PDA

View Full Version : Sizce TAVLA bir şans oyunumudur?

Ertan Ömür
03-14-2005, 11:51 AM
Arkadaşlar sizce tavla şans oyunumudur?Yoksa bazılarının dediği gibi tavla şansı yönetebilme oyunu mu?
Bence TAVLA şansı yönetebilme oyunudur.Bildiğiniz gibi zarlar arasında 36/1 olasılık var.Siz herbirine göre kendinizce bir hamle belirliyorsunuz.Sonucu sizin hamleleriniz belirliyor.Benim şahsi fikrim böyle.Ya sizin fikriniz?:confused:

ЅENA
03-14-2005, 12:25 PM
Zarların geliş durumu önemli ama birazda oyunu bilmek lazım..Nerde nasıl oynayacağını bilmeden rastgele oynarsan bi halt yapamazsın:D

SNOWMAN
03-14-2005, 12:43 PM
Tavlada da şans faktörü büyük oranda var. Şans faktörünü minimuma indirebilmek için yapabileceğiniz şeyler de var tabii.
Eğer olasılıklar hesabı konusunda biraz fikriniz varsa, işiniz daha kolaylaşır.

Tavla insanların kişiliklerini en çok yansıttıkları oyunların başında geliyor bence.
Temel hareket yollarının ve kuralların dışına çıkmazsanız yenilginiz şansa bağlidir.

Sonuç olarak şans oyunudur.

hobbit
03-14-2005, 01:03 PM
beklenmedik bir şekilde kız cocuğu olarak dünyaya gelmişim..beklenmedik diyorum cünkü benden önce 5 erkek cocuğu dünyaya gelmiş ama malesef bunlardan sadece 2 si hayatta şu anda..
dolayısıyla yetiştirilme tarzımdan dolayı sanıyorum..kahve kültürüm oldukca gelişmiştir..( tabi burdaki kahve kültüründen bahsetmiyorum :D )
cok da severim acıkcası..tavla bir şans oyunu olmakla beraber beyin oyunudur..hayat gibi ..zarları iyi atar ve taşları yerlerine zamanında iyi yerleştirebilirsen kazanırsın..tek fark tavlada duygusallığa yer yoktur..kırman gerekiyorsa kıracaksın.. :D

Ertan Ömür
03-14-2005, 01:15 PM
Bayanlar bana kızmasın ama bir konu dikkatimi çekti.Tavla 2 çeşit oynanır.1.)Erkek tavlası 2.)Kız tavlası.Ama nedendir bilinmez kız tavlası çok basittir erkek tavlasına nazaran.Sebebi ne olaki? :) Bu konu hakkındaki yorumlarınızı da alırsam mutlu olurum.:all2:

DRIVER34
03-14-2005, 01:18 PM
hem şans hemde kafa oyunu

nitrO_Oxide
03-14-2005, 01:39 PM
sans %49 tecrube % 51

FRKMeRa
03-14-2005, 06:55 PM
sans %49 tecrube % 51
aynen .. bu arada sağlam oynarım ..:)

DaYkO
03-15-2005, 10:31 AM
TAVLA=%20 sans/%60 tecrübe/%20 zeka.

^^CaRiSMa^^
03-15-2005, 12:46 PM
Pers İmparatoru'nun başveziri Büzur Mehir tarafından 1400 yıl önce tasarlanan tavla oyunu ; dünyanın en popüler oyunlarından biri.Zaman kavramından alınan ilhamla tasarlanan oyunun zamana böylesine direnmesi son derece etkileyici. Zamanla benzerliğine gelince : Sene nasıl ki birse tavla da bir tanedir. Tavlanın içindeki karşılıklı 6'şar hane 12 ayı temsil eder. 15 açık ve koyu renkli pul , ayın 15 gece ve 15 gündüzünü simgeler. Karşılıklı 12'şer hane günün 24 saatine karşılık gelir. Eski zamanlarda Hint İmparatoru , satranç oyununu Pers İmparatoruna, yanında bir mektup ile hediye olarak göndermiş. Mektubunda oyunla ilgili hiçbir açıklama yapmazken şöyle bir mesaj yazmış, Pers İmparatoruma ; "Kim daha çok düşünüyor , kim daha iyi biliyor , kim daha ileriyi görüyorsa O kazanır.İşte hayat budur..." Pers İmparatoru dönemin en alim veziri olan Büzur Mehir ile bu mesajı paylaşarak , ondan oyunu çözmesi ve kendisinin de karşılık olarak Hint İmparatoru'na hediye edilmek üzere başka bir oyun icat etmesini ister. Vezir haftalarca çalıştıktan sonra gönderilen satrancın her taş hareketini ve genel olarak oyunu çözer , daha sonra da on günde tavlayı icat eder ve imparatoruna sunar. Hint İmparatoruna tavla oyunuyla birlikte gönderilmek üzere şöyle bir mesaj hazırlanır. "Kim daha çok düşünüyor , kim daha iyi biliyor, kim daha ileriyi görüyorsa O kazanır.AMA BİRAZ DA ŞANSTIR. İşte hayat da budur..."

bu yazı Oğuzha AKAY ın bir kitabından alınmıştır.

^^CaRiSMa^^
03-16-2005, 11:21 AM
güncel !

hobbit
03-16-2005, 12:40 PM
Bayanlar bana kızmasın ama bir konu dikkatimi çekti.Tavla 2 çeşit oynanır.1.)Erkek tavlası 2.)Kız tavlası.Ama nedendir bilinmez kız tavlası çok basittir erkek tavlasına nazaran.Sebebi ne olaki? :) Bu konu hakkındaki yorumlarınızı da alırsam mutlu olurum.:all2:

kız tavlasının isim babasının bir erkek olabileceğini düşünüyorum..aşağılayacaklar ya bi şekılde..