PDA

View Full Version : Siz olsanız hangisini alırdınız?

ЅENA
03-13-2005, 06:47 PM
Satılık Köpek Yavruları" ilanının altında küçücük bir çocuğun kafası gözüktü.
Çocuk dükkan sahibine sordu;
"Köpek yavrularını kaça satıyorsunuz?"
Dükkan sahibi;
"30 dolarla 50 dolar arasında değişiyor fiyatları" dedi.
"Benim 2 dolar 37 sentim var" dedi çocuk,
"Bir bakabilir miyim yavrulara?"
Dükkan sahibi gülümsedikten sonra bir ıslık çaldı ve kulübeden beş tane yumak halinde yavru çıktı. Yavrulardan biri arkadan geliyordu.
Küçük çocuk yürümekte zorluk çeken sakat yavruyu işaret edip sordu;
"Bunun nesi var?"
Dükkan sahibi onun kalça çıkığı olduğunu ve hep sakat kalacağını açıkladı.
Küçük çocuk heyecanlanmıştı.
"Ben bu yavruyu satın almak istiyorum."
Dükkan sahibi;
"Hayır, o yavruyu satın alman gerekmiyor. Eğer gerçekten istiyorsan, o yavruyu sana bedava veririm."
Küçük çocuk birden sinirleniverdi.
Dükkan sahibinin gözlerinin içine dik dik bakarak;
"Onu bana vermenizi istemiyorum. O da diğer yavrular kadar değerli ve ben fiyatını tam olarak ödeyeceğim. Aslında, size şimdi 2 dolar 37 sent vereceğim ve geri kalan borcumu da her ay 50 sent olarak tamamlayacağım."
Dükkan sahibi çocuğu ikna etmeye çalıştı;
"Bu köpeği gerçekten satın almak istediğini sanmıyorum. Bu yavru hiç bir zaman diğer yavrular gibi koşup, zıplayamayacak ve seninle oynayamayacak."
Bunun üzerine küçük çocuk eğildi, pantolonunu sıvadı ve büyük bir metal parçasının desteklediği sakat bacağını dükkan sahibine gösterip tatlı bir sesle,
"Ben de çok iyi koşamıyorum ve bu yavrunun kendisini çok iyi anlayacak bir sahibe gereksinimi var" dedi.

scorpion
03-13-2005, 07:10 PM
O yavrunun, onu iyi anlayacak bir sahip dışında, diğer yavruların ilgisine ve sevgisine de ihtiyacı olacaktır... :hug:
(Muhtemelen, o köpeği almak isteyen çocukta, diğer çocuklarla oynamak ve onlarla birşeyler paylaşmak için çoğu zaman can atmış ama bu konuda üzücü anlar yaşamıştır diye düşünüyorum... :sad: )
Dolayısı ile yavruların hepsini alırdım...
Sevgiler...http://img92.exs.cx/img92/7128/bfly025mx.gif

hobbit
03-14-2005, 12:11 PM
cocukluğum; kedi ,köpek, tavşan vs hayvanlarla birlikte gecti..cocuk gelişiminde hayvan bakımı ve sevgisinin cok faydası olduğunu düşünüyorum..

bakabileceğime ..yeterli ilgi ve zamanı verebilecek olacagımı bilsem almayı isterdim her birini..birbirlerinden ayırmanın zalimce olacağını düşünüyorum..

Ertan Ömür
03-14-2005, 03:29 PM
Ben aslında köpeklerin bakımını sevmiyorum.O yüzden buna sağlıklı bir cevap vermem sağlıksız olur.Ama sakat olanı almazdım kesin.Alacağım köpek en büyüğü olurdu büyük ihtimalle. :!:

STP
03-17-2005, 10:59 AM
bı tane kurt yawrusu beklıyorum suan memeden kesılıp gelecek :) yumak gıbı bısıy suan yaw:)

philcollins
03-17-2005, 11:00 AM
imkanım olsa hepsini alırım :o

ЅENA
03-17-2005, 11:01 AM
Hadi ya:o
Düşünemiyorum şirinliğini:wub:

STP
03-17-2005, 11:02 AM
walla oyle bati :) fecı bısıy. gecen haftada bı abıme 2 tane hakıkı kangal geldı 35 gunluk hele onnar varyaaaaaaaa

ЅENA
03-17-2005, 11:06 AM
Bizim burda var iki tane:D
Benim kadar oldu veletler daha 1 yaşında yok:D

scorpion
03-19-2005, 08:46 PM
Arkadaşlar,

Belki konunun biraz dışında olacak ama aranızda köpek yavrusu edinmek isteyenler veya çevresinde bu tür tanıdıkları olanlar var görünüyor.

Bir köpek sahibi olarak, özellikle şu konuya dikkatlerinizi çekmek istiyorum;
Evet hepsi yavruyken çok güzel ve sevimliler, insanın onları hemen alıp yanından hiç ayırmayası geliyor.
Ancak, bu küçük bebekleri annelerinden ayırırken çok dikket etmek gerekiyor.Bunun zamanı gerçekten o yavru için çok önemli, kesinlikle piyasa da 2 - 2,5 aylıkdan daha küçük yavruların sevimliliğine kanıp almayın. Bu yavrular, annelerinin yanında en az 2 ay kalmalı ve özellikle anne sütünden mahrum bırakılmamalıdırlar.Aksi takdirde, alacağınız yavru çok kısa bir süre içinde hastalanacak ve onun zayıf bünyesini iyileştirebilmeniz çok zor olacaktır. Hastalanmasa bile anne sütünden erken kesildiği için, özellikle kalsiyum eksikliği nedeni ile kemikleri iyi gelişmeyecek ve zayıf bir kemik yapısına sahip olacaktır.

Bizler, bu şekilde piyasada satılan 2 - 2,5 aydan küçük yavruları satın aldıkça, rant peşinde koşan fırsatçılarda yavruları annelerinden erken ayırıp, onların sağlığının ne olacağını hiç düşünmeden satacaklardır.
Unutmayın, son yıllarda pet-shoplarda kaçak yollarla getirilmiş bir çok böyle yavru bulunmakta ve bunların çoğunda evrakları var denilmekte, ancak aşı karnelerinin dahi sahte olduğu tesbit edilmektedir.

Bilgilerinizeee...
http://img53.exs.cx/img53/9836/bfly021xr.gif
Sevgilerimle...
(hayvanları ve doğayı seviyorummm...)
http://img53.exs.cx/img53/9231/dog015cr.gif

KLC
03-19-2005, 09:00 PM
Sakat Kalan Atlara Naparlarmıs..

ЅENA
03-20-2005, 12:01 AM
Sakat Kalan Atlara Naparlarmıs..
Ölüm:(

SNOWMAN
03-20-2005, 12:20 AM
Arkadaşlar,
Bir köpek sahibi olarak, özellikle şu konuya dikkatlerinizi çekmek istiyorum;
....
Sevgili Ogün söylediklerinin hepsine yürekten katılıyorum.

Eklemek istediğim şeyler var bu konuda.
Bir hayvan hele köpek beslemenin vereceği haz çok büyük. Sadece oyalanmak, oynamak için beslemeyi düşünenler. O güzel yaratıkların da duyguları, ihtiyaçları olduğunu unutmamalı.
Her şeyden önce evinizin uygun olması gerekiyor. Apartman dairelerinde beslenen hayvanların mutlu olduğunu sanmıyorum.
Eğer sabah ve akşam çıkarıp gezdirmeyi, koşturup oynatmayı hiç aksatmadan yerine getirecekseniz.
Tatile kendinizle götürebilecekseniz.
Kısaca özveride bulanabilecekseniz alın ve mutlu olun. Aksi takdirde onu da kendinizi de mutsuzluğa sürüklersiniz.

scorpion
03-20-2005, 02:19 AM
Sevgili Ogün söylediklerinin hepsine yürekten katılıyorum.

Eklemek istediğim şeyler var bu konuda.
Bir hayvan hele köpek beslemenin vereceği haz çok büyük. Sadece oyalanmak, oynamak için beslemeyi düşünenler. O güzel yaratıkların da duyguları, ihtiyaçları olduğunu unutmamalı.
Her şeyden önce evinizin uygun olması gerekiyor. Apartman dairelerinde beslenen hayvanların mutlu olduğunu sanmıyorum.
Eğer sabah ve akşam çıkarıp gezdirmeyi, koşturup oynatmayı hiç aksatmadan yerine getirecekseniz.
Tatile kendinizle götürebilecekseniz.
Kısaca özveride bulanabilecekseniz alın ve mutlu olun. Aksi takdirde onu da kendinizi de mutsuzluğa sürüklersiniz.
:icon_idea :icon_excl

hobbit
03-20-2005, 09:04 PM
tebrikler scorpıon...bir bebeğin her şartta annesine belli bir süre de olsa ihtiyacı vardır..hem fiziksel hem ruhsal gelişimi acısından..
ve tebrikler hüseyin...ne bir insanı nede bir hayvanı sadece seviyoruz diye onun gercek ihtiyaclarını gözardı etmemeliyiz ve onu kendi egolarımızı tatmin etmek amacıyla yanımızda bulundurmamalıyız..
kızım da cok sık bir yavru köpek istiyor..aslına bakarsanız kızımın manevi gelişmesinde ve sorumluluk almasında cok buyuk yararlar saglayabileceğini düşündüğüm hayvan sevgisine işte sırf bu ve benzeri sebeplerden dolayı hayır demek mecburiyetınde kalıyorum..

scorpion
03-20-2005, 10:16 PM
tebrikler scorpıon...bir bebeğin her şartta annesine belli bir süre de olsa ihtiyacı vardır..hem fiziksel hem ruhsal gelişimi acısından..
ve tebrikler hüseyin...ne bir insanı nede bir hayvanı sadece seviyoruz diye onun gercek ihtiyaclarını gözardı etmemeliyiz ve onu kendi egolarımızı tatmin etmek amacıyla yanımızda bulundurmamalıyız..
kızım da cok sık bir yavru köpek istiyor..aslına bakarsanız kızımın manevi gelişmesinde ve sorumluluk almasında cok buyuk yararlar saglayabileceğini düşündüğüm hayvan sevgisine işte sırf bu ve benzeri sebeplerden dolayı hayır demek mecburiyetınde kalıyorum..
Siz de bu kadar duyarlı olduğunuza göre eğer şartlarınız uygun olursa,
ilerde, size Shiva'nın yavrularından birini veririz... :)
http://img16.exs.cx/img16/4808/dog033gl.gif
http://img16.exs.cx/img16/6667/shiva0304075zy.jpg

SNOWMAN
03-20-2005, 10:30 PM
Senin açından bir risk daha var bu durumda; o alınan hayvana bir şey olurda ölürse çocuk o acıyı zor göğüsler.
Kıvanç üç beş yaşındayken muhabbet kuşu istedi. Olmaz dedim ısrarlar pazarlıklar.
Ona kuşa bir şey olması durumunda yaşayabileceklerini anlatmaya çalıştım.
Benim köpeğimi bahçe içinde oynarken zehirlemişlerdi. Bilirim o acıyı.
Kuş da edepsiz bir sevdirdi kendini.
Neyse kuşun geçirdiği kazanın detaylarını anlatmaya gerek yok.
Şansıma o gün kuş daha ölmeden, veterinere götürüyorum diye evden çıkarmıştım.

hobbit
03-20-2005, 11:42 PM
Siz de bu kadar duyarlı olduğunuza göre eğer şartlarınız uygun olursa,
ilerde, size Shiva'nın yavrularından birini veririz... :)
http://img16.exs.cx/img16/4808/dog033gl.gif
http://img16.exs.cx/img16/6667/shiva0304075zy.jpg

:)ben bunu shiva ya yapamam..sanmıyorum..yine de cok teşekkür ederim..

scorpion
03-21-2005, 12:03 AM
:)ben bunu shiva ya yapamam..sanmıyorum..yine de cok teşekkür ederim..

Ne yani bütün yavrular bize mi kalacak,
ana köpek çiftliğine dönecek burası :dmcsmile0

(bu arada fotograftaki Shiva'nın 3,5 aylık hali :) )

hobbit
03-21-2005, 12:05 AM
Ne yani bütün yavrular bize mi kalacak,
ana köpek çiftliğine dönecek burası :dmcsmile0

(bu arada fotograftaki Shiva'nın 3,5 aylık hali :) )

ya 1 tane yavrusu olursa bunu hic düşündün mü...

scorpion
03-21-2005, 12:29 AM
ya 1 tane yavrusu olursa bunu hic düşündün mü...

Ona iyi bakacak birileri olduktan sonra neden olmasın... :)

SNOWMAN
03-21-2005, 12:40 AM
Ona iyi bakacak birileri olduktan sonra neden olmasın... :)
Benim gibi adaylar çoookkk. :)

Çok isterim ama 50 kez düşünmeden böyle birşeye karar veremem

hobbit
03-21-2005, 12:47 AM
Senin açından bir risk daha var bu durumda; o alınan hayvana bir şey olurda ölürse çocuk o acıyı zor göğüsler.
Kıvanç üç beş yaşındayken muhabbet kuşu istedi. Olmaz dedim ısrarlar pazarlıklar.
Ona kuşa bir şey olması durumunda yaşayabileceklerini anlatmaya çalıştım.
Benim köpeğimi bahçe içinde oynarken zehirlemişlerdi. Bilirim o acıyı.
Kuş da edepsiz bir sevdirdi kendini.
Neyse kuşun geçirdiği kazanın detaylarını anlatmaya gerek yok.
Şansıma o gün kuş daha ölmeden, veterinere götürüyorum diye evden çıkarmıştım.

evet hüseyin sağolasın hatırlattığın icin.. bizzat cocukken kendim yaşadıgım ıcın bunu da düşünmuyor değilim..acısı gercekten ağır oluyor..

scorpion
03-21-2005, 12:54 AM
evet hüseyin sağolasın hatırlattığın icin.. bizzat cocukken kendim yaşadıgım ıcın bunu da düşünmuyor değilim..acısı gercekten ağır oluyor..

Bunlarda hayatın gerçekleri. çocukken yaşanmalı mı?
Ama şu bir gerçek o çocuklar ileride bu "ölüm" gerçeğini de yaşayacaklar...Maalesef.. :sad:

KediyeKafaAtanPskopatFare
03-21-2005, 01:00 AM
Satılık Köpek Yavruları" ilanının altında küçücük bir çocuğun kafası gözüktü.
Çocuk dükkan sahibine sordu;
"Köpek yavrularını kaça satıyorsunuz?"
Dükkan sahibi;
"30 dolarla 50 dolar arasında değişiyor fiyatları" dedi.
"Benim 2 dolar 37 sentim var" dedi çocuk,
"Bir bakabilir miyim yavrulara?"
Dükkan sahibi gülümsedikten sonra bir ıslık çaldı ve kulübeden beş tane yumak halinde yavru çıktı. Yavrulardan biri arkadan geliyordu.
Küçük çocuk yürümekte zorluk çeken sakat yavruyu işaret edip sordu;
"Bunun nesi var?"
Dükkan sahibi onun kalça çıkığı olduğunu ve hep sakat kalacağını açıkladı.
Küçük çocuk heyecanlanmıştı.
"Ben bu yavruyu satın almak istiyorum."
Dükkan sahibi;
"Hayır, o yavruyu satın alman gerekmiyor. Eğer gerçekten istiyorsan, o yavruyu sana bedava veririm."
Küçük çocuk birden sinirleniverdi.
Dükkan sahibinin gözlerinin içine dik dik bakarak;
"Onu bana vermenizi istemiyorum. O da diğer yavrular kadar değerli ve ben fiyatını tam olarak ödeyeceğim. Aslında, size şimdi 2 dolar 37 sent vereceğim ve geri kalan borcumu da her ay 50 sent olarak tamamlayacağım."
Dükkan sahibi çocuğu ikna etmeye çalıştı;
"Bu köpeği gerçekten satın almak istediğini sanmıyorum. Bu yavru hiç bir zaman diğer yavrular gibi koşup, zıplayamayacak ve seninle oynayamayacak."
Bunun üzerine küçük çocuk eğildi, pantolonunu sıvadı ve büyük bir metal parçasının desteklediği sakat bacağını dükkan sahibine gösterip tatlı bir sesle,
"Ben de çok iyi koşamıyorum ve bu yavrunun kendisini çok iyi anlayacak bir sahibe gereksinimi var" dedi.
herkez kendi haline düşenin halinden anlar.....

tigerboy
03-21-2005, 01:36 AM
valla kötü bir olay ama bi tedavisi vardır yaa... :mecry:
ben hayvanların özgür olarak yaşamasını istiyorum...
bi de iki kere köpek saldırısına uğrayınca tırsıyo adam ya.... :laugh:

scorpion
03-21-2005, 02:20 AM
valla kötü bir olay ama bi tedavisi vardır yaa...
ben hayvanların özgür olarak yaşamasını istiyorum...
bi de iki kere köpek saldırısına uğrayınca tırsıyo adam ya....

Ben sizi Shiva'yla tanıştırıyım, köpek korkusu filan kalmaz... :)
Siz ona saldırın o yine de kılını kıpırdatmaz.
Yaaa, kendi köpeğim diye söylemiyorum, bir hayvan bu kadar mı sevgi manyağı olur... :wub:
Önüne gelen herkese sevgi gösterisi yapıyor... :)
http://img65.exs.cx/img65/8799/dog036yc.gif

philcollins
03-21-2005, 10:40 AM
herkez kendi haline düşenin halinden anlar.....
kesinlikle..