PDA

View Full Version : GELİNCİK....

hobbit
03-10-2005, 04:45 PM
GELINCIK
> > Uzaklarda bir köyde,
> > kocasi, çocugu dogmadan ölmüs, tek basina yasayan
> > hamile bir kadin kendisine arkadas olmasi açisindan dagda yarali olarak
> > buldugu bir gelincigi evinde beslemeye baslar. Gelincik kadinin yanindan
> > bir an bile ayrilmaz. Her ne kadar evcil bir
> > hayvan olmasa da, oldukça uysallasir.
> > Bir kaç ay sonra kadinin çocugu dogar. Tek basina tüm zorluklara gögüs
> > germek ve yavrusuna bakmak zorundadir. Günler geçer ve kadin bir gün bir
> > kaç dakikaligina da olsa evden ayrilmak ve yavrusunu evde birakmak zorunda
> > kalir...Gelincikle bebek evde yalniz kalmislardir. Aradan biraz zaman
> > geçer ve anne eve gelir. Gelincigi ve kanli agzini görür. Anne
> > çildirmisçasina gelincige saldirir ve oracikta öldürür hayvani. Tam o
> > sirada içerdeki odadan bir bebek sesi duyulur. Anne odaya yönelir... Ve
> > odada besigi, besigin içindeki bebegi ve bebegin yaninda duran parçalanmis
> > bir yilani görür...
> >
> > Einstein'in
> > söyledigi rivayet edilen bir söz var:
> > "Insanlardaki
> > önyargiyi parçalamak benim atomu parçalamamdan çok daha
> > zor"
> >

Ertan Ömür
03-10-2005, 04:49 PM
Hiç okumadığım bu hikaye de,defalarca duyduğum o söylem de çok güzeldi,sağolasın Birsen. :icon_idea :icon_excl

saydam
03-10-2005, 04:51 PM
Ablacım bu hikayeyi daha once okumustum ve herkes gibi o on yargıya bende varmıstım..Ama bana ciddi bi ders olmustu..

Artık Tek savundugum bisey var ...hersey gorundugu gibi deilldir... !!!!!!

DRIVER34
03-10-2005, 07:27 PM
hikaye çok ilginç :)

ЅENA
03-11-2005, 01:48 AM
İlk okuduğumda tüylerim ürpermişti..Sonucun bu olduğunu tahmin etmiştim ve içim acımıştı Birsen abla:(

Önyargılarımız bizi çoğu zaman hataya düşürüyor ne yazık ki:o

huysuz
03-11-2005, 10:33 AM
Duyduğum , okuduğum ve sonuç olarak bildiğim bir hikaye... Ellerine sağlık kuşum.
Hayatımızdaki pek çok şey gelinciğin başına gelenler gibi değil mi??

Ya bize yapılmıştır aynısı yada istemesek de biz yapmışızıdr.
Hangisi yanlış hangisi doğru onun yorumunu yapmayacağım burada ama insanlarla yaşamaya çalışırken neden hep önce kötüyü ve sonra da aslında olması gerekeni,iyiyi görürüz ve iş işten geçmiş olur çoğu zaman ????

Ne olursa olsun , her ihanete ve her aldanışa rağmen hala birilerine güvenmeye devam etmek ve sonunda yine o bildik tanıdık duyguyu yaşamaktır belki de nedeni.
İyi yoktur yada olsa da bizi bulmaz belki de budur....

Hadi kal sağlıcakla yufka yürekli kuşum, fındık kurdum... :hug:

2004palio
03-11-2005, 10:42 AM
onyargılı olmak cok kotu yaaaa

philcollins
03-11-2005, 11:14 AM
ön yargılı bi insan olduğum için daha bi utandım bu yazıdan sonra :sleep:

ЅENA
03-12-2005, 08:51 PM
ön yargılı bi insan olduğum için daha bi utandım bu yazıdan sonra :sleep:
Sen mi utandın..Yüssüz şey:D

^^CaRiSMa^^
09-13-2005, 04:51 AM
"Insanlardaki önyargiyi parçalamak benim atomu parçalamamdan çok daha zor"

:icon_idea :icon_excl

her zman savundugum bişeydir ;)

sahra
09-13-2005, 05:59 AM
göz baktığından fazlasını görebiliyorsa işte ozaman gerçeği görür...sadece gördüğün için yorum yaparsın önemli olan detaylarda saklıdır..ön yargı bence basit olanı tercih etmektir ama hayat kolay olmadığı gibi kişileri olguları ve fiili davranışları basit bişekilde görmek,incelemek yeterli değildir detaylarla bir bütün oluşacağına inanıyorum..
ayy ben ne dedimm yaaa :confused: :52:

hobbit
09-13-2005, 10:58 AM
göz baktığından fazlasını görebiliyorsa işte ozaman gerçeği görür...sadece gördüğün için yorum yaparsın önemli olan detaylarda saklıdır..ön yargı bence basit olanı tercih etmektir ama hayat kolay olmadığı gibi kişileri olguları ve fiili davranışları basit bişekilde görmek,incelemek yeterli değildir detaylarla bir bütün oluşacağına inanıyorum..
ayy ben ne dedimm yaaa :confused: :52:

doğru bişey dedin canım merak etme...insanların yani bizlerın..ne yazık kı olaylara bakış acısı o ankı ruh halımızle bazen dogru orantı teşkıl edıyor...dolayısıyla hata yapma ,yanlış degerlendırme olasılıgımız da artıyor...
sakin kafayla detaylarına ınerek olayları ırdelemek.. hem daha soradan cekıcelecek vıcdan azabından hemde karşımızdakileri haksız yere suclama gafletınden kurtarmış olur...

sahra
09-13-2005, 08:18 PM
doğru bişey dedin canım merak etme...insanların yani bizlerın..ne yazık kı olaylara bakış acısı o ankı ruh halımızle bazen dogru orantı teşkıl edıyor...dolayısıyla hata yapma ,yanlış degerlendırme olasılıgımız da artıyor...
sakin kafayla detaylarına ınerek olayları ırdelemek.. hem daha soradan cekıcelecek vıcdan azabından hemde karşımızdakileri haksız yere suclama gafletınden kurtarmış olur...
tşk ederim ablam benim :)tabiki haklısın ablacım..Aslında verdiğimiz anlık kararlar bazen olmusuz davranışlar sergilememizi dolayısıyla vicdan azabı çekmemizi sağlıyor..hayatımızda yaptığımız davranışlardan ötürü keşkelere sahip olmak istemiyorsak olayları her yönüyle ele almak gerekir..