardından kartıma iade edildi paramız... iade edilen parada 69 milyon lira .. yaw elimizde dergi var ... eeee dergi almayan kampanyadan haberi olmayan , uğraşmak istemeyen binlerce insan ne oldu .. ben hakkımı aradım aldım ya diğerlerinin paraları?

Vaka 2

Biz de geçen gün babamla yoğun bir küfür seansı yaptık Garanti için.

Telefonla aramışlar, efendim siz baya harcıyorsunuz bu karttan (dükkana mal alırken babam kartı kullanır genelde), e size bir kredi açalım.
Ne gerek var, zamanında ödemediğim mi olmuş demiş babam.
Olsun biz açalım herhangi bir terslik olursa son günde kredi otomatik devreye girer borcu kapatır hem bu hizmet ücretsiz falan filan anlatmışlar, tabii kredinin faizi var ama kredi olması için para verilmiyormuş. Müşterilerle ugraşıyorum aman aç tamam diyip kapatmış babam telefonu.

Neticede 3.000TL tutarında bir kredi açılmış öyle kenarda duruyor.
Ay sonu gelmiş, rakamı telaffuz edeyim ama yanlış anlaşılmasın zaten söyledim dükkana mal alıyor, 6.500TL ekstre gelmiş, babam da bunu ödemiş gayet güzel.
Sonraki ayın ekstresi geliyor.
Yazanlar

6.500TL yok ödemeniz için teşekkürler vs. Altında, 1.400TL krediden ödeme.
??? durumuna geçiyor babam arıyor bankayı. Ben size tamamını ödedim, son gününden önce hesap kapanmadan ödedim bu ne demek oluyor diye.
1.400TL krediden kullanılmış, babamın ödediği paradan artanı da kredi kartına eklemişler, bir nevi limit yükselir o ay için, hesap gibi para yatırırsanız karta.
Ortada fol yok yumurta yok ihtiyaç yok kredi kullanıyorlar kendi kafalarına göre, sonra bunun faiziyle uşraştırıyorlar insanı.
Telefonda 1 saat falan kavga etmişte iptal ettirmiş olayı.

Yani bir kurumu alenen ortalıkta kötülemeyi sevmem ama zamanında benimde canımı yaktı Garanti, iyice saçmaladılar artık.

Benimde kartın limiti dolmuştu. 5TL bile vermiyordu.
Perşembeyi CUma'ya baglayan gece sabah 04'te para yatırdım bankaya baglı atm'nin paramatik'inden. NAkit olarak zarfla değil. O nedenle para o anda kayda geçiyor. AYrıca öyle olmasa bile şubeye baglı ATM'den yatan para 1 iş günü içinde yatmak zorunda.
Neyse
15dk sonra gittim birşeyler aldım, 15TL ödedi gayet güzel.
CUma akşamı oldu. Dışarı çıktım kız arkadaşımla, yanıma da kart cüzdanını almışım sadece, benzinciye gittim, ödemedi bu sefer. Aradım, muhasebesi sürüyormuş gibi saçma bi şey söylediler ve çözemediler durumu ben de küfrettim kapattım uğraşmaktan sonuç gelmeyince. (Kazasker TP)
1.5 saat sonra Caddebostan BUrger'da ödedi, 1 saat daha geçti yine ödedi, 3-4 saat geçti gece eve gelyiorum, yine ödemedi...
Şİkayte mektubu yazdım elden şubeye teslim ettim.
3 ay sonra döndüler, bir SMS ile kart limitinizi artırdık diye...
Ben orada hastaneye gidiyor olabilirdim acil bir iş olabilirdi.. Ben sizden limit mi istedim, limitin lafını mı ettim..
Allah kahretsin dedim yırtıp atıcam kartı artık..

Bu arada benim cephede de gelişmeler oldu;

Konuyla ilgili bugün sabah Müşteri Şikayetlerinden Nilay Hanım aradı cepten,45 dakika süren beni ikna çabaları sonucu bonuslar iade edildi.Şimdilik devam ediyoruz.
Şaka bir yana,sessiz kalana yular vuran çok olur.Gözünüz açık olsun.
Takip edin harcamalarınızı filan.Gidimde şu bonusları harcayayım bari heman.

Kredi kartı yıllık üyelik bedeli iptali içinde yıllık kredi kartı harcamanız 6.500 Ytl veya üzerindeyse (sanırım) alınmıyor.Ancak kartınızın
Dışında harcamalarıda yapıyorsanız internet şubesi bazlı yine hatırlatmanızda fayda var.Çok kasarsa arayın ve kartı iptal ettirmek istediğinizi söyleyin,bu durumda ertesi gün iade ediyorlar.İnternet bankacılığından kastım düzenli ödemelerinizi (ev kirası-elektrik-su-adsl-havale vs) gibi.

huysuz
09-15-2006, 02:21 PM
Sevgili Ogün paylaşımın için teşekkür ederim. :)

Son zamanlarda tesadüf müdür nedir, bankalarla ilgili müşteri mağduriyetleri çok sık gündeme gelmekte. :(

Hayatımızın vazgeçilmezleri arasında olan internet kullanımı sonucunda bu mağduriyetin boyutları bonus kullanamamaktan , yada anında hesapta olması gereken paranın taksitli hesaba geçmesinden , senin de belirttiğin acil durumlar için zorda kalmaktan öteye geçti. :sad:

Bu konuyla ilgili nette kurulan bir sayfanın adresini burada yazmayı ve bu konuda ne kadar çok insanın aslında ne kadar da korkunç rakamlarla mağdur olduğunu öğrenmenizi istiyorum. :sad:
Ben okuduğumda çok şaşırdım çünkü. :wacko:

www.sanalbankamagdurlari.com

Hepimize banka bonuslarından ! uzak günler dilerim. :003:

Ertan Ömür
09-15-2006, 02:22 PM
Bilemiyeceğim :all2: .Ben bugüne kadar bu tür bir sorunla karşılaşmadım :no:

ogunmisir
09-20-2006, 02:35 PM
Oyuna farklı bir şekilde dahil olan sıradaki bankamız Koçbank.Malum zaten kapanış durumunda olan başarısız bir bankadır kendileri.
Şimdi olay vadesiz mevduat hesaplarıyşa ilgili.Herhangi bir şubede vadesiz mevduat hesabı açtırıyorsunuz.Her ay hesabınızdaki paradan yaklaşık 4 Ytl tutarı banka cebellezi ediyor.Şubedekilere sorduğunda bunu diğer bankalarda yapıyor yalanını söylüyorlar.Biz bedeviyizya,yuttuk.Misal hesabında yeterli miktar para yok,bu durumda 1 yıl boyunca o hesabı takip ediyorlar,para yattığı anda köşede bekleyen bir hırsız gibi,pis ellerini cebinize sizden önce sokup,siz daha şubeye gidemeden hesaptan kaç aylık birikmiş varsa hepsini çekiyorlar.Zavallı teyzem,amcam hesabına 100 Ytl yatırıyorsun misal,adamlar 11 aydır hesapta hareket olmadığı ve çekecek para bulamadığı için anında senin yatırdığın 100 Ytl'nin 40 küsürünü carrrttttt diye çekiyorlar.Akıllıyken deli oluveriyorsun.Duyduğum kadarıyla İşbankası ve Yapı Kredi de benzer çalışıyormuş,dikkat edin.Misal uzun zamandır atıl bıraktığın hesaba bir havale veya eft için belli miktar parayı yatırıyorsun,adamlar çekiyor.Hırsızığın,yüzsüzlüğün daniskası. :twisted: :evil: :twisted:

ogunmisir
09-28-2006, 04:28 PM
http://img241.imageshack.us/img241/2172/itirazuh2.png