PDA

View Full Version : Arkas Racing 2. Yurtdışı Seferinde!

SCREAM
08-10-2006, 01:16 PM
Arkas Racing 2. Yurtdışı Seferinde!

İngiltere Pist Şampiyonası BTCC’nin Snetterton pistinde 13 Ağustos tarihinde yapılacak olan yedinci yarışına girmek üzere son hazırlıklarını tamamlayan Arkas Racing Team İngiltere’ye yola çıktı. Arkas Racing Team yurtdışı yarış programına Snetterton ile devam ediyor.

Arkas Racing Team’in şampiyon pilotu Erkut Kızılırmak Croft yarışında olduğu gibi yine VX Racing (Vauxhall İngiltere)’nin kendisi için hazırladığı Opel Astra Sports Hatch otomobili ile yarışacak.

Snetterton Pisti Çok Popüler

Snetterton pisti düzlükleri ve uzun virajları ile biliniyor. Pistin uzunluğu 3.1 Km ve pistin rekoru 1.11.588 James Thompson’a ait. İngiltere pist şampiyonası motorspor severler arasında çok popüler ve Snetterton Pist’ine 13 Ağustos günü büyük bir ilgi bekleniyor. BTCC’nin yedinci yarışına ev sahipliği yapacak pist hakkında daha detaylı bilgiye http://www.motorsportvision.co.uk/snetterton/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Erkut Kızılırmak’ın hedefi ilk 10!

İngiltere Pist Şampiyonası’nda yarışan iki marka takımı var. Seat ve Opel markalarının yedinci yarışa taşınan şampiyonluk mücadelesinde Seat az farkla önde. Bir hafta sonunda üç yarışın birden yapıldığı bu şampiyonada farklar hızla kapanabiliyor. Erkut Kızılırmak’da bu çekişmeli mücadelede kendine ilk 10 içerisinde yer arayacak.

İlk yurtdışı yarışı olan Croft pistinde tecrübe kazandıktan sonra ikinci yarış için daha iyi bir derece için start alacağını belirten Kızılırmak elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi. Yurtdışı yarışlarında tecrübe kazanma öncelikli katılan Arkas Racing ekibi açısından yarışı değerlendiren takım direktörü Yalçın Arsan ise şunları söyledi “Amacımız değişmedi; hala farklı rekabet ortamlarına adapte olabilme yeteneğimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Ancak BTCC’de katıldığımız ilk yarışta gördük ki adaptasyon için ayıracak fazla zaman yok; bir an önce ayağa kalkıp koşmak zorundayız. Erkut bu yarışta ilk 10 içine girmek için yarışacak.”

Yarış Motors TV’de
Btcc’ye katılan ilk ve tek Türk pilot olan Erkut Kızılırmak’ın bu heyecanlı yarışını uydu kanallarından Motors TV’den izlenebilir. Sıralama turları Cumartesi günü 17:20’de. Pazar günü yapılacak üç yarıştan ilki Türkiye saati ile sabah 13:00 da. İkinci yarış 15:00 da ve son yarış ise 17:07’de.

Bilgi icin: info@arkasracing.com

Kaynak: Rally-Sport.Com

clubber_drifter
04-07-2007, 08:00 PM
Evet şu anda yarışı izlemekeyim.

SCREAM
04-07-2007, 11:37 PM

Benim tv bozulduda kardeş kim birinci göremedim. Yarış nasıldı, eğlencelimiydi? Keşke bende izleyebilseydim :(

imhotep
04-07-2007, 11:45 PM

dostum 6 aylık bi mevzu bu..:D:D