View Full Version : Toros'un veliahdı bulundu
fafatara53
03-03-2005, 01:47 PM
Dacia sağlamlığı ve kullanım özellikleriyle Renault Toros'u andıran bir otomobil hazırladı
Renault’un başarılı 12 serisine Türk tüketicisi de uzun yıllar talep göstermişti. Özellikle station wagon modeli yükleme kapasitesi ve sağlamlığıyla ‘90’lı yılların sonuna kadar üretim bantlarındaki yerini korudu.
Renault aradan geçen uzun yıllar boyunca bu otomobilin yerini doldurabilecek bir otomobil bulamamıştı. Fakat şimdilerde bu önemli misyon için Dacia markası seçildi.
Yaz aylarında ucuz dünya otomobili sloganıyla yollara çıkarılan Logan kısa sürede önemli satış rakamlarına ulaştı ve markaya olan güveni artırdı. Bu nedenle Renault’un vagon tercihi de Logan’dan yana oldu. Önümüzdeki birkaç ay içinde satışa sunulacak stationwagon için Logan Break ismi tercih edilmiş.
Sedan versiyondaki 1.4 ve 1.6 litrelik motor ünitelerinin görev yapacağı otomobile kısa süre içinde 1.5 litrelik dizel motor seçeneği de ekleneceği bildiriliyor. Logan Break tıpkı sedan kardeşi rekabetçi bir fiyat etiketi taşıyacak.
http://arabam.milliyet.com.tr/images/haber/aaadacia_logan_wagon_600.jpg
timucintt
03-04-2005, 07:23 AM
Ben hep bu lafı derdim.
SİNCE 1972 :D
^^CaRiSMa^^
03-04-2005, 10:16 AM
abii bu ne yaaa igrenc bi araba walla kusura bakmayın........
Badboy
03-04-2005, 10:21 AM
Dacia yapabılecegının en ıyısı bu.Eskı dacıaları hatırlayan varmı:D:D
^^CaRiSMa^^
03-04-2005, 10:29 AM
megane 2 uzreinde photoshop yapılmıs gibi duruyo bu araba :D
philcollins
03-04-2005, 11:14 AM
Dacia yapabılecegının en ıyısı bu.Eskı dacıaları hatırlayan varmı:D
tolga satalım senin uno yu alalım bunu :D bin paşa paşa :D :D
2004palio
03-04-2005, 11:21 AM
tolgaya alacaz ama dacia solenza alacaz mod edecek. 15 cm indiren yay bulması gerekiyor ilk once
FRKMeRa
03-04-2005, 01:29 PM
en azından toros kadar boş değil
Ertan Ömür
03-04-2005, 01:58 PM
Gördüğüm en estetik DACIA.Ama hepsi okadar :sleep:
igrenç ama kullanışlı kardesim
nitrO_Oxide
03-04-2005, 06:15 PM
bence sedanından cok daha guzel
tosun
03-07-2005, 01:06 PM
eski dacialar kapi kollari hariç torostan farki yoktu
dacia da zaman1ndan beri renault desteigle üretiliyor ancak bu son zamanlarda ön plana ç1kart1ld1..
toros bilenin ve isinde kullanan1n kesinlikle deisemeyecegi bir araba bence..
uzun seneler kullanan birisi olarak...
DRIVER34
03-07-2005, 01:08 PM
tolgacım sana eski kasa doğan alsak :)
Power
03-07-2005, 03:30 PM
renaulttt un eski motorlarını çakıp millete gazlıyorlar...
tosun
03-07-2005, 05:40 PM
eski motor???
1.4 megane motoru var en dandik görünen solenzo da bile...
enjeksiyonlu:)
Çok güzel olmuş bence...Yurdum insanına göre bir araba:o
emre1
03-09-2005, 10:53 AM
tipi guzel değil ama kullanılır iş görur
Power
03-09-2005, 01:10 PM
eski motor???
1.4 megane motoru var en dandik görünen solenzo da bile...
enjeksiyonlu:)
evet eski motor.
SolenzA larda 1.4 75hp like eski teknoloji motor kullanılıyor.
megane 1.4 ise 16V ve 98hp
Arkadaslar Bu Tarz Araclarda Neden Estetiğe Bakılır Anlamam.. BAna Kalırsa 206 nın SW sinden Elliüç Kat Daha Güzel..
Anlayamadığım Bir Konu İse.. arav Hakkında yok Millete Takıyolar Eski Teknolojiyi Yok İnsanları Kazıklıyolar Tarzı Yaklasımlardır.. ßana Kalsa Tebrik Etmeniz Gereken Bir Calismayı Bir Urunu Elestiriyorsunuz.. Renault Dünyanın En Ucuz Otomobilini Uretmek Adına Yaptıgı Calısmalar Sonucu Baz Model Aldığı Clio dan Yola Cıkarak Solenza yı Üretti.. Ve Maliyeti Arttıracak Her Türlü Seyden Kacınıldı.. Yuvarlak Hatlar Dahil.. Ve Sonucta Anahtar Teslimi 5.000 € Civarı Olan Bir Arac Ortaya Cıktı.. Ve Bizim İnsanımız Ne Yazıkki Yok Soyle İnsanları Kazıklıyorlar.. Yok Eski Teknolojiyi Satıyolar demeye Basladı.. Tamam 16 - 17 Milyar Verilicek Bir arac Diil.. Test Sürüşüde Yaptim Bizzat.. Ama Ülkemizde % de 120 lere Varan VErgileri HEsaba Kattıgınızda Aracın Orjinalinde 7 - 7,5 Milyar Civarında Oldugunu Dusunurseniz.. Mukemmel Bir Otomobil.. Bu Fiyata.. Ve İnsanların Amacı İnsanları Sıfır Otomobil Sahibi Yapmak.. Ve Sorunsuz Bir Otomobil Sahibi Yapmak İken.. ßu Tarz Elestirilere Lütfen Dikkat Edelim.. Hala Tepkisinde Israr Edenlere İse Tek Sözüm.. Yıllarca YErli Üreticilerin Menfaatlerini Korumak amacı İle BMW 3.16 Fiyatına Sahin Dogana Bindirdiler İnsanları.. Ama Sahine Laf Soylendiginde Hemen Herkes Köpürüyor.. Tamam Oda İyi Bi araba Ama.. 94 Yılında Sıfır Sahin Parası İle Vergi Haric 93 Model BMW 3.16 Alınabiliyormus.. Madem İnsanları Kazıklıyor Diyorsunuz... Senelerdir Neden Kazıklanırken Sesimizi Cıkarmadık ? Kalkıp İnsanların Yararına bisiler Yapmak İsetyen Firmalara Camur Atıyoruz ? Kınıyorum Bu Tarz Davranısları..:smilie_ig :angryfire :angryfire
çok çirkin bi arabaydı hala da çirkin
mirafori
03-12-2005, 05:34 PM
modernize edilmiş bi toros.eski kasa clio ve meganenin bir çok parçası bu arabalara uydurulmuş.toplama desek yeri.ya da kalitesi düşürülmüş dacia logolu renault.
Power
03-14-2005, 03:50 PM
Anlayamadığım Bir Konu İse.. arav Hakkında yok Millete Takıyolar Eski Teknolojiyi Yok İnsanları Kazıklıyolar Tarzı Yaklasımlardır.. ßana Kalsa Tebrik Etmeniz Gereken Bir Calismayı Bir Urunu Elestiriyorsunuz.. Renault Dünyanın En Ucuz Otomobilini Uretmek Adına Yaptıgı Calısmalar Sonucu Baz Model Aldığı Clio dan Yola Cıkarak Solenza yı Üretti.. Ve Maliyeti Arttıracak Her Türlü Seyden Kacınıldı.. Yuvarlak Hatlar Dahil.. Ve Sonucta Anahtar Teslimi 5.000 € Civarı Olan Bir Arac Ortaya Cıktı.. Ve Bizim İnsanımız Ne Yazıkki Yok Soyle İnsanları Kazıklıyorlar.. Yok Eski Teknolojiyi Satıyolar demeye Basladı.. Tamam 16 - 17 Milyar Verilicek Bir arac Diil.. Test Sürüşüde Yaptim Bizzat.. Ama Ülkemizde % de 120 lere Varan VErgileri HEsaba Kattıgınızda Aracın Orjinalinde 7 - 7,5 Milyar Civarında Oldugunu Dusunurseniz.. Mukemmel Bir Otomobil.. Bu Fiyata.. Ve İnsanların Amacı İnsanları Sıfır Otomobil Sahibi Yapmak.. Ve Sorunsuz Bir Otomobil Sahibi Yapmak İken.. ßu Tarz Elestirilere Lütfen Dikkat Edelim.. Hala Tepkisinde Israr Edenlere İse Tek Sözüm.. Yıllarca YErli Üreticilerin Menfaatlerini Korumak amacı İle BMW 3.16 Fiyatına Sahin Dogana Bindirdiler İnsanları.. Ama Sahine Laf Soylendiginde Hemen Herkes Köpürüyor.. Tamam Oda İyi Bi araba Ama.. 94 Yılında Sıfır Sahin Parası İle Vergi Haric 93 Model BMW 3.16 Alınabiliyormus.. Madem İnsanları Kazıklıyor Diyorsunuz... Senelerdir Neden Kazıklanırken Sesimizi Cıkarmadık ? Kalkıp İnsanların Yararına bisiler Yapmak İsetyen Firmalara Camur Atıyoruz ? Kınıyorum Bu Tarz Davranısları..:smilie_ig :angryfire :angryfire
her ucuz mal çok iyi değildir. eğer çok iyi bir araç olsaydı bunlar geçen yıl hederflenen satış rakamlarına ulaşırlardı.
1-2 milyar fazla verip kalos alırım böyle bişey istesem. 1000 kat daha iyi
Power
03-14-2005, 03:51 PM
modernize edilmiş bi toros.eski kasa clio ve meganenin bir çok parçası bu arabalara uydurulmuş.toplama desek yeri.ya da kalitesi düşürülmüş dacia logolu renault.
adamlar maliyeti düşürmek için ellerinden geleni yapmışlar.helal olsun.
arabada sağ veya sol ayna olayı yok. tek üretim var. hem sağa hem sola uyuyor.
daha neler neler..
Qurny
04-20-2005, 11:57 PM
en azından toros kadar boş değil
+06 kesinlikle katılıyorum.
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.